分享
分销 收藏 举报 申诉 / 9
播放页_导航下方通栏广告

类型期末测试(一).doc

  • 上传人:仙人****88
  • 文档编号:6396739
  • 上传时间:2024-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:1.79MB
  • 下载积分:10 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    期末 测试
    资源描述:
    期末测试(一) Ⅰ. 单项选择。(15分) ( )1. —How do you like _______ TV play Ren Changxia? —Oh, it’s _______ wonderful play. It’s one of _______ best TV plays. A. a; a; the B. the; the; the C. the; a; / D. the; a; the ( )2. —Maria likes football. Do you often see her _______ after school? —Yes, I do. A. play football B. playing football C. plays football D. played football ( )3. —_______ do you have a sports meet at your school? —Once a year. A. How soon B. How often C. How long D. What time ( )4. People should eat _______ fat to prevent the risk of heart disease. A. much B. more C. little D. less ( )5. —Would you mind my smoking here? —_______ It’s not allowed here. A. Of course not. B. Better not. C. Yes, please. D. OK. ( )6. After class, I like playing computer games and chatting _______ my friends _______ the Internet. A. to; by B. with; on C. for; in D. about; through ( )7. She told us a story, and her voice sounded _______. We’re interested in it. A. sweet B. small C. clearly D. sadly ( )8. My sister is only three years old. She can’t take care of _______. A. her B. herself C. myself D. yourself ( )9. The boy is very young, but he knows much _______ about computers. A. knowledge B. skills C. inventors D. future ( )10. —Which is _______, the sun, the moon or the earth? —Of course the sun. A. smaller B. the smallest C. bigger D. the biggest ( )11. —Must we finish the project in a month? —No, you _______. A. mustn’t B. needn’t C. can’t D. don’t ( )12. —What were you doing at this time yesterday? —We _______ in the classroom. A. read B. were reading C. are reading D. was reading ( )13. As we all know, lions _______ meat. A. go on B. try on C. live on D. feed on ( )14. —_______ there _______ two football matches here tomorrow? —Yes, there are. A. Is; / B. Are; / C. Is; going to be D. Are; going to be ( )15. The boy often _______ some unhealthy websites and his parents are very angry. A. visits B. plays C. buys D. sells Ⅲ. 完形填空。(10分) Four students are talking about the future after class. “In 2050, our life will be much 26 than it is now. The sky is bluer and water is clearer. We can 27 the fresh air every day. Humans and animals 28 the world peacefully. ” says Zhang Tao, full of hope. Wang Yan thinks that it is not a 29 to travel to the moon for a holiday. We eat healthy food every day. At that time, everyone will enjoy a 30 life. Li Yuanyuan believes that people will have more free time because robots (机器人) will be very popular and will do many things 31 people. And we will build new 32 on other planets (星球). Maybe we can chat with each other in our new homes. Zhao Kai thinks that no animals will die out because of cloning (克隆). There will 33 no pollution (污染). The whole world will be one big 34 . As time 35 , we’ll live a much easier and better life. Their teacher Mr. Chen tells them to work hard for their dreams and future. “Nothing is impossible. ” says Mr. Chen. ( )26. A. better B. longer C. safer D. faster ( )27. A. look B. taste C. breathe D. see ( )28. A. fight B. share C. live D. love ( )29. A. dream B. way C. feeling D. fun ( )30. A. shorter B. faster C. longer D. fatter ( )31. A. to B. with C. of D. for ( )32. A. families B. homes C. schools D. hospitals ( )33. A. is B. are C. be D. have ( )34. A. family B. earth C. ball D. house ( )35. A. past B. pasts C. pass D. passes Ⅳ. 阅读理解。(30分)(A、B两篇每小题1分,C、D两篇每小题2分) (A) I’m living in a busy city. There are too many people and too many cars. Too many people and too many cars cause too crowded traffics. At the same time, the cars gives out much smog (烟雾), especially (尤其是) at rush hours (高峰期). The smog pollutes (污染) the city terribly. The problem is becoming more and more serious. We should do something to prevent it. First, I think we should have more police officers at the busy crossings. They can stop the traffic jams (阻塞). Second, we should not make more parking garages (停车位) for cars. When people think that it’s easy to park in cities, more people will drive to work and it will make the traffic more crowded. Third, we should make it more expensive for drivers to drive cars to cities. Then more people will leave their cars for their bikes. Fourth, we should encourage people to take a bus to work. Fifth, we should build special ways for bikes so that more people will go to work by bike instead of by bus or in a car. Finally, we should spend more on the public transportation (公共交通). For example, we can build more underground lines. Of course, we can also do many other things to improve our traffic. 根据短文内容,判断正(T)误(F)。 ( )36. There are serious pollution problems in the writer’s city. ( )37. We should make fewer parking garages. ( )38. Some people drive to work because they needn’t spend too much cost (费用) on it. ( )39. The traffic systems (交通系统) in the writer’s city are perfect. ( )40. The writer gives five suggestions in order to help solve the traffic problem. (B) The giraffe is the tallest modern land animal. It can be over 5. 5 meters tall. Its neck alone may be 1. 9 meters long. Yet the giraffe has only seven bones in its neck, the same number as in the humans’. Even a small bird has many more bones in its neck than a tall giraffe. Each bone in a giraffe’s neck is very long, while the bones in a human’s neck are short. That makes the difference. A female giraffe gives birth to one baby at a time. The baby, called a calf, is about 1. 9 meters tall at birth. By the age of eight it is full-grown. The giraffe eats mostly leaves. Because it has a long neck, it can reach the high leaves on the trees. 根据短文内容,选择正确答案。 ( )41. In this passage the underlined word giraffe means _______. A. 鲸鱼 B. 长颈鹿 C. 大象 D. 河马 ( )42. The bones in a bird’s neck are _______. A. as big as in a human’s neck B. as big as in a giraffe’s neck C. many more than in a human’s neck D. much bigger than in a giraffe’s neck ( )43. Which of the following is TRUE? A. A giraffe has only seven bones. B. The giraffe is the largest animal on the land. C. It takes eight years for a giraffe to grow up. D. Most of the leaves on the trees are eaten up by giraffes. ( )44. When a giraffe is born, it is about _______. A. 5. 5 meters long B. 5. 5 meters tall C. 1. 9 meters long D. 1. 9 meters tall ( )45. We can guess when a giraffe sees a tiger _______. A. it will run away as fast as possible B. it will run to eat the tiger C. it will make the tiger bring it something to eat D. it will make one of the smallest animals bring the tiger something to eat (C) Tigers are strong and dangerous animals. But now they are in danger. In the past, there were eight kinds of tigers in the world. But during the 20th century, only five were left. The number of Siberian tigers (东北虎) was about 300, but now it is less than 22. They’re in danger of dying out. If the government does nothing, we won’t be able to see them in ten to twenty years. In order to stop people from hunting and killing wild tigers, and in order to make wild tigers more, the World Wildlife Fund (世界自然基金会) has started a program (项目) recently (最近). China and twelve other countries joined it. However, it’s not enough. Remember that nature is a food chain (链). If we hurt and kill too many wild deer and pigs, wild tigers will die out because of hunger (饥饿). So the most important thing is to save the animals that tigers eat. In order to protect the wild tigers, we need call on (号召) more people to stop eating, hunting and killing wild animals. 根据短文内容,选择正确答案。 ( )46. During the 20th century, _______ kinds of wild tigers died out. A. 3 B. 5 C. 8 D. 20 ( )47. The number of the wild Siberian tigers reduced (减少) about _______. A. 5% B. 22 C. 93% D. 30% ( )48. Wild tigers will be in danger of dying out without _______. A. pigs B. deer C. people D. A and B ( )49. Which of the following statements is NOT true? A. There are less than 22 wild Siberian tigers now. B. There are twelve countries in the World Wildlife Fund. C. Wild tigers mainly feed on pigs and deer. D. It’s our duty to protect the wild tigers. ( )50. The passage mainly tells us _______. A. why and how do we protect the wild tigers B. the government does everything they could to protect the wild tigers C. the wild tigers will die out in ten to twenty years D. the most important thing is to save the animals that tigers eat (D) We live in different places. For example, some people live in the mountains; some people live on plains; some people live near water. Mary lives near the sea. The sea is blue. She likes to play on the beach with her friends. Tom lives by a lake. The lake is very big. The water is clear. He often goes boating with his family on fine days. Sometimes he goes fishing with his father on Sundays. Jack lives in the mountains. The mountains are very high. In the summer, it’s very cool there. In the winter, the mountains are all white. Jack likes to play in the snow with his sister. Jim lives on a plain (平原). He likes flying kites when the weather is fine. Tony lives in the desert (沙漠). It is very hot and dry. It doesn’t get much rain. Tony likes to ride his camel all around. David lives in a forest. The forest has many trees. It rains a lot there. David likes to climb the trees and play in his tree house. 根据短文内容,完成表格。 Name Place to live Things to do Mary 51. __________ play on the beach with her friends Tom by a lake 52. ____________________________ Jack in the mountains like to play in the snow with his sister Jim on a plain 53. ____________________________ Tony in the desert 54. ____________________________ all around David 55. __________ like to climb the trees and play in the tree house 第三部分 写作(30分) Ⅰ. 词汇。(10分) (A)根据句意及首字母提示补全单词。 1. As we know, tigers f_______ on meat. 2. Collecting stamps brings me much p_______. 3. My father took an active part in the war a_______ America in 1951. 4. Tom is a great inventor. He i_______ many useful things. 5. The boy learns about much k_______ of history. (B)根据句意及汉语提示填空。 6. We should save every _______ (滴) of water. 7. Bad _______ (习惯) can make us sick. 8. We shouldn’t _______ (花费) too much time on it. 9. Robots are very useful in the _______ (现代的) world. 10. I’m going to spend the weekend just ________ (放松). Ⅱ. 综合填空。(5分) 用所给词的适当形式填空,其中有两项多余。 improve, share, make, protect, early, buy, on Mr. Wang loves collecting stamps. It not only brings him happiness but also 11 him know a lot about history. Last year he 12 a set of four stamps to remember the great book Master Sun’s Art of War. This book is one of the 13 and the most important military (军事的) books in the world. The book is so useful and important that it’s known by many other countries in the world. The face values (面值) of the stamps were 20,30,60 fen and one yuan, but Mr. Wang spent about, 2 000 yuan 14 them. He often 15 the fun of collecting stamps with his friends. He says,“I am very happy when I’m looking at my stamps. They let me know more about the history of our country and make more friends. ” 11. _______ 12. _______ 13. _______ 14. _______ 15. _______ Ⅲ. 书面表达。(A题5分,B题10分,共15分) (A)根据所给图片信息和英语提示,完成句子。 What shouldn’t and should you do in a fire? 16. lift, take _______________________________________________________ 17. window, jump _______________________________________________________ 18. clothes, burn, run _______________________________________________________ 19. gas, turn off, lights _______________________________________________________ 20. mouth, nose, cover, towel (毛巾) _______________________________________________________ (B)根据表格内容提示,以第一人称写一篇短文。词数:70词左右。 姓名 夏韵涵 出生 1999年10月 户籍 宁德市 班级 宁德市108中学八年级五班 兴趣 集邮、唱歌等 周末活动 去公园划船、看电影 本人愿望 当一名战士(soldier) Ⅰ. 1. D 考查冠词。第一个空格是特指《任长霞》这部电视剧, 用the, 第二空格表示“一” 的意思, 第三个空格后, 有best出现, 是最高级, 要填the, 故选D。 2. A 考查非谓语动词。see sb. do sth. 意为 “看见某人做某事”。do sth. 是不带to的不定式, 在这个结构中充当宾语补足语。故选A。 3. B 考查特殊疑问词。how often意为“每隔多久一次”, 它的回答通常是 “次数+a+时间名词”。how soon意为 “多久” , 它的回答通常是 “in+一段时间”。how long意为 “有多久” ,它的回答通常是“for+一段时间”或“since+时间点”。what time提问的是钟点。故选B。 4. D 考查比较级。根据句意“我们应少吃脂肪类食物以防心脏病的发生。”这里暗含比较。故选D。 5. B 考查征求意见的交际语。对Would you mind . . . ?的回答, 先应判断是介意还是不介意。如果介意通常用Sorry; Better not;如果不介意就用Of course not; Not at all; OK等。根据最后一句的意思:“这儿不允许吸烟”。由此判断应是介意的。故选B。 6. B 考查介词。chat with sb. “和某人聊天”, on the Internet “在网上”, 本句的意思是 “下课后, 我喜欢在网上打游戏以及和朋友聊天” 。 7. A 考查系动词。sound在这里是系动词, 意为 “听起来” ,其后应用形容词, 所以排除C和D。声音小应用low而不用small, 排除B。故选A。 8. B 考查反身代词。题干的意思:“我的妹妹仅三岁, 她不能照顾自己。”herself是she的反身代词, 表示“她自己”的意思。 9. A 考查名词。根据句意“这个男孩虽然小但他对电脑知识了解很多”,又因much修饰不可数名词,故选A。 10. D 考查形容词最高级。根据后句的意思, 推测上句的意思是:“哪一个是最大的, 太阳、月亮还是地球?”最高级前用定冠词the。故选D。 11. B 考查情态动词。must开头的疑问句的否定回答应用needn’t,A、C和D选项不符题意。 12. B 考查时态。was/were+v-ing形式表示过去某个时间正在进行的动作。由于空格前的主语是we, 故选B。 13. D 考查短语,根据“live on 表示(人)以……为食;而feed on (动物)以……为食”可知,故选D。 14. D 考查there be句型。根据tomorrow可知用一般将来时, 可以排除A和B, 由于matches是复数, 故选D。 15. A考查动词。根据习惯搭配“访问网站”应用visit,故选A。 Ⅱ. (A) 16. E 17. B 18. D 19. C 20. A (B) 21. What’s the matter/wrong with you/your trouble? 22. How are you feeling now? 23. And you have a fever. 24. it’s not serious. 25. You’ll be all right soon/You’ll get well soon. Ⅲ. 26. A 根据后边句意“天更蓝水更清”可知“我们的生活更美好”,故选A。 27. C 根据句意“每天我们都呼吸到新鲜的空气”可知,故选C。 28. B 根据句意“人类和动物和平分享同一世界”可知,故选B。 29. A 根据句意“未来去月球度假将不是梦想”可知,故选A。 30. C 根据句意“健康的饮食人们更长寿了”可知,故选C。 31. D 根据句意“机器人将代替人做很多工作”可知,故选C。 32. B 根据后边句意“在新家里聊天”可知“在其它星球建立新家”,故选B。 33. C 根据“There will be…结构”可知,故选C。 34. A 根据句意“世界就像一个大家庭”可知,故选A。 35. D 根据句意“随着时间的流逝……”以及“past是副词不能做谓语”可知,故选D。 Ⅳ. (A) 36. T 根据文章第一段倒数三句The smog … terribly “烟雾严重地污染了城市”可知,故说法正确。 37. T 根据文章第二段第三句Second, … for cars“其次,我们不应该为小车设置更多的车位”可知,故说法正确。 38. T 根据文章第二段第五句和第六句Third, … for their bikes “我们应该让小车进城付出高昂的费用,这样人们就会弃车而去用自行车了”可知,“当下在城里开车费用还不够高,故开车的人多”,故说法正确。 39. F 根据第二段倒数三句Finally, we … the public transportation“最后,我们应该在公共交通上更多地投入”可知“公共交通系统还没有尽善尽美”,故说法错误。 40. F 根据第二段First, …Finally, …“首先,……最后,……”可知,共有6个建议说法是错误的。 (B) 41. B 文章第一句就说该动物是陆地上最高的动物,颈长1. 9米,结合生活常识可推出答案为B。 42. C 根据… the same number as in the humans. Even a small bird has many more bones in its neck than a tall giraffe. 可知正确答案为C。 43. C 根据By the age of eight it is full-grown. 可知C项正确。 44. D 根据The baby, called a calf, is about 1. 9 meters tall at birth. 可知答案选D。 45. A 根据常识,长颈鹿看到老虎,当然是尽力跑开,故选A。 (C) 46. A 根据第二段一二两句In the past,
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:期末测试(一).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/6396739.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork