分享
分销 收藏 举报 申诉 / 12
播放页_导航下方通栏广告

类型英语分类汇编七年级英语上册阅读理解1.doc

  • 上传人:精***
  • 文档编号:13015409
  • 上传时间:2026-01-05
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:121.50KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 分类 汇编 年级 上册 阅读 理解
    资源描述:
    -英语分类汇编七年级英语上册阅读理解(word)1 一、七年级英语上册阅读理解专题目练习(含答案解析) 1.阅读理解     Do you know the boy in the picture? He is Yi Yangqianxi. His English name is Jackson. Yi is 15 years old. He is a student in a school in Beijing. And he is also a boy in the group (组合) TFBOYS.     TFBOYS has three boys — Wang Yuan, Wang Junkai and Yi Yangqianxi. All of them are tall and have good looks. They are good at dancing and singing.     Wang Yuan and Wang Junkai are Yi's friends. And Yi has another (另一种) friend. He is a toy bear. He lives in Yi's schoolbag. Yi goes to school with him every day. He talks and plays with him. “He can't talk, but he can listen to me. He is very nice. I like him very much,” Yi says. “I don't want to be away from him.” (1)Yi Yangqianxi is _________ years old. A. fourteen                            B. fifteen                            C. sixteen                            D. seventeen (2)Boys in TFBOYS _________ very well. A. swim                                  B. read                                  C. dance                                  D. study (3)The toy bear lives _________. A. at Yi's home              B. in Yi's classroom              C. on Yi's bed              D. in Yi's schoolbag (4)文中加下划线单词him指代“_________ ”。 A. Wang Yuan                  B. Wang Junkai                  C. Yi Yangqianxi                  D. the toy bear (5)What does the passage (文章) talk about? A. Yi Yangqianxi and his friends.                         B. The group named TFBOYS. C. Yi Yangqianxi is a nice boy.                             D. Yi Yangqianxi likes singing 【答案】(1)B (2)C (3)D (4)D (5)A 【解析】【分析】文章大意:本文简介了TFBOYS中一种男孩——易烊千玺。 (1)细节理解题。根据Yi is 15 years old. He is a student in a school in Beijing可知,故答案选B。 (2)细节理解题。根据All of them are tall and have good looks. They are good at dancing and singing可知,故答案选C。 (3)细节理解题。根据He is a toy bear. He lives in Yi's schoolbag可知,故答案选D。 (4)细节理解题。根据He can't talk, but he can listen to me. He is very nice可知,him指toy bear。故答案选D。 (5)主旨大意题。通读全文可知,本文简介了易烊千玺和他朋友们。故答案选A。 【点评】考察阅读理解。细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,理解大意之后找出中心思想。 2.阅读下列短文,从下面每题A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。E     Saving the Earth shouldn't be so difficult,if we can do the following.     First,we should take our time . There is no need to hurry.We can walk or ride a bike to work.     Second,we should smell the Each.Open the windows.Turn off the air-conditioner, and at the same time,save the energy.     Third,we should enjoy cooking at home and having meals on our dinner table.So we can use our own bowls and chopsticks,not the plastic ones.     Fourth,we should spend our weekends and holidays in the park playing games and just riding a bike around.     Fifth,we should learn how to use old things well in the house,in the garden,or in the kitchen.     Lastly, no one really has a mountain and a sea.Don't throw rubbish here and there. (1)What does the writer think of saving the Earth?     A. It should be safe.                                           B. It should be difficult. C. It should be easy.                                          D. It should be happy. (2)What do the underlined words "take our time" mean? A. Be happy.                        B. Be slow.                        C. Be fast.                        D. Be sad. (3)What can we know from the passage?     A. Eating at home can help save the Earth.          B. Opening the windows can help save energy。 C. Not buying new things can save the Earth.          D. Throwing old things away is good for the Earth. (4)What is the passage mainly about?     A. What does the Earth look like.                      B. How to enjoy living on Earth easily. C. How to protect the Earth in an easy way.          D. How to protect the Earth in an interesting way. 【答案】(1)C (2)B (3)A (4)C 【解析】【分析】短文大意:这篇短文是有关怎样救济地球给出几点提议。 (1)细节理解题。根据Saving the Earth shouldn't be so difficult。救济地球应当不是太难。故选C。 (2)词意猜测题。根据There is no need to hurry. 不必着急。可知这得慢慢来。故选B。 (3)细节理解题。根据we should enjoy cooking at home and having meals on our dinner table.So we can use our own bowls and chopsticks,not the plastic ones.我们应当喜欢在家做饭,在我们餐桌上吃饭。因此我们能用我们自已碗和筷子,不是塑料。可知在家吃饭能节省,也可救济地球。故选A。 (4)主旨大意题。根据文章主题句 Saving the Earth shouldn't be so difficult,if we can do the following.可知 这篇文章是有关怎样保护地球。故选C。 【点评】此题考察阅读理解。审阅标题。这样做有助于对文章理解能提高做题效率。 迅速浏览全文,掌握全貌。假如时间紧,至少要迅速通读全文,尤其是首尾两段。再把标题和文章内容结合起来,这样全文梗概就一目了然了。 细读文后题目。若文章长,为了能迅速抓住要点,可以颠倒过来看,先浏览题目,然后再读文章,这样就可以带着问题去读文章,能加深对要点理解。 细读文章,掌握短文细节。 3.阅读下列短文,从下面每题A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。D     The Sun shone high in the sky.When a little boy was playing in the garden of a house,a deer suddenly rushed into.It took the boy away.This made the little boy afraid and shouted.His mother came out,seeing the deer running off towards the mountains with her little boy.     The boy's mother was so worried. She ran after the deer,as fast as she could,but not too far away,she found her little boy sitting safely on the grass.His mother was so happy that she cried.     When she went back home with her son,she was amazed at what she saw.The big tree in the back of their house fell down when she was out looking for her son.The whole house was broken.The chickens and dogs in the house were all dead.If she and her little boy were at home,...     Then the little boy's mother remembered the deer.About a year ago,it ran into her house because a hunter(猎人)wanted to catch it.She felt sorry for the poor deer,so she covered it with some clothes.When the hunter rushed in,he couldn't find it.He thought it must go out of the back door, so he kept catching it,and when he was far,far away,she let it return to the forest.     She never imagined that the deer could remember her kindness(友善). (1)What was the weather like that day?     A. Rainy.                           B. Sunny.                           C. Cloudy.                           D. Windy. (2)What did the mother do when she saw the deer taking his son away?     A. Called the police.                                           B. Cried for help. C. Ran after the deer herself                                D. Shot the deer. (3)Which of the following things make the house fall down?     A. A big tree.              B. The deer.              C. The son.              D. The chickens and dogs. (4)Why did the deer take the little boy away?     A. Because it wanted to save the family.          B. Because it was hungry to eat the boy. C. Because it'd like to make the mother feel afraid.          D. Because it lost its baby and wanted to have a baby. 【答案】(1)B (2)C (3)A (4)A 【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲是曾经一种女人救了一只鹿,然后鹿为了报恩救了她和她儿子。 (1)细节理解题。根据 The Sun shone high in the sky.太阳在高空照耀着。可知是晴天,故选B。 (2)细节理解题。根据She ran after the deer,as fast as she could,她尽量快跟着鹿跑。故选C。 (3)细节理解题。根据The big tree in the back of their house fell down when she was out looking for her son.The whole house was broken.当她出去找儿子时,他们房屋背面大树倒了。整个房子坏了。故选A。 (4)推理判断题。根据She never imagined that the deer could remember her kindness(友善).她历来没想到鹿会记得她友善。可知鹿带走小男孩是为了救她们母子报恩。故选A。 【点评】这是一篇故事阅读。内容简单易于理解。我们先阅读短文理解短文大意,然后理解文后问题,带着问题阅读短文,找到文章中和问题有关语句,最终确定答案。 4.根据短文内容,选择对答案。 C     Hi, My wife and I are going to Turkey on vacation in December. We will go to Instanbul, Canakkale, Pergamon, Kusadasi, Pamukkale, Konya, Cappadocia and Ankara.     I just want to learn how the weather is in December. Is it cold in the day and at night? Is it windy? Or is it rainy? What do I need to bring for my trip? Is there snow? I need your help.                                                                                                                                                            John Smith     December is in the middle of the winter and it is usually very cold. There is too much snow in the centre and rain in the west. Please bring raincoats and some warm clothes and boots. Hoh, hoh, hoh, Santa (Father Christmas) will be there.                                                                                                                                                                 Lucy     Maybe you are thinking of Christmas in Turkey. Well, it is l2 degrees in the south and it is a lot warmer than Christmas in the UK.                                                                                                                                                                 Cindy (1)How many places will they go in Turkey ? A. 10.                                          B. 9.                                          C. 8.                                          D. 7. (2)When will they go there? A. In December.                  B. In November.                  C. In October.                  D. In September. (3)How is the weather in the center of Turkey in December? A. It's warm.                         B. It's sunny.                         C. It's snowy                         D. It's rainy. (4)What should they take to go to Turkey? A. Raincoats and some warm clothes and boots. B. Raincoats and some cool clothes and boots. C. Only warm clothes. D. Only cool clothes. 【答案】 (1)C (2)A (3)C (4)A 【解析】【分析】作者打算和妻子一起在12月份去土耳其度假,他们打算去Instanbul, Canakkale, Pergamon, Kusadasi, Pamukkale, Konya, Cappadocia and Ankara.等八个地方,他们想要理解那里天气状况,John Smith,Lucy 和Cindy分别给他们提出了某些提议。 (1)根据第一段内容 We will go to Instanbul, Canakkale, Pergamon, Kusadasi, Pamukkale, Konya, Cappadocia and Ankara.可知他们将去八个地方,故选C。 (2)根据文章第一句   Hi, My wife and I are going to Turkey on vacation in December. 可知他们将在12月份去那儿,故选A。 (3)根据文章内容 There is too much snow in the centre and rain in the west.可知在12月份Turkey中部常常下雪,故选C。 (4)根据文章内容 Please bring raincoats and some warm clothes and boots. 可知他们应当带雨衣和保暖衣服以及靴子。故选B。 【点评】要想答好题目,重在理解全文意思。这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题阅读短文。这篇短文题目设置大多是细节寻找题,只需在原文中找到与题目有关句子或段落即可。 5.阅读短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。     If you are reading this article in class, you are probably trying to read it quickly. You have been taught to skim and scan, to look for key words so as to understand the main idea and the important points in the article. Skimming and scanning is a good way when you are taking an exam. But, today, many people skim and scan everything and they have lost the ability to enjoy reading.     Now something called the "slow reading movement" has become popular. The idea is that people should shut off their computers and mobile phones for half an hour or forty-five minutes each day and enjoy the pleasures of reading a good book—slowly! In many cities there are even slow reading clubs where members go to a cafe, sit quietly, drink coffee and just read.     Researchers have found that reading slowly helps people concentrate (专心) and relax. Reading, of course, isn't easy. You have to sit still, for one thing. And it can seem boring when compared to the excitement of playing video games. But, for me, reading has been an enduring (持久) pleasure in my life. From the age often, when I got my first library card, I've enjoyed thousands of interesting people I would have never met in real life. Reading helped me to understand the world around me. It was an education (教育) in a classroom that had no walls.     In your classroom, you have learned to read "fast". Outside the classroom, you should try to learn to read "slow". You may be surprised at how much you enjoy it. (1)According to the passage, what is a good way of reading when taking an exam? A. Skimming and scanning.                                 B. Thinking over carefully. C. Understanding the main idea.                        D. Reading carefully and slowly. (2)Which of the following is NOT the idea for the "slow reading movement"? A. Sit quietly and just read.                               B. Enjoy reading a good book. C. Talk about the books you like together.       D. Shut off your computers and mobile phones. (3)What does the underlined word "people" mean? A. Students in the classroom.                               B. Characters from the books. C. Persons in the writer's real life.                        D. Members from slow reading clubs. (4)What is the best title of the passage? A. Slow reading movement                                 B. Advantages of fast reading C. Enjoy skimming and scanning                        D. Slow reading and fast reading 【答案】 (1)A (2)C (3)B (4)D 【解析】【分析】大意:在考试中我们为了寻找关键词以便理解文章大意时我们会采用略读和快读措施,不过如今许多人略读快读所有东西,以至于失去享有阅读能力,文章倡导人们在教室之外要进行慢读,以便享有阅读带来乐趣,慢读能协助人们专心和放松,在教室里应学会快读,但在教室外应享有慢读快乐。 (1)细节题。根据Skimming and scanning is a good way when you are taking an exam. 可知,考试时略读和快读是一种好措施,故选A。 (2)细节题。根据 The idea is that people should shut off their computers and mobile phones for half an hour or forty-five minutes each day and enjoy the pleasures of reading a good book—slowly! In many cities there are even slow reading clubs where members go to a cafe, sit quietly, drink coffee and just read.可知,慢读活动没有谈到和他人一起谈论自已喜欢书,故选C。 (3)词义猜测题。根据 I've enjoyed thousands of interesting people I would have never met in real life.可知,我喜欢成千上万现实生活中没有人物,此处是书本上人物,因此推出people在此意思为“书中人物/角色”,故选B。 (4)主旨题。本文讲述慢读和快读好处,故选D。 【点评】考察阅读理解能力,细节题、词义猜测题和主旨题是阅读理解题中常考题型;细节题要从文中寻找答案。息;词句猜测题需要联络上下文,推出词句意思;主旨题需要通读全文,理解大意之后找出中心思想。 6.阅读短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。     Australia is not hot all year round. Remember the seasons are different between China and Australia. This means:     ●If it's summer in China, it's winter in Australia     ●If it's autumn in China, it's spring in Australia.     ●If it's winter in China, it's summer in Australia.     ●If it's spring in China, it's autumn in Australia.     So the hottest months in Australia are December, January and February. In these months, you may want to go to the southern countries to escape the hot weather. The coldest months are June, July and August—a perfect time to visit here. When the wet season runs in many of the northern countries from November to April, Townsville (汤斯维尔) in Australia also has a wet season. But it is shorter, usually from December to the end of March. From June to August, the capitals in the southern part of the world usually receive their heaviest rainfall (降雨量).     Plan your journey well before you visit Australia. (1)When it is summer in Guangzhou, what season is it in Australia? A. Spring                             B. Summer                             C. Autumn                             D. Winter (2)What does the underlined word "escape" mean in Chinese? A. 享有                                     B. 寻找                                     C. 逃避                                     D. 度过 (3)Which of the following about Australia is NOT true? A. Many people may want to go to the southern countries in January. B. The wet season in many of the northern countries is from November to March. C. The wet season in
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:英语分类汇编七年级英语上册阅读理解1.doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/13015409.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork