分享
分销 收藏 举报 申诉 / 12
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年北京平谷县夏各庄联办中学高三英语下学期期末试卷含解析.docx

  • 上传人:快乐****生活
  • 文档编号:3296761
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:20.69KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 北京 平谷 县夏各庄 联办 中学 英语 学期 期末试卷 解析
    资源描述:
    2022年北京平谷县夏各庄联办中学高三英语下学期期末试卷含解析 一、 选择题 1. -It’s so embarrassing when you can’t remember someone’s name.    -   A. That’s too bad.                                                B. Nothing serious.    C. I know the feeling.                                             D. What a shame!   参考答案: C 2. The song “ rice fragrance” by Jay Zhou was a ________ at once and its recording disc rose to No. one last week bestseller lists.     A. shock        B. strike      C hit       D. beat 参考答案: C 3. —Do you think I should accept his invitation, Jim?   —      If I were you, I certainly would. A. None of your business.       B. It depends.        C. Why not?                           D. I don't think so. 参考答案: C 4. Plastic bags are provided for our convenience but they have also _______ the pollution of the environment.    A. adapted to      B. turned to       C. contributed to       D. looked forward to 参考答案: C 5. We need some more facts and figures ______ we make the final decision.      A. since        B. before        C. after         D. until 参考答案: B 6. When I got to the playground, our class team ____ the game with a big advantage and only a few minutes to go. A. won          B. was winning       C. had won        D. have won 参考答案: B 7. The film star wears sunglasses. Therefore, he can go shopping without ______.. A. recognizing     B. being recognized C. having recognized   D. having been recognized 参考答案: B 8. The project alongside with the experiment we had once devoted so much time__________ perfectly. A. to work out                                     B. to working out   C. to worked out                                       D. has worked out   参考答案: C 略 9. Whatever we can do to change the car, we are developing ways to improve it ________its current capacity. A.beyond B.over C.without D.from 参考答案: A 句意:不管我们对这款车做出怎样的改进,我们都在开发新的方法来改善它,使它超过现有的容量。beyond意为"超过,越过"。 10. ―Ouch! You hurt me!   ―I am sorry. But I_______ any harm. I _________ to drive a rat out. A. didn’t mean; tried B. didn’t mean; was trying C. haven’t meant; tried             D. don’t mean; am trying 参考答案: B 11. A new learning center has been built in the school, ______ students to get to know the world more easily. A.allow    B.allowed   C.to allow      D.allowing 参考答案: D 【知识点】考查非谓语动词。 句意:这所学校已经建立起一个新的学习中心,使学生更容易地了解世界。题干的主语a learning center是allow动作执行者,且动作与主句谓语动词同步进行,应用现在分词,故选D。 12. Jenny nearly missed the flight__doing too much shopping. A. as a result of              B. on top of C. in front of                D. in need of 参考答案: A 13. You are advised to do as the Romans do when you travel      the customs are really different from your own.          A.in which                   B.what                         C.when                         D.where 参考答案: D 略 14. Johnson ________ the discovery ________ a major breakthrough in medical science. A.considered to; as                B.considered; to C.referred; for                D.referred to; as 参考答案: D 15. _______ more trees being cut, huge quantities of good soil are being washed away into the Yellow River. A.Because of                       B.Owing to              C. With         D.Through 参考答案: C 16. In order to show _______ for teachers, we celebrate Teachers’ Day each year. A. interest          B. surprise       C. success       D.respect 参考答案: D 17. One of our rules is that every student ______ wear school uniform while at school.    A. might B. could C. shall D. will 参考答案: C 18. Between the two trees_______ a hanging bed on which a boy is reading a fiction. A. are            B. is           C. has       D. have 参考答案: B 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中 共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(八),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Victor was traveling through a train for his parents. All the time he is glancing with joy at his new shoes what his father had bought for him. After some time, he removed his shoes to take him a nap. After waking up, he found one of her shoes missing. He started crying unhappy. His parents tried to comfort him. His father told him it was no use cry and promised that after reaching home, he would buy him a new pair of shoes. Victor got very excited on hearing his father's words that he threw other shoe out of the train.Reaching the destination, he suddenly found his losing shoe in a basket. How he regretted it! 参考答案: Victor was traveling through a train for his parents. All the time he is glancing with joy at his                                 with                      was new shoes what his father had bought for him. After some time, he removed his shoes to take         that/which               去掉 him a nap. After waking up, he found one of her shoes missing. He started crying unhappy. His                                    his                           unhappily  parents tried to comfort him. His father told him it was no use cry and promised that after                                                 crying  reaching home, he would buy him a new pair of shoes. Victor got very excited on hearing his                                                        so father's words that he threw ∧other shoe out of the train.Reaching the destination, he suddenly                        the found his losing shoe in a basket. How he regretted it! lost 71.for改成with 考察介词。With表示“和.......”,文意是Victor和他的父母通过一辆火车旅行。 72.is改成was 考察时态。文章时态是过去式,前后时态要保持一致,所以is改成was。文意是一路上他一直高兴的看着爸爸给他买的新鞋。 73.what改为that/which  考察引导词。that/which引导的定语从句修饰名词shoes。 74.去掉him考察人称代词。 take a nap是固定搭配,表示“小憩”的意思。文意是偶尔他会把脚移开休息一下。 75.her改为his考察人称代词。人称代词使用错误。文意是当他醒来的时候,他发现一只鞋不见了。 76.unhappy改为unhappily考察副词。unhappy是形容词,表示“高兴的”,而unhappily是副词文意是他很不高兴的哭了。cry是动词,所以要用副词修饰。 77.cry改为crying考察动名词。it was no use doing.....表示“做某事是无用的”,文意是他的父亲告诉他哭是没用的,并承诺他回到家之后在给他买一双新鞋。 78.very改为so考察连词。文意是他听到父亲的话以后非常兴奋。very是副词,不能修饰形容词。 79.other前加the 考察冠词。The表示“特指”,文章中特指另外一只鞋子。文意是他把另外一只鞋子也扔出了火车。 80.losing改为lost考察形容词。文意是到达目的地后,他发现丢失的那只鞋子在一个篮子里面,多么遗憾啊。 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(^),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 The first time I decide to leave home was when I was upon graduation from high school.I was having trouble get along with my parents.I had about fifty dollar in my pockets, and I thought about leaving home.It was only two weeks since I started to feel homesick.Living on my own is a total different experience for three main reasons: being more responsible, more decisive and more creative.Because of I'm on my own, I get to deal with my duties without being told to.I have to be more careful because my parents are here to give me their advices.In the other hand, I can make my own future plan.I have made rules for me to follow. 参考答案: The first time I decide to leave home was when I was upon graduation from high school. I was decided having trouble get along with my parents. I had about fifty dollar in my pockets, and I thought             getting                              dollars about leaving home. It was only two weeks since I started to feel homesick.                                    before Living on my own is a total different experience for three main reasons: being more responsible,                       totally more decisive and more creative. Because of I’m on my own, I get to deal with my duties without                          being told to. I have to be more careful because my parents are ∧here to give me their advices.                                                     not/或are-aren’t     advice In the other hand, I can make my own future plan. I have made rules for me to follow. On                                                       myself 三、 阅读理解 21. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The Barbie doll first appeared at the toy fair in New York in 1959. Its creator was Ruth Handler, an American businesswoman. She and her husband Elliott along with Harold Matt Matson started the toy company Mattel. She based the design of the new doll on a German doll named Bild Lilli and named her after their daughter Barbara. The first Barbie wore a black and white swimsuit and had her hair in a ponytail(马尾辫). She looked very grown-up. But any concerns that parents would not want to buy it for little girls were soon proved wrong. Mattel sold 300,000 Barbie dolls in the first year at a price of three dollars. Today, a fifty-year-old Barbie in good condition might cost more than 27,000 dollars. Barbie dolls have represented 50 different nationalities and are sold in 150 countries. Mattel says 90% of girls in the United States between the ages of three and ten own at least one Barbie doll. It says girls between the ages of three and six own an average of about 12. Barbie also faced her share of critics. A well-known example was when women’s education groups objected to a talking Barbie doll that declared, among other things, “Math class is tough!” Mattel agreed to change it. Saudi Arabia has banned Barbie dolls. And a lawmaker in the American state of West Virginia would like to do the same. Last month, he proposed banning sales of Barbie and other dolls that influence girls to put too much importance on physical beauty. Some people say Barbie is an unhealthy role model for young girls. Robin Gerber disagrees. She wrote a book about Barbie. She points out dolls like scientist Barbie and race car driver Barbie. She says people who criticize Barbie should tell girls the story of the businesswoman who created her. She says Ruth Handler wanted the dolls to help girls think about what they wanted to do with their lives. 44.The first Barbie doll might not be popular among little girls because _______. A.        her hairstyle was out of fashion B.        her appearance looked much too mature C.        her way of dressing was against the tradition D.       physical beauty wasn’t thought to be important 45. From the passage we know that Mattel ________. A. is one of the world’s largest toy companies       B. is the director of an American toy company C. was the woman who originally created Barbie D. was a salesman who was good at selling Barbie dolls 46.Barbie dolls are criticized partly because they make girls ________. A. pay too much attention to their physical beauty B. neglect their schoolwork and inner beauty C. prefer physical beauty to inner beauty D. waste too much time and money on clothes 47.It can be inferred from the last paragraph that in her book Robin Gerber ________. A. shows Barbie dolls have a negative influence on girls B. praises a successful person who sells Barbie dolls C. expresses her own favorable opinion about Barbie D. argues for banning the sales of Barbie dolls 参考答案: 22. These days a green building means more than just the color1 of the paint. Green buildings can also refer to environmentally friendly houses, factories, and offices. Green building means "reducing the effect of the building on the land", Taryn Holowka of the U.S. Green Building Council(评议会) in Washington, D.C., said. According to Holowka, building account for 65 percent of total U.S. electricity use. But green building can reduce energy and water use. Also, the building are often located near public transportation such as buses and subways, so that people can drive their cars less. That could be good for the environment, because cars use lots of gas and give off pollution. Green building are often built on developed land, so that the buildings don't destroy forests. Marty Dettling is project manager for a building that puts these ideas into action. The Solaire has been called the country's first green high-rise building. According to Dettling, "We've reduced our energy use by one-third and our water by 50 percent." The Solaire cuts energy in past by using solar power. "On the face of the building we have solar panels(光板) which change the sun's energy into electricity," Dettling explained. The Solaire also has lights that automatically turn off when people leave the room. In addition, the building has lots of windows, allowing people to use the sun for light during the day. The Solaire cuts water by reusing it. Not everyone is eager to move into a green building, however. Some people think that things like solar panels cost more money than more traditional energy sources. Anyhow, Holowka said, "It's going to be big." 12. A green building means     . A. a building that uses no electricity    B. a building occupying C. a building that saves energy and water    D. a green-color1 ed building 13. A green building is often built on an area of land     . A. which has already been for buildings B. which has thick forests around C. where people of high income live D. where traveling around by car is most convenient 14. When Holowka says in the last paragraph, "It's going to be big", she means that green buildings     . A. will be more comfortable B. will become popular in future C. will be more environmentally friend D. will take the place of traditional building 15. Which is the main idea of the passage? A. Dettling designed the first green building in the U.S. B. The Solaire serves as a model of high building C. Green buildings help save environment D. Energy shortage calls for buildings of new design 参考答案: 12. C    13. A    14. B    15. C 本文介绍了绿色建筑:在建筑的全寿命周期内,最大限度地节约资源(节能、节地、节水、节材)、保护环境和减少污染,为人们提供健康、适用和高效的使用空间,与自然和谐共处。 12. 细节理解题。由But green building can reduce energy and water use.可知绿色建筑意味着是节能和节水的建筑,选C。 13. 细节理解题。由Green building are often built on developed land, so that the buildings don't destroy forests.可知绿色建筑常建在已经开发过的土地上,以便不再毁坏森林,故选A。 14. 推理判断题。由Not everyone is eager to move into a green building, however. Some people think that things like solar panels cost more money than more traditional energy sources. Anyhow, Holowka said, "It's going to be big."可判断出Holowka的意思是未来,绿色建筑会流行起来,选B。 15. 主旨大意题。本文介绍了绿色建筑为人们提供健康、适用和高效的使用空间,与自然和谐共处,可知绿色建筑将会变大,是今后的发展方向,从长远来看将会普及、流行。故选C。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年北京平谷县夏各庄联办中学高三英语下学期期末试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296761.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork