分享
分销 收藏 举报 申诉 / 13
播放页_导航下方通栏广告

类型吉林省长春市格致中学高三英语期末试卷含解析.docx

  • 上传人:天****
  • 文档编号:3290608
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:56.87KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 长春市 格致中学 英语 期末试卷 解析
    资源描述:
    吉林省长春市格致中学高三英语期末试卷含解析 一、 选择题 1. ---I don’t like Tom. ---Neither do I. He doesn’t have a(n) _______ of right and wrong. A. feeling               B. knowledge             C. sense                D. idea 参考答案: C 2. There’s no way of knowing why one man makes an important discovery          another man, also intelligent, fails. A. since B: if C. as D. while 参考答案: D 考查并列连词。根据句意,前后两句话为两种情况的对比“为什么一个人会做出一个重要的发现,而另一个人,也很聪明,但是失败了。”并列连词while表示对比。故选D。 3. As she was watching the movie, her thoughts __________ back to her youth. A. wandered     B. wondered     C. reflected     D. turned 参考答案: A 解析:考查动词辨析。A. wandered徘徊;B. wondered想知道;C. reflected反射;D. turned转向;句意:当她看电影时,她的想法又回到年轻时代。根据句意选A项。 4. Green Olympics required Beijing to improve its environment, ____ turning it into an ecology-friendly city. A. ly  B. especially    C. definitely    D. eventually 参考答案: D 5. Barbara is easy to recognize as she’s the only one of the women who________evening dress. A.wear  B.wears  C.has worn  D.have worn 参考答案: B 解析:考查主谓一致和时态。首先the only one of ….为先行词时,定语从句修饰的是one,即one是主语,而非后面的复数women,根据主谓一致的原则,谓语动词应该用复数,排除A,D。另外,从“is”可以看出句子是要表示一种习惯,因此要用一般现在时,排除C,故选A 6. Mary, l  ________John of his pomise to help you.       A. told         B. reminded           C. warned            D. advised 参考答案: B 7. ——May I help you? You seem to be having some problems.   ——             , thanks. I think I can manage.     A.  All right         B. No problem     C.  It’all right       D.  There’s no way 参考答案: C 略 8. According to some theories ________ from psychoanalysis, life is supposedly easier; and more pleasant when anxiety is overcome. A. obtain            B. obtaining           C. to obtain           D. obtained 参考答案: D 略 9. ---Any news about Jack? I haven’t seen him for years. ---He _______ in a company for two years. Now he’s a soldier. A. had worked    B. has worked   C. worked   D. would work 参考答案: C 10. We finally managed to make the customers _____ of the quality of the vehicle. A. to convince                  B. convincing                               C. convince             D. convinced 参考答案: D 11. The doctor told Mary that too much ________ to the sun is bad for the skin. A. exposure    B. extension    C. exhibition   D. expansion 参考答案: C 略 12. —Did you catch what I said? —Sorry. I ______ a text message just now. A. had answering     B. have answered    C. would answer    D. was answering 参考答案: D 13. ____regular training in nursing, she could hardly cope with the work at first. A. Not received    B. Since receiving C. Having not received    D. Not having received 参考答案: D 考查非谓语动词。句中receive和主语she是主谓关系,用doing形式。且receive发生在主句谓语动词之前,用having received,not放在非谓语动词前。句意:由于没有接受过正规的护理培训,起初她几乎无法应付这份工作。故选D。 14. Thank you for all your hard work last week,I don’t think we_____without you. A.can manage                          B.can’t manage C.could have managed                  D.must have managed. 参考答案: C 15.  We went to Qianmen Street yesterday,       , not surprisingly, was crowded with visitors from all over the world.        A. where                      B. which               C. that                          D. when 参考答案: B 16. Richard swims three times a week after work. This is ______ he keeps fit. A. what      B. that       C. how  D. where 参考答案: C 考查表语从句。句意:Richard下班后每周游泳三次。这是他保持健康的方式。is后面是表语从句,从句不缺主宾表,缺少方式状语,用how引导表语从句。故选C。 17. I could not    ________my tears when I saw the picture of my father working at the quake zone. A. bring In    B. turn up    C. take off    D. hold back 参考答案: D 考查动词词组。A. bring In引进;    B. turn up出现,调高;  C. take off 脱下;   D. hold back隐瞒,退缩。句意:当我看到我父亲在地震灾区工作的照片时,我不禁流下了眼泪。根据句意可知答案为D。 18. The engineer has spent one year working in the US and discovered how things ________overseas. A. manage B. promote C. operate D. allocate 参考答案: C 二、 短文改错 19. 短文改错 (共10分,每小题1分,满分10分) During the last summer vacation, I think I should do something meaningful instead touring. So I got a job at a fast food restaurant and worked there for a cleaner. I worked 7 hours a day for three week. The job was bored and seemed endless, which made me so tired that I nearly stopped it half way. After all, I stuck to them with determination. Every day I started off for work early in the morning and got to home late in the evening. Finally, I finished a job before the new school term. Now , I understand that labor means. I think it is really a successful experience, which was worth remembering forever. 参考答案: During the last summer vacation, I think I should do something meaningful instead ∧touring.                                 thought                                 of So I got a job at a fast food restaurant and worked there for a cleaner. I worked 7 hours a day                                              as for three week. The job was bored and seemed endless, which made me so tired that I nearly         weeks          boring stopped it half way. After all, I stuck to them with determination. Every day I started          off for work                                  it early in the morning and got to home late in the evening. Finally, I finished a job before the new                                                              the school term. Now, I understand that labor means. I think it is really a successful experience, which                           what was worth remembering forever. is 略 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(八),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Last Saturday l went to a bookstore to choose some books but found my wallet going when checking out. I panicked immediate as the wallet was a birthday gift from my best friend. Besides, they contained about 500 dollars, which I had earned by working hard as waiter in a fast food restaurant. However, I quickly left the queue and began to search the area in that I had been reading.  Then a girl in her twenty came up to me. It was turned out that she had been waiting for the owner of the wallet. In my delight, I not only get my wallet back but also made a new friend. 参考答案: Last Saturday l went to a bookstore to choose some books but found my wallet going when                                                                    gone checking out. I panicked immediate as the wallet was a birthday gift from my best friend. Besides,                     immediately they contained about 500 dollars, which I had earned by working hard as ∧waiter in a fast food it                                                          a restaurant. However, I quickly left the queue and began to search the area in that I had been reading.            Therefore/Thus/So                                   which Then a girl in her twenty came up to me. It was turned out that she had been waiting for the owner of              twenties               去掉 the wallet. In my delight, I not only get my wallet back but also made a new friend.             To got 【分析】 本文是一篇记叙文,上周六我去书店买书的时候把朋友送给我的钱包丢了,一个女孩子捡到了钱包一直在等失主认领,我很高兴拿回了钱包,而且我们还成为了好朋友。 【详解】第一处:考查形容词。句意:上周六我去书店选了一些书,但是当我结账的时候,发现钱包不见了。形容词gone意为“不见了”在句中做宾语补足语,所以要把going改为gone。 第二处:考查副词。句意:我立刻就十分慌张,因为这个钱包是最好的朋友给我的生日礼物。形容词通常做定语和表语修饰名词动词,而副词通常做状语修饰形容词、副词、动词或整个句子;本句中使用副词做状语修饰谓语动词panic。所以要把immediate改为immediately。 第三处:考查代词。句意:而且钱包里有500美元,是我在快餐店里做服务员努力工作挣到的工资。句中it知道前句提及的my wallet。而they指代复数名词,所以要把they改为it。 第四处:考查不定冠词。句意:而且钱包里有500美元,是我在快餐店里做服务员努力工作挣到的工资。不定冠词a修饰单数可数名词waiter,所以要在as后加a。 第五处:考查上下文串联。因为这个钱包对我很重要,所以我立刻就在我阅读的地方开始找了起来。上下文是因果关系,而however是转折关系,所以要把However改为Therefore/Thus/So。 第六处:考查定语从句。本题定语从句的先行词是the area,关系代词which指代先行词,做介词in的宾语,关系代词that不能放在介词后面,in that是固定搭配意为“因为”,与句意不符。所以要把that改为which。 第七处:考查固定短语。句意:一个二十多岁的女孩走向了我。介词短语in one’s twenties意为“在某人二十几岁的时候”,这是一个固定搭配,所以要把twenty改为twenties。 第八处:考查语态。句意:原来她一直在等钱包的失主。动词短语turn out意为“结果是,原来是…”,该短语没有被动语态也没有进行时,所以要删除was。 第九处:考查固定短语。句意:让我高兴的是,我不仅拿回了钱包,还交到了一个好朋友。介词短语to one’s delight意为“让某人高兴的是…”,这是一个固定短语,所以要把In改为To。 第十处:考查时态。句意:让我高兴的是,我不仅拿回了钱包,还交到了一个好朋友。根据第一句可知本文叙述上周六发生的事情,全文以一般过去时为主,本句也要使用过去时,所以要把get改为got。 【点睛】本文小题3考查了代词,高考短文改错中代词的考查集中在“指代一致”方面。具体如下: 上下文的人称不一致。如: Thank you very much for showing them around your city and providing us with the wonderful meals.  (them→ us) [2011大纲] ⑵ 上下文的单复数不一致。如: …both of them have similar ideas… Otherwise, it is impossible for him to help each other and to make their friendship last long. (him→ them)[2014大纲] ⑶ 上下文的性别不一致。如: Before her leaving, I prepared a gift to show my best wishes to him. She said… (him→ her) [2010大纲] ⑷ 人称代词格的误用。如: Li Ming’s parents invited I to spend two wonderful weeks in Qingdao with them… (I→ me)[2007课标] ⑸ 人称代词、反身代词、疑问代词等的错用。如: He had a deep voice, which set himself apart from others… (从句主语which是指the voice, 这种声音使“他”与别人分离, 故改himself为him)[2013课标I] 三、 阅读理解 21. Gavin Joseph, a teenager with Asperger’s Syndrome, was beaten up by a group of people for just being different. Asperger’s Syndrome is a developmental disorder that affects a person’s ability to socialize. But instead of putting them into prison for what they did to him, Gavin offered them a chance to become more tolerant and understanding. On Thursday night, some kids were talking about how “it’s weird(怪异的)” that he is always by himself, attending events alone and watching people, and it was “creepy” that he wanted to be friends with people he didn’t know. On Friday night, another kid that overheard that conversation decided to take matters into his own hands and become judge and jury, and this is the result of that. He didn’t ask questions, didn’t get to know Gavin, never met him, and didn’t give him a chance to leave. Gavin was called to meet someone, surrounded by people he didn’t know, choked, punched(用拳猛击), and left lying on the pavement so he would “learn his lesson”. Gavin emerged from the attack with a concussion(脑震荡), a fractured nose, a bruised esophagus(食道) and some damage to his eyes, but thankfully, none of the injuries resulted in permanent damage. But here’s the truly amazing part — Gavin refused to press charges against the people who did this to him. Instead of wanting to see them punished, he wants to see them educated. Gavin asked that his attackers do community service that is disability-related. According to his mother, Gavin also asked that they watch a 20-minute video statement he taped while their families were present so they could see the damage they did and hear the event from his perspective. “If you are reading this, I hope you talk to your teens,” his mother wrote. “Tell them about disabilities you can’t see, teach them to be tolerant of people that are different, teach them that if they continuously see someone alone that maybe it is not their choice to be alone, remind them to ask questions first and get to know one another.” 41. Gavin is always alone because he         . A. enjoys being alone               B. is always upsetting C. suffers from a disease           D. doesn’t like his schoolmates 42. Which word can best replace the underlined word “creepy” in Paragraph 2? A. Fun.           B. Strange.         C. Natural.          D. Inspiring. 43. Why was Gavin beaten by a group of people? A. He hurt some kids before.        B. He is different from normal people. C. He refused to make friends with a kid.     D. He didn’t take school lessons seriously. 44. How did Gavin react to his injuries? A. He fought back bravely. B. He was too scared to react. C. He decided to turn to court for help. D. He wanted to see the attackers educated. 45. We can conclude that Gavin’s way of reacting was         . A. interesting        B. praiseworthy       C. disappointing       D. unreasonable 参考答案: 41-45.CBBDB 43. B 细节理解题。由第一段中的“was beaten up by a group of people for just being different”及第二、三段可知,Gavin仅仅因为和别人不同而被殴打。因此答案为B项。 44. D细节理解题。由倒数第二段可知,Gavin想让欺凌他的孩子们通过这次事件而受到教育。因此答案为D项。 45. B 推理判断题。Gavin在被欺凌后不仅没有粗暴地报复,反而想办法让欺负他的孩子们从这件事上有所收获。再根据倒数第二段的首句“But here’s the truly amazing part — Gavin refused to press charges against the people who did this to him.”可推断,他对待欺凌的方式值得称赞。因此答案为B项。 22. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Due to the increasing number of violence acts produced in schools all over the world, more and more parents prefer to have their children educated at home rather than at school. This way they can assure their safety and well-being,although teachers and school representatives are trying to improve the situation in schools by increasing the number of the persons in charge with the safety of the students. The main reason for violence acts are the films and cartoons that fill the children’s time. They want to do everything. They watch on TV and never think at the results, and they may hurt a classmate or a teacher. On the other hand, parents are not fully satisfied with the children’s results obtained in classes and they consider private classes would have better results. When a teacher has to watch 30 students in class he can’t probably see what each of them is doing, how he is writing, or if he understands the explanations. At home the teacher can explain in details everything the child doesn’t understand as many times as he considers proper. And many times, the child grows fond of the teacher at home, who becomes his best friend, and who helps him whenever he needs someone to talk to.   However, the best solution would be a mixture between the education received at school and that at home, because school makes children communicate and socialize. Keeping a child at home for fear there might happen something bad to him only makes the child’s character weak and prevents him from knowing what real life is. Staying in a crystal ball only does harm to the child. All in all, schools have been created to help children, not to harm them, so it’s best to keep children in these special places, where they learn, laugh, have fun and make new friends. 54. The writer’s purpose in writing the text is to       .   A. teach parents the ways to keep theft children safe   B. show solutions to developing children’s character   C. explain the main reason for violence acts in schools   D. analyze an education problem and give opinions   55. What does “a crystal ball” in the passage refer to?   A. A toy that can be used for entertainment.     B. A safe and comfortable environment.   C. An object that is made of crystal.   D. A setback that is hard to overcome. 56. We call infer from the passage that       .   A. violence TV programs have bad effects on children’ behavior   B. the teacher at home is more patient than the teacher at school   C. children today are weak from lack of sense of right and wrong   D. there ale too many students in class for a teacher to teach 参考答案:
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:吉林省长春市格致中学高三英语期末试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3290608.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork