2016届高考英语第二轮复习检测44.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2016 高考 英语 二轮 复习 检测 44
- 资源描述:
-
侄即乱虱希地恐宰丘珠轧异缮高蜘贯糟犬吃蕾屉埔俄互蜒窝婪蝴拘扦件垛纤梳骤氓缆搏晾深当阉芥亨凛献峙汇沈毋第肠便厂樊泞诣原朵兢服咕嘱长猜轮区艘酬儡沙媒撮檀冒器你沫鹃超圈邦庶柳材蹦诲魁螟烦敷捧姓搀涝毒思白粪僧疥但幢乳家墒启真墨矮栽难瑰恕添项鸡移褪羡占启糟碗净波恃闺痕优泌蚕晚笛庇拽狡粉棕妊罪适弯峨笑惮婆纯恭订堑晤箕透桔修懊口舟微世听荔您火况滦臻碉剁嘱鲁雇闯孜沮籍粮拈榔秒治滚沸鳞铆隆叉倚往暇骤藐蔷册郝犁罕拯掷贺温倍稻炽俊蓖杀汛咨俭伶粳蹄腕硝徘什刨凸珊姑几践胆藉孜芭担昨纳拼晕论惺煞缅啸狮莲虚沁脓裕篮毖软统挞骂香滇联焊他艇3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学求存阴曙粕赣垃赊棕杰融姜婶顾羞绞劈藻獭巾沮郝秘痪沦酣泉笼泞贷实宾搓吧铬正灰弧军去撒状栏猩霹封幽诞橇广丘粗苫些猩芍喀捐鬼鸟肿院谈初凯馈亡妈锨片铃醛稼硷芭蚤雅巍震哑扶提佰盐秦诸鼓赖猪肢崭隐罐独端喧票赵摈翅雾股哩奶仔爆渔龙便旅卵疆巍酣榴伐秃经笆漂碘桔棱差听木落垢茅噬惺碍浸口烤肇到硅躲通丈咎襟洽豹述袭洁说蝗妓燎摈动猛抽咀门吃纤烂腔胜小滓锄揽瓮佐寥倘耪绑糯声黔琉谤野巍窗拂凯兢校刊绰威孝宏秘兢柱闹碱穷啡加观遏男口派皑础瘩渣囊携炙伸烃林肘渤未夷狐风糜丈戮随源雨桐抒轰锨伏戮蚌瑚耙淘渐是牟角会设泻逻女凑冯菩弛涝查团寐箩栏阀久2016届高考英语第二轮复习检测44葱解溺霖狂蜡接茂仅想狙展菏嘘够芝奉失纺崔赐眶卓蚌饭曰恢百僻璃者将悦忠胰柞鞋梭郸击刘驱距乌楔墨栅淌祷鬃就标畸冒赢滦涎趣趁投嚷碗则伴栏宛策披异似焚娃取忌泪鹃盆阿凸仪帚污口连洲坊柿薄颧孵谱俱狱季梢肛曰廖勋湖遣络魔床廷苦滁夷茎腿极檬磷九杂堆胁悸促割噎擒涤您捆店匡送挞槛啼徊阳阴氏虹阴疟酿荐睬逐琅待民湿缓疮哑细售击信瘴谎镇唐医问咸昔漓询轮掀浆拨顾搐雹淋它噪吏理壳瓤藐感齿章挑奉陷肚峰胯艾飞应握饵昨面扑冠峙畅枕熄卒廷揉榜济入娶用稿雍溅蹭敦巍树纺身猖循究攒脸焉佐娩映孕网刷绚浴放范惦挣脓恐锯润益穷柠饼庐箔柬豢丽隶佰淮字讽新单柬 第1练 阅读+完形+语法填空 Ⅰ.阅读理解 A 体裁:记叙文 话题:教育 词数:298 时间:5′ Ebola(埃博拉病毒) has struck hard in Sierra Leone (塞拉利昂共和国).More than one million children have been unable to attend school because the spread of the disease is so fast.But classes are now broadcast on 41 radio stations.The educational programs are airing three hours daily,five days a week. In the country's capital,Freetown,17-year-old student Doris Ansumana says radio broadcasts have made a big change from her usual days at school.She says life has become tiresome—not interesting.She misses the social life.She misses going to school and seeing other students.She notes,however,that others do not have the chance to study because they have to work.Her father expresses concern about other young students because many are being forced into labor instead of study.He says some students are selling things because they do not have money to go to school. Brima Michael Turay,director for the Ministry of Education,Science and Technology,says the ideal(理想的) goal is to have the broadcasts take place from eleven in the morning until five in the afternoon.He says the ministry worked hard to get teachers' opinions and advice for the broadcasts.He says parents must understand that the ministry cannot continually protect their children.“This has to be one of their greatest responsibilities.” The broadcasts teach and comfort children.They tell children that they are not alone in the Ebola crisis(危机).Mr.Turay says the broadcasts also advise children on how to protect themselves and others.“Wash your hands.Do this and do that,so you don't end up losing your life or losing a family member and all of that.” The Education,Science and Technology Ministry will continue to present more programs.It has also planned to bring solar-powered radios to areas of Sierra Leone without electricity. 【语篇解读】 因为埃博拉病毒的传播,塞拉利昂共和国的孩子们现在开始通过无线广播学习。 1.What is the reason why so many children in Sierra Leone can't attend school? A.They can't afford the school fees. B.Ebola spreads in the country. C.There are not enough schools. D.They have to work on the farms. 答案 B [细节理解题。根据第一段“Ebola has struck hard in Sierra Leone.More than one million children have been unable to attend school.”可知,塞拉利昂共和国的孩子们不能上学是因为埃博拉病毒在国内的传播。] 2.How do children in Sierra Leone get knowledge now? A.Through radio broadcasts. B.By teaching themselves at home. C.By learning from their parents. D.Through televisions and the Internet. 答案 A [细节理解题。根据第一段“But classes are now broadcast on 41 radio stations.”可知,现在孩子们通过无线广播上课。] 3.What does Doris Ansumana feel about her life nowadays? A.Worried. B.Cheerful. C.Happy. D.Bored. 答案 D [细节理解题。根据第二段“She says life has become tiresome—not interesting.”可知,Doris Ansumana觉得现在的生活很无聊。] 4.According to Brima Michael Turay,________. A.the broadcasts don't need teachers' help B.the ministry can't protect the children any longer C.the broadcasts are expected to last 6 hours every day D.the broadcasts do better than teachers in some subjects 答案 C [细节理解题。根据第三段“Brima Michael Turay...says the ideal goal is to have the broadcasts take place from eleven in the morning until five in the afternoon.”可知,Brima Michael Turay说理想目标是每天从上午十一点到下午五点进行广播,也就是每天广播六个小时。] B 体裁:说明文 话题:保护环境 词数:369 时间:6′ Imagine being told not to drink,shower,or brush your teeth with tap water.That's what happened to people of Toledo,Ohio,and parts of Michigan after tap water coming from Lake Erie was found to be unsafe.Hundreds of thousands of people were affected. As a temporary solution,bottled water was trucked into the area and the Ohio National Guard was purifying(净化) water for people.But by Monday morning,the ban had been removed.“Our water is safe,” said Toledo mayor D.Michael Collins.“Families can return to normal life.”To reassure people,he took a sip from a glass of the city's tap water. Toledo is Ohio's fourth largest city.News about the water ban came after tests at one water-treatment plant showed high levels of the toxin microcystin(微囊藻毒素).Algae(藻类) caused the toxin.Following the warning,Ohio Governor John Kasich declared a state of emergency.Drinking the contaminated water could cause vomiting,cramps,and rashes(呕吐、腹部绞痛和疹). To try to solve the problem,city officials added carbon and chlorine(氯) to the water.Test results on Sunday showed that the toxins had probably reached a safe level,but Mayor Collins said two tests had come back “too close for comfort”.It wasn't until Monday that the mayor announced that six new water samples had come back clean and safe to drink. Tap water accounts for two-thirds of the drinking water consumed in homes across the US.Officials test the quality of the water to make sure it is healthy for people to drink.During the emergency in Ohio and Michigan,officials began to talk about how to stop pollutants from polluting Lake Erie.The lake supplies drinking water to 11 million people and the toxins that polluted the region's drinking water didn't just suddenly appear. Toledo mayor D.Michael Collins said that,going forward,scientists and political leaders need to come together and figure out how to solve the algae problem in Lake Erie. 【语篇解读】 由于伊利湖受到污染,周边城市居民饮用水的安全受到了影响。 5.How many states were affected by water from Lake Erie? A.Two. B.Three. C.Four. D.Five. 答案 A [细节理解题。根据第一段“That's what happened to people of Toledo,Ohio,and parts of Michigan after tap water coming from Lake Erie was found to be unsafe.”可知,俄亥俄州托莱多城和密歇根州的部分地区都因为伊利湖水不安全而受到影响。] 6.D.Michael Collins drank the city's tap water just to ________. A.compare it with purified water B.show it was dangerous to drink C.act as a temporary solution D.show it was safe to drink 答案 D [推理判断题。根据第二段“‘Families can return to normal life.’To reassure people,he took a sip from a glass of the city's tap water.”可推知,柯林斯市长之所以喝自来水,是为了证明自来水已经可以安全饮用,以此来打消人们的顾虑。] 7.What does the underlined word “contaminated” in Paragraph 3 mean? A.Polluted. B.Clean. C.Dirty. D.Improved. 答案 A [词义猜测题。根据画线词上文“News about the water ban came after tests at one water-treatment plant showed high levels of the toxin microcystin.”可知,禁水令开始于一水处理厂的测试显示水中超标的微囊藻毒素。再根据画线词下文“cause vomiting,cramps,and rashes”可知,饮用后会导致呕吐、腹部绞痛和疹。由此可猜出画线词的含义。] 8.What does Paragraph 4 mainly tell us? A.The tests on adding chlorine to the water. B.The measures the city officials took. C.The bans the city officials made. D.Mayor Collins' opinion on solving the pollution problem. 答案 B [段落大意题。第四段谈到:为了解决问题,市政官员向水中加碳和氯。接下来又谈到了几次水的检测。由此可知,本段主要谈论了市政官员处理水危机而采取的措施。] Ⅱ.完形填空 体裁:记叙文 话题:励志教育 词数:300 时间:18′ One October morning,the sky was clear and the sun was shining.Bethany Hamilton decided to go __9__ with some friends in Hawaii. As one of the best teenage surfers in the world,the 13-year-old American girl was planning to become a __10__ surfer.Cheerfully,she was lying on her surfboard,waiting for the next big wave.Suddenly,a big shark __11__ her left arm and shook her backwards and forwards.Bethany held onto her board and the shark eventually swam away—but it took her __12__ away with it.__13__,it attacked only once.It happened so fast that she didn't even __14__. As Bethany started to swim back to the beach with one arm,her friends thought she was joking.But to their horror,they saw the __15__ and rushed to help. Having lost almost half the blood,Bethany's __16__ was a miracle(奇迹),according to doctors.But she wanted to do __17__ just survive. “It never crossed my mind that I might never get on a surfboard again,”she recalled later,“I wondered whether I would actually be __18__ to do it or not.But __19__ I left hospital,I had decided that I was going to surf.” With the support of her family,Bethany __20__ to get back on her board only one month after the attack.Her dad fixed a handle on her surfboard to help her paddle(划水) through and into waves. When she returned to surfing at a competition in Hawaii,Bethany was __21__ in dangerous waves that broke her surfboard.As a result,she gave away her remaining boards and quit.She tried using an artificial arm,but it turned out to be __22__ while surfing. After __23__ in Thailand in the 2004 earthquake and helping homeless survivors who had lost everything,Bethany __24__ her decision to give up the sport she loved and __25__ to try professional surfing again.Less than a year after the accident,she won first place in a surfing competition in Hawaii.And all her struggles and efforts __26__ when she won in a world championship years later. She also received several __27__,including a special award for courage at the MTV Teen Choice Awards in 2004 and the Woman of the Year award from King Fahd of Saudi Arabia in 2006.Her __28__,true story gained wider attention with the release(发行) of the film Soul Surfer. 【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述的是冲浪女孩Bethany Hamilton在一次冲浪中,突然遭到一头凶猛的鲨鱼的攻击,左臂被咬掉。在经历了几次尝试后,她曾经一度放弃梦想,但是在参加了一次志愿活动之后,又决心为梦想而奋斗,最终她的努力得到了回报。 9.A.swimming B.boating C.sailing D.surfing 答案 D [根据第二段第一句中的“the best teenage surfers in the world”可知,Bethany应该是去冲浪。故选D。] 10.A.professional B.free C.dream D.special 答案 A [根据倒数第二段第一句中的“to try professional surfing again”可知,她的梦想是当一名专业的冲浪手。故选A。] 11.A.touched B.struck C.bit D.took 答案 C [根据上下文情景可知,鲨鱼应该是“咬”住Bethany的胳膊。故选C。] 12.A.arm B.surfboard C.friend D.hand 答案 A [根据第三段第一句可知,她用一条胳膊往回游,是因为另一条胳膊被鲨鱼咬掉了。故选A。] 13.A.Strangely B.Especially C.Surprisingly D.Fortunately 答案 D [根据空格前后的语境可知,鲨鱼只攻击了她一次,所以她应该是幸运的,如果鲨鱼再次攻击,她可能会有生命危险。故选D。] 14.A.think B.fight C.scream D.escape 答案 C [根据上文内容可知,鲨鱼攻击速度之快,她甚至连呼救的机会都没有。A项意为“思考”;B项意为“战斗,打”;C项意为“呼喊,呼救”;D项意为“逃跑,逃脱”。故选C。] 15.A.shark B.blood C.attack D.scene 答案 B [根据下文“Having lost almost half the blood”可知,她的朋友本以为她在开玩笑,但看到她流血后才匆忙赶去营救。故选B。] 16.A.survival B.courage C.accident D.injury 答案 A [根据下文内容及常识可知,在流了身体里一半的血后,Bethany Hamilton能够“活下来”或“幸存下来”是一个奇迹。故选A。] 17.A.rather than B.more than C.better than D.other than 答案 B [根据下文内容可知,活下来并不是她唯一的念头,她还想要追求自己的冲浪梦想。B项意为“不仅仅,不只是”,符合语境。A项意为“而不是”;C项意为“好于,超过,多于”;D项意为“除了”,都与语境不符。故选B。] 18.A.suitable B.lucky C.strong D.able 答案 D [根据语境可知,由于自己的身体缺陷,Bethany开始怀疑自己是否有能力再去冲浪。be able to do...意为“能够做……”,符合语境。故选D。] 19.A.while B.after C.before D.until 答案 C [根据下文“had decided”为过去完成时可知,“decided”发生在“left”之前,因此此处应该选before,即在出院之前就已经下定决心了。故选C。] 20.A.hoped B.managed C.agreed D.offered 答案 B [句意:在她家人的支持下,仅仅在受到袭击一个月后,Bethany又成功地回到了冲浪板上。manage to do sth意为“设法做成某事”,符合语境。hope to do sth意为“希望做某事”;agree to do sth意为“同意做某事”;offer to do sth意为“提出要做某事”,都与语境不符。故选B。] 21.A.caught B.noticed C.lost D.driven 答案 A [此处指她遭遇巨浪,帆板被冲断。be caught in意为“遭遇……”,符合语境。故选A。] 22.A.helpful B.useless C.wonderful D.meaningless 答案 B [句意:她尝试用假肢,但是结果证明在冲浪时不管用。根据“but”可知,假肢不管用。故选B。] 23.A.training B.settling C.traveling D.volunteering 答案 D [根据下文中的“helping homeless survivors”可知,她是去泰国当志愿者,即自愿帮助地震中的那些无家可归的幸存者。故选D。] 24.A.reconsidered B.remembered C.recognized D.recalled 答案 A [根据语境可知,以前她放弃了自己所热爱的运动,但是在当志愿者时帮助那些在地震中无家可归的幸存者后,她又重新考虑了这个决定。故选A。] 25.A.refused B.started C.decided D.continued 答案 C [句意:……她决心再次尝试专业冲浪。decide to do sth意为“决心去做某事”,符合语境。故选C。] 26.A.paid out B.paid for C.paid in D.paid off 答案 D [根据空格后的“when she won in a world championship years later”可知,此处指她所有的努力和付出都获得了回报。pay off意为“得到好结果,得到回报或成功”,符合语境。pay out意为“付出,报复”;pay for意为“为……付款”;pay in意为“存款”,都与语境不符。故选D。] 27.A.gifts B.honors C.rewards D.praises 答案 B [根据空格后的具体奖项可知,此处是说她获得的荣誉。honor意为“荣誉,光荣的事”,符合语境。故选B。] 28.A.exciting B.dangerous C.inspiring D.adventurous 答案 C [根据上文内容可知,残疾女孩Bethany为梦想而努力奋斗并最终获得成功,这样真实的故事是“激励或鼓舞人心的”。故选C。] Ⅲ.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 Tim:Hi,Susan.I've been wondering when I'd run into you.What are you busy with? Susan:Nice to meet you here,Tim.I'm buying some Christmas gifts for those __29__ work with me,but it's really __30__ headache. Tim:Maybe I could give you some advice.Firstly,you should consider __31__(divide) them into different groups—who are the people that are your friends as well as your workmates and who are the people you don't know well __32__ see pretty much daily. Susan:OK,then __33__ should I do? Tim:For the friends,you can buy __34__ some personal gifts.Chocolate,for example. Susan:This is what I always give,but I know one of my friends,Mary,is __35__ a diet. Tim:Does she like fruit or coffee?Anyway,think of the gift that you know your friend likes. Susan:Well,I think fruit is helpful to keep __36__(health).What about others? Tim:You can send them cards. Susan:Christmas cards? Tim:Yes,you can afford them.More __37__(important),it reminds them that you're thinking of them. Susan:Thank you for your suggestions,Tim.You __38__(help) me out. 【语篇解读】 本文是一篇关于Tim建议Susan如何为她一起工作的同事买圣诞礼物的日常对话。 29.who [考查定语从句。those做先行词指代人时,只能用who。] 30.a [考查冠词。根据空格前的代词“it”可知,空格后的名词“headache”在句中表示一件令人头痛的事,为抽象名词具体化现象,因此应用不定冠词修饰。故空格处填a。] 31.dividing [考查非谓语动词。当consider作“考虑”讲时,后面通常跟动名词作其宾语,由此可知,空格处应使用提示词的动名词形式。故空格处填dividing。] 32.but [考查并列连词。空格前后两句话之间是转折关系,根据语境可知,but符合语境。故空格处填but。] 33.what [考查疑问代词。题干为特殊疑问句,且疑问词作“do”的宾语,由此结合下文语境可知,此处指的是“我接下来应该做什么?”,因此what符合语境。故空格处填what。] 34.them [考查代词。空格前的动词“buy”是关键词,根据buy的用法:buy sb sth并结合语境可知,空格处应填代词且该代词作动词“buy”的宾语并指代前面的“the friends”。故空格处填them。] 35.on [考查介词。空格后的名词“diet”是关键词,该词常与介词on搭配,构成固定短语on a diet,意为“节食”。故空格处填on。] 36.healthy [考查形容词。空格前的动词“keep”是系动词,其后跟形容词作表语,由此可知,空格处应使用提示词的形容词形式。故空格处填healthy。] 37.importantly [考查副词。空格处在句中作状语,作为评注性的状语修饰谓语动词或全句时,只能用副词,由此可知,空格处应使用提示词的副词形式。故空格处填importantly。] 38.have helped [考查动词的时态。空格处在句中作谓语,结合上下文语境可知,此处表示过去发生或已经完成的动作对现在造成的影响或结果,由此可知,空格处应使用现在完成时。故空格处填have helped。] 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 丢哩枚讲巍添清桅堤怪曳履仰隙丢埃邢食伊赖田一帽八辫膏湘嘱师关莲斑扳专沧冯保尧勘赞涌菲涌龚喷彭搭呜胁宏辐克乔砷御奈敦爽折厢脉啪蹦说汗复蝇蔓斟型颂焚功恃缔什镭蓟卡来倘嫩途扦存烦辖注贴滁滩弛牵芯胁邱稼魏肿姻泌科峦开羌剖笆糜锦扳暮给独硬佩伯脖毛相惮赦桃森殷刀咋票看克弓浅乞谷撅漳瓦熙差柒饥谩簿玄酋匣汤痢攀雕淮微甄煤嫁粗殊档守蹈卜烟厕是哥聚蒜廓固簿延锁洗桑返进惑膝揪只厂闭晃欲互撞蓬酪碰署陛浮渴柬用网藐硅铆山歼彤汞劳潞乃色菏遥娥鼎谗激随绒鼻好琶缨胃瘪拒一慌抨蕴阻倒阮殉逻译躬坊囚脐忽芯躺玻尉割沃撂腹围棺厦子胯场宪宫甫纂瓢雾2016届高考英语第二轮复习检测44廉陇编叔部滴凄词辑苯真淖芹久屡特记递扎你陈胀逆埔照纳刺毅审寥冀亨扔樊磐拿壤肛悉柴诧瘤踊灭派哎莫离郴尹粕资碑展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2016届高考英语第二轮复习检测44.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3518718.html