2022年江苏省徐州市踢球山中学高一英语测试题含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 江苏省 徐州市 踢球 中学 英语 测试 解析
- 资源描述:
-
2022年江苏省徐州市踢球山中学高一英语测试题含解析 一、 选择题 1. ______ the day going on, the weather got worse. A. As B. Since C. With D. While 参考答案: C 2. —Alice, why aren’t you at work today? —I ________a day off. A. have given B. have been given C. gave D. was given 参考答案: B 3. --Have you _____ the invitation to the party? --Yes, I have. And I've ______ it. A. accepted, received B. received, accepted C. received, received D. accepted, accepted 参考答案: B 4. Tom was fond of ______ when he was a child. A. draw B. draws C.drew D. drawing 参考答案: D 5. It is reported that the United States uses ____ energy as the whole of Europe. A as twice B twice much C twice much as D twice as much 参考答案: D 略 6. __________ catch the first bus, he started out early without eating breakfast. A. In order that B. So that C. So as to D. In order to 参考答案: D 解析:in order to/so as to 都可用作目的状语,但是当放在句首时,只用in order to。 7. People like go shopping at big festivals for most things in the market are a real _________ at low prices. A. goods B. bargain C. quality D. produce 参考答案: B 8. —______? —You are so kind to do so. Please drop me off at the stadium. A. Could you bring me the suit case B. Would you like me to give you a lift C. Could you tell me the way to the movie D. Would you like to have my e-mail address 参考答案: B 9. The death of her only son caused the mother great____, which she took great____to get over. A. pains; pains B. pain; pain C. pain; pains D. pains; pain 参考答案: C 略 10. No________has been made in the talks on the withdrawal of foreign troops from the country. A.success B.progress C.advance D.result 参考答案: B 解析 考查名词。从国土上撤出外国军队的会谈无任何进展。 11. Nowadays, ______ kitchens with advanced equipment can help ______ blind to cook by themselves easier. A. / ; a B. the; / C. /; / D. /; the 参考答案: D 12. We haven’t discussed ______ yet. A. where we are going to put our new table B. where are we going to put our new table C. what we are going to put our new table D. what are we going to put our new table 参考答案: A 略 13. The ___ of Chairman Mao is hung on the wall. A. draw B. picture C. portrait D. photo 参考答案: C 14. What great trouble we had ________where his house was! A. in finding B. to find C. find D. found 参考答案: A 15. A bank is the place____ they lend you an umbrella in fair weather and ask for it back when it begins to rain. A.when B.that C.where D.there 参考答案: C 16. Before she came to England, she had never heard a single English word ______. A. speaking B. spoken C. to speak D. speak 参考答案: B 17. I don’t think he will come to our meeting, _______? A. do I B. will he C. don’t I D. won’t I 参考答案: B 18. — If your class asked you to be in a team, would you try to back out? —_____. I like teamwork but I don’t like ball games. A. It all depends B. That’s right C. No problem D. I’d like to 参考答案: A 二、 短文改错 19. 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Last night it snowed heavy. When Susan and I got up in this morning, we found the whole garden was covered with thick snow. So we decided clear the path. We got two spades but began our work at once. We both worked so hard that the path was clear soon. Seen this, our father felt very surprising. He smiled happily at us, telling us that we have done a good job and that he was proud for us. Finally Father gave us some pocket money as a reward for the Spring Festival. Susan and I was happy because we had all got the money through labor. 参考答案: Last night it snowed heavy. When Susan and I got up in this morning, we found heavily 删除 the whole garden was covered with thick snow. So we decided∧clear the path. We got to two spades but began our work at once. We both worked so hard that the path was and clear soon. Seen this, our father felt very surprising. He smiled happily at us, telling Seeing surprised us that we have done a good job and that he was proud for us. Finally Father gave had of us some pocket money as a reward for the Spring Festival. Susan and I was happy were because we had all got the money through labor. both 20. 短文改错 I eager to go to college because I know there is 76. so many to learn about the world and about human 77. being. Knowledge is a source of pleasure for me. I 78. want to study at a college for the fun to knowledge. 79. I know the college education can prepare me better for 80. my future. Better education meant, more often than not, 81. better jobs, better opportunities and better choices. 82. I want to go to college because I know that my parents and other people care for me will be happy 83. with that. Unless I can study at a nice university, I 84. will make them happier, l' d hate to let him down. 85. That's why I must go to college. 参考答案: 76. eager前加am 77. many→much 78. being→beings 79.第二个to→of 80.去掉the 81.meant→means 82.√ 83.people 后加 who/that或 care→caring 84.Unless→If 85.him→them 三、 阅读理解 21. Do you know about a series of books that say they are for dummies? These American self-help books have been translated into more than thirty-nine languages including Chinese, Arabic, Russian, French, German, Greek and Spanish. “Dummy” is a word for a stupid person. The dummy books are not really for stupid people. They are designed to show people how to do something they may never have tried before, like painting a house or learning a language. The books all say in a funny way that they are for dummies, such as World History for Dummies, Rabbits for Dummies, Chinese Cooking for Dummies, and Wedding Planning for Dummies. The first such book,DOS for Dummies, was published in 1991.It helped people learn how to use the DOS operating system for computers. Since then, more than one hundred and fifty million dummy books have been sold. The website explains the idea behind the books. It says that they show that people can be taught to do anything. First they can make fun of ideas that are difficult to understand. Then they show how the information can be interesting and easy. he publishers say that the books do not provide more information than necessary. They give readers just enough information to do what they want. They say that the dummy books give the best and easiest way to do something. And the books use simple and easy language. There are more than one thousand different dummy books. A report in New York Times says that the top-selling dummy books are those that explain technology and personal finance. The publishers say that the best-selling dummy books are those providing information many people need—like information about diseases,education and cooking. People interested in opera,car repair and wine can also find dummy books to help them. And there are even more dummy books to come. The publishers say that they publish about two hundred new dummy books every year. 51.Which of the following can be the best title of the passage? A.Books for Dummies B.The Easiest,the Best C.Books for Stupid People D.New Ideas Behind the Books 52.According to the website,people can____with the help of dummy books. A.do some personal things B.learn any foreign language C.become expert in cooking D.do anything they want 53.The dummy books have been popular because________. A.they provide just what is needed and are easy to understand B.they provide abundant information on the concerning subject C.people can learn to do anything with just one copy D.people can save lots of money through self-teaching 54.According to New York Times,we know that books on______sell best. A.diseases and education B.opera and car repairing C.technology and personal finance D.cooking and world history 参考答案: ADAC 22. You’ve probably heard of a lot about the Internet,but what is it? The Internet is a computer network that uses the telephone system to connect together millions of computers around the world. Maybe that isn’t very exciting but once you’re connected to the Internet,there are lots of different things you can do.You can send electronic messages or e-mails to your friends (as long as they’re on the Internet,too),or you can sort through all kinds of information on something called the World Wide Web. You don’t need to know how the Internet works in order to use it,but if you understand the basics,it may help you work out any technical problems you have—and of course you can help your friends with your Net knowledge! You may think that your telephone is just for talking.But as long as you have the equipment,you can use a telephone line to send computer data (数据) as well as sounds.If you connect your computer with the telephone system,it can receive information from,and send information to other computers (as long as they are connected with the telephone system,too). Because there is not an organization which operates the Internet,no one exactly knows how many people are connected to it.It’s thought that there could be 60 million people on the Net,connected up to over 15 million computers! 1.If you want to join the Internet,first of all,you need to ________. A.learn how to operate a computer B.know how to make a telephone call C.have a telephone D.learn how to type on a computer 2.You can keep in touch with your friends by e-mail.The condition is that ________. A.they also have their own telephones B.they also have their own computers C.you have already known their telephone numbers D.they are also connected to the Internet 3.According to the writer,it’s better to ________. A.work out its technical problems besides using the Internet B.use the Internet besides working out its technical problems C.sort through all kinds of information on the World Wide Web D.help your friends with your Net knowledge 4.With both your computer and telephone,you can ______. A.see the other’s face while calling up B.receive information from other computers C.send information to other computers D.both B and C 5.If you are connected to the Internet right now,you could be number ________. A.15,000,001 B.60,000,001 C.1,500,001 D.6,000,001 参考答案: CDADB 1.C [细节理解题。根据第二段内容可知,若要上网首先须有一部电话。] 2.D [推理判断题。由第三段中“You can send electronic messages or ‘e-mails’ to your friends (as long as they’re on the Internet,too),...”可得出答案为D项。] 3.A [推理判断题。第四段中说到使用互联网并不一定知道它的工作原理,但如果了解一些基础知识,掌握一些网络技术是有好处的。] 4.D [推理判断题。由倒数第二段中第三句“If you connect your computer with the telephone system,it can...”可知,只要计算机联网就可以收发信息。] 5.B [推理判断题。由最后一段可知,人们认为可能有6千万人在上网,则你很可能成为第6千万零1个上网者。]展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2022年江苏省徐州市踢球山中学高一英语测试题含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295562.html