分享
分销 收藏 举报 申诉 / 10
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年安徽省六安市宋店中学高三英语月考试卷含解析.docx

  • 上传人:精***
  • 文档编号:3297108
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:21.24KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 安徽省 六安市 中学 英语 月考 试卷 解析
    资源描述:
    2021年安徽省六安市宋店中学高三英语月考试卷含解析 一、 选择题 1. ----Do you need the electric dryer? ----      . A. No way  B. After you   C. My pleasure   D. No problem 参考答案: B 2. Living life to the fullest and venturing into the deep waters of life promise an ______ experience and joy. A. addiction B. abundance C. acceleration D. adaptation 参考答案: B 3. Thanks to the efforts in environmental protection, the wetland has been _____    to its original appearance. A. restored    B. delivered C. transferred    D. drafted 参考答案: A 【详解】考查动词辨析。句意: 由于在环境保护方面的努力,这片荒地已经恢复原样了。A. restored恢复;B. delivered 递送;C. transferred转移;D. drafted起草,根据题意,故选A。 4. Coming back after four years of studying abroad.she was busy phoning her friends        together. A.getting        B.to get C.get D.got 参考答案: B 5. --- Is this the first time you ___ Xiamen?    --- No. But the first time I ____ here, the city wasn’t so beautiful.    A. visited, come   B. visited, have come  C. have visited, came  D. have visted, have come 参考答案: C 6. You are saying that everyone is equal, _____ is _____ I disagree. A. that; what                                        B. which; what                   C. that; where                  D. which; where 参考答案: D 7. —How much did he charge you                the service?           —Luckily, it's        nothing.        A.for; of               B.for; for                 C.for;/                D.of; / 参考答案: B 略 8.  Please let me know        you want to go or not.         A. when          B. that           C. how                D .whether 参考答案: D 9. A few years ago, My Heart Will Go On was a popular song among young people, _______ were often heard singing it at parties. A. who        B. which      C. they        D. that 参考答案: A 10. Before the sales start, I make a list of ______ my kids will need for the coming season. A. why                    B. what                 C. how                   D. which 参考答案: B 略 11. ________ you can sleep well, you will lose the ability to focus, plan and stay motivated after one or two nights. A. Once    B. If C. Unless    D. While 参考答案: C 【详解】考查连词词义辨析。句意:除非你能睡好觉,否则在一两个晚上以后你会失去专注,计划和保持动力的能力。once一旦;if如果;unless除非;while尽管。unless表示在特定条件下,才会发生或者不发生一件事。句中you can sleep well是条件,you will lose the ability to focus, plan and stay motivated after one or two nights是前面这种条件下不会发生的事情,所以用unless来引导,故选C。 12. The teacher stressed again that the students should not _________any important details while retelling the story. A. bring out       B. let out      C. leave out       D. make out 参考答案: C 13. We must make sure that public facilities in the newly-built buildings,like the restroom and the lift,are ________ to disabled visitors. A.impressive     B.independent  C.remarkable  D.accessible 参考答案: D 略 14. He is made ______  monitor of our class. A.a        B.the     C.one        D.不填 参考答案: D 15. ﹣Tom,you look worried.Anything I can do for you? ﹣I ______ if you could give me a three﹣day leave to look after my baby in hospital.(  ) A.had wondered B.was wondering C.would wonder D.have wondered 参考答案: B Tom,你看起来很不安,有什么我可以帮你的吗?我想知道你能否给我三天假让我去照顾我住院的孩子. had wondered过去完成时态(过去的过去);was wondering过去进行时态(过去正在发生或一直持续);would wonder过去将来时态(过去会);have wondered现在完成时态(结果或完成).题干表示的是:我刚一直在考虑请假的事,所以显得不安.故选B. 16.       his European tour with a speech in Bruges, Belgium, President Xi says China and the EU can become twin engines of growth. A. To end          B. Ended          C. To be ended      D. Ending 参考答案: D 17. The look on her face suggested that she          it before.     A.amazing,wouldn’t know                     B.amazed,hadn’t known     C.amazing,hadn’t known                      D.amazed,shouldn’t know 参考答案: B 18. _____ you receive my e-mail informing you of my absence, expect me on Friday at about 6 p.m. A. Unless B. Until C. While D. Although 参考答案: A 【详解】考查状语从句。句意:除非你收到我的邮件,告知你我届时缺席,否则星期五下午六点左右等我。A. Unless除非;B. Until直到;C. While在……期间;D. Although尽管。根据句意可知,A项与语境相符。故选A 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Last Saturday, I, with a friend of mine, were having a picnic in a park when it began to rain heavily. We packed everything up rapid and were ready to leave. My friend, her hair was already wet, suddenly couldn’t move and speak. Her eye were rolling and she was about to lose consciousness. I was so frightening that I didn’t know how to do. Luckily, a woman on a bicycle appeared. Struggle with the rain, she managed to call an ambulance. My friend has recovered the next morning. I am so grateful for the woman. But I haven’t even got chance to thank her. 参考答案: Last Saturday, I, with a friend of mine, were having a picnic in a park when it began to rain                                     was                                                heavily. We packed everything up rapid and were ready to leave. My friend, her hair was already                             rapidly                            whose                            wet, suddenly couldn’t move and speak. Her eye were rolling and she was about to lose                                     eyes                              consciousness. I was so frightening that I didn’t know how to do. Luckily, a woman on a bicycle                      frightened              what                 appeared. Struggle with the rain, she managed to call an ambulance. My friend has recovered the           struggling                                              has                next morning. I am so grateful for the woman. But I haven’t even got∧ chance to thank her.                          to                             a                   20. Dear Miss Brown,   We have received your application last week. We regret 76.        to inform you that our company has hired other girl for 77.        the job of secretary. Having careful studied your certificate, 78.        we decided that we should need someone with more office’s 79.        experience for this particular position. You have impressed 80.        us, and, with your desire to learn and your ability to work 81.        hard. We do hope that you will apply for position in our 82.        company sometimes in the future. We would like to thank 83.        you for your interesting in our company. Please contact 84.        to us if there are any further questions.   Yours sincerely,   John Smith   参考答案: 76. 去掉have                     77. other – another    78. careful – carefully 79. office’s 改为office     80. 正确                                  81. and – however 82. for后加a                      83. sometimes 改为sometime 84. interesting – interest    85. 去掉to 三、 阅读理解 21.   Photographer wanted Take creative and innovative pictures for our monthly magazine. bachelor's degree in photography or closely related field is necessary. Also, at least 2 years of previous experience in related areas is required, Knowledge of publishing is desirable. Candidates must be familiar with current trends in visual and graphic technologies of photography, and a working knowledge of international economics. Send resume by September 13 to Brock Peterson, Monthly Atlantic Economist, 225 Nelson Avenue, Toronto, ON V9ZIM2 or brockpetersonmonth lyatlantic.Com.   To: Brock Peterson< brockpeterson monthlyatlanticcom> From: Sandy Gob< Sandyg HomeCanada.ca> Sent: Sept. 12,05:45 PM Dear Mr Peterson, I am writing in response to your job advertisement for a photographer posted in the August 21 issue of the Monthly Atlantic Economist. I think I am highly qualified for this position. As you can see from my attle hed resume, I have the appropriate academic background including a Boston College degree in photography and professional credentials(证明书)such as working as a photographer Cambridge for over 3 years. I will be moving to Toronto on September 18, so I can start working from the time you want. Please feel free to contact me at your earliest convenience. I would also be happy to supply references and/ or a collection of my works. Sincerely Sandy Goh 1. Where is Brock Peterson working? A. At a graphics design firm. B. At a photograph firm. C. At a magazine. D. At a discount store. 2. By what time must applications be sent to Brock Peterson? A. August 21. B. September 12. C. September 13. D. September 18. 3. Why does Saindy Goh mention Cambridge? A. She once did work there. B. She graduated from a college there. C. She will move from there to Toronto soon. D. She met Brock Peterson at a conference there. 参考答案: 1. C    2. C    3. A 本文是一篇社会生活类说明文。本篇广告中招聘一名摄影师,提出了应聘条件及要求。第二部分讲到一名应聘者所写的应聘回信。 1. 细节理解题。根据根据招聘广告的第一段中Take creative and innovative pictures for our monthly magazine和招聘联系人 To: Brock Peterson。我们可以看到Brock Peterson是在为一家月刊杂志工作的。故选C。 2. 细节理解题。根据招聘广告的第二段中Send resume by September 13 to Brock Peterson,可以看到简历必须在九月13号前提交。故选C。 3. 细节理解题。题干问的是,Saindy Goh提到Cambridge的原因。根据招聘广告的要求at least 2 years of previous experience in related areas is required至少两年工作经验。作者提到a photographer Cambridge for over 3 years表明作者在经验上是符合招聘要求的。A. She once did work there她曾经在那里工作过B. She graduated from a college there她毕业于那里的一所大学C. She will move from there to Toronto soon她很快就会从那里搬到多伦多去了D. She met Brock Peterson at a conference there她在那里的一个会议上遇到Brock Peterson。只有A项能证明经验。故选A。 【点睛】阅读理解题的所有选项中。如果都不是从正面直接回答问题的话,必需理解所有选项的确切意思。找最贴近的一项作为正确答案。本题中问的是提到Cambridge的原因,从文中的广告内容可以看到,其真正的原因是为了证明自己有工作经验,但是没有这一选项,所以能找意思贴近项。 22. Michelle Yeoh also known as Yeoh Choo Kheng was born in Ipoh, Malaysia. At a very young age she dreamt of being a ballerina. Unluckily, when she was 16, she suffered a serious back injury and her professional dancing career was broken down. Michelle would have given up her dreams and become a lawyer instead. Against her doctor’s advice, she continued going for her dream. She believed that if she can’t dance, there must be something else she can do. In 1983, at the age of 21, she won the Miss Malaysia beauty contest. Thin won the attention of Jackie Chan and the Hong Kong movie industry. In 1988 after her 5th movie, she married to retire from the silver screen. Her marriage was somehow filled with tears and loneliness. It ended in 1992 in the end. So again, another of her life dreams was blown away. But Michelle did not think over spilled milk. Although she had been away from the movie industry for over 4 years, she had an attractive comeback. She costarred with Jackie Chan in Police Story 3 : Supercop. It was the top popular film in Asia for the year. Michelle Yeoh became the most popular and highest paid actress in Asia with a huge number of fans following throughout the world. 13. What contributed most to Michelle’s high pay in Asia? A. Her winning the Miss Malaysia beauty contest B. Her performance in Police Story 3: Supercop C. Her wonderful dance on the silver screen D. Michelle became the most popular actress in Asia 14. Which is the right time order of the following statements according to the passage? ①Jackie Chan became interested in Michelle ②Something terrible was wrong with Michelle’s back ③Michelle said goodbye to her husband ④Michelle became the most popular actress in Asia A. ①③②④    B. ①②③④ C. ②③①④    D. ②①③④ 15. What does the underlined sentence mean? A. She wasn’t interested in milk products... B. She was quite poor at doing housework C. She recovered from the sorrow soon D. She decided to take up something new 参考答案: 13. B    14. D    15. C 文章介绍杨紫琼的一段成名,结婚息影,又重新复出并大获成功的经历。 13. 细节理解题。根据文章最后的内容介绍She costarred with Jackie Chan in Police Story 3 : Supercop. It was the top popular film in Asia for the year. Michelle Yeoh became the most popular and highest paid actress in Asia她和成龙合拍了电影《警察故事3超级警察》。它成为那年亚洲最受欢迎的电影。Michelle成为亚洲最受欢迎以及薪资最高的女演员。可知Michelle在亚洲的高薪资是由于她在电影《警察故事3超级警察》中的表演,故选B。 14. 排列顺序题。根据文章的叙述,可知when she was 16, she suffered a serious back injury。Michelle16岁时背部出现问题;In 1983, at the age of 21, she won the Miss Malaysia beauty contest. Thin won the attention of Jackie Chan在1983年,Michelle21岁时获得马来西亚小姐的称号,并得到陈龙的关注;Her marriage was somehow filled with tears and loneliness. It ended in 1992 in the end. Michelle 在1993年离婚;根据最后一段介绍,Michelle离婚之后,和陈龙合拍电影《警察故事3超级警察》,成为亚洲最受欢迎的女演员。可知正确的顺序为②①③④,故选D。 15. 句意理解题。根据上下文的语境可知,尽管Michelle的又一个生活梦想被吹走了,但她并没有消沉,在电影《警察故事3超级警察》中的表现让她成为亚洲最受欢迎的女演员,可知画线句子“Michelle并没有沉浸在溢出的牛奶里”,的意思为“她很快从伤心中恢复”,故选C。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年安徽省六安市宋店中学高三英语月考试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3297108.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork