2025年七年级英语上册阅读理解难题及答案12.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2025 年级 英语 上册 阅读 理解 难题 答案 12
- 资源描述:
-
-七年级英语上册阅读理解难题及答案(word)1 一、七年级英语上册阅读理解专题目练习(含答案解析) 1.阅读理解 Old John goes to see a doctor. The doctor looks over (检查) him carefully and says, "Medicine can't help you. You must have a good rest. Go to a quiet place for a month. Go to bed early, drink some milk, walk a lot and smoke one cigar (抽一支雪茄烟) a day." "Thank you very much," says Old John," I can do everything you say." Four weeks later, Old John comes to the doctor again. "Well," says the doctor. "I am glad to see you. You look much younger." "Oh, doctor," says Old John, "I feel quite well now. I have a good rest. I go to bed early. I drink a lot of milk and walk a lot. Your advice (提议) helps me. But you ask me to smoke one cigar a day, and it nearly kills me at first. It is no joke (笑话) to smoke at my age. " (1)The doctor ____. A. asks him to take some medicine B. asks him not to take any medicine C. doesn't say any word about medicine D. gives him some medicine (2)Old John ____ after four weeks. A. is young B. doesn't get well C. gets well D. is old (3)Which one is true (对)? A. Old John smokes before. B. Old John doesn't smoke before. C. Old John doesn't smoke a cigar a day. D. Old John smokes less than before (比此前少). (4)What does Old John need? A. Some medicine. B. Some water. C. A lot of rest. D. A cigar. (5)The best title (标题) of this story should be____. A. Old John B. Old John is ill C. The doctor's advice (提议) D. Old John Does As the Doctor Asks Him 【答案】 (1)B (2)C (3)B (4)C (5)C 【解析】【分析】本文讲述了John看病把医生提议弄反了而闹出笑话。 (1)推理题。根据 Medicine can't help you 医学帮不了你可知医生没让他吃药,故选B。 (2)推理题。根据 I feel quite well now 我好多了,可知John4周后有好转,故选C。 (3)推理题。根据 But you ask me to smoke one cigar a day, and it nearly kills me at first. It is no joke (笑话) to smoke at my age. 不过你让我一天抽一支雪茄,一开始我差点就没命了。这不是开玩笑在我这个年龄吸烟可知,老约翰此前不抽烟对,故选B。 (4)细节题。根据 You must have a good rest 可知老约翰需要休息 ,故选C。 (5)主旨题。根据本文讲述了John看病把医生提议弄反了而闹出笑话可知 The doctor's advice 适合做标题,故选C。 【点评】考察阅读理解。本文波及细节题、推断题和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联络上下文,推断出需要信息,主旨题需要通读全文,理解大意之后找出中心思想。 2.阅读理解The Volleyball Club The school volleyball club wants new members! We have good players from the school team. They can help you enjoy the game. We practise for an hour every afternoon from Wednesday to Friday. Go to your PE teacher and buy sports shoes if you want to be with us. Girls' Volleyball Match Team: No.1 Middle School vs No. 2 Middle School Time: 2:30 p.m.—4:30 p.m., October 21st Place: Xuzhou Sports Centre Come for our school team. We have twenty tickets (票) for every class. Go to your PE teacher for the tickets before Friday. Please wear your school uniform (校服) at the sports centre. (1)Members of the Volleyball Club practise a week. A. once B. twice C. three times D. four times (2)What must you buy if you want to join the Volleyball Club? A. B. C. D. (3)What time does the volleyball match start? A. At twenty to three in the afternoon. B. At two thirty in the afternoon. C. At five o'clock in the afternoon. D. At twenty past two in the afternoon. (4)Students can go to their for tickets. A. PE teachers B. classmates C. parents D. grandparents (5)Students can't get a ticket on . A. Tuesday B. Wednesday C. Thursday D. Saturday 【答案】(1)C (2)B (3)B (4)A (5)D 【解析】【分析】文章大意:该文是一种排球俱乐部广告。简介了排球俱乐部基本状况以及女子球赛状况等信息。 (1)细节理解题。根据文中We practise for an hour every afternoon from Wednesday to Friday.可知排球俱乐部组员每周训练三次,故选C。 (2)细节理解题。根据文中Go to your PE teacher and buy sports shoes if you want to be with us.可知假如你想参与排球俱乐部就应当买运动鞋。故选B。 (3)细节理解题。根据文中Time: 2:30 p.m.—4:30 p.m., October 21st可知排球比赛在下午两点半开始,故选B。 (4)细节理解题。根据文中Go to your PE teacher for the tickets before Friday.可知学生们可以去找体育老师要票,故选A。 (5)细节理解题。根据文中Go to your PE teacher for the tickets before Friday.可知学生们可以在星期五此前去找体育老师要票,故选D。 【点评】考察阅读理解。本文重要考察了最常见细节理解题,注意首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节细微区别,在精确理解细节前提下,最终确定最佳答案。 3.根据短文理解选择答案。 C Australia is the greatest island in the world. It is to the south of the equator. So when it is summer in our country, it is cold winter in Australia. Australia is big, but the population(人口)there is thin. The population is the same as that of Shanghai, a city of China. Australia is young and diverse nation and Australian people come from many different countries. Australia has many, many sheep. After a short drive from town, you will see sheep around you. You can also find kangaroo has a “bag” below its chest. The mother kangaroo keeps its baby in the “bag”. Australia is considered to be a relaxed, informal society(社会). When greeting others, students and young people say “Hello” or “Hi”. Sometimes they will say “How’s it going?” or “G day”. In more formal(正式)situations they usually shake hands the first time they meet. “Good morning”, “Good afternoon” or “Pleased to meet you” are formal greetings. English is Australia’s national language. (1)Australia is the greatest island in the world. The word “island” may mean _______. A. 国家 B. 都市 C. 山脉 D. 岛屿 (2)Australia has the same population as _______. A. Shanghai B. China C. Beijing D. Japan (3)When it is summer in Australia, it is _______ in China. A. spring B. autumn C. winter D. summer (4)When Australian people meet for the first time, they will _______. A. kiss each other B. hug(拥抱)each other C. nod head to others D. shake hands 【答案】 (1)D (2)A (3)C (4)D 【解析】【分析】本文简介澳大利亚气候、人口、物产、社会文化等信息。 ⑴词义猜测。根据句意:澳大利亚是世界上最大……。根据常识可知澳大利亚是一种国家,而不是都市或山脉,不过不是最大国家,缺是最大岛屿,故选D。 ⑵细节理解。根据第二段 The population is the same as that of Shanghai, a city of China可知澳大利亚人口与上海人口相称,故选A。 ⑶细节理解。根据第一段 It is to the south of the equator. So when it is summer in our country, it is cold winter in Australia可知澳大利亚在赤道以南,季节与中国相反,因此澳大利亚夏天时间中国是冬天,故选C。 ⑷细节理解。根据最终一段In more formal(正式)situations they usually shake hands the first time they meet可知澳大利亚人们第一次会面一般会握手,故选D。 【点评】考察对篇章把握和对细节识别能力,答题时注意紧紧围绕问题中关键词,在文章中寻找答案。 4.阅读理解 There are 100 chicks sitting quietly in a circle. Suddenly, each chick freely pecks(啄) the chick to its left or right. What is the expected number of unpecked chicks? Can you solve it? Leo (the 13—year—old boy) gave the right answer, 25, in just 0.9 of a second. He got this question in the final round of the Raytheon Maths counts competition. Thanks to that correct answer, he won it this year. Last year, he was second. "I was surprised that I won," he said. "I was kind of worried that was the wrong answer." This year, more than 100,000 students took part in the competitions. And 224 students entered the final round. Leo will receive a ﹩20,000 college scholarship and free trip to US Space Camp. Leo is talented at Maths. And unlike other students, he studies at home. His mother Mary quit her job as a writing teacher to home—school her son. She thought traditional school couldn't meet his needs. He often asks his mother to write difficult Maths problems so that he can solve them. When Leo was 8, he started taking college classes. Even on vacation, he still tries to learn Maths. He once asked his parents to take him to a Maths library at the University of Texas. People around him regard him as a Maths genius. (1)What is paragraph 1about? A. Chicks are fighting with each other. B. A Maths question for competitors. C. Chicks like to play freely. D. A number of chicks are expected to leave. (2)Leo won the competition this year because . A. he got the right answer in the final round B. he had taken part in it the year before C. he felt relaxed in the competition D. he was taught by his own mother (3)Which of the following is TRUE about Leo? A. He was sure he would win the competition. B. He once wanted to go to a usual library. C. After the competition, he will take a trip to US Space Camp D. He was a student at the University of Texas at the age of eight. (4)Why did Leo's mother quit her job? A. She didn't like working as a teacher. B. She wanted to teach Leo by herself. C. Leo couldn't take good care of himself. D. Leo was not welcomed by traditional schools. (5)What do you think of Leo? A. Brave B. Gentle C. Friendly D. Clever 【答案】 (1)B (2)A (3)C (4)B (5)D 【解析】【分析】重要讲了数学天才Leo参与了雷神数学计算竞赛。 (1)细节题。根据What is the expected number of unpecked chicks? Can you solve it?未啄小鸡预期数量是多少?你能解出来吗?可知给选手一道数学题。故答案选B。 (2)细节题。根据Leo (the 13﹣year﹣old boy) gave the right answer, 25, in just 0.9 of a second.He got this question in the final round of the Raytheon Maths counts competition.13岁小男孩Leo在0.9秒内给出了对答案25,他在雷神企业数学计数竞赛最终一轮中得到了这个答案,可知他在最终一轮中得到了对答案,故选A。 (3)细节题。根据 Leo will receive a $20,000 college scholarship and free trip to US Space Camp.Leo将获得2万美元大学奖学金和免费美国太空营之旅,可知比赛结束后,他将去美国太空营。故答案选C。 (4)细节题。根据His mother Mary quit her job as a writing teacher to home-school her son. She thought traditional school couldn't meet his needs.他母亲玛丽辞掉了写作教师工作,在家教育她儿子,她认为老式学校不能满足他需要,可知她想自已教儿子,故答案选B。 (5)细节题。根据Leo (the 13﹣year﹣old boy) gave the right answer, 25, in just 0.9 of a second.He got this question in the final round of the Raytheon Maths counts competition.13岁小男孩Leo在0.9秒内给出了对答案25,他在雷神企业数学计数竞赛最终一轮中得到了这个答案,可知Leo是聪颖。故答案选D。 【点评】考察阅读理解,重要考察细节题,注意从文中仔细寻找答案。 5.阅读理解 Megan and Mia are sisters. They are the same age, have the same last name, and live in the same house. You might think the sisters are twins, but they aren't. They started their lives in very different places. Before Mia was born, her parents decided to adopt(收获)a little girl from China. Their plan was to adopt a girl: she would be an age in between their son, Michael, and the new baby. But that's not how it worked out. Mia was born, and soon. Their parents learned they could go to China to adopt Megan She was three months younger than baby Mia. The girls are in the same grade, but not in the same class. They don't share clothes or toys or even hobbies. But they share some of the same friends. And when the sisters fight, it's usually about friends. "Sometimes one of us thinks that the other is stealing(偷)friends, so we fight," Megan says. The girls have their own rooms. "If I have a bad dream or see a scary(恐怖)movie, Mia will let me sleep in her room, "Megan says. "We can give each other help and advice," Mia says." And we keep each other's secrets." Megan says she is so thankful for her family, but sometimes she feels sad. "I feel sad when people say, "You don't look like them!" she says. "Maybe you can't see it right away, but it's so clear that Mia and I are sisters. We'll always be there for each other." (1)What do we know about Mia? A. She was born in China. B. She looks like her sister. C. She has an elder brother. D. She is the youngest child. (2)What will make the sisters fight with each other? A. Different hobbies. B. Their friends. C. Clothes and toys. D. Different rooms. (3)What is Paragraph 4 mainly about? A. The sisters' hobbies. B. The sisters' daily life. C. Good things about being sisters. D. The same things that the sisters share. (4)Why does Megan feel sad sometimes? A. Mia steals her friends. B. Some people laugh at her. C. She doesn't have a twin sister. D. She looks different in the family. (5)What is the best title of the passage? A. My sister B. Almost twins C. An adopted girl D. A new family 【答案】 (1)C (2)B (3)C (4)D (5)B 【解析】【分析】文章大意:梅根和米娅是姐妹。他们年龄相似,姓相似,住在同一幢房子里。你也许认为这对姐妹是双胞胎,但她们不是。她们生活从非常不一样地方开始。出生前父母打算在中国领养一种女孩,这样在他们两个孩子之间就会有一种孩子,可是,米亚提前出生了,这时又接到了去中国领养孩子消息,因此就出现了像梅根和米娅这种状况。 (1)细节理解题。根据 Their plan was to adopt a girl: she would be an age in between their son, Michael, and the new baby. 他们计划是收养—个女孩:她年龄介于他们儿子迈克尔之间,可知她有—个哥哥。故答案是C。 (2)细节理解题。根据And when the sisters fight, it's usually about friends. 当姐妹们打架时,一般是有关朋友。故答案是B。 (3)细节理解题。根据Megan says. "We can give each other help and advice,"Mia says. "And we keep each other's secrets. "梅根说。"我们可以给对方提供协助和提议,"米娅说,"我们保守彼此秘密。"可知第四段是在讲成为姐妹好处。故答案是C。 (4)细节理解题。根据"I feel sad when people say, "You dont look like them! "she says. 当人们说"你看起来不像他们! "我感到难过,"她说。故答案是D。 (5)细节理解题。根据They are the same age, have the same last name, and live in the same house. You might think the sisters are twins, but they aren't. 他们年龄相似,姓氏相似,住在同—所房子里,你也许认为姐妹是双胞胎,但事实并非如此,可知本文是在简介—对几乎是双胞胎姐妹。故答案是B。 【点评】考察阅读理解,本文波及到了细节理解题一种题型,细节理解题比较简单,一般可知直接在文中找到答案。 6.阅读下面短文,从下面每题A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 In many English homes people eat four meals a day: breakfast, lunch, tea and dinner. People have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They eat porridge, eggs or bread. English people drink tea or coffee at breakfast. Lunch comes at one o'clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is about half past seven. First they have soups, and then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, tea and supper and all these meals are very necessary. (1)Many English people have ________ meals a day. A. two B. three C. four D. three or four (2)People may have ________ for their breakfast. A. tea and eggs B. porridge, eggs, bread, tea or coffee C. tea and coffee D. bread and eggs (3)People have lunch at ________. A. any time展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2025年七年级英语上册阅读理解难题及答案12.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/13012878.html