英语七年级英语下册阅读理解试题和答案1.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 英语 年级 下册 阅读 理解 试题 答案
- 资源描述:
-
【英语】七年级英语下册阅读理解试题和答案经典1 一、七年级英语下册阅读理解专题目练习(含答案解析) 1.根据材料内容,选择对答案。 C To travel around the world is the dream of many adventurous people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive. Some people, however, have thought of some ways to realize their dreams. Laura Cody and Tanbay Theune, a couple from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners. In exchange, they can stay in the houses for free. They have looked after horses, cows, cats, dogs and fish. In two years, the couple has been to Australia, Germany, Spain and Italy. They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous and have given them food, wine and day trips. Another person who tries to realize her travel dream is photographer Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers. With these ways of making money, traveling around the world is no longer a dream. More and more young people are thinking creatively to make their dream come true. (1)Why do most people feel hard to make their travel dream come true? A. Because they can hardly find hotels. B. Because the food is not healthy. C. Because the cost of travel is high. D. Because they are afraid of adventure. (2)The best word to describe the way of realizing the travel dream is . A. special B. creative C. rich D. adventurous (3)It is known from the passage that Laura and Tanbay paid for their trips by . A. staying in the house for free B. being given food and day drinks C. going to Australia and other countries D. looking after pets for rich house owners (4)According to the passage, Taylor is a photographer who shares her photos . A. on the Internet B. during her travel C. with hundreds of followers D. during staying in hotels (5)What does the underlined word "generous" mean in Chinese? A. 吝啬 B. 友善 C. 慷慨 D. 冷漠 【答案】 (1)C (2)B (3)D (4)A (5)C 【解析】【分析】1.文章第一行To travel around the world is the dream of many adventurous people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive.环游世界是许多富有冒险精神人梦想。不过很少有人能承担起全球旅游,由于旅馆、食物和飞机票太贵。故选C。2.文章最终More and more young people are thinking creatively to make their dream come true.越来越多年轻人正在发明性思考,使他们梦想成真。故选择B。3.文章第三行Laura Cody and Tanbay Theune, a couple from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners.来自英国劳拉和坦巴伊决定环游世界。他们找到了支付旅行费用好措施。他们为有钱人照顾宠物。故选D。4.文章倒数三四行Another person who tries to realize her travel dream is photographer Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.另一种试图实现她旅行梦想人是摄影师里安农。她环游世界访问、审查和拍摄最佳酒店照片,她把她住地方和吃食物,放在网上,和成千上万追随者分享。on the Internet在互联网上。during her travel在她旅行期间。with hundreds of followers有数百个追随者。during staying in hotels在酒店期间。故选A。5."generous"慷慨,也可以从文章倒数第五行They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous and have given them food, wine and day trips.他们住在大都市和小村庄里。房主一般很慷慨,给他们提供食物、葡萄酒和白天旅行。推断出是很大方意思。故选C。 【点评】文章理解和推断。 2.阅读理解 Riverside School is a bilingual(双语)school for students of 6—19. You can send your CV(简历)to the school email tiversidejob@ for the following jobs. (1)Riverside School offers ____________ kinds of jobs. A. 5 B. 6 C. 7 D. 8 (2)Riverside School doesn't need ___________ in this passage. A. a cook B. a basketball coach C. a bus driver D. a music teacher (3)In this school, you don't have to be able to speak English if you are _________________. A. a Chinese teacher B. a sports coach C. a cook D. a librarian (4)Which of the following is NOT true? A. If you want to work in this school, you need to be healthy. B. A school bus driver must have the bus driving license. C. A librarian must have the knowledge about all books. D. You can't be a teacher in this school if you never taught students before. (5)If you want to find a job in Riverside School, you can _____________________. A. call the school B. send an email C. go to the school yourself D. send a letter 【答案】 (1)A (2)D (3)C (4)C (5)B 【解析】【分析】大意:这是一篇有关Riverside学校招聘教师简介。 (1)细节题。由第一栏中可知贵校正招聘教师,篮球教练,厨师,图书管理员和校车司机等5种工作,故选A。 (2)细节题。根据4 teachers(1 for Chinese,Maths,English and Science each可知,不招音乐老师,故选D。 (3)推断题。根据常识可知,老师一般都会说某些英语,但厨师可以不会英语没关系,故选C。 (4)细节题。根据有关librarian这一栏可知,图书管理员应当懂得不一样种类书,而不是懂得所有书,故选C。 (5)细节题。根据 You can send your CV(简历)to the school email tiversidejob@ for the following jobs.可知,假如想在RIverside学校找到工作,可以发电子邮件,故选B。 【点评】考察阅读理解能力,细节题、推断题是阅读理解题中常考题型。细节题要从文中寻找答案;推断题需要根据上下文,推断出需要信息。 3.阅读理解 In April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin. They were made for passengers to turn their notes into small change. And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School, Tianjin. "People will surely feel worried when they take a bus without coins. We just want to do something to help them," said Wang Yongcun, 15, one of the four students. The four boys spent their whole weekend making the change bags. After that they went to see the number of the passengers at each bus stop near their school, and then chose the top six stops to put the bags. Many people think that the four boys have really done a good job. But, things didn't go as the boys thought. Two days later, they found that the money was gone, and that even the bags were taken. It really made them sad but they would not give up. Their classmates and teachers came to help them in time. They put their pocket money in bags again. And the teachers also taught them to make better change bags. They tried their best to do it. The four boys feel very happy because they have done something good for the passengers. Their warm hearts are moving. More and more people are beginning to join in the activity. (1)The change bags were put . A. on the buses B. under the desks C. at the bus stops D. near the parks (2)Which of the following is TRUE according to the passage? A. The teachers gave up when the bags were taken. B. The passengers refused to put money in the bags. C. The idea of small change bags came from four boys. D. The small change didn't help the passengers much. (3)What's the main idea of this passage? A. Making change bags is difficult. B. Pocket money can be helpful. C. Giving help brings us happiness. D. Every coin has two sides. 【答案】 (1)C (2)C (3)C 【解析】【分析】文章大意:为了以便乘客换零钱,今年四月在天津车站出现了诸多零钱袋。这个主意是天津中北中学四个学生想出。他们运用周末制作零钱袋。他们选择了六个车站放置零钱袋。他们很快乐,由于他们为乘客做了点好事。 (1)细节理解题,根据 In April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin可知零钱袋放在公交车站,故答案是C。 (2)细节理解题,根据 And such an idea came from four students 可知这个想法来自四个中学生,因此C对,故答案是C。 (3)主主旨大意题,根据最终一段描述可知协助他人给自已带来快乐,故答案是C。 【点评】考察阅读理解,本文波及到了细节理解题和主旨大意题,细节理解题比较简单,一般可知直接在文中找到答案。主旨大意题则需要在充足理解文章基础上归纳出文章中心。 4.阅读理解 American boys and girls love to watch television. Some children spend six hours a day in school and four to six hours a day in front of the television set. Some even watch television for eight hours or more on Sunday. Televisions are like books or films. A child can learn bad things and good things from them. Some shows help children to understand the news and places from other countries or other times in history. With television a child does not have to go to the zoo to see animals or to the ocean to see a ship. Boys and girls can see a play, a concert or a game at home. Television brings many places and events into our homes. Some programmes show crime and other things that are bad for children, so parents sometimes help them to find other interesting things to do. (1)American children usually spend a day in school. A. six hours B. more than eight hours C. five hours D. four hours (2)Some children spend eight hours or more on Sunday. A. studying B. playing C. watching TV D. helping their parents (3)On television children can see . A. games B. big animals C. oceans D. almost everything (4)"Television brings many places and events into our homes." means " ". A. Television makes things happen in homes. B. We can know places and events without going to see them. C. We can see houses and buildings on TV. D. We can find them easily. 【答案】 (1)A (2)C (3)D (4)B 【解析】【分析】本文讲述是美国孩子们喜欢看电视,周末在家看4到6个小时,周末甚至看8个小时以上。通过电视,孩子们可以看到诸多地方和事情,不过电视也有某些坏东西。因此家长应当帮孩子找某些其他有趣事情。 (1)细节题。根据 Some children spend six hours a day in school 可知在学校有些孩子花了六个小时 ,故选A。 (2)细节题。根据 Some even watch television for eight hours or more on Sunday 可知有人甚至在星期天看电视八小时或更长时间 ,故选C。 (3)推理题。根据 Televisions are like books or films. A child can learn bad things and good things from them. Some shows help children to understand the news and places from other countries or other times in history. 可知在电视上,孩子们几乎能看到一切 ,故选D。 (4)词义猜测题。Television brings many places and events into our homes是指我们不用去看就可以懂得地点和事件 ,故选B。 【点评】考察阅读理解。本文波及细节题、推断题,词义猜测题3种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联络上下文,推断出需要信息,词义猜测题需要根据上下文提炼有关信息锁定词意。 5.阅读理解 Sharks(鲨鱼) are the most frightening animals in the sea. Sometimes we can see sharks swimming in the sea around Hong Kong. People put nets around some beaches to protect swimmers. When there is a "shark's flag", people must stay on the beach. It will be too late if a shark can swim sixty kilometres an hour to you. There are 30 kinds of sharks and 25 kinds of them are dangerous. The whale sharks are, very big. They can grow to 18 metres long, but they are not dangerous to people. The jaws(大白鲨) and the tiger sharks are the most dangerous kinds of sharks. Do you know all sharks must keep swimming, or they will go down? All sharks can feel everything that happens around them. We must keep calm and don't make any noise when a shark is swimming near you. If a shark loses a tooth, a new one will grow out very quickly. So sharks always have many sharp teeth. (1)Why do people put nets around some beaches? A. To keep swimmers running. B. To keep swimmers swimming. C. To keep swimmers safe. D. To keep sharks swimming. (2) of sharks are dangerous in all kinds of sharks. A. Less than 80% B. More than 80% C. More than 90% D. Less than 20% (3)What are the most dangerous kinds of sharks'? A. The jaws and the tiger sharks. B. The whale sharks and the tiger sharks. C. The jaws and the whale sharks. D. The whale sharks and the blue sharks. (4)What does the underlined word "calm" mean in Chinese? A. 镇静 B. 吵闹 C. 沉默 D. 任性 【答案】 (1)C (2)B (3)A (4)A 【解析】【分析】重要讲了鲨鱼生活习惯,以及教会人们怎样面对鲨鱼。 (1)细节题。根据People put nets around some beaches to protect swimmers.可知人们放网子在沙滩附近目是保护游泳者,故选C。 (2)细节题。根据There are 30 kinds of sharks and 25 kinds of them are dangerous.可知30种鲨鱼中,25种是危险,因此危险鲨鱼占25除以30=0.83,即80%多,故选B。 (3)细节题。根据The jaws(大白鲨) and the tiger sharks are the most dangerous kinds of sharks.可知大白鲨和虎鲸是最危险,故选A。 (4)细节题。根据don't make any noise when a shark is swimming near you.可知鲨鱼游向你时不要制造噪音,即保持镇静,故选A。 【点评】考察阅读理解,重要考察细节题,注意从文中仔细寻找答案。 6.阅读下面材料,从每题所给A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Jean is a bright young girl from a rich and famous family. She goes to a good university and has almost everything that money can buy. But all her family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fact, Jean feels quite Lonely. So Jean spends a lot of her time on Facebook. She likes to be anonymous, using the name Linda on Facebook. She doesn't want people to know anything about her famous family and her rich life. Last year Jean made a very special friend on Facebook. His name was David and he lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had the same interests in rock music and modern dance. So it always took them many hours to talk happily about the latest rock music and their favorite singers and sometimes they even forgot the time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself: He was a tall, good-looking young man with a big, happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other. When Jean's father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him, so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest CD of their favorite rock singer. But when Jean knocked on David's door in San Francisco she found that the special friend she had chatted with on Facebook for so long was a twelve-year-old boy named Jim. (1)The underlined word “lonely ”in Paragraph I means ____________ In Chinese A. 紧张 B. 嫉妒 C. 懊悔 D. 寂寞 (2)What did Linda and David often talk about on Facebook? A. Their colorful lives B. Their busy studies C. Their different hobbies D. Their favorite singers (3)Which of the following about Jeans special friend is true? A. He was a tall, good-looking young man B. He came from a rich and famous family C. He was a twelve-year-old boy named Jim D. He always had a big, happy smile on his face. (4)What's the best title for the story? A. A Real Surprise B. A Rich Life C. An Ex展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




英语七年级英语下册阅读理解试题和答案1.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/13013281.html