分享
分销 收藏 举报 申诉 / 9
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年湖南省郴州市热水中学高二英语测试题含解析.docx

  • 上传人:快乐****生活
  • 文档编号:3295370
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:17.50KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 湖南省 郴州市 热水 中学 英语 测试 解析
    资源描述:
    2022年湖南省郴州市热水中学高二英语测试题含解析 一、 选择题 1. The research depends on the belief ______ when the rules are applied impersonally, the result can be accurate.    A. that          B. what         C. unless        D. if 参考答案: A 略 2. The meeting ______ next Thursday mainly aims to deal with the problems related to teenagers’ mental health. A. held      B. to hold      C. being held      D. to be held 参考答案: D 3. Her pale face suggested that she ____ ill and it was suggested that she _____ in hospital for a couple of days.     A. should be; should stay  B. was; stayed   C. was; stay   D. had been; stays 参考答案: C 4. I am certain by no means _______ his word since he has promised an amount of money to the poor. A.he will break     B.will he break        C.he broke       D.did he break 参考答案: B 5. — What is __________ population of your home town? — I think it has __________ population of at least 2,000,000. A. a; the                               B. the; a               C. the; /                      D. /; the 参考答案: B 6. —I'm trying to find yesterday's newspaper. Have you seen it? —I'm afraid that I ______ it away. I thought you had finished reading it. A. threw      B. had thrown     C. throw     D. will throw 参考答案: A 7. Students should _______ everything important that their teachers give in class. A. set up    B. set down     C. set aside      D. set out 参考答案: B 8. A driver should           __ the road when            .   A. concentrate on; drive           B. concentrate in; driving   C. concentrate to; drove           D. concentrate on; driving 参考答案: D 略 9. The scientists all agreed that rules of physics, ______ we are all familiar, govern the world. A. to which  B. on which C. which D. with which 参考答案: D 10. After a day’s hard work, Mary went to the nearby shop to _____ herself to a strawberry ice cream. A. satisfy    B. treat       C. provide     D. offer 参考答案: B 11. The day we looked forward to ________ at last. A. coming    B. had come C. came    D. is coming 参考答案: C 试题分析:句意:我们盼望的那一天最终来了。这个句子中we looked forward to 是一个定语从句,意思是我们盼望的;因此这个空填的是本句的谓语动词形式,根据句意可知,这句话应该用一般过去时,故选C。 12. “Never ______ time come again,” our teacher said to us. A. lose                         B. losing                     C. will lost                           D. lost 参考答案: C 13. If I had hurried, I ___ the train.    A.  would catch  B.  could catch  C.  would have caught  D.  had caught 参考答案:  C 14. A powerful earthquake struck Haiti’s capital, ____ tens of thousands homeless and buried in ruins. A. left     B. to leave   C. being left      D. leaving 参考答案: D 15. No matter how low you consider yourself, there is always someone looking up to you      ___ they were that high.     A. to wish         B. to have wished    C. wishing      D. having wished 参考答案: C 略 16. Don’t worry! You can easily find a job_   skilled workers are badly needed. A. when B. though C. unless D. where 参考答案: D 17. ______ his work in physics, he spent much time working for human rights and _____. A. Besides; progresses    B. Except; progresses C. Besides; progress    D. Except; progress 参考答案: C 【详解】考查介词和名词。句意:除了在物理学方面的工作外,他还花了很多时间为人权和人类进步而工作。A. Besides除了还 ; progresses进步 ;  B. Except除了外 ;progresses进步 ; C. Besides除了还; progress进步  ;  D. Except除了以外 ; progress进步。besides 表示“除了·…之外,还有…”,它含有“另加”的意思。except 表示“除了……之外”,是指“从整体中除去一部分”,即“除去的”不包括在内。progress 为不可数名词。故C选项正确。 18. It is _____for you to be admitted into a key university and then you will be _____to your parents. A. of vital importance; honor      B. of very importance; an honor  C. important; an honor            D. of great importance; honor 参考答案: C 二、 短文改错 19. 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误,则按下列情况改正: 此行多一词:把多余的词用斜线(\)划掉;在该行右边的横线上写上该词,并也用斜线划掉。 此行缺一词:在缺词处加一个漏字符(∧),在该行右边的横线上写上该加的词。 此行错一词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 Mrs Brown was walking near a playground. She was a hurry to visit her four grandchildren. She missed him very much, because she had seen them for quite a long time. She was walking while suddenly she saw a ball coming in her direction. She was already in her seventy. Should she kick the hall to send it back and should she just go past leave the ball where it was? Finally with greatly care she gave it a kick. The ball went straight into the goal. How wonderful it was! And she happened to have helped won the match. And all her four grandchildren were on team of the winners. 参考答案: 1.在第二个was后加in  in a hurry匆忙地。 2.him—them    3. had--hadn’t或者had 后面加not 4.while改为when。when就在那时。5.seventy 改为 seventies 6. and 改为 or  7. leave---leaving  8. greatly ---great 9.won---win     10.在team前加the 20. 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分) 下列短文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在此处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出修改的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I was very excited that I could not fall asleep in last night. Yesterday morning, I went to a big gardening company for an interview. When I was a little child, help my grandfather grow flower in the garden was my favorite. All what I wanted to be was gardener. When I got to the company, I found there were many people waited there and I don’t know whether I could get the job. While waiting, I helped the workers there to remove the fallen trees and clear the road. Lucky, I was the only one who finally got the job, so the manager decided to give the job to someone who was helpful.   参考答案: I was very excited that I could not fall asleep in last night. Yesterday morning, I went to a big so gardening company for an interview. When I was a little child, help my grandfather grow helping flower in the garden was my favorite .All what I wanted to be was  gardener. When I got to the flowers                            that (或去掉all)   a            company, I found there were many people waited there and I don’t know whether I could get the waiting        didn’t job. While waiting, I helped the workers there to remove the fallen trees and clear the road. Lucky,                                                                          Luckily I was the only one who finally got the job, so the manager decided to give the job to someone who because was helpful. 三、 阅读理解 21. If we agree that the function of education is to prepare us for life, then there is very little time to waste. So, while we can, we ought to concentrate 48. ________ teaching children something really useful. Politeness is a mark of civilization. 49. _________ sooner children learn this, the better. In any case, a lot can be accomplished by a smile and good manners. Like it or not, our adult lives will be consumed by the struggle for money, but we don’t make an effort to teach children 50. __________ to mange it. So our schools have a duty to teach them this ability from the beginning. Children should learn to take care 51. ________their health. They should know that 52. ________they eat junk food, they will become fat and unhealthy. They should be very clear about 53._________ will happen to their bodies when they smoke or drink. All of 54___________ are part of society. We have rights and responsibilities. We have to know a little bit of our history and geography, because we need to have an environment in which to relate to the people around us. Our school should spend every moment they have telling this to our children: “This is life, this is what you are going to face,55 ________ this is how you deal with it. 参考答案: 48 on  49 the  50 how   51 of  52 if   53 what  54 us   55 and 22. Nature is like a great magician, performing wonders on Earth. One of them is the Amazon rainforest, the world's largest and home to millions of plants and animals. Nicknamed "the lungs of our planet", it generates about one-fifth of Earth's oxygen. However, this wonderful natural wonder is currently in dange. Thousands of fires have broken out in Brazil, endangering much of the rainforest. These blazes have lasted several weeks and are believed to be the "most intense" in almost a decade, according to BBC News. The Amazon has seen a large number of fires in 2019. Between January and August, there were over 74,000 fires the highest number since 2013, the BBC reported. Forest fires are common during the dry season, which runs from July to October. They are usually caused by natural events, such as lightning strikes. However, most of the fires this year are believed to be caused by farmers, who use fire as a traditional part of tropical agriculture to clean land, reported CNN. The disaster has raised concern around the world. The Amazon rainforest is important for preventing climate change, said the BBC, absorbing millions of tons of carbon annually. When trees are cut down or burned, the rainforest's capacity (能力)to absorb carbon is reduced. Brazilian climate expert Carlos Nobre told Reuters he's worried. If more than 20 percent of the ecosystem is destroyed, the Amazon rainforest could reach a "tipping point (临界点)where the thick jungle will turn into a tropical savannah (大草原). Nobre warned that it is not far off, with between 15 and 17 percent of the rainforest having already been destroyed. The Brazilian government has sent soldiers to fight the fires. Many people have offered their support and called for recovery efforts. For example, Tim Cook, CEO of Apple, said he wanted to donate money and US Actor Leonardo DiCaprio's environmental charity, Earth Alliance, created a donation fund to help deal with the crisis. The public are also encouraged to donate to charities concerned with rainforest preservation (保护)."Every little bit helps in a tragic situation like this," commented Gizmodo. 28. The underlined word "intense" in Para.2 probably means _______. A. natural B. fierce C. common D. unexpected 29. What is the main cause of forest fires in the Amazon rainforest this year? A. Lightning strikes. B. Hot weather. C. Agricultural activities. D. Garbage left by tourists. 30. What was Nobre worried about in the article? A. Global temperatures will rise. B. The Amazon rainforest is close to disappearing. C. Animals in the Amazon rainforest are under threat. D. It will take decades for the Amazon rainforest to recover. 31. What are the last two paragraphs mainly about? A. What the Brazilian government has done to fight fires. B. Celebrities who care about rainforest preservation. C. The possible future of the Amazon rainforest. D. Efforts made to save the Amazon rainforest. 参考答案: 28. B    29. C    30. B    31. D 这是一篇说明文。世界上最大的雨林——亚马逊雨林,也是数百万动植物的家园,它被称为“地球的肺”,然而,这个奇妙的自然奇观目前正处于危险之中。火灾,危及大片雨林。 【28题详解】 词义猜测题。根据上文These blazes have lasted several weeks可知,这些大火持续了几周,时间过长,在这十年内,应该是 “最凶猛的”。故选B。 【29题详解】 细节理解题。根据第三段However, most of the fires this year are believed to be caused by farmers, who use fire as a traditional part of tropical agriculture to clean land可知,今年大部分火灾被认为是由农民引起的,他们把火作为热带农业的传统来清洁土地。故选C。 【30题详解】 细节理解题。根据第六、七段Brazilian climate expert Carlos Nobre told Reuters he's worried. If more than 20 percent of the ecosystem is destroyed, the Amazon rainforest could reach a “tipping point (临界点)” where the thick jungle will turn into a tropical savannah (大草原).”可知,卡洛斯·诺布雷担心如果超过20%的生态系统被破坏,亚马逊雨林可能会达到一个“临界点”,茂密的丛林将变成热带大草原。所以他是担心雨林会灭绝,故选B。 【31题详解】 主旨大意题。根据最后两段中描述government,many people,the public所做的贡献,可知,这都是为了保护雨林做的努力。故选D。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年湖南省郴州市热水中学高二英语测试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295370.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork