分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年江苏省徐州市房村中学高二英语月考试卷含解析.docx

  • 上传人:快乐****生活
  • 文档编号:3295702
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:20.22KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 江苏省 徐州市 中学 英语 月考 试卷 解析
    资源描述:
    2022年江苏省徐州市房村中学高二英语月考试卷含解析 一、 选择题 1. If these kind-hearted soldiers ___ us last week, we would not have such a good harvest. A. helped             B. had helped      C. had not helped       D. didn’t help 参考答案: C 2. How many times have you found yourself arriving at school to start your day, only         that you left your homework at home? A.having discovered B.discovering C.to discover D.discover 参考答案: C    3. I’ve never _______ the theory that people are more important than animals. A. corresponded to      B. subscribed to            C. referred to                D. contributed to 参考答案: b 略 4. He took it for granted that these local laws ____ the new comers like himself. A. applied for  B. applied to        C. adapted to     D. adapted for 参考答案: B 5. After the accident, the truck driver was ________for cuts and bruises. A. treated  B. cured C. corrected  D. relieved 参考答案: A 句意:事故发生后,司机的创伤得到了治疗。treat“治疗”,强调治疗的过程,可用短语treat sb. for(an illness); cure“治愈”,指经过治疗,治好并恢复健康,强调结果;correct“修正;改正”,不符合句意;relieve“减轻;解除(病痛、困难或紧张等情绪)”。 6. .       no doubt       he plays a very important role in the project.    A. It is; that     B. It is; whether    C. There is; where    D. There is; that 参考答案: D 略 7. The little girl looked at the huge statue with a puzzled look, wondering why the color1 of it was not _______ with its background.   A. common           B. similar          C. furnished        D. consistent 参考答案: D 8. Plastic bags are provided for our convenience but they have also _________ the pollution of the environment. A. adapted to B. turned to C. contributed to D. looked forward to 参考答案: C 9. —What’s Jack up to in the shoe shop? He’s there for ages. —It’s ______ that he hasn’t decided which pair to buy. A. sure    B. obvious C. confusing D. curious 参考答案: B 10. Some specialists think that it is not a good idea for parents to give their children money or other things as a(n) _______ when they are good. A. reward     B. prize     C. award    D. result 参考答案: A 11. –What took you so long? –I got lost. I have no ___ of direction.    A. sense                        B. ability                      C. knowledge               D. feeling 参考答案: A 略 12. People are advised not to drive after drinking, but _______ seemed not to help a lot.      A. it                      B. which               C. they                        D. one 参考答案: A 略 13. When he ____ his rival (对手) in the Final, he burst into tears. A. defeated B. hit C. won D. succeeded 参考答案: A 【分析】 【详解】考查动词词义辨析。句意:当他在决赛中击败对手时,他哭了。A. defeated击败,挫败;B. hit打击,袭击;C. won    赢得;D. succeeded成功。根据他泪流满面burst into tears可知他打败了他的对手,故选A。 14. The two brothers often quarrel because of their           different habits and hobbies. A. gradually      B. frequently      C. closely      D. entirely 参考答案: D 15. — This apple pie is too sweet, don’t you think so?    — _____. I think it’s just right, actually.   A. I hope so B. Not really C. Sounds good D .No wonder 参考答案: B 16. The Town Hall______ in the 1800s was the most distinguished building at that time . A  to be completed     B    having been completed C  completed          D    being completed    参考答案: C 略 17. Don’t leave the water ______ while you brush your teeth. A. run B. running C. being run D. to run   参考答案: B 18. ________ has broken the window, he must pay for it. A. Whomever B. No matter whom  C. No matter who  D. Who 参考答案: C 二、 短文改错 19. 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 When I was 8, my uncle sent I a T-shirt from American as my birthday present. On morning of my birthday, I wear the T -shirt and walked to the market. On the way, some big boys laughed at me.I became very nervously, so I walked faster, but more and more boys laughed at me late. I turned back and ran from my home. I asked my mother,“Why did the boys laugh at me?” My mother looked at my T-shirts with a smile but asked,“Are you lonely?” Suddenly, I had realized why the boys were laughing at me. The message on my T-shirt was “I am lonely”. 参考答案: When I was 8, my uncle sent I a T-shirt from American as my birthday present. On∧ morning                            me            America                       the of my birthday, I wear the T -shirt and walked to the market. On the way, some big boys laughed at wore me.I became very nervously, so I walked faster, but more and more boys laughed at me late. I                 nervous                                                  later turned back and ran from my home. I asked my mother,“Why did the boys laugh at me?” My                    to mother looked at my T-shirts with a smile but asked,“Are you lonely?” Suddenly, I had realized                  T-shirt             and                              去掉 why the boys were laughing at me. The message on my T-shirt was “I am lonely”. 第一处:考查代词。作宾语用人称代词的宾格。故I改为me。 第二处:考查名词。from是介词,接名词作宾语。故American改为America。 第三处:考查冠词。此处特指我生日的那天早晨。故morning前加the。 第四处:考查动词的时态。根据上文的when I was 8可知,此处讲述过去的事情,用一般过去时,wear是谓语动词。故wear改为wore。 第五处:考查词性转换。became是系动词,接形容词作表语,故nervously改为nervous。 第六处:考查词性转换。late是形容词,意思是“迟的;晚的”;later是副词,意思是“后来”。句意:但是后来越来越多的男孩嘲笑我。故late改为later。 第七处:考查介词。句意:我转身跑回家。to“朝;向”;from“从”。根据语境,故from改为to。 第八处:考查名词。根据语境,此处指“我叔叔送给我的T恤”是单数。故T-shirts改为T-shirt。 第九处:考查动词的时态。根据语境,此处讲述过去发生的事情用一般过去时。故去掉realized前的had。 20. Recently, as the development of the Internet, there is a kind of language calling the Web Language. The other day our class had a discussion about if we should welcome the Web Language. Forty percent of the students think it ridiculous. They argue that it does no good to help people communicate, nor is it useful for learning languages. Beside, it'll make Chinese more standard and pure, finally ruining our mother tongue. However, 69% of our class is fond of it. They think it is simple, convenient and helpful in expressing them.What's more, it may make the language more interesting. Personally, it’s not good habit to use the Web Language. It may be popular, but you may also make yourself be misunderstood. 参考答案: Recently, as the development of the Internet, there is a kind of language calling the Web             with                                                called Language. The other day our class had a discussion about if we should welcome the Web Language.                                          whether Forty percent of the students think it ridiculous. They argue that it does no good to help                                                                        helping people communicate, nor is it useful for learning languages. Beside, it'll make Chinese more                                                  Besides               less standard and pure, finally ruining our mother tongue. However, 69% of our class is fond of it. They                                                                 are think it is simple, convenient and helpful in expressing them. What's more, it may make the                                             themselves language more interesting. Personally, it’s not ∧good habit to use the Web Language. It may be popular, but you may                    a also make yourself be misunderstood.                去掉 1.as---with考查固定结构。句意:随着科技的发展,有一种语言被叫作网络的语言。as为介词时表“作为”,with表“随着”,故把as改为with。故改为with。1 2.calling---called考查非谓语动词作定语。与修饰的名词language之间关系为被动关系,故应用过去分词形式。故改为called。 3.if---whether考查固定用法。做介词宾语用whether,不用if引导宾语从句。 4.help---helping考查固定用法。“it does no good to doing”意为“做什么是不好的”,是固定结构,故改为helping。 5.Beside---Besides考查词语辨析。“beside”意为“除了……”,“besides”意为“除了……还有”,根据后面可知,这里表示除了上面说的还有其他的,故改为Besides。 6.more---less考查上下文联系。句意:另外,它使得中文更加不标准,不纯正,将最终毁灭我们的母语。根据语境,此处意思正好相反,故把more改为less。故改为less。 7.is---are考查主谓一致。百分数作主语要看后面名词,class集体名词做主语,谓语动词用复数。故把is改为are。故改为are。 8.them---themselves考察代词。句意:他们认为网络语言能更简单,更方便地表达他们自己。根据语境,突出他们自己,故把them该为themselves。故改为themselves。 9.not后加a考查冠词。habit为可数名词。句意:我个人认为,用网络用语不是一个好习惯。故在前面加冠词a 表“一”的含义。故添加a。 10.be去掉考查固定结构。“make oneself do”意为“使得某人自己怎么样”,是固定用法。故去掉be。 三、 阅读理解 21. One morning, my newspaper wasn’t delivered on time. Since I always brought it to work, it upset me that I would have to pick one up on my way to work. After breakfast, I was already running late, but figured I could make it if I hurried. As I pulled into the parking lot of the store, I noticed a young man in a wheelchair who seemed to be struggling. “Someone else will stop and help him,” I thought. However, no one stopped. I got out, and walked over to see what the trouble was. “Is there anything I can do?” I asked. It was then that I noticed he wasn’t able to speak, and was still struggling with the chair. I looked down at the chair and noticed that the clamps (夹具) holding the electronic keyboard had apparently become loose causing the equipment to slip down, out of his reach. I pulled it back into place and then re-tightened the clamps. He hit a key on the keyboard. An electronic voice told me, “Thank you.” He then found the control that steered (操纵) the chair, turned and left. I got back in my car and headed off to work, completely forgetting my newspaper. As I drove, I felt a deep gratitude (感激). I was truly blessed to have the physical abilities that allow me to live a normal life. Here was this young man who relied on machines to get around and communicate. He probably dreamed about doing all the things that I thought were normal and simple. It’s funny; fifteen minutes before that happened, I was whining because my morning paper hadn’t arrived on time. I was glad I helped the young man, because he helped me gain a new viewpoint on everything I had in my life. 4. Why did the author stop at the store? A. To do his job.    B. To have breakfast. C. To buy a newspaper.    D. To drive a colleague to work. 5. What was the young man trying to reach? A. The clamps.    B. The car key. C. The wheelchair.    D. The electronic keyboard. 6. What does the underlined word “whining” in the last paragraph mean? A. Complaining.    B. Worrying. C. Arguing.    D. Crying. 7. What did the author learn from the experience? A. Treasure what we have.    B. Treat the disabled nicely. C. Technology has changed our lives.    D. Don’s get annoyed over small things. 参考答案: 4. C    5. D    6. A    7. A 本文讲述了作者由于早上没按时收到晨报而抱怨,不得不在上班路上寻找一个商店买报纸,在停车场,他帮助了一个残疾年轻人,认识到我们应该要珍惜自己目前所拥有的东西,而不是抱怨那些没有的。作者很庆幸遇到并帮助这个残疾年轻人。 4. 细节理解题。根据文章第一段“One morning, my newspaper wasn’t delivered on time. Since I always brought it to work, it upset me that I would have to pick one up on my way to work”可知,作者的报纸没有送到,他又经常习惯性的带着它上班,因此,他选择上班路上选择一家商店买报纸。故选C。 5. 细节理解题。根据文章第五段“I looked down at the chair and noticed that the clamps (夹具) holding the electronic keyboard had apparently become loose causing the equipment to slip down, out of his reach.”可知,作者发现年轻人轮椅上的支撑电子键盘的夹具松动使电子键盘滑落下来,年轻人够不到。可见,年轻人是在挣扎着拿掉落的电子键盘。故选D。 6. 词义推测题。根据文章原句“I was whining because my morning paper hadn’t arrived on time”意为“我因为我的晨报没有按时到而……”A. 项Complaining.,抱怨;    B. 项Worrying. 担心;C.项 Arguing.  争论;  D.项 Crying哭泣。代入句中,结合语境可知,作者因为早报没按时到而抱怨。故选A。 7. 推理预测题。根据文章“I was truly blessed to have the physical abilities that allow me to live a normal life”可知,作者在帮助残疾的1年轻人之后,很庆幸自己拥有一个正常的生活,而最后一段“It’s funny; fifteen minutes before that happened, I was whining because my morning paper hadn’t arrived on time”提到,作者之前还抱怨自己的晨报没到,而年轻人可能正梦想者自己所拥有的。可推测,作者在帮助了年轻人之后明白,要珍惜自己目前所拥有的东西,而不是抱怨那些没有的。故选A。 22. The iPhone,the iPad and the iPod.Each of Apple's products sounds cool and has become a fashion.Apple has cleverly taken advantage of the power of the letter"i"and many other brands are following suit.The BBC's iPlayer,which allows Web users to watch TV programs on the Internet,adopted the title in 2008.A lovely bear (popular in the US and UK ) that plays music and video is called"iTeddy".A slimmed﹣down version of London's Independent newspaper came out last week under the name"i". In general,single﹣letter prefixes have been popular since the 1990s,when terms such as e﹣mail and e﹣commerce first came into use. Most"i"products are aimed at young people and considering the major readers of Independent's"i",it is no surprise that they've chosen this fashionable name. But it's hard to see what's so special about the letter"i".Why not use"a","b"or"c"instead?According to Tony Thorne,head of the Language Center at King's College,London,"i"works because its meaning has become ambiguous.When Apple uses"i",no one knows whether it means Internet,information,individual or interactive,Mr.Thorne told BBC Magazines,"Even when Apple created the iPad,it seems it didn't have one clear definition." "However,thanks to Apple,the term is now associated with portability (轻便),"adds Thorne. Clearly the letter"i"also agrees with the idea that the Western World is centered on the individual.Each person believes they have their own needs,and they love personalized products for this reason. Along with"Google"and"Twitter",readers of BBC Magazines voted"i"as one of the top 20words that have come to define the last decade. But as history shows,fashions come and go.From the 1900s to 1990s,products with"2000"in their names became fashionable as the year was associated with all things advanced and modern.However,as we entered the new century,the trend inevitably disappeared. 12.People use the iPlayer to  . A.listen to music   B.make a call   C.read newspapers D.watch TV programs online 13.From the passage,we know that the Independent's"i"is aimed at  . A.old readers      B.young readers C.fashionable women D.engineers 14.Nowadays,the"i"term often reminds people of the products which are  . A.portable      B.advanced       C.recyclable      D.environmentally friendly 15.The author of the passage would probably agree that  . A."i"products are often of high quality B.all"i"products have something to do with Internet C.the popularity of"i"products may not last long D.the iTeddy is a live bear. 参考答案: 12﹣﹣15 DBAC 本文为说明文.苹果公司推出的带有i前缀的产品销售得异常火爆,你知道为什么吗?本文就介绍了这方面的取名知识. 12  D 细节理解题.根据第一段3,4行The BBC's iPlayer﹣which allows Web usersto watch TV programs on the Internet﹣adopted the title in 2008.可知,人们用这种工具在网上看电视节目,故D正确. 13  B 推理判断题.根据文章第三段Most"i"products are aimed at young people and considering the major readers of TheIndependent's"i",it's no surprise that they've selected this fashionablename.可知,这样的产品主要的目标人群就是年轻人,故B正确. 14  A  细节理解题.根据第五段的However,thanks to Apple,the term is now associated with portability(轻便)可知,带有i前缀的产品通常与轻便联系在一起.故选A项. 15  C 推理判断题.根据最后一段第一句But ashistory shows,people grow tired of ads以及后面的例子可推知,人们对于时尚的品味是不断变化的,所以作者认为带有i前缀的产品的盛行也维持不了太长的时间.故选C.
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年江苏省徐州市房村中学高二英语月考试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295702.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork