2021年广东省茂名市电城中学高一英语联考试卷含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 广东省 茂名 市电 中学 英语 联考 试卷 解析
- 资源描述:
-
2021年广东省茂名市电城中学高一英语联考试卷含解析 一、 选择题 1. As many as five courses are provided, and you are free to choose ____ suits you best. A. whatever B. whichever C. whenever D. wherever 参考答案: B 2. At last, they ____ the endless meeting. A. came to an end B. put an end to C. ended in D. brought an end to 参考答案: A 3. It was not until late in the evening _____ her husband arrived home. A. which B. when C. that D. How 参考答案: C 4. The general _____ the soldier to retreat. A. requested B. suggest C. question D. commanded 参考答案: D 5. Progress so far has been very good. , we are sure that the project will be completed on time. A. However B. Otherwise C. Therefore D. Besides 参考答案: C 略 12. ________ you are interested in astronomy, you can read the book. A. Even if B. Now that C. Unless D. As soon as 参考答案: B 略 7. The telephone _____, but by the time I got indoors, it stopped. A. had rung B. was ringing C. rings D. has rung 参考答案: B 略 8. In Iraq nowadays, plenty of people are short of basic necessities of life, ______ food, water and medicine. A. that is B. in other words C. such as D. for example 参考答案: C 略 32. The policeman asked _____with the old women. A. what the matter was B. what was the matter C. what matter was D. what was the wrong 参考答案: B 略 10. If nothing______, the oceans will turn into fish deserts. A. does B. had been done C. will do D. is done 参考答案: D 11. Hangzhou is ______ most beautiful city, where you can see ______ famous West Lake. A. a; the B. a; a C. the; a D. the; the 参考答案: A 12. Tom’s mother kept telling him to work harder, but _____didn’t help. A. he B. which C. it D. what 参考答案: C 13. Though I didn't succeed this time,I would try ______time.( ) A.the ninth B.the nine C.a ninth D.a nineth 参考答案: D 尽管这次我没有成功,我还会再试一次. 句意表达的是在原有数量上的增加,不表示排序,要用不定冠词来限定序数词;nine的序数词是nineth,故选D. 14. If we eat ___________ and exercise regularly, we will lose weight, keep fit and feel great. A. fluently B. comfortably C. properly D. patiently 参考答案: C 15. It was when she was sleeping in her bedroom __________ a thief broke into the house. A. which B. that C. where D. than 参考答案: B 略 16. After mmissing a term through illness, Marie had to work hard to _____ with others. A. come up B. put up C. catch up D. make up 参考答案: C 17. Although your idea sounds reasonable , I’m afraid that I can’t ________ what you said . A. agree to B. agree with C. agree on D. agree about 参考答案: B 32. Washington was made ________ President in 1787, who was ________ first president of ________ United States. A. /; the; the B. /; the; a C. the; the; the D. the; the; / 参考答案: A 略 二、 短文改错 19. The place where I visited yesterday is very beautiful. 参考答案: where改为which/that /× 20. 短文改错(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。 此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 Nowadays college students have a little ways to pay their college fees. 66________ Many students had their parents pay the fees. Some students may apply 67———— to a bank loan and others will try to find part-time jobs in and out of 68———— the campus. Apart from this, many good student can win a scholarship. 69———— In this way they can pay at least part of the fees. As to me, I will let 70________ my parents pay half of my fees because they are rich enough. 71 ________ Beside my study, I will take up a part-time job by means of 72 ________ teach some high school students maths, physics, chemistry and English. 73 ________ The reason is why I’m very good at these important subjects. Of course I will 74________ also work very hard at my lessons in order to I can easily win a scholarship. 75________ 参考答案: 66.Little改为few 67.Had改为have 68.to改为for 69.student改为students 70.正确71.Are后加not 72.beside 改为besides 73.teach改为teaching 74.why改为that 75.to改为that 略 三、 阅读理解 21. For many people, the Transformers movies are the greatest Hollywood blockbusters (大片). And among the Transformers themselves, the yellow Autobot named Bumblebee is certainly the favorite. He may be one of the smallest and weakest of the alien machines, but he is always loyal to his friends and shows great bravery in battle. In the new film, Bumblebee is found in a junkyard (废车场)and is full of honeybees. He always finds himself in awkward (尴尬的)situations, but people like his cute and naive looks. In addition to his blue eyes, Bumblebee's body language and movements are adorable. At one point , he sits with his legs straight out, with his huge feet making him look like a 5-year old trying on his dad's shoes. Bumblcbee is the Transformer who has the greatest affinity (亲和力 ) with humans. He starts journey with Watson, who is at a loss about her future and wants a friend. As a result of their adventure together. Watson grows up and starts to work toward her life goal of becoming a musician. As for Bumblebee, as we know, is a robot from outer space, he now has a bettor understanding of his task to protect the Earth. Every adventure has a beginning. as the movie poster puts it. More importantly, "Every adventure needs a good partner. The considerate, positive and warm Bumblebee is definitely a good choice according to US actress I Hailee Stcinfeld. who plays Watson in the film. 24. People love Bumblcbee beccause ________. A. he always makes others in awkward situations B. he is the smallest and weakest Autobot C. he is found in a junkyard and is full of honeybees D. he is faithful to his friend and always cute 25. Which of the following words best describe Bumblebee? A. Considerate and independent. B. Positive and creative. C. Thoughtful and devoted. D. Warm but mean. 26. According to the last paragraphs we can learn that______. A. Watson has a clear life goal at the beginning B. both Bumblebee and Watson have men totally grown up during the adventure C. all the Transformers have the affinity with humans D. Watson will start a journey to the outer space with Bumblebee 27. What would Hailee Steinfeld probably agree with? A. Bumblebee is a perfect partner during their adventure. B. There is no need for one to get a partner in his daily life. C. The Autobots can make a better choice than humans. D. Everyone should be positive when facing the difficulties. 参考答案: 24. D 25. C 26. B 27. A 本文是一篇应用文。本文说的是好莱坞影片变形金刚,里面的黄色汽车人大黄蜂忠于朋友,保护地球,深受观众欢迎。 【24题详解】 细节理解题。根据第一段最后一句话He may be one of the smallest and weakest of the alien machines, but he is always loyal to his friends and shows great bravery in battle. 可知,他可能是外星机器人中最小最弱的一个,但他总是忠于他的朋友,在战斗中表现出极大的勇气;第二段中也提到people like his cute and naive looks,人们喜欢他可爱天真的样子。 故选D。 【25题详解】 推理判断题。根据第一段he is always loyal to his friends and shows great bravery in battle.可知,他总是忠于他的朋友,在战斗中表现出极大的勇气;最后一段提到The considerate, positive and warm Bumblebee is definitely a good choice,可知,大黄蜂是体贴、积极与热情的。C项中thoughtful and devoted,表示“体贴且忠诚”,故选C。 【26题详解】 推理判断题。根据第三段Watson grows up and starts to work toward her life goal of becoming a musician. As for Bumblebee, …he now has a better understanding of his task to protect the Earth.可知,Waston长大了,开始朝着成为一名音乐家的人生目标努力。至于大黄蜂,他对他的任务--保护地球,有了个更好的理解。 故Waston和大黄蜂都在冒险中成长了。故选B。 【27题详解】 推理判断题。根据最后一段Hailee Steinfeld 所说的Every adventure needs a good partner.The considerate, positive and warm Bumblebee is definitely a good choice.可知,每一次冒险都需要一个好伙伴,体贴、积极、热情的大黄蜂绝对是一个不错的选择。故Hailee Steinfeld认为大黄蜂是他们探险中一个很完美伙伴。故选A。 22. When some plates of the earth move suddenly, an earthquake happens. Many earthquakes begin under the sea. Earthquakes may happen anywhere on the earth. They often happen near mountains. During an earthquake, the shakings make rocks rise suddenly and even crack(缝隙)open. Houses fall, people are killed and hurt, and sometimes whole villages or cities are destroyed. Can we do something to keep ourselves safe from earthquakes? Scientists have studied earthquakes and make maps that show “earthquake belts”. In areas in these belts, it’s possible for earthquakes to happen. In these areas we can build strong houses to fight against earthquakes. In the future, scientists will be able to predict exactly when and where an earthquake will happen. They can also tell people what to do with it. 67. Which of the following can be the best title of the passage? A. A Scientist and an Earthquake B. How to Fight against Earthquake C. An Earthquake D. Earthquake Today and Tomorrow 68. It is said that many earthquakes happen__________. A. on land B. in the sea C. at night D. next to mountains 69. Which of the following often causes an earthquake to happen? A. The rocks’ cracking. B. The rock plates’ sudden movement. C. The deep sea. D. Many mountains on the earth. 70. What does the underlined word “predict” possibly mean? A. 预测 B. 研究 C. 阻止 D. 分析 参考答案: DDBA 略展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2021年广东省茂名市电城中学高一英语联考试卷含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296812.html