分享
分销 收藏 举报 申诉 / 10
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年广东省惠州市惠城区潼湖中学高二英语期末试题含解析.docx

  • 上传人:人****来
  • 文档编号:3295693
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:59.34KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 广东省 惠州市 城区 中学 英语 期末 试题 解析
    资源描述:
    2022年广东省惠州市惠城区潼湖中学高二英语期末试题含解析 一、 选择题 1. — I’m sorry, I shouldn’t have used up all the money so quickly. — __________. What’s done is done. A. It’s none of my business                          B. Forget it C. Remember next time                              D. Good luck 参考答案: B 2. — Many years has passed since I last saw you. I didn’t recognize you at first.     —I ______, either, if someone hadn’t called you by name.        A. wouldn’t have    B. wouldn’t         C. didn’t               D. hadn’t 参考答案: C 3. They always believe _______the famous expert says about this project. A. whatever   B. no matter what   C. however   D. no matter how 参考答案: A 10. ______I was a child, I’ve wanted to learn to dance . A. Ever since    B. In case    C. Though     D. Even though  参考答案: A 略 5. ______private cars are bringing us convenience, they may also cause more traffic accidents and pollution. A. While           B. As           C. If           D. Since 参考答案: A 6. ---I don’t think Tom is the right person in charge of the business. ---But who would you rather _____ the duty? You know we are lacking experienced workers. A. have take B. have taken    C. having to take D. having take 参考答案: A 7. Happy as Jim _______ a fat pay rise, the pleasure disappeared when he found himself faced with greater pressure. A. to get       B. getting     C. having got    D. to be getting 参考答案: A 8. --What’s your favourite sport? --Skiing. _______________. A.  I get a kick out of it                                    B.  I can manage it                     C.  I choose it                                                 D.  I’m used to it 参考答案: A 9. When asked about their opinions about the schoolmaster, many teachers would prefer to see him step aside ________ younger men. A. in terms of        B. in need of        C. in favor of          D. in praise of 参考答案: C 略 10. _____ many times, he still couldn't understand it. A. Having been told    B. Though he has been told  C. He was told   D. Having told 参考答案: A 11. Struck by the terrible earthquake, Wenchuan, a country in Sichuan province, was _____ from the outside. A. cut up               B. cut down             C. cut in               D. cut off 参考答案: D 12. Playing computer games is harmful to your health. Don’t abandon yourself ____ this kind of pleasure. A. on    B. of C. in    D. to 参考答案: D 【详解】考查固定搭配。句意:玩电脑游戏对你的健康有害。不要沉溺于这种快乐。abandon oneself to dong sth.为固定搭配,意为“沉溺于做某事”,故选D项。 13. Not until two days after the earthquake did she find her mother ______. (活着的) A. live    B. liveable C. alive    D. lively 参考答案: C 【详解】考查形容词词义辨析。句意:直到地震后两天她才发现她母亲还活着。live活着的,活生生的, liveable适于居住的,可住的;alive活着的;lively活泼的,活跃,充满生气的。Live和alive都有“活的、有生命的”意思。但live通常只作前置定语,且一般修饰物。alive不仅可作定语(alive只能置于名词后;living一般置于名词前,也可置于名词后),也可以作表语。根据句意可知本句是修饰人的,所以不能用live,而用alive,故选C项。 14. ---What about your self-drive trip yesterday? ---Tiring! The road is being widened, and we ____ a rough time.   A. have    B. had   C. would have   D. have had 参考答案: B 15. Now more and more people have come to know the role that trees _____in our natural environment.        A. do                      B. take             C. play              D. work 参考答案: C 16. --You look like you're __________. What's wrong? ----I got a low mark this time. A. over the moon   B. on cloud nine   C. down in the dumps    D. all smiles 参考答案: C 17. Jumping out of ________ airplane at ten thousand feet is quite ________ exciting experience. A. an; an          B. /; the           C. /; an               D. the; the 参考答案: A 18. —The College Entrance Examination is coming; we need to hit the books and prepare it. — _________. Let's burn the midnight oil together. A. You are what you wear    B. You have me there C. You can say that again    D. You don't say so 参考答案: C 考查情景交际。句意:——高考即将来临,我们要用功学习,好好准备。——说得好,让我们一起熬夜读书。A. You are what you wear人靠衣装;B. You have me there你把我难倒了;C. You can say that again说得好;D. You don’t say so未必吧。根据后文Let's burn the midnight oil together.可知,是赞成对方观点,故选C。 二、 短文改错 19. 五、单句改错 1. Little Tom often falls ill, which causes his mother a great deal anxiety. 2. Jim as well as four of his classmates were praised for saving the drowning boy. 3. It is typical for him to leave his umbrella everywhere. 4. The Impressionists were the first painters working outdoors. 5. He goes to his office on Monday, Wednesday and Friday. That is, he goes to his office each two day. 6. This makes the poems easy to be learned. 7. We ran out toilet tissue; could you go and buy some? 8. Little Tom spent the whole afternoon reading the poem to making up of five lines. 9. He would have finished the work if we stayed up late the night before.  10. I saw a fish—pond all in fire.   参考答案: 1.deal 后加 of   2.were → was    3.for → of 4.working → to work    5.each → every 6.be learned → learn    7.out 后加 of    8.to making → made     9.stayed 后加 had  10.in → on   略 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 下面短文中有10处语言错误,请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 Recently China has launched national campaign “Eat up All on the Plates”. It is traditional for most peoples in China to entertain their guests with too much food. They believe that they had not satisfied their guests if there’s no food left on the table, that they think is a good way to show our hospitality(好客). As a result, restaurant trashcans are often being found full of leftover food, even with full plates untouch. ks5u The “Eat Up All on the Plates” campaign is intended to reduce the waste and raise people’s awareness. It has been warm welcomed with positive responses. As middle school students, we should do our bit to say “No” to food waste, and try to develop the habit of never ordering or cooking much than what we need so as to save our limited food resources, which we depend for a better life. 参考答案: 1. national 前加a 2. peoples---people 3. had---have          4. that---which           5.our---their  6. 去掉being 7. untouch---untouched  8. warm---warmly           9. much---more 或much后加more 10. which前或depend后加on/upon 三、 阅读理解 21. 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 When did you last visit a shopping mall? In many places, the answer would be “last weekend.” Some people go even more often. Why? For one thing, malls offer goods and services that people need all in one place: food, clothing, things for their houses, entertainment, even medical services. So, are malls one of the highlights of modern civilization? Environmental activists would say No! They would go even further and say that consumer behavior is causing a huge environmental disaster. They cause consumers of ignorance of the side effect of their shopping—urban sprawl (扩大) . Social scientists agree that patterns of development have changed the landscape a great deal in the last half century. Before 1950, most people lived in towns or cities and either walked to work or took public transportation. Only very wealthy people had automobiles. Farmers lived in rural areas or isolated villages and came into town only when they needed things they couldn’t produce themselves. If you gazed at the landscape you would see towns surrounded by countryside. Then a massive change occurred. Automobiles became affordable and people were quick to adopt them. Now ambitious workers could live in the suburbs, the areas just outside cities, which started to grow rapidly. As long as there was lots of cheap land in the suburbs, no one paid much attention to the usage of that land. Malls, fast food restaurants, cinemas, and car dealerships spread out in large, flat buildings. These one–storey buildings and their parking lot took up a great deal space. Well– meaning farmers thought they were better off selling their land than growing crops. In ignorance, no one realized that once the land was built up in urban sprawl, the good farming land would be ruined forever. There was no way to preserve it. Only in recent years have people come to mourn the old way of life as they have developed insight into the problems. Now people realize that urban sprawl has come with serious environmental problems. The negative aspects of sprawl include air and water pollution, loss of agricultural land, traffic jams, and the death of businesses in the old town centers. Many scholars think the time has come to analyze the problems better so we can develop appropriate policies to control further sprawl. Some think the best way to do is to educate citizens about their priceless environment. 66. What is mainly discussed in the passage? A. Weekend Fun     B. Urban Sprawl    C. New Automobiles     D. Isolated Villages 67. What does the underlined word “They” refer to in the first paragraph? A. Scientists        B. Activists.        C. Farmers.            D. Malls   68. Who do environmental activists blame for environmental problems? A. Endangered animals.                 B. Shopping mall owners. C. Unthinking shoppers.                 D. Ambitious farmers. 69. What do scholars think should be done about urban sprawl? A. Understand the situations better.        B. Follow customary policies. C. Start school in shopping malls.         D. Charge polluters a lot of money. 70. What is the scholars’ attitude toward urban sprawl? A. Respectful.       B. Disapproving.    C. Pessimistic.         D. Doubtful. 参考答案: BDCAB 22. Most American students go to traditional public schools. There are about 88, 000 public schools all over the US. Some students attend charter schools. Charter schools are self- governing. Certain companies operate some charter schools. They are similar in some ways to traditional public schools. They receive tax money just as other public schools do. Charter schools must prove to local or state governments that their students are learning. These governments provide the schools with the agreement called a charter that permits them to operate. Charter schools are different because they do not have to obey most laws that govern traditional public schools. Each school can choose its own goals and decide what to teach and how to teach them in their own way. Class size is usually smaller than in traditional public schools. The government strongly supports charter schools as a way to re-organize public schools, which are failing to educate students. But some education unions are against charter schools. One teachers' union has just released the results of the first national study, which compared the progress of students in both traditional schools and charter schools. The results of the study show that charter school students performed worse on math and reading tests than the students in traditional public schools. Some experts say the study is not fair because students in charter schools have more problems than students in traditional schools. Other education experts say the study results would make charter school officials realize that they should help their students make greater progress .  (1)If a company wants to operate a charter school, it must ________.  A、try new methods of teaching B、get the government's permission C、obey the local and state laws D、prove its management ability (2)What's the government's attitude toward charter schools?  A、Doubtful. B、Unclear. C、Satisfied. D、Supportive. (3)What can we learn from the text?   A、More students choose to attend charter schools. B、Charter schools are better than traditional schools. C、Students in charter schools are well educated. D、People have different opinions about charter schools. (4)What might be the best title for the text?  A、Charter schools in America B、Public schools in America C、The government in America D、Education in America 参考答案: (1)B (2)D (3)D (4)A  本文主要讲的是美国的特许学校(公办民营的学校)。讲述了特许学校的运营模式,与传统公立学校的比较,以及不同人对于特许学校的所持有的态度。 (1)推理判断题。根据第二段最后两句:Charter schools must agreement called a charter that permits(允许)them to operate.特许学校必须向当地或州政府证明他们的学生是在学习,政府提供特许状,允许他们经营。选B。 (2)推理判断题。特许学校是经过政府特许的学校。同时,文章第四段“The government strongly supports charter schools as a way to re-organize public schools”政府强烈支持特许学校重新组织公立学校。可以看出政府对特许学校是持支持态度的。选D。 (3)主旨大意题。文章第四段“The government strongly supports charter schools as a way to re-organize public schools, which are failing to educate students. But some education unions are against charter schools.”政府强烈支持特许学校重新组织教学落后的公立学校,但一些教育组织反对特许学校。故选D (4)主旨大意题。本文主要讲的是美国的特许学校(公办民营的学校)。讲述了特许学校的运营模式,与传统公立学校的比较,以及不同人对于特许学校的所持有的态度。故选A   
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年广东省惠州市惠城区潼湖中学高二英语期末试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295693.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork