分享
分销 收藏 举报 申诉 / 10
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年江苏省徐州市新沂窑湾中学高二英语测试题含解析.docx

  • 上传人:天****
  • 文档编号:3295388
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:38.38KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 江苏省 徐州市 新沂 中学 英语 测试 解析
    资源描述:
    2022年江苏省徐州市新沂窑湾中学高二英语测试题含解析 一、 选择题 1. The laptop computer was here a moment ago, but I can’t put my hands ______it now. A. in    B. at C. with    D. on 参考答案: D 【详解】考查词组。put one’s hands on 找到。句意是:笔记本电脑刚刚还在这,但是现在找不到了。故选D。 2. ------ We are going to hold a sports meeting tomorrow.    ------__________ it rains?   A. How about       B. What if      C. If only        D. Even if 参考答案: B 略 3. She felt rather ______that she should drive the car at such a______  speed . A. frightening, frightening                         B. frightened, frightened C. frightening, frightened                          D. frightened, frightening 参考答案: D 4. 【2018·江苏】I was sent to the village last month to see how the development plan _______ in the past two years. A. had been carried out B. would be carried out C. is being carried out D. has been carried out 参考答案: A 考查时态。句意:上个月我被派到村里去看看在过去的两年里发展计划是如何执行的。根据句中时间状语last month和in the past two years可知,空格处所用的动词carry out发生在sent之前,所以是“过去的过去”,故用过去完成时。故选A。 点睛:本题考查时态。句中包含的时间状语是解答此题的突破点,所以要做好此类题,一定要注意题中有没有明确的时间点,或者其他可以代替时间点的词,所以根据时间状语可以看出正确答案。本题的关键在于抓住题干中的两个时间状语last month和in the past two years,从而得出答案。 5. 7.It’s expensive. Can you reduce the price       a third? A.to B.by C.of D.at 参考答案: B 略 6. Chairman Xi Jinping has proposed a road map for Belt and Road Initiative, ________ he provided a comprehensive vision of how it could contribute to the world development in general. A. which    B. as C. when    D. where 参考答案: D 7. But let’s be clear, studying abroad is about so much more than improving your own future. It’s also about __________the future of your countries and of the world we all share. A. reforming           B. affording       C. representing         D. shaping 参考答案: D 8. Since there are five managers giving reports, the meeting _____ for at least two hours. A. lasts        B. lasted        C. will last         D. would last 参考答案: C 9. Since nobody gave him any help, he_____have done the research on his own. A. can      B. must       C. would      D. need 参考答案: B 10. I’m not sure exactly how much money you’ll receive, but it will _______ cover your major expenses. A.generally B.roughly C.negatively D.firmly 参考答案: B 略 11. Born on December 26, 1893, Mao Zedong, a great figure who changed the face of the nation, grew up in a China that faced struggles both outside its borders and ___________.   A. aboard B. abroad C. within D. indoors 参考答案: C 12. A computer can only do ____ you have instructed it to do. A. how B. after C. what D. when                  参考答案: C 13. Universities have the right to develop in their own way, but whatever they do, their polices must be consistent with the nation’s _________laws.    A. conservative   B. abundant     C. relevant     D. adequate 参考答案: C 14. The young couple won't ask for help         it is a matter of life and death. A. so that       B. unless         C. as if         D. because 参考答案: B 15. It was not until I read a film review       how special the film the Isle of Dogs was. A. when I knew    B. that I knew C. before I knew    D. did I know 参考答案: B 考查not until的强调句型。直到我读了一篇影评,我才知道the Isle of Dogs这部电影有多特别。此处是强调句型:It is/was +强调部分+that---,故选B。 【点睛】 浅谈强调句 1. 用It is/wasthat/who句型表示强调。 (1)陈述句的强调句型:It is/was+被强调部分(通常是主语、宾语或状语)+that/who(当强调主语且主语指人)+其它部分。 e.g. It was yesterday that he met Li Ping. (2)一般疑问句的强调句型:同上,只是把is/was提到it前面。 e.g. Was it yesterday that he met Li Ping? (3)特殊疑问句的强调句型:被强调部分(通常是疑问代词或疑问副词)+is/was+it+that/who+其它部分?e.g. When and where was it that you were born? 注:被强调的部分(通常是句子的主语、状语、宾语或宾语补足语)放在is/was的后面,如被强调的是人,则后面可用who,whom等代替。 2. notuntil句型的强调句: 句型为:It is/was not until+被强调部分+that+其它部分: e.g. 普通句:He didn't go to bed until/till his wife came back. 强调句:It was not until his wife came back that he went to bed. 注意:此句型只用until,不用till。但如果不是强调句型,till, until可通用; 因为句型中It is/was not已经是否定句了,that后面的从句要用肯定句,切勿再用否定句了。 3. 强调谓语动词:用助动词do, does或did加动词原形来强调谓语动词。注意:此种强调只用do/does和did,没有别的形式;过去时态用did,后面的谓语动词用原形。如:Do come early. 务必早来。He did send you a letter last week. 昨天他确实寄给你一封信。 16. He is now having problems_________the final exam. If he can’t, he cannot graduate. A. passing                   B. to pass      C. pass           D. passed 参考答案: A 17. Our teacher looked here and there on our playground _______looking for something. A.even though  B.even if  C.as if    D.only if 参考答案: C 18. . The elderly patients still prefer the traditional way, ______ online booking system is supposed to be convenient and fast. A. while                                  B. though                                      C. unless                              D. as 参考答案: B 略 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之问交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;       2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Baymax(大白) is a health care robot in film Big Hero 6. He becomes popular with people around the world when the film was first shown. He is high intelligent, but he never harms human beings. He is devoted, sweet but extremely considerate towards all patient. The hero of the film is Hiro, that is a 14-year-old robotics genius. Baymax is created by Hiro’s brother. With a simple scan, Baymax can detect vital statistics about a person’s health. Baymax becomes friends with Hiro after his brother’s death. Baymax is an inflatable white robot. He is such fat that he looks very cute. His structure is like the appearance of a big marshmallow(棉花糖). Baymax is famous for its warm hug. Equipping with a heating system, his body warms anyone lying on him. When his battery is dying, he is like a drunken man, which makes the audience to laugh. 参考答案: Baymax(大白) is a health care robot in ∧ film Big Hero 6. He becomes popular with people                                    the                 become around the world when the film was first shown. He is high intelligent, but he never harms                                              highly         and human beings. He is devoted, sweet but extremely considerate towards all patient.                                                               patients The hero of the film is Hiro, that is a 14-year-old robotics genius. Baymax is created by Hiro’s                            who brother. With a simple scan, Baymax can detect vital statistics about a person’s health.   Baymax becomes friends with Hiro after his brother’s death. Baymax is an inflatable white robot.   He is such fat that he looks very cute. His structure is like the appearance of a big       so marshmallow(棉花糖). Baymax is famous for its warm hug. Equipping with a heating system,                                      his         Equipped his body warms anyone lying on him. When his battery is dying, he is like a drunken man,   which makes the audience to laugh.                      去掉 20. 假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有1处错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号∧,并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线\划掉。 修改:在错词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分 3. 必须按答题要求做题,否则不给分。 When I was a child, I hoped to live in the city. I think I would be happy there. Now I am living in a city, but I miss my home in countryside. There the air is clean or the mountains are green. Unfortunately, on the development of industrialization, the environment has been polluted. Lots of studies have been shown that global warming has already become a very seriously problem. The airs we breathe in is getting dirtier and dirtier. Much rare animals are dying out. We must found ways to protect your environment. If we fail to do so, we’ll live to regret it. 参考答案: When I was a child, I hoped to live in the city. I think I would be happy there. Now I am living                                           thought in a city, but I miss my home in ∧countryside. There the air is clean or the mountains are green.                           the                          and Unfortunately, on the development of industrialization, the environment has been polluted. Lots              with                                              去掉 of studies have been shown that global warming has already become a very seriously problem.                                                               serious The airs we breathe in is getting dirtier and dirtier. Much rare animals are dying out. We must    air                                     Many found ways to protect your environment. If we fail to do so, we’ll live to regret it. find  our 三、 阅读理解 21. There are many ways to find a job. It can be as easy as walking into a neighborhood store to look at its announcement board. Local stores often have areas where people can put small signs telling what kind of service they need or can provide. Such services include caring for children or cleaning houses.     Or, job searchers can look in the newspaper. Local newspapers have employment announcements placed by companies seeking workers.     Another popular tool for finding jobs is the Internet. For example, people in four hundred and fifty cities around the world can use the Craigslist Web site to buy objects, meet people or find a job. Craigslist says that it receives two million new job listings each month.     Another useful way to find a job is through a college or university. For example, students at the University of Texas in Austin can go to the Career Exploration Center to get help in finding a job. Of course, looking for a job requires knowing what kind of work you want to do. For example, there is a book called “What Color is Your Parachute (降落伞)?” by Richard Bolles. This book has been helping people choose a career (职业) since it was first published in nineteen seventy.     Some experts also help people find jobs. Susan W. Miller owns a company called California Career Services in Los Angeles. She says her company helps people find jobs by first helping them understand their strengths, goals and interests. Then she provides them with methods and resources to help them find the right job. 64. What is the passage mainly about?    A. Finding a job.            B. College students’ part-time jobs.    C. Craigslist Web site.        D. The relation between study and work. 65. “What Color is Your Parachute?” is a book which gives tips to those who want to _____.    A. work on the airplane B. buy a parachute    C. publish a book     D. find a suitable job 66. It can be learned from the passage that ______.    A. companies often put job information in local shops    B. the Internet is the most popular tool for job hunters in the USA    C. Susan W. Miller’s company is helping people choose careers    D. California Career Services mainly serves university students 67. How many ways of finding a job are mentioned in the passage?    A. Three.     B. Four.  C. Five.    D. Six. 参考答案: ADCC 22. The mystery of why a baby is comforted by being picked up has been discovered. A new study not only shows that babies deeply relax when they are carried, but goes on to explain the physical processes at work. An instinct(本能) in evolution causes crying babies to calm down, when they are held in their mother's arms. When babies are picked up and carried, their heart rate slows down and they "automatically and deeply" relax. But this doesn't happen when they are simply held, the study found. The scientists say the study is the first to show that the baby's response to being camed is a coordinated (协调的) set of nervous regulation of hearts. The findings could help parents who have trouble tranquilizing their babies, claim the scientists. "Their baby response reduces the mother's burden of carrying, and is important to both the mother and the baby," Dr Kumi Kuroda, from the Riken Brain Science Institute in Japan. The researchers believe the calming response is a survival traii(特征) preserved by evolution in many mammals, including lions and squirrels. The research involved measuring electrical brain activity in both human babies and mouse babies. When baby mice are carried by their mothers, their legs flexed (弯曲的) and they stopped giving off loud sound. In mice, the calming response was depended on the sense of touch and the ability to feel body movement. The findings may have importance for parerting, say the scientists. "Such proper understanding of babies would reduce parents' feeling of failure and be important, because crying is a major risk for child abuse," said Dr Kuroda. "Although our study was done on mothers, we believe that this is not specific to mums and can be used by any primary caregiver." 24. What response do crying babies have when they are picked up? A. They stop crying and fall asleep quickly. B. They smile at the mothers at once. C. They relax with the heart rate slowing down. D. They ask for more body contact, 25. What does the underlined word "tranquilizing" in Paragraph 3 probably mean? A. raising.        B. calming.           C. carrying.          D. teaching. 26. Who will be interested in the text? A. Primary school teachers.              B. Parents with teenagers. C. People who take care of babies.        D. Couples who want to have children. 27. What does the text mainly talk about? A. How we can take good care of babies. B. Mothers have trouble in bringing up children. C. What to do when your baby cries. D. Why babies calm down when picked up and carried. 参考答案: 24.C25.B26.C27.D 24.C 细节理解题。根据文章第二段的句子“When babies are picked up and carried, their heart rate slows down and they "automatically and deeply" relax.”可知当正在哭的孩子被抱起来,他们的反应是放松而且心跳速度放慢。故选C。 25.B 词义猜测题。根据文章第二段的句子“The scientists say the study is the first to show that the baby's response to being calmed is a coordinated (协调的) set of nervous regulation of hearts.”可知抱起孩子可以让他们冷静下来,然后第三段的句子“The findings could help parents who have trouble tranquilizing their babies,”说明这项发现可以帮助那些不会让孩子冷静下来的父母。tranquilizing的意思是calming。故选B。 26.C 推理判断题。根据文章的句子“The findings may have importance for parenting, say the scientists.”可知那些照顾孩子的父母可能对这篇文章感兴趣。故选C。 27.D 主旨大意题。根据文章内容和第一段的句子“The mystery of why a baby is comforted by being picked up has been discovered.”可知这篇文章主要讲的是为什么孩子被抱起来的时候会安静下来。故选D。 【备注】孩子在哭的时候被抱起来就会安静下来。文章解释了这个现象的原因。这对养育孩子的父母很有帮助。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年江苏省徐州市新沂窑湾中学高二英语测试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3295388.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork