分享
分销 收藏 举报 申诉 / 13
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年河南省新乡市市第四中学高三英语模拟试卷含解析.docx

  • 上传人:人****来
  • 文档编号:3296791
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:250.95KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 河南省 新乡市 第四 中学 英语 模拟 试卷 解析
    资源描述:
    2021年河南省新乡市市第四中学高三英语模拟试卷含解析 一、 选择题 1. The film Tiny Times puts too much emphasis on “bling-bling” items, and that distracts from its        .   A. audience B. novel  C. theme D. lifestyle 参考答案: C 2. Although your son made some mistakes, he worked hard at his lessons. You shouldn’t be hard ______ him.[来源:学科 A. in               B. at                   C. on               D. for 参考答案: C 3. His wife gave birth to their fifth baby after they got married, which seemed to have ________his sense of responsibility. A. brought down       B. brought out        C. turned down        D. turned out 参考答案: B 4. ---Mum, could I play the interesting computer games for a while?    ---_____________. You are supposed to be occupied with the coming exam.    A. Go ahead.         B. That’s all right.   C. Better not.       D. It depends 参考答案: C 5. Hardly ever ______ so many choices for young people entering the workforce as there are today. A. there are B. there have been C. have there been D. are there 参考答案: C 【详解】考查倒装句。句意:对于进入职场的年轻人来说,很少有像今天这样多的选择。hardly(几乎不)是表达否定的词,位于句首,句子要倒装,根据句意和ever可知,要用现在完成时,这是个there be句型,此处倒装用have there been。故选C。 6. —Look, where are you going? —I can't ______ the map and drive at the same time, can I? A.watch                  B.read C.see                      D.notice 参考答案: B 7. Some people who don’t like to talk much are not necessarily shy;they        just be quiet people.     A.must                   B.may     C.should                 D.would 参考答案: B. 解析:考察情态动词的用法.前半句为”有些人不喜欢讲很多话未必就是因为害羞,”后半句应该为”他们可能是比较安静的人.” 8. My brother likes eating very much but he isn't very _____ about the food he eats. A. particular      B. peculiar     C. special     D. unusual 参考答案: A 9.  —Do you often cook at home, Lucy?   —No. It is my husband        does most of the housework. A. that            B. what             C. whom       D. which 参考答案: A 10. Eating too much fat can        heart disease and cause high blood pressure.        A.result from          B.contribute to        C.attend to D.devote to 参考答案: B 12.The situation forced my mother and I exchanged our roles as child and caretaker, making me grow up much faster than the _____ child. A. average      B. ordinary           C. common           D. usual 参考答案: A 略 12. —Have you heard about that fire in the market? — Yes, fortunately no one _____. A. hurt                                          B. was hurt                        C. has hurt                         D. had been hurt 参考答案: B。被动语态。发生在过去的被动动作。 13. There are five pairs _____, but I’m at a loss which to buy. A. to be chosen    B. to choose from   C. to choose           D. for choosing 参考答案: B 14. Tom admitted ______ in the examination and he was not admitted _____ the school at last. A. to cheat; to      B. cheating; to       C. to cheat; as      D. cheating; as 参考答案: B 15. Everyone must ___ their notebooks on the desk while taking an English exam.  A. put away       B. put down       C. put off       D. put up      参考答案: A 16. As we all know, working hours are not ______ for dealing with private matters. A. comfortable    B. suitbale    C. reliable   D.valuable 参考答案: B 略 17. In Australia,many road signs are now both in English and Chinese,      it easier for Chinese tourists to travel. A. making    B. made C. make      D. makes 参考答案: A 18. Thinking of his cousin, who was killed in the traffic accident, ____.          A.his heart sank                       B.he was in deep sorrow          C.tears came to his eyes                  D.we found him in tears 参考答案: B 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及--个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划—横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限- -词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 During my last summer holiday, I go to the countryside to enjoy myself. I saw mother bird stay in her nest in a big tree, watching some of her baby flying away. I thought she must be very proud of her children, that were able to find her own food now. But she might also feel a sense of loss since they wouldn't need of her day-to-day care any long. For my parents,things are much easier. We have set up our family blog to posting our photos and journals.Once I leave for college, we can convenient share our experiences but support each other.Their“nest" will never be empty. 参考答案: 【分析】 本文是一篇记叙文。作者通过观察小鸟长大后离开鸟妈妈,想到了自己的父母。庆幸的是,因为网络父母的“巢”从来不会空。 【详解】1.考查时态。根据last summer holiday可知句子用一般过去时态,故把go改成went。 2.考查不定冠词。句意:我看见一只鸟妈妈呆在她的巢里,在一棵大树上,看着她的一些孩子飞走了。结合句意可知在mother前加a。 3.考查名词复数。句意:我看见一只鸟妈妈呆在她的巢里,在一棵大树上,看着她的一些孩子飞走了。some of+名词复数,故把baby改成babies。 4.考查定语从句。句意:我想她一定为她的孩子们感到非常自豪,他们现在能够自己找食物了。that不能引导非限制性定语从句,此处children做先行词,文章运用拟人的手法,故把that改成who。 5.考查形容词性物主代词。句意:我想她一定为她的孩子们感到非常自豪,他们现在能够自己找食物了。根据children可知用代词复数替代,故把her改成their。 6.考查及物动词。句意:她可能也感到失落,因为他们不再需要她每天的照顾了。此处need“需要”是及物动词,后面直接跟宾语,故把need后面的of去掉。 7.考查固定搭配。not---any longer“不再”,故把long改成longer。 8.考查动词不定式作目的状语。句意:我们创建了家庭博客在上面张贴我们的照片和日志。此处是不定式做目的状语,故把posting改成post。 9.考查词性转化。此处share“分享”是动词,由副词来修饰,故把convenient改成conveniently。 10.考查并列连词。句意:一旦我考上大学,我们能很方便地分享经历,并能互相支持。前后是一种并列的递进关系,故把but改成and。 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,(从第11处起)不计分。 Dear Sir, I've learned a teaching assistant for foreign teachers is wanted in your school. I'm writing to apply to the position. First of all, I had graduated from Anhui University one month ago. Having exposed to foreign teachers since a young age, I can communicate with others in fluently English, What's more, years of experiences of being monitor makes me a brilliant organizer, who will help a lot to keep the class in order. The most important factor is that I love kids, and I'm confident of my patience and care will undoubtedly, win his trust. All in all, I think my enthusiasm and full sense of responsibility will make me a qualifying teaching assistant. I'd appreciate you if you could take my application into consideration. Best wishes. Yours sincerely, Li Hun 参考答案:     1、句意为我想要应聘这个职位。apply for 为固定搭配,表示申请。故将to改为for。 2、句意为我一个月前从大学毕业。这里考查的是时态问题。从a month ago 可知,毕业应该是过去时,应该用一般过去时。故将had去掉。 3、句意为从小的时候开始我就接触了外国老师。考察explose用法,暴露与作者之间应该是被动语态。故在having后面添加been。 4、句意为我能和他人用流利的英语交流。fluently为副词,不能修饰名词。故将fluently改为fluent。 5、句意为当班长的多年经历让我成为一个很好的组织者。experience没有复数形式。故将experiences改为experience。 6、句意为这会对保持班级秩序有很大帮助。该句为非限制性定语从句,而且此处的关系代词应该是指的是作者是一个很好的组织者,为一件事,不能用who。故将who 改为which。 7、句意为我的耐心和关怀会毫无疑问的赢得他们的信任,对此我很有信心。be confident of 后面加名词。be confident that 引导从句。故将of改为that。 8、由文意可知,作者是想当助教。因此赢得的信任应该是一群学生,而不是一个人。故将his改为their。 9、句意为我认为我的热情和责任感,会让我成为一名合格的助教。考查形容词。qualified为符合资格的。故将qualifying改为qualified。 10、句意为如果你将我的申请列入考虑范围内的话,我将非常感谢。考察appreciate用法。would appreciate it 为固定搭配表示感谢。故将you改为it。 三、 阅读理解 21. Are you looking for something to do? You might like to try one of these four experiences.      Crocodile watching     Do you fancy getting up close to some of the most terrifying animals on earth? Crocosaurus Cove, in Darwin (Australia) has the “Cage of Death”. It’s an enclosure that’s lowered into a pool. This gives you a 360 degree view of a crocodile as it’s being fed. The cable broke once and the cage sank to the bottom, but they’ve fixed it since then.     EdgeWalk     How about walking along the edge of a building several hundred meters up in the air? If that sounds like fun, head off to the CN Tower in Toronto (Ontario, Canada). Built in 1976, the tower is 553.33 meters tall.     The EdgeWalk consists of a 20-30 minute stroll along a 1.5 meter wide platform that runs around the tower’s restaurant roof. During the walk, you’re encouraged to lean forwards as you look over Toronto’s skyline (轮廓线).     Plastic ball rolling     Do you fancy rolling down a hill in a plastic ball? Plastic ball rolling is popular all over the world, but the place to give it a go is in Rotorua (New Zealand). Brother David and Andrew Akers came up with the idea in 1994. A typical orb (球) is about 3 meters in diameter, with an inner orb size of about 2 meters. There’s no brake or steering mechanism, but the inner layer of the plastic ball helps absorb the shock.     Volcano bungee jumping     If you’re looking for the adventure of a lifetime, how about going bungee jumping off a helicopter into the crater of a live volcano? As part of the jumping, a helicopter ride takes you to the Villarrica volcano, one of the most active in Chile. Once you’re at the drop zone, you leap off the helicopter and fall into the volcano. Finally, you enjoy the ride back to the airport flying at 130kph.     Attracted by the above? If so, please contact us. Only half price from March 22 to April 25th For more information, please click here. 1. According to the passage, there was an accident once when people _____. A. jumped into the Villarrica volcano           B. walked along the platform of the CN Tower C. rolled down a hill in a plastic ball in Rotorua  D. watched crocodiles in the “Cage of Death” in Darwin 2. Which of the following was first invented in New Zealand? A. EdgeWalk.               B. Crocodile watching. C. Plastic ball rolling.         D. Volcano bungee jumping. 3. It can be inferred that all the four experiences are ______. A. interesting sports          B. exciting and extreme C. held on high places        D. fit for middle to old people 参考答案: 1.D 2.C 3.B 【名师点睛】 广告在每年高考阅读中都有,是热门题材。内容通常会涉及到产品介绍、旅游服务、商务活动、人才招聘等。 测试重点: 1.广告的目的。广告的目的通常是宣传某人或某物、推销产品或服务、宣扬公司或企业、招聘或推销人才等。2.细节的理解。细节考查通常会涉及到所要宣传或推介的人物或产品的特点或优势,所要招聘的人才的要求等。3.在多个广告的阅读题中,会测试考生对不同广告中交叉信息的把握,答案依据分布在不同广告中。4.利用广告所给信息进行推理的能力。 解题方法: 1.若广告有小标题,最好先浏览并理解各小标题,从而掌握广告的大体内容。2.广告类的阅读理解多为细节理解题,一般采用寻读法,即先看题干和选项,然后快速从原文中寻找与各选项相关的内容,认真阅读和理解这些内容,排除某些选项并初步确定正确选项。3.最后确定答案时,要对各选项进行认真分析和比较,看各选项是否有信息增加或错位现象。不要被干扰项的主要内容迷惑,忽视了干扰项的细节部分而出错。 22. “Anything you want, anytime you need it.” The message appeared on computer screens across the country at the same time, on the same day: December 12th, at 12 p.m.. Simultaneously, important looking envelopes containing cards with the same message were hand-delivered to the offices of all the major news companies. One found its way to the desk of Chris Lin, a business reporter at The Post. The card was beautifully designed – a black background with the words printed out in crisp white letters. There was no explanation on the back, just a website address.Chris went to the website. Its style was identical to the card’s and said: “Anytime: Starting Tomorrow.” The next day websites and blogs were filled with articles theorising about Anytime. Was it a shopping website like Tao Bao or Amazon? A joke? Something illegal? Anytime’s marketing had worked – it was a household name before it’d even made a single sale. When the opening came, that day at noon, the Anytime website suddenly had a single field that read, “What do you want?” All you had to do was type the words into that box, and then specify how quickly you wanted your item delivered: within one, ten, or twenty-four hours. Bloggers were the first to test the service. And their reviews were glowing. Within weeks, Anytime had become a part of daily life. Nobody used other delivery sites or the post anymore as Anytime was much cheaper and faster. Chris still wondered what exactly Anytime was. He tried to find out who owned the company, but it was registered in a small country that did not require such information to be made public. He did find some interesting facts, though. Anyone who challenged the company, it seemed, met with serious trouble. A government official critical of Anytime for avoiding tax was forced to leave his position after news stories suddenly appeared claiming he was dishonest. The head of another company taking Anytime to court died in a car accident just days before the case was to begin. Chris began making a list of all the people who had something terrible happen to them after opposing or criticising Anytime. By lunch, he had more than one hundred examples. Something was definitely wrong. Chris worked on his list the rest of the day, emailing people who could provide more information and looking through newspaper records. After working through the night, an exhausted Chris finally fell asleep at his desk at 4 a.m.. When he woke a few hours later, there was a message flashing on his computer screen: “Stop making trouble.” Chris smiled. He had no intention of stopping now that he knew he was on the right track. 28.What was on the front of the card sent to Chris Lin? A.An invitation to a company opening. B.The website address of a new company. C.The words “Anytime: Starting tomorrow”. D.The words “Anything you want, anytime you need it”. 29.Why did the company choose to send the cards to many news reporters? A.Because it didn’t have enough money for traditional advertising. B.Because it wanted to attract the reporters as customers. C.So the reporters would write stories about the new company. D.So people would find the new company interesting. 30.What did Chris’ s research suggest about Anytime? A.Itmay be very dangerous. B.Its popularity would soon decrease. C.It was doing business all over the world. D.It was being widely criticised by journalists. 31.How did Chris feel at the end of the story? A.Scared that he would get into trouble. B.Confident that he would find the truth. C.Nervous about what the company would do. D.Satisfied that he had discovered the company’s secret. 参考答案: 28.D 29.C 30.A 31.B 【分析】 本文属于故事,介绍所有新闻记者的电脑桌面上都是关于Anytime的信息,引发了记者们的注意力,让其成为人们话题,同时任何反对Anytime的人都会遭遇到严重麻烦,但是Chris相信自己找到了真相。 28.推理判断题。根据第一二段“Anything you want, anytime you need it.” The message appeared on computer screens across the country at the same time, on the same day: December 12th, at 12 p.m.. Simultaneously, important looking envelopes containing cards with the same message were hand-delivered to the offices of all the major news companies.可知,卡片上的信息与电脑屏幕上的信息一致,故选D。 29.推理判断题。根据第四段The next day websites and blogs were filled with articles theorising about Anytime. Was it a shopping website like Tao Bao or Amazon? A joke? Something illegal? Anytime’s marketing had worked - it was a household name before it’d even made a single sale.矿物质,第二天所有的新闻网站和博客都是关于Anytime的内容,让Anytime还没做出销售就很出名了,这么做是为了吸引记者讨论Anytime,为宣传作攻势,故选C。 30.推理判断题。根据倒数第三段Anyone who challenged the company, it seemed, met with serious trouble. A government official critical of Anytime for avoiding tax was forced to leave his position after news stories suddenly appeared claiming he was dishonest. The head of another company taking Anytime to court died in a car accident just days before the case was to begin.可知,任何挑战Anytime的人都遇到严重的问题,比如一个批评Anytime逃税的官员被爆出不忠被迫辞职,可知,挑战Anytime的人会遇到麻烦,故选A。 31.推理判断题。根据最后一段When he woke a few hours later, there was a message flashing on his computer screen:
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年河南省新乡市市第四中学高三英语模拟试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296791.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork