分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型英语中考模拟测试卷(三).doc

  • 上传人:仙人****88
  • 文档编号:6396740
  • 上传时间:2024-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:1.44MB
  • 下载积分:10 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 中考 模拟 测试
    资源描述:
    中考模拟测试卷(三) 〔分值:120分〕 一、听对话,选择正确的图片(5分) (A)1. What will the man do this afternoon? (C)2. What is Jack’s mother? (A)3. How much is the schoolbag? (B)4. Which sign are the speakers talking about? (A)5. How does Sam feel? 二、听长对话,回答问题(10分) 听下面一段较长的对话,回答第6—7两小题。 (C)6. Where does the woman want to go? A. To a bank. B. To a cinema. C. To a hospital. (B)7. How long will it take the woman to go there by bus? A. 5 minutes. B. 10 minutes. C. 15 minutes. 听下面一段较长的对话,回答第8—10三小题。 (B)8. Where does the conversation most probably take place? A. In a boat. B. In a house. C. In an office. (A)9. What does Sally take to David? A. Photos. B. A camera. C. A ticket. (B)10. What do Sally and David think of the trip? A. Boring. B. Interesting. C. Dangerous. 三、听独白,完成信息记录表(10分) NOTICE Speaker:__11__, an American __12__ Place: In the __13__ Time: At 7:00, on __14__ evening Topic: Travel experience in __15__ (A)11. A. Sara Jones B. Annie Smith C. Mary Black (A)12. A. writer B. reporter C. manager (B)13. A. gym B. library C. hospital (C)14. A. Wednesday B. Thursday C. Friday (B)15. A. Asia B. Africa C. America 四、完形填空(15分) Once there was a poor little girl living near a forest. She had no family and no one to love her. So she often __16__ sad and lonely. One day, when she was walking in the forest, she found that a small __17__ was trapped unluckily in a bush. The butterfly tried to fly away __18__ failed. The kind little girl saved the butterfly with great care. Instead of flying away, the butterfly turned __19__ a beautiful fairy(仙女). The little girl was very __20__. “Thank you for __21__ me. You are so kind. I will make any of your dreams come true,” said the fairy. The little girl thought for a moment and then said, “I want to be __22__!” The fairy said, “Very well. I will help you.” And she said something in the little girl’s ear. Then the fairy disappeared. As the kind little girl grew up, she was __23__ ready to help people in need and was popular among the villagers. No one in the village was as happy as she was. Everyone asked her the __24__ of her happiness. She always smiled and __25__, “The secret of my happiness is that I listened to a kind __26__ when I was a little girl.” When the kind girl became a very old woman and was dying, the neighbours in the __27__ all gathered(聚拢) around her bed because they were __28__ that her secret of happiness would die with her. They asked, “Please tell us what the kind fairy said.” The lovely old woman still __29__ and said, “She told me that everyone needed me, no matter how safe they seemed, no matter how rich or poor, no matter how old or __30__. She said that helping others would make me happy all my life.” (D)16.A. thought  B. found C. sounded  D. felt (A)17.A. butterfly  B. bird C. snake  D. squirrel (C)18.A. so  B. or C. but  D. as (C)19.A. on  B. up C. into  D. down (A)20.A. surprised  B. tired C. mad  D. angry (D)21.A. catching  B. beating C. killing  D. saving (B)22.A. active  B. happy C. energetic  D. humorous (A)23.A. always  B. never C. seldom  D. hardly (B)24.A. success  B. secret C. power  D. lesson (C)25.A. asked  B. hoped C. answered  D. refused (B)26.A. witch  B. fairy C. ghost  D. princess (A)27.A. village  B. town C. city  D. world (D)28.A. excited  B. pleased C. glad  D. afraid (C)29.A. shouted  B. cried C. smiled  D. jumped (A)30.A. young  B. great C. nice  D. quiet 【解析】文章大意:本文讲述了一个女孩由于心地善良而获得快乐秘诀的故事。 16.sad为形容词,所以动词须为系动词,排除A、B。sound“听起来”,feel“感觉”。 17.由下句可得答案butterfly。 18.前后为转折关系。 19.turn on“开”;turn up“调大”;turn into“变成”;turn down“调小”。 20.由句意可得答案surprised。 21.由第二段The kind little girl saved the butterfly可知D正确。 22.由下文No one in the village was as happy as she was可知。 23.由下文was popular among the villagers可知。 24.由下句“The secret of my happiness is...”可知选B。 25.由上文asked可得答案answered。 26.由第二段可得。 27.由上一段中的village可知A正确。 28.A、B、C同义。 29.由倒数第三段she always smiled and answered可知C正确。 30.由old可知应用反义词young。 五、阅读理解(30分) A 23 April is World Book and Copyright Day(世界读书日). The Day is celebrated by a growing number of people in the world and has made them discover, make the best use of books. Books are windows onto different cultures and tools for dialogue. Do you like reading books? Which would you prefer? E­books(电子书) or printed books? In recent years, more and more people like e­books rather than printed books. But there are still many people who enjoy printed books. That depends on the people’s reading habits and where they read them. For example, when parents read to their children and people share books with others, most people will choose printed books. There is a survey. When some 16­year­old students are asked which they would choose when they want to get a book quickly, when they read while travelling, and when they read in bed, here is their choice. Please read the figure(图表) and try to get some information. (D)31.________ students who are surveyed like printed books when they read in bed. A. 19%  B. 83% C. 13%  D. 43% (A)32.According to the passage, most people would choose e­books for ________. A. travelling B. reading to the children C. sharing with others D. both B and C (A)33.From the passage we can learn that ________. A. more and more people are studying how to read books effectively(有效地) B. it’s not a good habit for people to read e­books C. according to the figure, most of the surveyed students like printed books D. the survey was made by some students 【解析】文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了人们读书习惯的变化:在最近的几年里,越来越多的人喜欢阅读电子书而不再是印刷书籍。同时对16岁的学生,在想快速得到书的时候,在旅游的时间读书和躺在床上读书这三种情况下他们会选择电子书还是印刷书籍做了调查和统计。 31.细节理解题。由柱状图的最后一部分可知,当躺在床上读书时,43%的学生愿意选择印刷的书籍。故选D。 32.细节理解题。根据第三段的最后一句“For example, when parents read to their children and people share books with others, most people will choose printed books.”排除选项B、C、D。由柱状图的第二部分可知在旅游的时候,大部分的学生愿意选择电子书籍。故选A。 33.推断判断题。B、D在文章中没有涉及。由图表可知,大多数学生喜欢电子书,因此C项错误。纵观全文可知,文章是在说明人们正在研究如何更有效地读书,故选A。 B Everyone needs friends. There is an old saying, “Friends are God’s way of taking care of us.” But how do you find real friendship and keep it? The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends. Sally says finding friendship is just like planting a tree. You plant the seed(种子) and take care of it to make it grow. First, you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person has money or good looks. A good friend should be kind and patient(耐心的). For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints(抱怨) and do his or her best to your lives. But things cannot always be happy. Even the best friends have fights. What should you do when you have a fight with your friend? You have to talk to him or her. When there is no one around, have an honest talk. If he or she doesn’t want to talk, you could write a letter. Tell him or her how you are feeling; say what your friend has done wrong, and explain why you did this or that. Remember that friendship is the most important thing in your life. (A)34.Sally wants to tell students the ways to ________. A. find friends     B. plant trees C. get happy     D. play games (B)35.What makes good friends? A good friend should ________. A. be lovely and cool B. be kind and patient C. have much money D. have good looks (D)36.From the text, we know we can ________ our friend after a fight. A. buy a present for           B. never say a word to C. have dinner with           D. write a letter to (D)37.What is the best title of the text? A. Teenagers and Friendship B. Good Friends Around You C. The Trouble Of Growing Up D. Making Friends and Keeping Friendship 【解析】文章大意:文章讲述了如何选择朋友及保持友谊的秘诀。 34.用排除法,唯有A符合题意。 35.从文章第三段可获得答案。 36.从文章第四段可以获知。 37.D选项完全符合题意。 C May is National Bike Month, a month­long event trying to get couch potatoes outside, cars off the roads and subway trains empty. It encourages everyone to get back onto their bicycles to enjoy riding a bike as often as they can during the month (and hopefully longer). May is the beginning summer and warm weather, so why not start right away and enjoy sunshine! Ride Out to Protect the Environment Bike month helps everyone make their efforts to improve the environment. If you’re biking to school, you are helping bring down the air pollution. It is the most common form of pollution and by getting your family to stop driving and start riding a bike, you can do your part in improving the air quality. Count Down Those Calories Cycling isn’t just good for the environment; it’s good for you too. Riding a bicycle burns calories and helps keep you healthy. It not only improves your physical health, but also your mental state of mind. It can really help you be a happier person. Share the Sunny Summer So get into that shed, and take out your old bike. Paint the bike blue. Put on a nice coat. Load up a number of songs. Invite a group of friends to get on the bikes and ride this May! Be a fun­in­the­sun child! Enjoy yourself! (B)38.The second paragraph mainly tells us that riding bicycles ________. A. improves our physical health B. does good to the environment C. changes our mental states of mind D. helps us enjoy the sunny spring (C)39.You’re likely to read the article in the ________ section of a magazine. A. history  B. geography C. sports  D. food (D)40.The writer writes the article to ________. A. advise people to lose more weight B. ask people to repair and paint the old bikes C. prevent people from staying at home watching TV D. make people realise the advantages of riding bicycles 【解析】文章大意:本文是一篇说明文。介绍了“国家自行车月”,并号召人们行动起来,少开车,鼓励人们骑自行车,为保护环境献出一份力量。 38.段落大意题。第二段标题为“为环境骑车出行”,故选B。 39.推理判断题。本文主要介绍了骑自行车锻炼身体的好处,因此选C。 40.主旨大意题。本文主要是想让人们认识到骑自行车的好处,故选D。 D Sally: an animal doctor What’s the worst thing that’s ever happened in your job? Probably the dog that bit me. It wasn’t a big one—I don’t mind the big ones. The small ones are the worst. It gave me a very nasty bite. Have you ever done any other jobs? Yes, I did different kinds of jobs when I was a B student. One summer I did fruit­picking in Spain. What’s the worst job you’ve ever done? In order to improve my English, I worked for a rich family in New York. I never had a day off and I had to do everything—cooking, cleaning, shopping—and look after their horrible children. I left after two weeks and managed to get a job as a waitress in an Italian restaurant. Leo: an actor What’s the worst thing that’s ever happened in your job? So many bad things have happened—but I think my worst moment was when I read my first bad review in the newspaper. They wrote terrible things about me, and I was so upset. After that I didn’t read my reviews any more. Have you ever done any other jobs? Oh yes, it’s hard to make a living as an actor. So I’ve done lots of part­time jobs over the years. For example, I’ve worked in a shop, sold ice cream at the beach and handed out publicity flyers in the street. What’s the worst job you’ve ever done? The worst job I’ve ever done was at an egg­packing factory. Working conditions are terrible—you stand for hours at the end of a belt, putting eggs into boxes. You can’t have a break, and if you want to go to the toilet, you have to ask for permission. And worst of all, the smell was terrible—I’ve never eaten an egg since then. (A)41.The underlined word “one” refers to ________. A. dog  B. bite C. event  D. job (D)42.Sally has done the following jobs EXCEPT ________. A. picking fruit in Spain B. working for a rich family C. looking after sick animals D. cooking in an Italian restaurant (D)43.After reading his first bad review in the newspaper, Leo ________. A. wrote more reviews B. replied to every review C. gave up his job as an actor D. stopped reading any of his reviews (C)44.What did Leo hate most when working at an egg­packing factory? A. No breaks. B. Standing for too long. C. The bad smell. D. Putting eggs into boxes. (B)45.The best title of the passage might be ________. A. An Animal Doctor B. Terrible Job Experiences C. How to Find a Part­time Job D. Reviews of Sally and Leo 【解析】文章大意:本文是一篇采访稿。主要介绍了一名动物医生和一名演员对关于工作中遇到的三个问题的不同回答。它们分别是:你工作中曾经发生的最糟糕的事?你做过其他工作吗?你做过最糟糕的工作是什么? 41.细节理解题。根据文章第一段“Probably the dog that bit me. It wasn’t a big one...”可知此句中的It指代前面的dog,而one在此为了避免重复,承前省略,故one指代dog,故选A。 42.细节理解题。根据第二段和第三段可知萨莉做的工作A、B、C项都有涉及,而D项未涉及,故选D。 43.细节理解题。根据文章第二个表格中第一个问题下的“They wrote terrible things about me, and I was so upset. After that I didn’t read my reviews any more.”可知,当他看到这些不好的评论时,他感到很伤心,在那之后,他再也没有看自己的任何评论了。故选D。 44.细节理解题。根据文章第二个表格中第三个问题下的最后一句话“And worst of all, the smell was terrible—I’ve never eaten an egg since then.”可知,利奥讨厌的是工厂难闻的气味。故选C。 45.标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍的是萨莉和利奥二人的工作经历,而且是工作中遇到的一些不好的事情。故选B。 六、任务型阅读(5分) As human beings, we depend on plants for a number of reasons. They give us food, wood to build houses and furniture, paper, medicine and clothes. Like all living things, plants also have their own life cycle. The following picture can help you understand it. 46.__A__ 47.__C__ 48.__D__ 49.__B__ 根据以上科普材料,在46至49处填入A、B、C、D四个选项,使其相匹配;并回答第50小题。 A. A small shoot comes from the seed. B. The plant forms seeds and the life cycle starts all over again. C. The shoot grows and becomes bigger. It can get energy from the sunshine. Roots start forming and going into the soil. D. The stem becomes stronger and taller. It starts having leaves and flowers. (A)50.What is the best title of this passage? A. Life Cycle of a Plant B. I Love Plants C. How to Plant D. Roots and Stems 【解析】文章大意:本文是一篇科普说明文。讲述了植物与人类息息相关。它们为人类提供了食物、用来建房子和造家具的木材、纸、药品和衣服等各种有用的物品。用图片的形式为我们展示了植物的生命循环,形式新颖,形象生动。 46.根据图片所示及所给英语单词,这是一粒种子,然后冒出了嫩芽。种子就是嫩芽产生的地方。故选A。 47.根据图片所示,茎冒出了地面,嫩芽逐渐长大,吸收阳光的能量;根向周围伸展。故选C。 48.根据图片所示,茎逐渐变得粗壮高大。它开始长出叶子并开花。故选D。 49.根据图片所示,植物产生了种子,然后生命的循环又从头开始了。故选B。 50.标题概括题。通读短文,根据第一段的综述和图片内容可知,本文主要介绍植物的生命循环,故可判断A是最佳标题。 七、语法填空(10分) Once there lived a rich man (51)who/that wanted to do something for the people of his town. (52)But first he wanted to find out whether they need his help. In the centre of the main road into the town, he placed (53)a very large stone. Then he (54)hid (hide) behind a tree and waited. Soon an old man came along with his cow. “Who put this stone in the centre of the road?” said the old man, but he did not try to remove the stone. Instead, with some difficulty he passed around the stone and continued on his way. (55)Another man came along and did the same thing; then another came,and another. All of them complained about the stone but not tried to remove (56)it. Late in the afternoon a young man came along. He saw the stone, (57)saying(say) to himself, “The night (58)will__be(be) very dark. Some neighbours will come along later in the dark and will fall against the stone.” Then he began to move the stone. He pushed and (59)pulled(pull) with all his strength to move it. How great was
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:英语中考模拟测试卷(三).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/6396740.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork