2021年湖北省黄石市大冶高河乡高河中学高二英语联考试卷含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 湖北省 黄石市 大冶 高河乡高 河中 学高二 英语 联考 试卷 解析
- 资源描述:
-
2021年湖北省黄石市大冶高河乡高河中学高二英语联考试卷含解析 一、 选择题 1. I have ly no ________ the students who get caught cheating in exams even though they were seriously punished. A. impact on B. sympathy for C. concern about D. complaint about 参考答案: B 【详解】考查短语辨析。句意:我绝对不同情那些考试作弊被抓的学生,即使他们受到了严厉的惩罚。A. impact on影响;B. sympathy for同情;C. concern about担心;关心;D. complaint about投诉;对……抱怨。根据句意可知选B。 2. ——would you mind my telling him the news?——____________ A.Yes, please B.Never mind C.It doesn't matter D.No, go ahead. 参考答案: D 3. It is nice. Never before ______ such a special drink . --- I am glad you like it.. A. I have had B. I had C. have I had D. had I 参考答案: C 4. Mr. Brown is ________ a teacher to us;we look on him as our friend. A. less than B. more than C. more or less D. more and more 参考答案: B 5. –You must know that the job is rather difficult. –______. I think I can manage it anyhow. A. That’s right B. I don’t mind C. Don’t mention it D. Forget it 参考答案: B 6. Mary’s QQ number must have been stolen by someone else yesterday, _____? Because she asked me to lend her ¥5,000, _____ had never happened before. A. didn’t it; that B. haven’t it; which C. wasn’t it; which D. wasn’t it; it 参考答案: C 略 7. When it comes to job interviews, first ________________ including the way you speak and dress, are extremely important. A. impressions B. appointments C. assignments D. considerations 参考答案: A 8. China's oil price _____ very sharp increase during the year 2010 and it is continuing to rise further in 2011. A. observed B. witnessed C. proved D. supplied 参考答案: B 略 22. The little girl took off her new skirt,and ______. A.folded up it B.folded it up C.unfolded it up D.unfolded up it 参考答案: B 略 10. Take warm clothes ______ the weather there is cold. A. in case of B. in case C. unless D. once 参考答案: B 11. Baird invented _______ television, _______ invention that would later completely change people’s life. A. /; the B. a; / C. the; an D. /; an 参考答案: C 略 12. The General Manager held a dinner party at the International Hotel _______ the foreign guests. A. in honor of B. in place of C. in face of D. in favor o 参考答案: A 略 13. Music often _____ us of events in the past. A. remembers B. memorizes C. reminds D. reflects 参考答案: C 略 14. – What do you think of ________ lecture given by Professor Thomas? -- Great. I quite agree to his idea that everyone can make ______ difference to society. A. a, a B. the, a C. the, the D. a, the 参考答案: B 15. That wasn’t the first time he ________ us. I think it’s high time we _______ strong actions against him. A. betrayed; take B. had betrayed; took C. has betrayed; took D. has betrayed; take 参考答案: B 16. How long do you think it will be ________ the computer company puts forward a new product A.before B.since C.until D.that 参考答案: A 17. _____ should we give up the chance to have a second try. A. In no time B. By no means C. On any condition D. By means of 参考答案: B 18. ___________three times, but she still couldn't follow what the old man said. A. Having told B. Having been told C. She had been told D. Though she had been told 参考答案: C 二、 短文改错 19. 文中有10处错误,每句最多两处;每处错误仅涉及一个单词的增加(在缺词处加一个漏字符号 ^,在其下面写出加的词),删除(把多余的词用斜线\划掉)或修改(在错词下划—横线,在下面写出修改后的词)。 注意:1.每处错误及修改仅限一词;2. 只修改10处, 从第11处起, 不计分。 College students have a little ways to pay their college fees. Many students have their parents to pay the fees. Some students may apply to a bank loan and others will try to find part-time jobs in and out of the campus. Apart from this, many good student can win a scholarship. By this way they can pay at least part of the fees. As to me, I will let my parents pay half of their fees because they are rich enough. Beside my study, I will take up a part-time job by teach some high school students math, physics, chemistry and English, as I’m very good at these important subjects. Of course I will also work very hard at my lessons in order to I can easily win a scholarship. 参考答案: College students have a little ways to pay their college fees. Many students have their few parents to pay the fees. Some students may apply to a bank loan and others will try to find for part-time jobs in and out of the campus. Apart from this, many good student can win a students scholarship. By this way they can pay at least part of the fees. As to me, I will let my parents pay In half of their fees because they are ∧ rich enough. Beside my study, I will take up a part-time my not Besides job by teach some high school students math, physics, chemistry and English, as I’m very good teaching at these important subjects. Of course I will also work very hard at my lessons in order to I can that easily win a scholarship. 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:把缺词处加一个漏符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 All of us know the old saying “Practice make perfect.” It tells us unless we want to realize our aim, we should practice, and one day we will make it.It’s easy to understand.Once I wanted to learn swimming.At first I found difficult to control my body.I just sank into the water.I feel very frightened.Then I watched others who were good at them and asked them the key to succeed.I went to the swimming pool every day, learned from them and practiced.A day, when my friend pushed me into the swimming poo1, I sudden found that I could swim.How exciting I was! Now I can swim much more better than before. 参考答案: All of us know the old saying “Practice make perfect.” It tells us unless we want to realize makes if our aim, we should practice, and one day we will make it.It’s easy to understand.Once I wanted to learn swimming.At first I found∧difficult to control my body.I just sank into the water.I feel it felt very frightened.Then I watched others who were good at them and asked them the key to it succeed.I went to the swimming pool every day, learned from them and practiced.A day, when success One my friend pushed me into the swimming poo1, I sudden found that I could swim.How exciting I suddenly excited was! Now I can swim much more better than before. 去掉 三、 阅读理解 21. In times of economic crisis, Americans turn to their families for support. We may see fewer couples broke up during the Great Depression. But this won't necessarily represent an increase in happy marriages. In the long run, the Depression weakened American families, and the current crisis will probably do the same. We tend to think of the Depression as a time when families stayed together to survive huge job losses. By 1932, when nearly one-quarter of the workforce was unemployed, the divorce rate had declined by around 25% from 1929. But this doesn't mean people were suddenly happier with their marriages. Rather, with incomes decreasing and insecure jobs, unhappy couples often couldn't afford to divorce. They feared neither of them could manage alone. Today, considering the job losses of the past year, fewer unhappy couples will risk starting separate families. After financial disasters family members also tend to do whatever they can to help each other and their communities. A 1940 book, The Unemployed Man and His Family, described a family in which the husband initially reacted to losing his job “with tireless search for work.” He was always active, looking for part-time jobs to do. For some, the hardships of life without steady work eventually overwhelmed their attempts to keep their families together. The divorce rate rose again during the rest of the decade as the recovery took hold. Millions of American families may now be in the initial stage of their responses to the current crisis, working together and supporting one another through the early months of unemployment. Today's economic crisis could well lead to a similar number of couples whose relationships have been irreparably(不能挽回的)ruined. So it's only when the economy is healthy again that we'll begin to see just how many broken families have been created. 60. The underlined word in Paragraph 2 can be best replaced with __________. A. breaking down B. breaking up C. breaking out D. breaking away 61. In the initial stage, the current economic crisis is likely to __________. A. cause many troubled families to separate B. contribute to stronger family ties C. cause a lot of conflicts in the family D. bring about a drop in the divorce rate 62. In the Great Depression many unhappy couples chose to stay together because __________. A. starting a new family would be hard B. they expected things would turn better C. living separately would be too costly D. they wanted to better protect their kids 63. What can be inferred from the last paragraph? A. The economic recovery will see a higher divorce rate B. Few couples can stand the test of economic hardships C. A stable family is the best protection against poverty. D. Money is the foundation of many a happy marriage 参考答案: 60~63 BDCA 略 22. As we age, our ability to think and remember starts to deteriorate. But not everyone. Some of us have brains that age more slowly. Enter the super-ager! Super-agers are people over the age of 80 who have the brain structures and abilities of much younger people. Eighty-seven-year-old Bill Gurolnick is a super-ager. “What do I feel like? If I was to give a number, I probably feel like I’m about my early 70s…” Scientists know that parts of the brain decrease in size with age. But in super-agers that process is much slower. Emily Rogalski is a neuroscientist at Northwestern University’s Feinberg School of Medicine, in Chicago, Illinois. In a recent study, she showed that super-agers have young brains. The area of the brain responsible for attention and memory—the cortex—was shown to be thicker in super-agers. “When we look at the cortex of their brain, we see that, on average, that it looks more like a 50-year-old brain that it looks like an average 80-year-old bran…” Not only do super-ages have thicker cortexes, they have more spindle neurons. These large brain cells appear to be involved with social-emotional communication. But their exact purpose is still a mystery. Scientists writing for Smithsonian magazine say they are “brain cells for socializing.” Several factors affect how our brains age. Scientists say super-agers have several things in common, including an active lifestyle. Many travel and play sports. They are often big readers. And they usually have healthy relationships and spend time with friends. Super-agers also seem to have certain common personality traits. Rogalski says they are, for the most part, known for their optimism, resilience and perseverance. Growing old, she adds, does not have to be depressing and sad. “Perhaps, if we expected a bit better from ourselves, then we would understand that not all aging is stressful!” Can we all be super-agers? The science behind super-aging is a ly new, but growing field. Scientists involved in the research offer this advice as we age: Stay active. Learn new things. Challenge yourself. Surround yourself with healthy relationships. 8. What does underlined word “deteriorate” mean? A. Become better as time passes. B. Speed up with time. C. Improve whatever happens. D. Become worse as time passes. 9. What is the function of the cortex? A. Be responsible for social-emotional communication. B. Take care of attention and memory. C. Keep track of numbers and charts. D. Care for healthy relationships. 10. Super-agers have the tendency to ________. A. stay at home with friends all day long B. learn new things but seldom read books C. be optimistic and like playing sports D. travel a lot alone 11. The best title of the passage may be ________. A. A New Scientific Study B. Can We All Be Super-agers? C. How People Get Old D. Being Young Forever 参考答案: 8. D 9. B 10. C 11. B 这是一篇说明文,文章叙述了随着年龄增长,我们的思考和记忆能力开始退化,但是有些人大脑衰老速度会慢一些,年龄也大,就成了我们说的超级老人,短文叙述了超级老人的一些特点。 8. 词义猜测题。根据But not everyone. Some of us have brains that age more slowly.可知,但也有例外。有些人的大脑衰老速度会慢一些。根据age more slowly可推知,变老更慢,也就是说随着年龄增长,我们的思考和记忆能力开始退化(deteriorate)。故选D。 9. 细节理解题。根据第三段The area of the brain responsible for attention and memory—the cortex—was shown to be thicker in super-agers.可知,破折号就是起解释的作用,大脑皮层(cortex)负责注意力和记忆力。故选B。 10. 细节理解题。根据倒数第二段Scientists say super-agers have several things in common, including an active lifestyle. Many travel and play sports.可知,科学家说,超级老人有几个共同之处,包括积极的生活方式,喜欢旅行和运动。故选C。 11. 主旨大意题。根据最后一段可知,我们都能成为超级老人,那就依照科学家的建议做:积极运动,不断学习新事物,挑战自己,有健康的人际关系。整篇短文都围绕着超级老人来阐述的,故正确答案必须有关键词Super-agers。故选B。 点睛:找出主题句,抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心。要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。如:4题,这篇文章主要围绕super-agers来展开,所以标题的关键词必须有super-agers。进而找到答案。展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2021年湖北省黄石市大冶高河乡高河中学高二英语联考试卷含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3297111.html