2022年广东省惠州市龙华中学高一英语月考试题含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 广东省 惠州市 龙华 中学 英语 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
2022年广东省惠州市龙华中学高一英语月考试题含解析 一、 选择题 1. The letters for the boss ______ on his desk but he didn’t read them until three days later. A. was put B. put C. has put D. were put 参考答案: B 2. What have made up our _____ to keep out of their quarrels? A. mind B. minds C. thought D. attention 参考答案: B 3. I feel _______ being unable to answer the teacher’s questions in class. A. asheamed of B. shameful for C. a shame D. shameful to 参考答案: A 4. My sister will never speak to others like that ________they say something unpleasant to her . A. since B. as if C. because D. even if 参考答案: D 5. The naughty boys would play ______trick on ______neighbours who didn’t give them any sweets on Halloween. A. a; 不填 B. a: the C. the; 不填 D. 不填; the 参考答案: B 6. Karen looks greatly curvaceous in that velvet dress. She’s got a thin ________. A. wrist B. hip C. thigh D. waist 参考答案: D 【详解】考查名词词义辨析。句意:卡伦穿那件天鹅绒连衣裙显得曲线非常优美。她的腰很细。 A. wrist手腕;B. hip臀部;C. thigh大腿;D. waist腰部。女性的腰身细、瘦才会穿衣服才显得曲线优美,故选D。 7. Please tell me the reason ____ you didn’t come here that day。 A. that B. which C. why D. for that 参考答案: C 8. —You are always full of _______ . Can you tell me the secret? — Taking plenty of exercise every day. A. power B. strength C. force D. energy 参考答案: D 略 9. —We have been told that it will be fine at weekends. —_____, we’ll be having a fantastic picnic then. A. Regretfully B. Surprisedly C. Doubtfully D. Hopefully 参考答案: D 10. The teacher told us that light _______ faster than sound. A. traveled B. had traveled C. is traveling D. travels 参考答案: D 略 11. The train stopped ______ at lonely little stations, which resulted in a sleepless night. A. frequently B. sincerely C. finally D. peacefully 参考答案: A 12. Australia is such a splendid country that we’ve decided to stay for _____ two weeks. A. another B. other C. the other D. other’s 参考答案: A 13. Studying in groups is necessary _________________ you want to do well in school. A. if B. until C. unless D. though 参考答案: A 略 14. First impressions are the most lasting. After all, you never get ___ second chance to make ___ first impression. A. a; the B. the; the C. a; a D. the; a 参考答案: C 略 15. Only when I left my parents for Italy _____ how much I loved them. A. I realized B. I had realized C. had I realized D. did I realize 参考答案: D 16. —Tom is always saying I’m ugly,Mom. —Just ______ him.You are the most beautiful in my eyes. A.disagree B.ignore C.command D.dislike 参考答案: B 2. —Do you think the weather will be all right this summer? —No, _____ we are lucky. The newspaper says it'll be very hot anyway. A. if B. though C. unless D. as 参考答案: C 略 18. Up went prices,and________. A.came down the living standard B.the living standard came down C.down came the living standard D.down the living standard came 参考答案: C 解析 当副词there,here,up,down,in,out,now,then,away等用于句首,主语又是名词时,此时句子要用完全倒装,故正确选项为C。句意:房价上去了,生活水平下来了。 二、 短文改错 1.The bed was measured 1.8 meters long and it was too short for the young man. 2.Liu Qian finished writing the composition in such a short time surprised us all. 3.Facing up to your problems rather than run away from them is the best approach to working things out. 4.According to the newly-made traffic regulation, who drives through red light shall be fined at least 200 dollars. 5.When he returned, he agreed to the publisher’s request that he wrote a book for boys based on the life he had experienced. 6.One Friday, we were packing to leave for a weekend away as my daughter heard cries for help. 7.My son must have passed the examination, but he wasn't careful enough in the math exam. 8.After several hours of struggling in the snow, they finally arrived what they had thought they should be picked up. 9.I got up early, but I shouldn’t have done so, because I had no work to do that morning. 10.His puzzling expression suggested that he didn't understand what they said at the meeting. . 参考答案: 1. 第一个was 去掉 2. 句首加That 3. run 改为running 4. who改为whoever 5. wrote改为write 6. as 改为when 7. must改为could 8. what 改为where 9. shouldn’t改为needn’t 10. puzzling改为 puzzled 6. as 改为when 考查固定句式。句式be doing sth when.....正在做某事在这时.....;其中的when意为“在那时....”,后句表示意料之外的事情。 7. must改为could 考查虚拟语气。固定结构must have done一定做了某事;表示对过去所发生情况的推测,不用于虚拟语气。could have done本可以做某事,实际上却未做;这时一个虚拟语气的结构。句意:我的儿子本可以通过这次考试,但是在考试中他不够细心。 8. what 改为where 考查状语从句。本句动词“arrive到达”是一个不及物语动词,后面不能直接加宾语。如果要接宾语,需要加介词。本句中没有介词,说明不需要宾语从句,where引导地点状语从句修饰动词arrive。 9. shouldn’t改为needn’t 考查虚拟语气。固定结构shouldn't have done本不应该做某事,实际上却做了;needn't have done本不需要做某事,实际上却做了。句意:我很早就起床了,但我本不需要这样做,因为那天早晨我没有工作要做。根据句意可知要使用needn't have done。 10. puzzling改为 puzzled 考查形容词。形容词“puzzled感到困惑的,困惑的”通常修饰人或者与人有关的事物。本句中的expression表情,正是与人有关的事物,所以使用puzzled修饰。 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改仅限一词。 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Basketball is popular with young students at school. These days we are exciting about the basketball matches between the classes in our grade. We have chosen our players careful and practiced a lot after school every day. We had also organized a cheer team, who have prepared dances and slogans to cheering us up. In short, we have done much things for the matches. Though we don’t have good player and we are not quite skillful, we all believe that we can cooperate well but win. Whatever the result it is, the most important thing are that we are working hard and enjoying ourselves. We are looking forward to coming matches. 参考答案: Basketball is popular with young students at school. These days we are exciting about the excited basketball matches between the classes in our grade. We have chosen our players careful and carefully practiced a lot after school every day. We had also organized a cheer team, who have prepared have dances and slogans to cheering us up. In short, we have done much things for the matches. Though cheer many we don’t have good player and we are not quite skillful, we all believe that we can cooperate well players but win. Whatever the result it is, the most important thing are that we are working hard and and it is enjoying ourselves. We are looking forward to ∧coming matches. the 【分析】 这是一篇记叙文。主要讲述了作者和同学对即将到来篮球比赛所做的一些准备工作。 【详解】1.考查形容词。句意:我们对将要举办篮球赛感到很激动。excited感到激动的,其主语一般为人;exciting某物使人激动的,其主语一般为某物,本句的主语为we,所以形容词为excited。故把exciting改为excited。 2.考查副词。句意:我们很认真地选拔队员。修饰动词“chosen”应用副词,故把careful改为carefully。 3.考查动词时态。句意:我们还组织了一个拉拉队,他们准备了舞蹈和口号来鼓舞我们。根据上下文可知,文章以现在完成时来写,且组织啦啦队这件事对现在及未来还有持续影响,所以应为现在完成时,故把 had 改为have。 4.考查非谓语动词。句意同上。本句需要用不定式作目的状语,故cheering改为cheer。 5.考查形容词。句意:简而言之,我们为比赛做了很多事情。things为复数名词,需要many修饰,故much改为many。 6.考查名词的数。句意:虽然我们没有很好的球员,我们不是很熟练,但是我们都相信我们可以合作得很好,赢得比赛。由文意可知,一只篮球队里显然有不止一个队员,因此要用复数,故player改为players。 7.考查连词。句意同上。由“we all believe that we can do well but win”可知,前后句意表示并列关系,所以用and来连接。but表转折,不符合句意,故把but改为and。 8.考查 whatever 的用法。句意:无论结果如何,最重要的是我们努力工作,享受生活。本题中whatever引导状语从句,相当于no matter what,句中the result作主语,is 作系动词,加了it 后句中出现两个主语,不符合语法规则,因此去掉 it。故去掉it。 9.考查主谓一致。句意同上。根据句意可知,“the most important thing” 是句子主语,且为单数,且句子为一般现在时。故把are 改为is。 10.考查冠词。句意:我们期待着接下来的比赛。此处特指“接下来的比赛”,故coming 前加the。 三、 阅读理解 21. It is the injury from breathing cigarettes that has led to the invention of e-cigarettes. Using these cigarettes requires small power from battery and these cigarettes are also available in various flavors and varied nicotine levels. Owing to the fact that the charge from a short cable is required, carrying the electronic cigarettes can't be that easy in some cases. This means that the smoking habits of individuals are in fact controlled! Also,the human body is protected from harmful smoke that is not given off by the electrical version of these New Age cigarettes. The cigarettes are in a fine pack and they are durable (持久的)! For the first time ever,tobacco smokers do not have to carry matches and lighters which may cause burns to their finger tips and boring holes into their clothes! The result is basic dignity for the smokers because they will not disrespect the non-smokers among them by polluting the air that they breathe. Electronic cigarettes and the packages they come in can also be reused,which means that a lot of money can be saved. They are environmentally friendly(环保). For starters, this kind of cigarettes cannot be put on unless with a source of an electrical current. This means that rooms and pathways do not, under any circumstances, get filled with smoke just because a smoker passed by! The smoke is done away, meaning the air, even around a smoker, is always fresh! Disposals (处理) for the cigarettes have also been invented so that there are no harmful smoking bits and pieces carelessly thrown away which pollute the environment! E-cigarettes have made the world a better place at the very least. Those who are addicted to smoking on a regular or even irregular basis can therefore do so responsibly and give better consideration to their health. 12. It's learned from Paragraph 1 that ___________ A. the original smoking habits of smokers are hard to control B. e-cigarettes have different tastes and nicotine levels C. the electronic cigarettes are convenient to carry D. the short cable is used to determine how fully the batteries are charged 13. What's the main idea of Paragraph 3? A. Why do e-cigarettes produce no smoke. B. E-cigarettes are environmentally friendly. C. Why are disposals for the cigarettes invented. D. E-cigarettes benefit both smokers and non-smokers. 14. According to the author, e-cigarettes _____________ A. matter less to heavy smokers B. are right alternatives to smokers C. shouldn't be overvalued D. should be made cheap 15. What's the purpose of this passage? A. To introduce an invention. B. To describe the wide spread of e-cigarettes. C. To explain the injury from breathing cigarettes. D. To show how to smoke e-cigarettes. 参考答案: 12. B 13. B 14. B 15. A 试题分析: 本文为一篇科技说明文,介绍了一种电子烟的产品。 【12题详解】 B; 细节理解题。 Using these cigarettes requires small power from battery and these cigarettes are also available in various flavors and varied nicotine levels.表明这些电子烟有不同的口味和尼古丁的味道。故选B。 【13题详解】 B; 段落大意题。根据第三段内容可知这一段的中心内容为其第一句。故选B。 【14题详解】 B;细节理解题。 根据文章最后一段的内容,可看出作者对这种电子烟的态度是赞成的。作者认为其利于改善吸烟者的健康。故选B。 【15题详解】 A;判断推理题。综合全文,可知本文的重点是介绍一款名叫电子烟的产品。这是本文的目的所在。故选A。 22. Watson entered Mr. Smith’s office. The boss was a hard man. He fired people who didn’t do well without giving them a second chance. “Watson,” said Mr. Smith, “this past year your department hasn’t earned money. We’re going to drop that department. It’s finished. I’m sorry, —but you’ll have to go.” “But, sir — if I just had a little more time. For the moment I need the job to keep my son at Riverside School.” “What’s that!” said the boss. “Riverside! I didn’t know you had a boy there. That’s an expensive school for a man with your salary.” “I know, sir. But he likes it there so much! He’s a star athlete and the best boxer in the school. The boys call him Champ there.” The boss sat perfectly still for a long time — a faraway (恍惚的) look in his eyes. Then, suddenly, he said, “We’ve got to close your department, Watson. But you’ll take over a new job in another department. It means longer hours—maybe more pay. Now get out. You’re here for life.” Watson got out, with surprise on his face. Then the boss took a letter from the top drawer of his desk. It was Herbie’s last letter from Riverside School —written a few days before he died. He had read it over and over again with sick pain. The letter read: I can’t say the boys here are any nicer to me than the others were. I guess it’s the same everywhere when you’re a cripple (跛脚的人). But don’t worry about me, Dad, They’ve got a good chemistry department here. And there’s one boy here who is really great. He’s a track star and boxing champ (冠军) and just tops in chemistry. The boys call him Champ. He made them stop throwing my books around. And he knocked a boy down who hit me. He is the best friend I ever had. Dad, when I grow up, I want to do something for Champ. Something big — that he won’t even know about. Your son, Herbie 42. From the text we know that Herbie . A. was a college student B. didn’t live to grow up C. made friends with many boys D. died from a car accident 43. Watson was given a second chance because . A. Mr. Smith wanted to help Watson’s son B. a man was needed in another department C. Herbie told Mr. Smith to do so in his letter D. Mr. Smith wanted to realize his son’s dream 44. According to the text, which words, can best describe Mr. Smith? A. Selfish and uncaring B. Sympathetic and grateful C. Hard-working and strict D. Easy-going and friendly 45. We can learn from the text that . A. Herbie told his father in the letter not to fire Watson.. B. Mr. Smith didn’t know that Champ was Watson’s son at first. C. Mr. Smith decided to give Watson another chance right away. D. Herbie received a lot of help from students besides Champ. 参考答案: 42. B 43. D 44. B 45. B 本文是故事类文章。这篇文章与读者分享了一个懂得感激的感人的小故事。Mr. Smith已经去世的儿子Herbie曾受到Watson儿子的帮助,而Mr. Smith帮助了Watson的故事。 【42题详解】 B 细节理解题。根据文章最后一段第2行“It was Herbie’s last letter from Riverside School —written a few days before he died”分析可知,. 这是Herbie在他死前几天从滨江学校写的最后一封信,从中可推测出Herbie已经去世了,故B正确。 【43题详解】 D 推理判理题。根据文章最后一段中的最后两行“He is the best friend I ever had. Dad, when I grow up, I want to do something for Champ. Something big—that he won’t even know about.”,分析可知, Watson的儿子帮助了Mr. Smith的儿子,Mr. Smith想实现他儿子的梦想。因此D项符合题意。 【44题详解】 B 推理判断题:根据Then, suddenly, he said, "We've got to close your department, Watson. But you'll take over a new job in another department. It means longer hours—maybe more pay. Now get out. You're here for life." 分析可知,听说Watson需要工作来让儿子上学后然后,突然,告诉Watson,必须关闭他的部门,但他会在另一个部门接手新的工作。这意味着时间更长但可能报酬会更多。由此可知Smith是一个有同情心且懂得感激的人。故选B。 【45题详解】 B 细节理解题:根据第三段中的“What's that!" said the boss. "Riverside! I didn't know you had a boy there. That's an expensive school for a man with your salary."分析可知, Smith先生起初并不知道Champ是Wa展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2022年广东省惠州市龙华中学高一英语月考试题含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295691.html