分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年河北省邯郸市武安上焦寺中学高二英语期末试题含解析.docx

  • 上传人:天****
  • 文档编号:3295686
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:33.54KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 河北省 邯郸市 武安 上焦 中学 英语 期末 试题 解析
    资源描述:
    2022年河北省邯郸市武安上焦寺中学高二英语期末试题含解析 一、 选择题 1. I didn't become a serious climber until the fifth grade, _____ I went up to rescue a kite that was stuck in the branches of a tree. A. when    B. where C. which    D. why 参考答案: A 试题分析:考查定语从句。句意:一直到五年级我才成为一名认真的攀爬者,那个时候我为了拿回挂在树梢上的风筝而爬上了树。the fifth grade先行词,定语从句缺少状语,故用when来引导,故选A项。 2. Of all my subjects,I like         physics best because I hope to become        scientist. A. the;不填             B. the;a             C. 不填;a          D. the;the 参考答案: C 3. But for their common interests, they_____ cooperated so smoothly in the investigation of the case. A. could have B. will not have  C. could not have  D. have not 参考答案: C 4. The main cause of HIV / AIDS infection in China is drug abuse,  ______ is very serious in Yunnan. A. what   B. who    C. that   D. which 参考答案: D 考查定语从句。which引导一个非限制性定语从句。原句出自China Daily。 5. He hurried to the booking office only______ that all the tickets had been sold out.       A. to tell   B. to be told   C. telling   D. told  参考答案: B 略 6. --May I speak to Mr. Smith now? --______. I will go and see if he is here today. A. I am afraid not. B. That’s all right C. Hang on a minute D. Go ahead 参考答案: C 7. The manager and general engineer _____ very strict _____ his employees and ____ his work as well. A.is; with; in   B.are; with; in C.is; with; with D.are; in; in 参考答案: A 略 8. More attention should be ____ the safety of school buses, which has become ___ big concern of the whole society. A. paid to improving; a              B. paid to improve; the C. paid to improving; the             D. paid to improve; / 参考答案: A 9.       to her growing business, Mary has little time to take care of her family. A. Devoting B. To devote C. Devoted        D. Having devoted 参考答案: C 10. Both students and parents appreciate the great importance schools have _______ to eyesight protection. A. reacted    B. attended    C. attached    D. adapted 参考答案: C 【详解】考查动词短语。句意:学校对眼睛保护非常重视,对此学生和家长都非常赞赏。A. reacted反映;B. attended参加;C. attached附上;D. adapted适应。本句中,主句为Both students and parents appreciate the great importance;schools have ________ to eyesight protection为定语从句,先行词为importance,关系词that在从句中作宾语,可以省略。attach importance to为固定短语,意为“重视……”。故选C。 11. ____,the experiment will be successful. A. If carefully doing      B. If it done carefully C. If carefully done        D. If doing carefully 参考答案: C 12. The man got _______ because of his careless driving.    A. injured        B. injury          C. injuring          D. injure 参考答案: A 13. ________ has made a trip to Mount Tai will always remember the beautiful sunrise there. A. No matter who     B. Whoever      C. No matter which        C. Whichever 参考答案: B 略 14. 31.Jane is a good dancer.When ________ on stage,she is always so proud of herself. A.stands            B.standing     C.is standing        D.stood 参考答案: B 略 15. He used to be a popular singer, but drug ____ his ruin. A. resulted from     B. contributed to   C. attended to      D. devoted to 参考答案: B 16. Under these________, it is rather difficult for our products to put a footing on this market. A. situations     B. cases      C. circumstances      D. conditions 参考答案: C 17. It was so late that she found _____ impossible to get in touch with her friends. So she decided to stay in a hotel. A. it B. that   C. what   D. her 参考答案: A 18. The room, although_________ to be kept locked, was often left open. A. supposing   B. supposed   C .to be supposed     D. having supposed 参考答案: B 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除、或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误以及修改仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 When we are happy, we would like share our happiness with others, making them know our enjoyment. When we are not in a good mood, we wanted to get someone whom can listen to us. Be a listener is not easy. People always complain about our worries, and a good listener should listen to them but learn to comfort them. To be a good listener can help us make good friend with others. The one who always listen to others tends to be easy-going. When he is in the trouble, his friends will be willing to help him. So let’s learn to be a good listener from then on. 参考答案: When we are happy, we would like ∧share our happiness with others, making them know                                   to our enjoyment. When we are not in a good mood, we wanted to get someone whom can listen to want  who  us. Be a listener is not easy. People always complain about our worries, and a good listener should Being                                         their listen to them but learn to comfort them. To be a good listener can help us make good friend with and                                                         friends  others. The one who always listen to others tends to be easy-going. When he is in the trouble, his                        listens                                      the friends will be willing to help him. So let’s learn to be a good listener from then on.                                                            now     本文主要讲了成为一名好的倾听者的重要意义以及如何成为一名好的倾听者。 考查固定句型。当我们开心时,我们愿意和别人分享我们的快乐。Would like to do sth.是固定句型,意思是愿意做某事,所以like后加to。 考查时态。整篇文章都用的是一般现在时,所以这里也用一般现在时,wanted改成 want。 考查定语从句。who can listen to us.作定语,修饰前面的someone,所以who can listen to us.是一个定语从句,关系词在从句中作主语,指人,用who,所以whom改成who。 考查v+ing。作句子主语,用v+ing,所以Be改成 Being。 考查代词。句意为人们总是抱怨他们的烦恼。表示“他们的”,所以our改成their。 考查连词。句意为一位好的倾听者应该听他们诉苦,并且学会安慰他们。表示“并列关系”,所以but改成and。 考查固定用法。make friends with sb.与某人交朋友,是固定用法,所以friend改成friends。 考查固定短语。be in trouble处于困境中,是固定短语,所以删除the。 考查固定短语。所以从现在起,让我们成为一名好的倾听者。from now on从现在开始,是固定用法,所以then改成now。 20. 假如英语课上老师要求同桌之间交换修改句子,请你修改你同桌写的以下句子。每句中均有一处语言错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧) ,并在其下面写出该加的词. 删除:把多余的词用斜线(\)划掉. 修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 One night I was going to work on my usually bus route. Upon our arrive at the terminal, I noticed that I was the only passenger left on the bus. I looked around and saw a mobile phone in a chair that must have been left behind by the passenger. I give it to the conductor. Two day later, the conductor told me that the passenger was very much happy that I returned the mobile phone. The passenger was trying to get her name, so she wanted to post on Facebook about what had happened as a sort of appreciation. I thought it was unnecessary. What was important was when I saw the smile on her face, I was happy. 参考答案: One night I was going to work on my usually bus route. Upon our arrive at the terminal, I                                    usual                  arrival noticed that I was the only passenger left on the bus. I looked around and saw a mobile phone in                                    in a chair that must have been left behind by the passenger. I give it to the conductor.                                a             gave Two day later, the conductor told me that the passenger was very much happy that I         days                                               去掉 returned the mobile phone. The passenger was trying to get her name, so she wanted to post on                                                   my      because Facebook about what had happened as a sort of appreciation. I thought it was unnecessary. What was important was ∧when I saw the smile on her face, I was happy. that 用形容词修饰名词。 Upon one’s arrival是固定用法,意思是某人到来时。 句意:我发现我是汽车里唯一剩下的乘客,on改为in。 泛指“一位乘客”,所以用不定冠词。 发生在过去的事情,所以用一般过去式。 Day是可数名词,且被“two” 修饰,所以用名词复数。 “非常高兴”,直接说very happy,所以去掉much。 句意:这名乘客想要知道我的名字,所以her改为my。 句意:因为她想要张贴在脸书上。表示原因,所以so改为because。 这里含有一个表语从句,that在表语从句中,即使不充当成分,that也不能省。 三、 阅读理解 21. Music instruction appears to accelerate brain development in children, particularly in the areas of the brain responsible for processing sound, language development, speech perception (感知) and reading skills, according to early results of a five-year study. The Brain and Creativity Institute (BCI) began the study to know the influence of music instruction on children’s brain development. These early study results prove the necessity of music education at a time when many schools have reduced music and arts programs. “We are broadly interested in the influence of music training on brain development of children,” said Assal Habibi, the study’s lead author and a senior research associate at the BCI. “These results reflect that children with music training, compared with the two other comparison groups, were more accurate in processing sound.” For this study, the scientists were monitoring brain development and behavior in a group of 37 children from neighborhoods of Los Angeles. Thirteen of the children, at 6 or 7 years old, began to be instructed to learn music through the Youth Orchestra Los Angeles program. The children learned to play instruments, such as the violin, in groups, and they practiced up to seven hours a week. The scientists were comparing the potential musicians with children of the same age in the next two groups: 11 children in a soccer program, and 13 children who hardly took part in any specific after-school programs. The scientists were using several tools to monitor changes in them as they grew. Within years of the study, the scientists found the auditory(听觉的) systems of children in the music program were developing faster in them than in the other children. The slight adjustment of their auditory pathway could accelerate their development of language and reading, as well as other abilities—a potential influence which the scientists are continuing to study. 32. How do the early study results help with school education? A. They raise students’ interest in music and arts programs. B. They encourage many schools to increase language programs. C. They provide the evidence of the benefits of music education. D. They offer specific approaches to conducting music training. 33. What can we know about the first group of children in the study? A. They played soccer after school. B. They received music instruction. C. They played the violin separately. D. They organized after-school programs. 34. What will the scientists go on exploring? A. The potential ways to help children speak fluently. B. How children develop their abilities in every aspect. C. When children should join much more music programs. D. The effect of music training on children’s development. 35. What is the main idea of the text? A. Children’s brain develops faster with music training. B. Children learn language easily after listening to music. C. A science study on children’s brain turns out successful. D. Music training can help children to hear others clearly. 参考答案: 32. C    33. B    34. D    35. A 本文属于说明文,主要讲述音乐课程对于孩子大脑发育的影响,尤其是语言和阅读能力的发展。对此研究人员通过对比试验发现了音乐对大脑的发展有着帮助作用。 【32题详解】 细节理解题。根据第二段These early study results prove the necessity of music education at a time when many schools have reduced music and arts programs.可知,早期的研究证明了音乐教育开展的必要性,尤其是在很多学校减少音乐艺术课程的时候,故选C。 【33题详解】 推理判断题。根据第四段Thirteen of the children, at 6 or 7 years old, began to be instructed to learn music through the Youth Orchestra Los Angeles program. The children learned to play instruments, such as the violin, in groups, and they practiced up to seven hours a week.可知,其中13个孩子通过洛杉矶少年合唱团项目接受音乐培训,以小组方式开展,一周培训7个小时,故选可知,第一组的孩子接受音乐培训,故选B。 【34题详解】 推理判断题。根据最后一段The slight adjustment of their auditory pathway could accelerate their development of language and reading, as well as other abilities—a potential influence which the scientists are continuing to study.可知,音乐课程的开展能够加速孩子语言和阅读能力以及其他能力的发展,同时科学家也将继续研究其潜在的影响,故可知,科学家继续研究音乐对孩子大脑发展的意义,故选D。 【35题详解】 主旨大意题。 本文主要讲述音乐课程对于孩子大脑发育的影响,尤其是语言和阅读能力的发展。对此研究人员通过对比试验发现了音乐对大脑的发展有着帮助作用,故选A。 22.    Today, people all over the world are moving out of small villages in the country to go and live in big, noisy cities. They are moving from the peaceful hills, mountains, fields, rivers and streams of the countryside to the busy world of streets, buildings, traffic and crowds. This movement from rural areas to urban areas has been going on for over two hundred years.    In many countries, the main reason why people come to live in towns and cities is work. After one or two large factories have been built in or near a town, people come to find work, and soon an industrial area begins to grow. There is usually a residential area nearby, where the factory workers can live. The families of these workers need schools, hospitals and shops, so more people come to live in the area to provide these services and a city grows.    In every major city in the world, there is a business district where the big companies have their main offices. In the United States, this area is usually in the city centre downtown. It is here that you can see the huge skyscraper office blocks. The people who work here often travel a long way to work each day. Many of them live in the suburbs of the city, far away from the industrial area and the city centre. Some suburbs are very pleasant, with nice houses and big gardens. There are usually parks for children to play in and large department stores where you can buy all you need. But what is the future of the big cities? Will they continue to get bigger? Perhaps not. Some major cities have actually become smaller in the last ten years, and it is quite possible that one day we will see people moving out of the major cities and back into smaller towns and villages. 59. We can easily know that the underlined phrase “urban areas” means _______. A. areas of the countryside       B. areas of a town or city C. areas near the countryside     D. areas near a town or city 60. Why do people move to live in cities or towns? A. Because they can live more comfortably there. B. Because they prefer noisy life to peaceful life. C. Because they want to find work. D. Because they are sure of having better life there. 61. In the United States, many people work in the centre of a big city ______ . A. while living on the for away edge of the city    B. and live there C. but live in another city      D. but live far away out of the city 62. We can infer that this movement from rural areas to urban areas _______. A. has been going on for more than 2,000 years   B. will continue in the future C. may not continue in the future               D. is sure to stop 参考答案: BCAC
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年河北省邯郸市武安上焦寺中学高二英语期末试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295686.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork