分享
分销 收藏 举报 申诉 / 10
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年湖北省荆州市荆门龙泉中学高二英语模拟试题含解析.docx

  • 上传人:丰****
  • 文档编号:3296202
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:50.10KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 湖北省 荆州市 荆门 龙泉 中学 英语 模拟 试题 解析
    资源描述:
    2021年湖北省荆州市荆门龙泉中学高二英语模拟试题含解析 一、 选择题 1. With the bridge ________ , the traffic is very jammed these days. A. is being repaired         B. being repaired    C. repaired       D. to be repaired 参考答案: B 2. Jane plays football the best in our class, so if Jane were a boy, she ______ a member of our school football team.      A. had been       B. has been         C. would be                       D. would have been 参考答案: C 略 3. When I knocked at the door , out               .  A. came a boy.   B. a boy came     C. did a boy come   D. did come a boy 参考答案: A 4. The tourists,       had enjoyed themselves so much in the botanic garden, were worn out A. all of what B. all of which   C. all of them D. all of whom 参考答案: D 5. Why these things happened was ____ the driver had been careless. A. because of      B. owing to           C. due to          D. that 参考答案: D 略 6. As with holding sand in the hand , the fastest way to lose love is to hold it too          ,and the best way to keep it is to give it wings.     A. firmly           B. gently           C. steadily        D. tightly 参考答案: D 7. The good result ________ the correct methods, that is to say, correct methods ________ good result. A.lies; lead  B.leads to; lie in     C.lies in; lead to  D.lies to; lead to 参考答案: C 8. We were caught in the heavy storm and our boat was_________ the wind. A. at the mercy of        B. at mercy of C. having mercy of       D. showing mercy to 参考答案: A 9. If I    you,I would have    to finish the job by Friday.  A.were;undertaken B.am;contradicted C.was;finished D.be;considered 参考答案: A 提示:句意为:“如果我是你,我就会答应在星期五之前完成这项工作。”从条件状语从句看出这是一个虚拟语气句式,be的形式用were。undertake to do sth.“答应做某事”。故选A项。   10. John's success has nothing to do with good luck. It is years of hard work __________ has made him what he is today. A. why      B. when      C. which      D. that 参考答案: D 11. The money is to be used for one ____ purpose: the building of our new school.    A. especial       B. ultimate       C. unusual         D. specific 参考答案: D 12. --- Have you got any particular plans for the coming holiday? --- Yes. ________, I’m going to visit some homes for the old in the city. A. If possible     B. If ever    C. If busy      D. If anything 参考答案: A 13. He           his notebook repeatedly during his speech to make sure he didn’t make any mistake. A. looked up                 B. displayed           C. consulted                 D. referred 参考答案: C 14. It ________ we had stayed together for a couple of weeks ________ I found we had a lot in common. A. was until; when B. was until; that   C. was not until; when D. was not until; that 参考答案: D 15. —What do you want to do next? We have half an hour until the basketball game. —________. Whatever you want to do is fine with me. A. It just depends.  B. It is up to you. C. All right.  D. Glad to hear that. 参考答案: B 16. We were short of water but could _______another day.   A. hold out    B. hold out for   C. hold out on   D. hold on 参考答案: B 略 17. You can hardly imagine what great difficulty we had _______the work. A to do       B. done      C. doing     D. do 参考答案: C 18. On snowy days, you have to drive very ____ to avoid traffic accidents. A. cautiously              B. neatly                   C. smoothly              D. properly 参考答案: A 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均限一词。       2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Last summer,I was going to visit a friend in Hangzhou.I went to the station to buy ticket.After get it,I turned back pick up my bag from the floor.To my shock,I turned it had gone.Luckily I had all my money in my pocket,but the only clothes I had was those I was wearing on.I felt quite uneasy.When I finally arrived at my friend home,she lent me several change of clothes.I was very happy that I can wear clean but beautiful clothes at last. 参考答案: Last summer,I was going to visit a friend in Hangzhou.I went to the station to   buy ∧ ticket.After get it,I turned back ∧ pick up my bag from the floor. To my shock, I turned    a/my          getting           to it had gone.Luckily I had all my money in my pocket,but the only clothes I had was those I was/去掉                                                         were was wearing on.I felt quite uneasy.When I finally arrived at my friend home,she lent me s           去掉                                       fined’s everal change of clothes.I was very happy that I can wear clean but beautiful clothes at last.      changes                            could         and 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Jim,      I am so exciting that you will come to China.  I will free from December 18 and will have a plenty of time to be together with you. I'll meet you at the airport and then you will take No. 8 Bus for my home.You worry about the weather here in your email. In fact, the weather here is quite different from it in your city. It isn't very cold, but you needn't bring many clothes with you. During your stay here, I'll take you to some places of interests and you can taste some local snacks. I am sure we will have greatly fun together.       I'm looking forward to meeting you soon. Yours , John 参考答案: Dear Jim, I am so exciting that you will come to China.  I will ∧free from December 18 and will have a           excited                           be                            去掉 plenty of time to be together with you. I'll meet you at the airport and then you will take No. 8 Bus                                        we for my home.You worry about the weather here in your email. In fact, the weather here is quite to             worried different from it in your city. It isn't very cold, but you needn't bring many clothes with you. During            that                       so your stay here, I'll take you to some places of interests and you can taste some local snacks. I am                                        interest sure we will have greatly fun together.                great I'm looking forward to meeting you soon. Yours , John 71.exciting- excited  考查形容词  exciting一般修饰物, excited一般修饰人,这句话excited做表语,修饰I 72.will后加be     考查句子结构;因为free是形容词,要和be动词连用,一起做谓语 73.删除a          考查固定短语。因为plenty of“大量的”,修饰可数或不可数名词,没有a 74.you- we         考查代词。句意:我到机场接你,然后我们乘第8路公交车到我家。所以把you改成we 75.for- to           考查介词  take bus to是乘坐公共汽车去 76.worry- worried     考查动词的时态。这句话的时间是:in your email.可知是过去担心:worry about --  worried about 77.it- that           考查代词。句意:这里的天气和你城市的天气很不同。特指the weather用that 78.but- so            考查连词。句意:这里不是很冷,因此你不必带很多衣服。两句话是因果关系: but – and 或 so 79.interests- interest     考查固定短语。 places of interest是“名胜”,interest是不可数的 80.greatly- great      考查形容词。句意:我相信我们在一起可以玩的高兴。修饰名词fun,用形容词great  .  三、 阅读理解 21. Most people can't live to 100. Those who do live so long can hardly walk, let alone take part in any activities. A few people, however, take part in dangerous activities even though they are more than 100 years old﹣ They keep going and going! There is a great grandmother who likes challenging herself although she is 101 years old this year. Mary Hardison believes that people should always be cheerful and more importantly, take on all kinds of adventures while they physically still can. So, instead of celebrating her 101st birthday with a boring party, she decided to go paragliding(滑翔跳伞)﹣ an idea she got from her 75﹣year﹣old son who recently took it up as a hobby. So on her birthday, cheered on by her big family, she tied herself up together with expert instructor Kevin Hintze, and jumped down fearlessly from the sky near her home in Ogden, Utah. And, it was not just a simple jump either. According to Kevin Hintze, the grandmother encouraged him to turn around, as they made their way down. This is not the first time that Mary has done something "wild" and "crazy". For her 90th birthday she rode all the adult rides at Disneyland. And, she is not done yet﹣ For her 102nd birthday she hopes to go down the 3,000 feet Alpine Slide at Utah's Park City Mountain Resort! Not surprisingly, this great action has made Mary Hardison very famous and also earned her a place in the Guinness World Records where she broke a 2007 record set by a 100﹣year﹣old British woman. What an amazing lady! 8. What do we know about Mary Hardison? A. She took up paragliding as her hobby at the age of 75. B. She is a 101﹣year﹣old lady who likes challenging herself. C. She was recorded in the Guinness World Records in 2007. D. She is the oldest woman in the Guinness World Records. 9. From whom did Mary get the idea of going paragliding? A. A 100﹣year﹣old British woman. B. Kevin Hintze. C. Her grandson. D. Her 75﹣year﹣old son. 10. How does the author feel about Mary's action? A. Amazed. B. Supportive. C. Doubtful. D. Worried. 11. The text is likely to appear in     . A. a news report B. an advertisement C. a novel D. a science report 参考答案: 8. B    9. D    10. A    11. A 这是一篇新闻报道。文章报道了101岁的Mary Hardison在她生日的时候挑战自我,做了一些极限运动,作者对此感觉非常惊讶。 【8题详解】 细节理解题。根据文章第一 段There's a great great grandmother who likes challenging herself although she is 101 years old this year(有一位伟大的曾祖母,虽然今年101岁,但她喜欢挑战自己)由此可知Mary Hardison101岁,喜欢挑战自己,故选B。 【9题详解】 细节理解题。根据文章第二 段she decided to go paragliding(滑翔跳伞)﹣ an idea she got from her 75﹣year﹣old son who recently took it up as a hobby.(她从她75岁的儿子那里得到了一个主意,她的儿子最近把它当作一种爱好)可知她从75岁的儿子那里有了高崖跳伞运动的想法,故选D。 【10题详解】 细节理解题。根据文章最后一段Pretty amazing!可知作者对于Mary Hardison的挑战,自我感觉非常震惊,故选A。 【11题详解】 推理判断题。通读全文,可知这是一篇新闻报道,报道了101岁的Mary Hardison在她生日的时候挑战自我,做了一些极限运动,作者对此感觉非常惊讶,故选A。 22. Metro Pocket Guide Metrorail(地铁) Each passenger needs a farecard to enter and go out. Up to two children under five may travel free with a paying customer. Farecard machine are in every station, Bring small bills because there are no change machines in the station and farecard machine only provide up to $ 5 in change. Get one of unlimited Metrorail rides with a One Day Pass. Buy it from a farecard machine in Metro stations. Use it after 9:30 a.m. until closing on weekdays, and all day on weekends and holidays. Hours of Service Open: 5 a.m. Mon-Fri           7a.m. Sat—Sun. Close midnight Sun—Thur.      3. a.m. Fri— Sat. nights Last train times vary. To avoid missing the last train, please check the last train time posted in the station. Metrobus When paying with exact change, the fare is $ 1.35. When paying with a smatTripa CARD the fare is $1.25 Fares for the Senior /disabled customers Senior citizens 65 and older and disabled customers may ride for half the regular fare. On Metrorail and Metrobus, use a senior/disabled farecard or SmarTripa card. For more information about buying senior/disabled farecards, farecard or SmarTripR card and passes, please visit MetroOpenD or call 202-637-7000 and 202-637-8000. Senior citizens and disabled customers can get free guide on how to use proper Metrobus and Metrorail services by calling 202-962-1100 Travel tips . Avoid riding during weekday rush periods –before 9:30 a.m. and between 4 and 6 p.m. . If you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost & Found at 202-962-1195. 12. What should you know about farecard machine? A. They start selling tickets at 9:30 a.m. B. They are connected to change machines. C. They offer special service to the elderly. D. They make change for no more than $5. 13. At what time does Metrorail stop service on Saturday? A. At midnight    B. at 3 a.m. C. at 5 am    D. at 7 p.m. 14. What is good about a SmarTripa card? A. It is convenient for old people    B. It saves money for its users[ C. it can be bought at any time    D. it is sold on the Internet 15. Which number should you call if you lose something on the Metro? A. 202-962-1195   B. 202-962-1100 C. 202-673-7000    D. 202-673-8000 参考答案: 12. D    13. B    14. B    15. A 试题分析:。在文中作者详细介绍了地铁站的一些信息。比如每位成年人持票可以携带两名五岁以下儿童乘坐地铁;Farecard的购买和使用情况;车票的价格;此处,作者还介绍了一些服务部门的电话号码以方便乘客的需要。 12. D细节理解题。据Metrorall(地铁)部分第二段内容there are no change machines in the stations and farecard machines only provide up to $5 in change.可知自动售卡机只能最多找5美元的零钱,故答案选D。易错选项为A,文中的 Use it after 9:30 a,m. until closing on weekdays是使用farecard的时间,而不是farecard machines售票的时间,故选D。 13. B细节理解题。根据Hours of service的介绍部分 Close  midnight Sun-Thurs.;3a.m. Sat-Sun可知在周末停运时间是凌晨3点,故选B。 14. B细节理解题。根据第三部分对Metrobus的介绍When paying with exact charge , the fare is $1.35.When paying with a SmarTrip?card , the fare is 1.25.可知如果使用SmarTrip?card的话,乘客可以节省0.1美元,故选B。 15. A细节理解题。根据文章末段内容If you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost &Found at 202-962-1195,可知如果乘客丢失物品的话可以拨打失物招领处的电话202-962-1195,故选A。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年湖北省荆州市荆门龙泉中学高二英语模拟试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296202.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork