分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年河南省漯河市舞阳县实验中学高一英语联考试卷含解析.docx

  • 上传人:w****g
  • 文档编号:3296741
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:19.03KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 河南省 漯河市 舞阳县 实验 中学 英语 联考 试卷 解析
    资源描述:
    2021年河南省漯河市舞阳县实验中学高一英语联考试卷含解析 一、 选择题 1. ---Hello, Jim. I _______ to see you today. Sonia said you were ill ---Oh, I’m OK. A. am not expecting   B. don’t expect    C. haven’t expected      D. didn’t expect 参考答案: D 2. —I heard that as many as 30 people were killed in the accident. —That’s really _____ bad news. It came as _____ shock to us. A. 不填;a                 B. a; the           C. a; a                    D. 不填;不填 参考答案: A 3. A fast food restaurant is the place ______ , just as the name suggests, eating is performed quickly. A. which B. where C. there D. what 参考答案: B 4. Iraq  __________ too many wars since 1990, making his people __________ a lot. A. gone through; suffer B. has gone through; suffered C. has gone through; suffer D. got through; suffer 参考答案: C 5. My little brother dreams ________a policeman.    A. becoming     B. to become     C. of becoming    D. of to become 参考答案: C 6. The crowd ________ with joy at the news that many ancient relics were discovered under the earth of Jinan Town of Jingzhou City. A. exploded         B. debated          C. amazed           D. doubted 参考答案: A 7. We just heard a warning on the radio that a hurricane is      to come this evening. A. likely B. possible C. probable D. believable 参考答案: A 8. We _______ on this project for four hours. Let’s have a rest.     A. are working      B. have been working     C. worked          D. had worked 参考答案: B 略 9. — Would you like me to arrange a taxi for you when we finish our work? — _________ A. That’s very kind of you.    B. With pleasure. C. Yes, you would.    D. Good idea! 参考答案: A 【详解】考查情景对话。句意:——我们结束工作后,要不要我为你安排一辆出租车?——你真是太好了。A. That’s very kind of you. 你真是太好了;B. With pleasure. 我很愿意;C. Yes, you would. 是的,你可以;D. Good idea!好主意,A选项最符合语境,故选A。 10. ______ number of our class is fifty-nine and ______ number of students are fond of English. A. The, the         B. A, a                 C. A, the                        D. The, a 参考答案: D 11. Having retired(退休), he ______ the club for old men and plays chess every day there. A. takes part in      B. joins in           C. joins         D. attends 参考答案: C 12. The audience waited until the curtain rose and then ______laughter at the sight of the funny actor. A. burst out        B. burst into      C. broke into      D. begin with 参考答案: B 13. In this game you’re supposed to work together as a team and solve the problems as they ________.    A. rose B. raise C. rise D. arise   参考答案: D 14. 23.-Which of the ways should I take to the village?     -  way as you please.All seem to be equal in distance.     A.Neither    B.None    C.Any    D.Either 参考答案: C 略 15. — Anything new in the new regulations?— They will be ________ to us all.     A. of great benefit  B. do harms   C. do many good   D. for the benefit 参考答案: A 16. ________, most teenagers now listen to rock music. However, John likes classical music better. A. In a word     B. In general      C. In time       D. In total 参考答案: B 略 17. Try and__________ a bit; life isn’t that bad! A. cheer up       B. come up      C. look up        D. put up 参考答案: A 略 18. The famous musician, as well as his students, ____ to perform at the opening ceremony of the 2012 Taipei Flower Expo. A. were invited           B. was invited  C. have been invited       D. has been invited 参考答案: B 略 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Today is International Women’s Day. I’d like to introduce to you a woman who she has a positive effect on me. The great woman is my mother. Since my childhood, she had been teaching me what life is. Not only does my mum work hard at work, and also she takes good care for my father and me in life. Faced with difficulty or trouble, she still carries on. That I learn from her  will never be forgotten. Here, I real want to say something to mine dear mother. I’ve grown up and I’m able to sharing what happens in life with her, no matter how tough it is. As student, I’ve made up my  mind to study harder in the following day before the College Entrance Exam. Best wishes to my mum and all of you! Thank you! 参考答案: Today is International Women’s Day. I’d like to introduce to you a woman who she has a                                                                    she          positive effect on me. The great woman is my mother. Since my childhood, she had been teaching                                                                has     me what life is. Not only does my mum work hard at work, and also she takes good care for my                                                but        of     father and me in life. Faced with difficulty or trouble, she still carries on. That I learn from her                                                           What      will never be forgotten.   Here, I real want to say something to mine dear mother. I’ve grown up and I’m able to          really                     my                      sharing what happens in life with her, no matter how tough it is. As ∧student, I’ve made up my  share                                                 a                   mind to study harder in the following day before the College Entrance Exam.                           days          Best wishes to my mum and all of you! Thank you! 【分析】 这是一篇说明文。文章中作者说明了自己的母亲对自己产生的积极影响。 【详解】1.考查固定用法。句意:我想向你介绍一个对我有积极影响的女人。本句为定语从句修饰先行词a woman,且先行词在从句中充当主语,指人关系代词为who,故she是多余的,故将she去掉。 2.考查动词时态。句意:从我的童年起,她就一直教我什么是生活。根据句中的时间状语since my childhood,所给句子的时态是现在完成时,其结构为have/has+动词的过去分词,故将had改为has。 3.考查固定短语。句意:我妈妈不仅工作努力,而且她在生活中照顾我和爸爸。分析句子可知,并列连词not onlybut also“不仅而且”,故将and改为but。 4.考查固定短语。句意同上。固定词组take good care of“好好照顾”,故将for改为of。 5.考查连接词。句意:我从她身上学到的永远不会忘记。本句为主语从句时,在句中要用关系代词what在主语从句中充当learn的宾语,故将That改为What。 6.考查副词。句意:在这里,我真的想对我亲爱的妈妈说些什么。修饰动词want需要副词形式,故将real改为really。 7.考查物主代词。句意同上。要用形容词性物主代词在句中充当定语修饰名词mother,mine对应的形容词性物主代词为my,故将mine改为my。 8.考查固定短语。句意:我已经长大了,我可以和她分享生活中发生的一切,不管有多难。固定短语be able to do sth“能/会做某事”,故将sharing改为share。 9.考查冠词。句意:我已经下定决心在大学入学考试前的接下来几天里更加努力地学习。介词词组“作为一名学生”中的名词student表泛指,且student是以发辅音音素开头的单词,前面要加不定冠词a,故在student前加上a。 10.考查名词的数。句意同上。固定短语in the following days“在接下来的日子里”,名词day要用复数days,故将day改为days。 20. They produced a new record in 1996, that was a celebration of their time. 参考答案: that →which 解析:that不能引导非限制性定语从句,要用which。 三、 阅读理解 21. In the United States, when one becomes rich, he wants people to know it. And even if he does not become very rich, he wants people to think that he is. That is what “keeping up with the Joneses” is about. It is the story of someone who tried to look as rich as his neighbors. The expression was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand. He told this story about himself. He began earning $125 a week at the age of 23. That was a lot of money in those days. He got married and moved with his wife to a very wealthy neighborhood outside New York City. When he saw that rich people rode horses, Momand went horseback riding every day. When he saw that rich people had servants, Momand and his wife also hired a servant and gave big parties for their new neighbors. It was like a race, but one could never finish his race because one was always trying to keep up. The race ended for Momand and his wife when they could no longer pay for their new way of life. They moved back to an apartment in New York City. Momand looked around him and noticed that many people do things just to keep up with rich lifestyle of their neighbors. He saw the funny side of it and started to write a series of short stories. He called it “Keeping up with the Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States. “Keeping up with the Joneses” came to mean keeping up with rich lifestyle of the people around you. Momand’s series appeared in different newspapers across the country for over 28 years. People never seem to get tired of keeping up with the Joneses. And there are “Jonses” in every city of the world. But one must get tired of trying to keep up with the Joneses because no matter what one does, Mr. Jones always seems to be ahead. 24. Some people want to keep up with the Joneses because they _______. A. want to be as rich as their neighbors B. want others to know or to think that they are rich C. don’t want others to know they are rich     D. want to be happy 25. It can be inferred (推断) from the story that rich people like to _______. A. live outside New York City       B. live in New York city C. live in apartments               D. have many neighbors 26. Arthur Momand used the name “Jones” in his series of short stories because “Jones” is ___________. A. an important name         B. a popular name in the United States C. his neighbor’s name        D. not a good name 27. According to the writer, it is ____________ to keep up with the Joneses. A. correct       B. interesting     C. impossible   D. good 参考答案: 24-27. BABC 22. It was a comfortable sunny Sunday. I was going to meet an old university friend I hadn't seen for years, and was really excited. My train was running a little late, but that was no big problem - I could text him to say I would be delayed. He would understand. But… where was my mobile phone? I had that familiar sinking feeling. Yes, I'd left it at home. No mobile phone. I'm sure I'm not alone in feeling anxious, on edge and worried when I don't have my phone with me. In fact, I know I'm not alone: two-thirds of us experience ‘nomophobia’ (无手机恐惧症), the fear of being out of mobile phone contact. That's according to a study from 2012 which surveyed 1,000 people in the UK about their relationship with mobile phones. It says we check our mobile phones 34 times a day, and that 18-24 year-olds, especially girls, are the most likely to suffer fear of being without their mobiles: 77% of them say they are unable to be apart from their phones for more than a few minutes. Do you have nomophobia ? ? You never turn your phone off ? You frequently(频繁地) check for texts, missed calls and emails ? You always take your phone to the bathroom with you ? You never let the battery run out It's funny to think that around 20 years ago the only people with mobile phones would be businessmen carrying their large, plastic ‘bricks’. Of course, these days, mobile phones are everywhere. A UN study from this year said there would be more mobile phones than people across the world by the end of 2020. And when there are more phones than people in the world, maybe it's time to ask who really is in charge(主管)? Are you in control of your phone, or does your phone control you? So, what happened with my university friend? When I arrived a few minutes late he just laughed and said: "You haven't changed at all – still always late!" And we had a great afternoon catching up, full of jokes and stories, with no desire(欲望) to check my phone. Not having it with me felt strangely free. Maybe I'll leave it at home on purpose next time. 8. What does the passage talk about? A. The history of mobile phones. B. The story of meeting an old university friend. C. The attraction of playing mobile phone. D. The terrible feeling of being without their mobiles. 9. The underlined phrase “on edge” the third paragraph probably means __________. A. energetic    B. nervous C. brilliant    D. amazed 10. What’s the author’s attitude towards the using mobiles? A. Worried    B. Positive C. Neutral    D. Negative 11. According to the passage, who is most likely to be addicted(上瘾的) to mobiles? A. a successful manager    B. a 21-year-old girl C. a 21-year-old boy    D. a lonely middle-aged person 参考答案: 8. D    9. B    10. A    11. B 【分析】 本文是一篇议论文,作者去看望大学同学,无意中把手机落在了家里,让他非常恐惧,由此引出了文章讨论的话题:‘nomophobia’ (无手机恐惧症)。 【8题详解】 主旨大意题。作者去看望大学同学,无意中把手机落在了家里,让他非常恐惧,由此引出了文章讨论的话题:‘nomophobia’ (无手机恐惧症)。ABC三项是文章的部分内容,故D项正确。 【9题详解】 猜测词义题。本句“I'm sure I'm not alone in feeling anxious, on edge and worried when I don't have my phone with me.”告诉我们很多人手机不在身边的时候,会非常紧张和担忧,短语on edge与worried是并列关系,表示相近的含义。故B项正确。 【10题详解】 推理判断题。根据倒数第三段“And when there are more phones than people in the world, maybe it's time to ask who really is in charge(主管)? Are you in control of your phone, or does your phone control you?”可知作者很担心当手机的数量超过人类的数量时,究竟是谁来控制谁?说明作者对使用手机是非常担心的。故A项正确。 【11题详解】 推理判断题。根据文章第五段“It says we check our mobile phones 34 times a day, and that 18-24 year-olds, especially girls, are the most likely to suffer fear of being without their mobiles: 77% of them say they are unable to be apart from their phones for more than a few minutes.”可知18-24岁的女孩子和手机的联系最紧密,她们最可能患上“无手机恐惧症”。所以B项“a 21-year-old girl”符合题意。故B项正确, 【点睛】猜测词义题是阅读理解中最常见的题型之一,本文小题2考查的正是此类题。本句“I'm sure I'm not alone in feeling anxious, on edge and worried when I don't have my phone with me.”告诉我们很多人手机不在身边的时候,会非常紧张和担忧,短语on edge与worried是并列关系,表示相近的含义,意为“nervous”,故B项正确。 在解答此类题时,我们可以“根据同义关系进行猜测”。当词或短语之间有并列连词and 或or时,其连接的两项内容在含义上是接近的或递进的,由此确定同等关系中的某个生词所属的义域,由此可推知其大致意思。 例1:Although he often had the opportunity, Mr. Tritt was never able to steal money from a customer. This would have endangered his position at the bank, and he did not want to jeopardize his future. 析:作者为避免重复使用endanger一词,用其同义词jeopardize来替代它,由此推知其词义为“使……陷入危险,危及、危害”。 例2:Doctors believe that smoking cigarettes is detrimental to your health. They also regard drinking as harmful. 析:句中detrimental是个生词,但判断出harmful替代detrimental后,不难推断出其词义为“不利的,有害的”。 高考例题: (2014重庆卷,B篇)62. What does the underlined word “distractions” probably refer to?    A. Ways that help one to focus.    B. Words that help one to feel less tense.    C. Activities that turn one’s attention away.    D. Habits that make it hard for one to relax. 解析:C。请看原文:When things are getting hard, a voice inside my head tells me that I can’t achieve something. Then, there are other distractions, such as family or hobbies.由前面的other可知distractions是与第一句意思基本相同,第一句话表达的是让人注意力分散的事情,结合上下文可知 答案为C。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年河南省漯河市舞阳县实验中学高一英语联考试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296741.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork