分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年安徽省合肥市铁路职工子弟中学高三英语联考试卷含解析.docx

  • 上传人:天****
  • 文档编号:3296745
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:58.59KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 安徽省 合肥市 铁路职工 子弟 中学 英语 联考 试卷 解析
    资源描述:
    2021年安徽省合肥市铁路职工子弟中学高三英语联考试卷含解析 一、 选择题 1. The treatment will continue until the patient reaches the point ______ he can walk correctly and safely. A. which                          B. where                              C. when                               D. that 参考答案: B 2. ---Where did you first meet your boyfriend?---It was in the department store ______ he worked. A. which                 B. that                            C. where                         D. what 参考答案: C 3. Under the environment of fierce competition, the only way John could imagine _______ stress was to get tougher by making greater efforts. A. handling                    B. to handle                  C. handled             D. having handled 参考答案: B 略 4. The soldiers are hiding in the trees and waiting for the _____ to start firing. A. signal       B. mark      C. sign       D. symbol 参考答案: A 5. --My friends are leaving tomorrow afternoon. --I would rather they _____ on an early train. A. had left        B. leave         C. would rather        D. left 参考答案: D  6. 一Is Tony a man with good manners? 一I don’t think so. As a matter of fact, he is ______but polite. A. something B. anything C. everything D. nothing 参考答案: B 7. Many people like to talk about generation gaps. I don’t think there is        in my family, though. A. it          B. some         C. none         D. one 参考答案: D 8. It is the first time he ________ here and now it is high time that he ________ around.    A.come;should be showed             B.has come;was showed    C.has come;be showed                D.came;was showed 参考答案: B 9. The earliest Asian cultural relic        in Africa dates from this period.        A.being found         B.to be found          C.finding                D.found 参考答案: D 10. On the chairs          , who had come here for this job interview. A. did three graduates sit                    B. sat three graduates C. three graduates sat                        D. sitting three graduates 参考答案: B 考察全倒装形式。因为介词短语放在句首,所以用全倒装形式。 11. In 1492, Columbus and his crew arrived _______was so-called the New World by the westerners. A.what                         B.in what                   C.where                      D.in which 参考答案: B 30. _______________ while writing, he locked himself in his study. A.Not to interrupt            B.Not being interrupted  C.Not to be interrupted        D.Being not interrupted 参考答案: C 略 13. ______ so delicious, the food in this market was sold out soon.  A. Tasting      B. Tasted    C. Having been tasted   D. Being taste 参考答案: A 略 14. — I can’t repair these until tomorrow, I’m afraid .   — That’s OK, there’s ________. (选自2008江苏高考卷第25题)   A. no problem   B. no wonder  C. no doubt  D. no hurry  参考答案: D 略 15. I prefer a street in a small town to ______ in such a large city as Shanghai. A. that                                B. it           C. this                         D. one 参考答案: D 16. They _____on time for the meeting,but their car was held up by the traffic jam on the halfway. A.could arrive  B.could have arrived   C.must have arrived  D. would arrive 参考答案: B 17. The selfless village doctor treated any poor patient who came to his house without any _______.        A. cost                         B. charge                      C. price                        D. payment 参考答案: B 18. Some people would rather ride bicycles as bicycle riding has _____ of the trouble of taking buses. A. neither          B. nothing        C. some      D. none 参考答案: D 二、 短文改错 19. I had quite interesting experience this afternoon. 76.            On my way to cinema, I saw a case fall off a man’s bike 77.            I shouted out to the man to stop, and he didn’t hear me and 78.            rode away. I was wondering what to do while an idea occurred 79.            to me. I stopped a taxi and got into it without the case. Soon 80.            we caught up with the man and returned the case back to him. 81.            He was so thankfully that he offered me some money, but I refused it politely. 82.            Then the driver took me to the cinema. When I paid for him, 83.            the driver pushed my hand away and said with a smile, 84.            “Neither will I receive your money.” 85.            参考答案: 76.interesting—an interesting             77.cinema —the cinema                               78.and —but 79.while—when                               80.without—with                                        81.without back   82.thankfully—thankful                     83.without for        84.right                       85.receive—accept 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均只限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Tom, I’d like to say anything about the dinning hall service in my new school. In general, the service is satisfied. The hall is clean and tidy. But the dishes look inviting and taste good. What’s more, the workers there treat us their friends, which makes us real happy. However, the cost of the meals was a little high. Also, we have only a limited variety of dish which are the same every day. In addition, we often have to stand with line for a long time after we get our food. It wastes a lot of time. I hope something can be done to solve about these problems soon. How about your school meals? Looking forward to your reply soon. Yours truly, Li Hua 参考答案: Dear Tom, I’d like to say anything about the dinning hall service in my new school. In                     something general, the service is satisfied. The hall is clean and tidy. But the dishes look                        satisfying                             And inviting and taste good. What’s more, the workers there treat us ∧their friends,                                                                   as which makes us real happy. However, the cost of the meals was a little high. Also,               really                                      is we have only a limited variety of dish which are the same every day. In addition,                                   dishes we often have to stand with line for a long time after we get our food. It wastes                         in                       before a lot of time. I hope something can be done to solve about these problems soon.                                                  去掉   How about your school meals? Looking forward to your reply soon. Yours truly, Li Hua 6.was---is   因为介绍新学校的情况,所以用的是一般现在时态,故把was---is。 7.dish---dishes   a variety of+名词复数,“各种各样的”,故把dish---dishes。 8.with---in   固定词组:in line排队,故把with---in。 9.after---before   句意:我们得到食物以前必须排很长时间的队。故把after---before。 10.去掉about   句意:希望做一些事情解决这些问题。Solve是及物动词,后面直接跟宾语,故去掉about。 【知识拓展】 表示情感的现在分词和过去分词 surprising令人惊讶的,surprised感到惊讶;frightening令人害怕的, frightened感到害怕; moving令人感动的, moved 感动;exciting 令人兴奋的,excited 感到兴奋;boring令人厌烦的, bored感到厌烦。现在分词的主语通常指事物;过去分词的主语通常指人。比如第7小题,annoying---annoyed 此处表示教授感到烦恼,故把annoying---annoyed。 三、 阅读理解 21. Recently, a scientist did some experiments. He left a group of 4-year-olds in a room with a bell and a candy. If they rang the bell, he would come back and they could eat the candy. If, however, they didn’t ring the bell and waited for him to come back on his own, they could then have two candies. In the videos of the experiments, he can see the children hiding their eyes, trying to exercise self-control so they can wait and get two candies. The results are different. Some broke down and rang the bell within a minute. Others lasted 15 minutes. The children who waited longer went on to get higher academic scores. They got into better colleges and had better adult success. The children who rang the bell quickest were more likely to have received worse teacher and parental evaluations (评价) 10 years later and were more likely to have drug problems at age 32. The experiments are worth noting because people spend a lot of time thinking about how to improve education, and how to become rich. But when the result is not good, they will come back to ask “How do we get people to get the sort of self-control that leads to success?” This is to enter the world of human nature. So these experiments, along with everyday experience, tell us that self-control is most important. Young people who can sit through sometimes boring classes to get a degree can work hard in order to learn a language well. They can avoid drugs and alcohol. For people without self-control skills, however, school is a series of failed and painful experience. No wonder they drop out and their later life is a group of foolish ideas, such as drug use, stealing and so on. 8. The scientist did some experiments to ________. A. find good ways of training children to learn B. show that children’s education is important C. test children’s self-control and later success D. test children’s intelligence of ringing the bell 9. What do the underlined words “broke down” probably mean? A. failed to wait. B. kept waiting. C. hid the candy. D. ate the candy. 10. How long did the scientist’s experiments last according to the text? A. Just 15 minutes. B. Within 10 years. C. Less than 14 years. D. About 28 years. 11. What will the children without self-control do at school according to the text? A. They will improve their education. B. They will suffer a lot from boring lessons. C. They will become very rich and successful. D. They will work hard to catch up with others. 参考答案: 8. C    9. A    10. D    11. B 【分析】 本文属于说明文,讲述了自控力和未来成功的关系,实验表明自控力强的人以后成功的机会更大。 【8题详解】 推理判断题。由第三段“The children who waited longer went on to get higher SAT scores. They got into better colleges and had better adult success.”可知,等待的时间越长的孩子SAT分数越高,长大后会进入更好的大学,获得更好的成功,故可知实验的目的在于探索孩子自律和成功之间的关系,故选C。 【9题详解】 词义猜测题。根据第二段The results are different. Some broke down and rang the bell within a minute. Others lasted 15 minutes.可知,结果是不一样的,有些孩子在一分钟内摇响铃声,而另外一些孩子坚持了15分钟,故可知对两类孩子进行了对比,故可以推出break down为崩溃,无法再坚持,故选A。 【10题详解】 细节理解题。由第一段He left a group of 4-year-olds in a room with a bell and a candy.以及第三段“The children who rang the bell quickest were more likely to have received worse teacher and parental evaluations(评价)10 years later and were more likely to have drug problems at age 32.”可知,开始做实验是孩子4岁的时候,最后与32岁的时候结束,故可知,实验持续了28年,故选D项。 【11题详解】 推理判断题。根据最后一段“For people without self-control skills, however, school is a series of failed ordeals(煎熬).”可推知,缺乏自律的孩子,学业对于他们来说就是连续的煎熬,故选B。 【点睛】词义猜测题 词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为①定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。如文中常用refer to,be called或that’s to say,such as等。②逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,similarly,the same as,but,however,while,on the other hand,since ,because等,所猜词与这些提示词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。③语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。④语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。⑤指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。比如小题2,根据第二段The results are different. Some broke down and rang the bell within a minute. Others lasted 15 minutes.可知,结果是不一样的,有些孩子在一分钟内摇响铃声,而另外一些孩子坚持了15分钟,故可知对两类孩子进行了对比,故可以推出break down为崩溃,无法再坚持,故选A。 22. 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多途选项。 The tradition of birthday parties started in Europe a long time ago.It was feared that evil spirits were particularly attracted to people on their birthdays.   1   Giving gifts brought even more good cheer to keep away from the evil spirits.This is how birthday parties began.        The following are some countries' birthday traditions: Canada ——Greasing the nose with butter.In Atlantic Canada, the birthday child's nose is greased for good luck. China ——   2   The birthday child pays respect to his/her parents and receives a gift of money.Friends and s are invited to lunch and noodles are served to wish the birthday child a long life. England —Fortune telling cakes.Certain symbolic objects are mixed into the birthday cake as it is being prepared._ 3         Italy ——Pulling ears.The child's ears are pulled as many times as how old they are turning.        Japan ——New clothes.The birthday child wears entirely new clothes to mark the occasion. New Zealand——  4   After the birthday cake is lit, the happy birthday song is sung loudly and often out of tune and then the birthday person receives a clap for each year they have been alive and then one for good luck.        The United States ——Cake, candles and song._  5          A.A cake is made, and candles are put on top based on how old the person is.        B.In China, on a child's second birthday, family members put many things on the floor around the child.        C.If your piece of cake has a coin in it, then you will be rich.        D.To protect them from harm, friends and family would come to stay with the birthday person and bring good thoughts and wishes.        E.Noodles for lunch.        F.The tradition of birthday parties started a long time ago.        G.Birthday claps. 参考答案: DECGA 略
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年安徽省合肥市铁路职工子弟中学高三英语联考试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296745.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork