吉林省长春市柴油机厂子弟中学高二英语联考试卷含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 柴油机 厂子 中学 英语 联考 试卷 解析
- 资源描述:
-
吉林省长春市柴油机厂子弟中学高二英语联考试卷含解析 一、 选择题 1. It was so dark in the cinema that I could hardly my friend. A. turn out B. bring out C. call out D. pick out 参考答案: D 2. If you_________a company, you get control of it, for example by buying its shares. A. take off B. take up C. take in D. take over 参考答案: D 3. John Logie Baird constructed the first color1 TV in 1928, but it was not until 1938 _________ the first color1 TV program was broadcast. A. which B. that C. when D. who 参考答案: B 4. Julia, if you hurry up, I think it quite _______ that you will catch the next train. A. probably B. certainly C. likely D. possibly 参考答案: C 5. How did it that you failed to in time yesterday? A.come up; turn down B.come on; turn over C.come over; turn off D.come about; turn up 参考答案: D 6. The Indian Ocean tsunami is believed _______ more than 160,000 people, ______ it perhaps the most destroying tsunami in history. A. to kill, making B. to have killed, making C. having killed, to make D. killing, made 参考答案: B 7. Only after the incident happened was I conscious ______ his unfriendliness. A. with B. for C. of D. at 参考答案: C 【详解】考查形容词定语。句意:在事故发生以后,我才意识到他的不友好。当only放在句首,且强调状语的时候,主句部分要使用部分倒装的形式,同时句中形容词短语be conscious of意识到…;故C项正确。 8. The bus became out of control and rolled into a deep valley,____ 8 deaths and many other injuries. A. causing B. caused C. to cause D. having caused 参考答案: A 9. The students were sitting in the classroom with their eyes______ on the teachers. A. fixing B. were fixed C. fixed D. being fixed 参考答案: C 10. With a great knowledge of mathematics, John can ______ the problem easily. A. save B. solve C. speak D. slow 参考答案: B 11. Hardly ____ he got out of the court ___ the reporters raised a lot of questions to him. A. did…when B. had…than C. had…when D. has…than 参考答案: C 略 12. Dr. Yuan, along with his assistants, ______ in the past decades to increase rice harvests. A. were struggling B. was struggling C. have been struggling D. has been struggling 参考答案: D 13. I’m sorry that I can’t do you a favor; it’s _________ my power to make a final decision on the project. A. over B. in C. above D. beyond 参考答案: D 14. It is the third time that he _________ late for school. A. was B. is C. had been D. has been 参考答案: D 15. — Have you seen Shirley since she moved away? — Yes. I’ve seen her several times. She comes back to visit us ______. A. at any moment B. from time to time C. in no time D. sooner or later 参考答案: B 16. As far as I know, it was the car accident due to drunk driving that led to ________. A. him to be killed B. him killing C. him having killed D. his being killed 参考答案: D 【详解】考查动名词。句意:据我所知,是那次酒后驾驶引发的车祸致使他死亡。lead to意为 “导致 ”,其中to是介词,后接动词-ing形式。his与being killed一起构成动词-ing形式的复合结构作介词to的宾语。故选D项。 17. Going to college is not the end, but just important step to your future career. A. an B. a C. the D. 不填 参考答案: A 略 18. They have promised that when I arrive they_____ for me at the railway station. A.wait B.are waiting C.will be waiting D.have waited 参考答案: C 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除和修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Last Sunday, I went on a hike with one of my best friend, Kevin. I got up early that morning and prepare lots of food in my lunchbox and then I went Kevin’s home to pick him up. On the way to the mountain, we enjoyed at seeing many beautiful flowers along the road. After we arrived at the mountain, all of us couldn’t help admire the natural scenery. Then he advised that we had a race between us, what made me excited too. But I agreed immediately. In a hurry, Kevin tripped on a stone and fell all the way down. Fortunate, he got stuck on a tree and I pulled him up at last. What a day! 参考答案: Last Sunday, I went on a hike with one of my best friend, Kevin. I got up early that morning and friends prepare lots of food in my lunchbox and then I went∧ Kevin’s home to pick him up. On the way to prepared to the mountain, we enjoyed at seeing many beautiful flowers along the road. After we arrived at the 去掉 mountain, all of us couldn’t help ∧admire the natural scenery. Then he advised that we had a race both but或admire→admiring have between us, what made me excited too. But I agreed immediately. In a hurry, Kevin tripped on a which So stone and fell all the way down. Fortunate, he got stuck on a tree and I pulled him up at last. What a Fortunately day! 【分析】 本文是一篇记叙文。作者和好朋友Kevin徒步旅行的经过。 【详解】1.考查名词复数。one of后跟名词复数,故把friend改为friends。 2.考查并列谓语。句意:那天早上我起得很早,在我的午餐盒里准备了很多食物。此处是并列谓语,故把prepare改为prepared。 3.考查介词。句意:然后我去凯文家接他。go to+名词地点,此处home是名词,故在went后加to。 4.考查固定搭配。enjoy doing sth.“喜爱做某事”,故把句中的at去掉。 5.考查不定代词。此处是I和Kevin,是两个人,“两者都”是both,故把all改为both。 6.考查固定搭配。句意:当我们到达那座山后,我们都情不自禁地欣赏自然风景。固定搭配:couldn’t help doing sth.“情不自禁做某事”; couldn’t help but do sth.“不得不做某事”。故把help后加but或admire改为admiring。 7.考查名词性从句中的虚拟语气。此处advise“建议”后面的宾语从句中的谓语动词用(should)+动词原形,故把had改为have。 8.考查非限制性定语从句。句意:然后他建议我们之间有一场比赛,这让我也很兴奋。此处是前面整个句子作先行词,后面的非限制性定语从句用which引导,故把what改为which。 9.考查并列连词。句意:然后他建议我们之间有一场比赛,这让我也很兴奋。所以我立刻同意了。前后是一种因果关系,故把But改为So。 10.考查副词。句意:幸运的是,他被一棵树卡住了,最后我把他拉了上来。此处是副词修饰整个句子,故把Fortunate改为Fortunately。 【点睛】虚拟语气用在其它名词性从句中 1.虚拟语气用在 suggest, demand, insist, ask, move, advise. desire, order, propose, require, recommend, request, maintain, vote 等表示建议,命令,请求的动词后的宾语从句中,从句的谓语用 should + 原形动词,但美国英语中常要省去 should 。例如:They propose that you (should) read the rules carefully. 2.虚拟语气用在 It is + 形容词(或过去分词)+ that... .的主语从句中,表示要求,建议,提议,命令,请求等,英国英语中从句的谓语用“should +原形动词(或完成式)构成”,而美国英语中则要求用原形动词。该句型中常用的形容词或过去分词有:advisable, desirable, essential, important, better, keen, natural, necessary, probable, possible, strange, vital, desired, demanded, requested, suggested, recommended, required 等。例如:It is necessary that the machine (should) be oiled once a week. 3.虚拟语气用在与表示建议,要求,提议,命令,请求等意思有关的同位语从句和表语从句中,英国英语中要求从句谓语用“ should + 原形动词”,而美国英语中则要求用原形动词, 但在 as if, as though引导的表语从句中,从句中谓语用动词过去式或过去完成式,表示对现在或过去的虚拟。例如:He complied with the requirement that the experiment (should) be done tomorrow.他同意明天再做实验的要求。虚拟语气用在其它名词性从句中 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均限一词。 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 On a snowy winter night, a bus with 45 passenger had an accident because the wet road. And all of them were trapping in the bus and what is worse, the bus ran out of gas and it was very cold in it. They could do nothing but to wait for help. A man who lived nearby saw that had happened. He and some villagers succeeded in open the door and helped all of them out of the bus. He took them to his home but offered food and water and even some warm clothes to the children. They spent two days in their home and finally help came. All of them were thankfully for their help. 参考答案: On a snowy winter night, a bus with 45 passenger had an accident because∧the passengers of wet road. And all of them were trapping in the bus and what is worse, the bus ran out trapped was of gas and it was very cold in it. They could do nothing but to wait for help. A man who lived nearby saw that had happened. He and some villagers succeeded in open the what opening door and helped all of them out of the bus. He took them to his home but offered food and and water and even some warm clothes to the children. They spent two days in their his home and finally help came. All of them were thankfully for their help. thankful 三、 阅读理解 21. “Dad,” I say one day,“let’s take a trip.Why don’t you fly out and meet me?” My father had just retired after 27 years as a manager for IBM.His job filled his day,his thoughts,his life.While he woke up and took a warm shower,I screamed under a freezing waterfall in Peru.While he tied a tie and put on the same Swiss watch,I rowed a boat across Lake of the Ozarks. My father sees me drifting aimlessly,nothing to show for my 33 years but a passport full of funny stamps.He wants me to settle down,but now I want him to find an adventure. He agrees to travel with me through the national parks.We meet four weeks later in Rapid City. “What’s our first stop?” asks my father. “What time is it?” “Still don’t have a watch?” Less than an hour away is Mount Rushmore.As he stares up at the four Presidents carved in granite (花岗岩),his mouth and eyes open slowly,like those of a little boy. “Unbelievable,” he says.“How was this done?” A film in the information center shows sculptor Gutzon Borglum devoted 14 years to the sculpture and then left the final touches to his son. We stare up and I ask myself,“Would I ever devote my life to anything?” No directions,no goals.I always used to hear those words in my father’s voice.Now I hear them in my own. The next day we’re at Yellowstone National Park,where we have a picnic. “Did you ever travel with your dad?” I ask. “Only once,” he says.“I never spoke much with my father.We loved each other—but never said it.Whatever he could give me,he gave.” That last sentence—it’s probably the same thing I’d say about my father.And what I’d want my child to say about me. In Glacier National Park,my father says,“I’ve never seen water so blue.” I have,in several places of the world.I can keep traveling,I realize—and maybe a regular job won’t be as dull as I feared. Weeks after our trip,I call my father. “The photos from the trip are wonderful,” he says.“We’ve got to take another trip like that sometime.” I tell him I’ve decided to settle down,and I’m wearing a watch. 9.We can learn from Paragraphs 2 and 3 that the father . A.followed the fashion B.got bored with his job C.was unhappy with the author’s lifestyle D.liked the author’s collection of stamps 10.What does the author realize at Mount Rushmore? A.His father is interested in sculpture. B.His father is as innocent as a little boy. C.He should learn sculpture in the future. D.He should pursue a specific aim in life. 11.What could be inferred about the author and his father from the end of the story? A.The call solves their disagreements. B.The Swiss watch has drawn them closer. C.They decide to learn photography together. D.They begin to change their attitudes to life. 12.What could be the best title for the passage? A.Love Nature,Love Life B.A Son Lost in Adventure C.A Journey with Dad D.The Art of Travel 参考答案: CDDC 9.推理判断题。根据第三段“他认为我生活漫无目的,33岁的年龄,除了一张充满印戳的护照之外,什么也没有。他希望我能定居下来……”可知,他对作者的这种生活不满意,故选C项。 10.细节理解题。根据文中的“...I ask myself,‘Would I ever devote my life to anything?’”及“No directions,no goals.”可知,作者对自己的人生提出了质疑,觉得自己应该有一个目标,故选D项。 11.推理判断题。根据最后两段可知,爸爸想要再进行一次旅行,而“我”想要定居下来,故两个人的生活态度都发生了改变,选D项。 12.主旨大意题。本文主要介绍了作者与父亲的旅行改变了彼此的生活态度,故最好的标题是“与父亲的旅行”。 22. Everyone would like to be a millionaire, a person with a lot of money, but can you imagine having over $30 million and only being 20 years old? Britney Spears from Kentwood, a small town in Louisiana, is only 20 years old. She is a world famous film star with not only $30 million but also a $2 million house in LA. At her young age, she can look after her family financially (经济上) all her life. This year is a big year for Britney. She is now on a 31-day tour of the US and every concert is a sell-out. That means she plays in front of a crowd of around 18,000 people every time. It’s a tiring schedule but brings her a lot. When touring, she goes to bed around 1 a.m. and then has a lie-in until 1 p.m. the next day. Her philosophy (人生观) is to take care of the body and relax but always make sure you work hard and have fun. Spears is not pleased with only touring and selling nearly 40 million records so she decided to step into the movie business and try a bit of acting. She made an appearance in “Austin Power 3” this year and she is filming a teenage light play that will come out in March 2003. In this movie, she has a starring role. For Britney, acting is another way to express herself and she is enthusiastic (热心的) about it all. If her movies are successful, her money in the bank is sure to grow by another few million dollars but she does it for the love, not the money, as she herself tells the reporters . 28. We can infer (推断) from the text that most millionaires are __________. A. older than 20 B. around 20 C. in their 30s D. in their 40s 29. The underlined word “you” in the first paragraph refers to __________. A. a person in general B. a special person C. Britney Spears D. a person interested in money 30 Which of the following is not true according to the text? A. Though young, Britney can support her family now. B. While touring, Britney sleeps about 12 hours a day. C. The teenage movie was starred by Britney. D. Britney will be even richer with her movies successful. 31. According to Britney Spears, she works __________. A. to be a great actress B. for the enjoyment C. for money D. to be more famous. 参考答案: 28—31. AACB 【试题解析】 28.推理判断。根据文章第一段中的but can you imagine having over $30 million and only being 20 years old,可推断大部分的百万富翁都的年龄都是在20岁以上的,应选A。 29.推理判断。根据文章的内容,可知是向读者介绍了Britney Spears这个名人,面向的是大众读者,应选A。 30.细节理解。根据第三段中的In this movie, she has a starring role,可知C选项的叙述有误,故选C。 31.细节理解。根据文章最后一段中的she does it for the love, not the money,可知应选B。展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




吉林省长春市柴油机厂子弟中学高二英语联考试卷含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3290617.html