分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年湖北省荆州市小港中学高三英语联考试题含解析.docx

  • 上传人:a199****6536
  • 文档编号:3295377
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:181.80KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 湖北省 荆州市 小港 中学 英语 联考 试题 解析
    资源描述:
    2022年湖北省荆州市小港中学高三英语联考试题含解析 一、 选择题 1. I fell in love with the pretty girl ________ I saw her. A. first time         B. for the first time       C. the first time      D. by the first time 参考答案: C 2. In my view, London's not as expensive in price as Tokyo but Tokyo is ______in traffic. A. the most organized                   B. more organized C. so organized as                      D. as organized as 参考答案: B 3. Repairs of historic buildings have to be _____ the original structure. A. in sympathy with    B. in search of C. in response to    D. in contrast to 参考答案: 4. ---Please give me that book. -----______ -----To have a look at it.   A. Here you are.      B. What for?   C. Really?    D. What if? 参考答案: B 5. Before carrying out the plan, we must consider  ______ the new use of the drug needs further tests. A. when                                          B. why                              C. whether D. that 参考答案: C 略 6. Prices of the houses in Chongqing are quite high, while those in Shenzhen are _______. A. more than twice as higher            B. as more than twice higher C. as twice more than high              D. more than twice as high 参考答案: D 7. --- I tried many times, but I still failed to complete the experiment.   --- Cheer up. _______ and the problem will be solved.    A. If have a little effort B. Having a little effort  C. If you have a bit effort D. A bit more effort 参考答案: D 8.         Wuhu with Shanghai, to be frank, and you’ll find it’s more convenient to live in the former. A. To compare   B. Comparing     C. Compare   D. Compared 参考答案: C 9. — How could they misunderstand me like that? —Just keep silent! It’s the best way to let them know they   you wrong. A. do B. did C. are doing D. had done 参考答案: B 【详解】考查动词时态。句意:-他们怎么能那样误解我呢?- 保持沉默!这是让他们知道他们做错了你的最好方式。根据how could可知这件事情发生在过去,所以用 did you wrong来表示过去他们错怪了你。故选B。 10. In March 2014, the World Health Organization (WHO) reported     major Ebola outbreak in Guinea,     western African nation.  A.a; a B.a; the C.the; a D.the; the 参考答案: A 11. With everything _________, the manager left for England to attend an important business meeting. A. arranging      B. arranged       C. to be arranged       D. to arrange 参考答案: B 12. On May 10, 2013, Ma Yun resigned as CEO of Alibaba , ______ to Alibaba Chief Data Officer Jonathan Lu. A. taking over   B. handing over    C. getting over  D. coming over 参考答案: B 13. Written in a hurry.          .How can it be satisfactory? A.the report is full of mistakes    B.Sam made lots of mistakes in there port C.there are plenty of mistakes in the report D.they found many mistakes in there port 参考答案: C  26. The small factories             the fall of the prices. A. benefited          B. benefited from       C. benefited to          D. benefited in 参考答案: B 略 15. Helen ran out of the classroom in tears, but no one knew ______ she was so sad. A. when B. whether   C. that     D. why 参考答案: D 【考点】宾语从句 连词/连接词 【试题解析】分析句子,可知这是一个宾语从句,本题考查的是从属连词的用法,根据句意,可知选D。 句意:海伦流着泪冲出了教室,但没人知道她为什么如此地伤心。 16. Since it was getting late and there were no hotels nearby, we decided to      at a small inn for the night.     A.put off          B.put away         C.put in           D.put up 参考答案: D 17. –OK, I’ve had enough of it. I give up.   -- You can’t ______ your responsibilities.   A. run off with     B. run up against   C. run out of             D. run away from 参考答案: D 略 18. The two pop songs make the young fellow    from so many newcomers in the music world. A.stand for            B.stand out                   C.stand by                    D.stand up 参考答案: B 略 二、 短文改错 19. Dear Editor, I’m the only daughter of my parents. So they worried about everything I do. For example, when I ride my bike, my parents won’t let me to ride by myself. They are afraid I might           fall off  my bike and hurt myself. They are taking great trouble to support a bike, with my mother even carried a first-aid box. I’m not free to ride and I often say angry, “Why not let me ride alone?”Now, most family have one child. Parents want to do everything        for his children. This does no good on them. Too many love from parents may prevent children from independent. In my opinion, parents should let their children do that they should do alone.   参考答案: 1.worried→worry¥前加are  2.去掉to  3.the→ a  4.carried→ carrying  5.angry→ angrily  6.his→ their  7.family→ families  8.many→ much  9.on→ to  10.that→ what 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Recently, as the development of the Internet, there is a kind of language called the Web Language. Our class had a discussion about if we should welcome to the Web Language the other day. Forty percent of the students think it ridiculously. In their opinions, it does no good to helping people communicate, nor is it useful for learning English. Besides, it’ll make Chinese less standard, finally ruined our mother tongue. However, sixty percent of our class is fond of it. We think that it is simple, convenient, and helpful in expressing their thoughts. Personally, it’s not good habit to use the Web Language. It may be popular, but you may also make yourself be misunderstand. 参考答案: 最近我们班关于是否使用网络语言进行了讨论,文章列举了两种主要观点和原因。 1.as→with.考查固定用法。表示“随着…的发展”介词用as,即as the development of…是固定说法,故as→with. 2.if→whether.考查连词。表示“是否”引导状语从句时if和whether可以通用,但引导名词性从句时只能用whether不能用if,此处是about后的宾语从句用whether,故if→whether. 3.去掉to.考查及物动词。句中welcome是及物动词后面直接加宾语不用加介词,此处指欢迎网络语言,故去掉to. 4. ridiculously →ridiculous.考查形容词。此处it指的是网络语言,作it的宾语补足语指网络语言是可笑的,用形容词,故ridiculously →ridiculous. 5. opinions →opinion.考查名词。opinion表示“观点”是不可数名词,没有复数形式。故opinions →opinion. 6. ruined →ruining.考查动词形式。句中主语it指的是网络语言,和动词ruin是主动关系,在此作状语用-ing形式,指网络语言破坏了我们的母语。故ruined →ruining. 7.is→are.考查主谓一致。句中class指班里的学生们,主语是60%的学生,是复数。谓语与之一致也用复数,故is→are. 8.We →they.考查代词。此处指60%的学生认为,用代词they指代学生们,故We →they. 9.good前加a.考查冠词。句中habit是可数名词,此处表示一种好习惯要加冠词a,故good前加a. 三、 阅读理解 21. Monthly Talks at London Canal Museum Our monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you don’t need to book. They end around 21:00. November 7th The Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”. December 5th Ice for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how London’s ice trade grew. February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play. March 6th Eyots and Aits-Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest. Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/book More info:www.canalmuseum.org.uk/whatson London Canal Museum 12-13 New Wharf Road, London NI 9RT www.canalmuseum.org.uk www.canalmuseum.mobi Tel:020 7713 0836 21.When is the talk on James Brindley? A. November 7th. B. March 6th. C. February 6th. D. December 5th. 22. What is the topic of the talk in February? A. The Canal Pioneers. B. Ice for the Metropolis C. Eyots and Aits- Thames Islands D. An Update on the Cotswold Canals 23. Who will give the talk on the islands in the Thames? A. Chris Lewis B. Malcolm Tucker C. Miranda Vickers D. Liz Payne 参考答案: 21.A   22.D   23.C 22. It is obvious that all of our childhood memories are not accidental. When you are a child, every scent, every sound, every move, every toy, the first day of school, the first kiss, the first step. . . Everything together makes what is the personality of a man. All these are pieces of one whole entity. I was about 6 years old. My mom's best friend left to another town and asked my mom to stay at her place with me for two days in order to look after her two sons. One was a little older than I was. and the second boy appeared to be super grown-up, for he was already fourteen. I always enjoyed staying at their place. I remember the second day we were supposed to have the come-back party for my mom's friend at her place. I woke up. Mom went to work and reminded me to be nice and clean by the time she came back. I stayed with Tony, the older of the boys and suddenly somebody called him and though he was not permitted to leave me alone-he left. He said it would not be long. But it took him forever. I realized that I was alone. I could not come out of the house, so I opened the window. I was so desperate. So lonely. So betrayed. At that moment I pulled the curtain so strongly that I fell on the floor. And there I was standing-one little criminal-desperate to escape and knowing that I would be punished for destroying the curtain that was not even ours. But then something changed. I stopped weeping. I looked around and realized that I was in a safe place, and that mom would come back and kiss me no matter what I had done. This was a moment of pure happiness, not the happiness of getting a new toy or a dog, or going to the party of your best friend. It was the moment of clarity for me-the first time in my life when I realized that I was happy to have my mom and that I was safe. My eyes saw the world in different shades that moment. And by the way-I was not punished for the curtain. I fell asleep on my mom's knees. 5. What is the best title for this passage? A. An Unforgettable Party B. A Childhood Memory C. A Happy Day in My Mom's Best Friend's Home D. The Rules You Should Follow 6. What best describes the author's feelings toward childhood memories? A. Childhood memories are easy to forget. B. They make what is the personality of a man. C. Good memories are always much easier for us to remember. D. Childhood memories are always strange and incomprehensible. 7. What happened to the author when he was 6 years old? A. His family moved to another apartment. B. He always fought with mom's friend's children for toys. C. He was punished by his mom for destroying her friend's curtain. D. He was locked inside a house and failed to get out by the window. 8. In the last paragraph, the word " It " refers to______. A. the moment he received a present from his mom B. the time he spent in mom's friend's home C. the moment he realized his mom's love D. the time he destroyed the curtain 参考答案: 5. B    6. B    7. D    8. C 【分析】 本文是一篇记叙文,作者讲述了一个让自己印象深刻的童年记忆。 【5题详解】 主旨大意题。根据第一段中的“It is obvious that all of our childhood memories are not accidental.”可知,我们所有的童年记忆都不是偶然的,作者就讲述了一个让自己印象深刻的童年记忆,故B项正确。 【6题详解】 细节理解题。根据第一段中的“Everything together makes what is the personality of a man. ”可知,作者认为这些童年记忆塑造了一个人的人格,故B项正确。 【7题详解】 细节理解题。根据第三段内容,特别是“I could not come out of the house, so I opened the window.”及“At that moment I pulled the curtain so strongly that I fell on the floor.”可知,六岁的时候,作者被锁在屋子里,没能从窗户出去,而且还弄坏了窗帘,故D项正确。 【8题详解】 代词指代题。根据画线词后的“was the moment of clarity for me-the first time in my life when I realized that I was happy to have my mom and that I was safe.”可知,这是我人生中第一次意识到有妈妈在,我很安全,由此可知,it指代的就是意识到妈妈的爱的那一刻,故C项正确。 【点睛】主旨大意题的难度较大,抓住文章主题句是关键,主题句一般在文章首段或末段,例如本篇第1题,根据第一段中的“It is obvious that all of our childhood memories are not accidental.”可知,我们所有的童年记忆都不是偶然的,下文作者就讲述了一个让自己印象深刻的童年记忆,故B项正确。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年湖北省荆州市小港中学高三英语联考试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295377.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork