分享
分销 收藏 举报 申诉 / 24
播放页_导航下方通栏广告

类型山西省晋中市2020-2021学年高一英语上学期期末调研试题.doc

  • 上传人:精***
  • 文档编号:2208970
  • 上传时间:2024-05-22
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:99.04KB
  • 下载积分:10 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山西省 晋中市 2020 2021 学年 英语 学期 期末 调研 试题
    资源描述:
    山西省晋中市2020-2021学年高一英语上学期期末调研试题 山西省晋中市2020-2021学年高一英语上学期期末调研试题 年级: 姓名: 24 山西省晋中市2020-2021学年高一英语上学期期末调研试题(含解析) 注意事项: 1.答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在试卷相应的位置。 2.全部答案在答题卡上完成,写在本试卷上无效。 3.听力部分满分30分,不计入总分。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完 每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. With what color will the speakers probably paint the walls? A. Red. B. Yellow. C. White. 2. What does the man's brother do? A. A waiter. B. A bus driver. C. A hotel boss. 3. Where does the conversation probably take place? A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom. 4. How does the woman feel now? A. Annoyed. B. Relaxed. C. Excited. 5. How much will the man pay? A. $20. B. $80. C. $ 100. 第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟 的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. What does Bill often do on Friday night? A. Go to the movies. B. Visit his parents. C. Walk along Broadway. 7. Who watches musical plays most often? A. Bill. B. Sarah. C. Bill's parents. 听第7段材料,回答第8、9题。 8. What's the weather like now? A. Fine. B. Rainy. C. Windy. 9. What's the probable relationship between the speakers? A. Strangers. B. Wife and husband. C. Mother and son. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. Where did the woman go at the weekend? A. The city centre. B. The man's home. C. The forest park. 11. How did the man spend his weekend? A. Packing for a move. B. Going out with Jenny. C. Looking for a new house. 12. What will the woman do for the man? A. Stay with his kid. B. Look after his pet. C. Take Henry to hospital. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. Who is from San Francisco? A. Katherine. B. The professor. C. The man. 14. Why is the woman familiar with this area? A. She grew up here. B. She has studied the map. C. She often hangs out here. 15. What might the man major in? A. Business. B. Biology. C. Computer science. 16. How did the woman deal with the bad weather? A. By going to bars. B. By going downtown. C. By watching movies. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. Which course is the shortest one? A. Stop Smoking. B. Basic Photography. C. Understanding Computers. 18. During what period will the course Understanding Computers meet? A. From 6 pm to 8 pm. B. From 4 pm to 7 pm. C. From 9 am to 1 2 noon. 19. Who will teach the course Stop Smoking? A. John. B. Frank. C. David. 20. How much does the course Typing cost? A. $75. B. $125, C. $150. 第二部分 阅读理解(共两节,满分60分) 第一节(共15小题;每小题3分,满分45分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。 A I think machine power is better than human power because we cannot survive without our daily used machines like bikes, coolers, computers, etc. Started on 1 4-Apr-201 9 By Smith E-mail : rksscetl2@ Johnson 6-May-2019 Yes, it's very clear that machine power is better than man power. But machine power has its limitations (局限).It cannot survive without electricity and manhandling. If it doesn't have these two then it is completely useless. So man should not completely depend on machines. One more point is that because of the use of machines man has become lazy. This laziness has brought in many problems like obesity, arthritis (关节炎)and other health problems. But I am not saying that man should completely turn from machine power to man power. He should have a balance of both. Even I can't think of life without a car, a computer and a cooler. Sally 9-May-2019 Humans only created the machines. So, human power is greater than machine power. To do the things quickly we created the machines. But machines cannot think. That thinking power beats machine power. Tina 17-May-2019 But without humans there is no value of any machine. If someone wants to use his machine perfectly then one must have expert labor or man power. Tommy 19-May-2019 Hi to all, my opinion is that human power is more powerful than machine power, because human beings created the machines. Human brain works more compared to machines. Mike 20-May-2019 I think human power is better than machine power because even if we travel on foot to near places the money will not be wasted and we can get exercise. 1. Who has a different opinion from others? A. Tommy. B. Johnson. C. Sally. D. Mike. 2. What should man do according to Johnson? A. Man should completely depend on machine power. B. Man should live a life without a car, a computer or a cooler. C. Man should turn from machine power to man power completely. D. Man should keep a balance between human power and machine power. 3. Which of the following is the best title of the passage? A. Will Machine Power Prevent Human Power? B. What limitations Does Human Power Have? C. Will Machines Control the World in the Future? D. Which Is Greater, Human Power Or Machine Power? 【答案】1. B 2. D 3. D 【解析】 【分析】这是一篇应用文。文中列举了人们对于人力和机器力孰优孰劣的观点。 【1题详解】 细节理解题。根据Johnson观点的第一句 “Yes, it's very clear that machine power is better than man power. But machine power has its limitations (局限). (是的,很明显机器比人力好。但机器的力量也有其局限性。)”和下文“So, human power is greater than machine power.( 所以,人的力量比机器的力量大。)”, “Hi to all, my opinion is that human power is more powerful than machine power,…(大家好,我的观点是,人类的力量比机器的力量更强大……)”以及“I think human power is better than machine power…(我认为人的力量比机器的力量强……)”等句可知,Johnson认为机器的力量有限,而Sally、Tommy和Mike等人其他人认为人力比机器优越,说明他和其他人的观点不同。故选B。 【2题详解】 细节理解题。根据Johnson观点的最后两行“But I am not saying that man should completely turn from machine power to man power. He should have a balance of both. Even I can't think of life without a car, a computer and a cooler.(但我并不是说人应该完全由机器力量变成人力。他应该在两者之间取得平衡。就连我都无法想象没有汽车、电脑和冷却器的生活。)” 可知,Johnson认为,人应该在人力和机器之间保持一种平衡。故选D。 【3题详解】 主旨大意题。根据文章内容可知,本文是征求大家对于人力和机器力,哪个更好的观点。这篇文章最好的题目是“人的力量和机器的力量,哪个更大?”故选D。 B What's black and white and read all over? Not newspapers, at least not anymore. In fact, if you're like most young people, you probably don't read the newspaper at all. In one recent survey, just 19 percent of 18-to-34-year-olds said they read a newspaper every day, while 37 percent watch local TV news and 44 percent visit Internet news sites daily. As people turn more and more to new technologies, they turn the pages of newspapers less and less. "There's a revolution (革命) in the way young people get news." says media consultant Merrill Brown. Just a generation (一代人) or two ago,the newspaper was the main way that many people got their news. Now, nearly every home has at least one TV set. There's high-speed, wireless Internet both at home and in many public places. You no longer have to wait for a bundle of newsprint to arrive on your doorstep every morning. Thanks to new technology, if you want to know what's going on in the world, you can get breaking news immediately in more ways than one. So newspapers face a very big challenge. Raised on MTV and video games, today's kids and young adults want flashy displays, special effects, quick information, and the chance to interact (互动) in real time, even when they're reading about serious problems. If newspapers can't find creative ways to be more than just ink on paper, some experts suggest, they might disappear completely. Traditional newspaper articles are supposed to be read from beginning to end, lack of interaction. With Web pages, on the other hand, there's more freedom. You can look through the things you're interested in, then follow links to other sources. You can join discussion groups, read other peopled opinions on a topic, or start a blog to express your own views. 4. What is the passage mainly about? A. The new technologies. B. Different news sources. C. The future of the Internet. D. The disappearing newspaper. 5. What can be inferred from the survey? A. TV has become the major source of news. B. New technologies have replaced the traditional one. C. Newspapers are no longer the major source of news. D. More than half of the 18-to-34-year-olds visit news sites daily. 6. Why do newspapers face a big challenge? A. Newspapers are full of changes. B. Newspapers provide interactions. C. New technologies attract all the people. D. Getting news from other ways is quicker. 7. According to the passage, how will the future of the newspaper be? A. Uncertain. B. Promising. C. Bright. D. Surprising. 【答案】4. D 5. C 6. D 7. A 【解析】 这是一篇说明文。本文主要讲述随着现代媒体技术的发展,阅读传统报纸的年轻人越来越少。报纸如果不创新,可能会消失。 【4题详解】 主旨大意题。文章第一段“In fact, if you're like most young people, you probably don't read the newspaper at all. (事实上,如果你和大多数年轻人一样,你可能根本不看报纸)”引出本文要谈论的话题,看报纸的人很少了。文章最后一段中“If newspapers can't find creative ways to be more than just ink on paper, some experts suggest , they might disappear completely. (一些专家认为,如果报纸不能找到创造性的方法,而不仅仅是纸上的墨水,它们可能会完全消失)”,首尾相呼应,点明报纸这个主题,而且重点介绍看报纸人越来越少,报纸很有可能会消失这一现象,文章二段和三段就是详细分析了这一现象以及原因,所以本文主要就是关于要消失的报纸,故选D。 【5题详解】 推理判断题。根据第二段中“In one recent survey, just 1 9 percent of 1 8-to-34-year-olds said they read a newspaper every day, while 37 percent watch local TV news and 44 percent visit Internet news sites daily. As people turn more and more to new technologies, they turn the pages of newspapers less and less. (在最近的一项调查中,只有19%的18到34岁的年轻人说他们每天看报纸,37%的人看本地电视新闻,44%的人每天访问互联网新闻网站。随着人们越来越多地使用新技术,他们看报纸越来越少)”可知,看报纸的人越来越少,在调查中,看报纸人数的比重只有19%,由此推知,报纸不再是主要的新闻资源,故选C。 【6题详解】 推理判断题。根据第三段中“Thanks to new technology, if you want to know what's going on in the world, you can get breaking news immediately in more ways than one. (多亏了新技术,如果你想知道世界上发生了什么,你可以通过多种方式立即获得突发新闻)”可推断出,因为新技术,获得新闻的方式有更多更快,这让报纸面临着挑战。故选D。 【7题详解】 推理判断题。根据最后一段中“If newspapers can't find creative ways to be more than just ink on paper, some experts suggest , they might disappear completely. (一些专家认为,如果报纸不能找到创造性的方法,而不仅仅是纸上的墨水,它们可能会完全消失)”可知,报纸如果还是传统的方式,没有创新的话,可能会消失。由此推知,报纸以后会怎样,还是很难说的,故选A。 C Some dogs can be really mean. They fight with other dogs and bark (吠) at you on the street when you walk by. Now scientists say that some dogs are badly behaved because they were taken away from their mothers too early. Scientists say this can turn them into aggressive (有攻击性的) dogs. Researchers at the University of Milan in Italy studied 140 dogs aged between 18 months and seven years, according to the Daily Mail newspaper. Half of these dogs had been taken away from their mothers and given new homes when they were between 30 and 40 days old. The other half were taken away when they were 60 days old. Researchers asked the owners where their pets were from and what breed (品种) they were. Then they asked owners to write down whenever their dogs behaved badly. Examples of bad behavior included biting furniture and clothes, barking a lot, and being aggressive toward people. Some dogs got angry if other dogs took away their food and toys. Some got terrified when they were walking outdoors or if they heard a sudden noise. The scientists found that bad behavior was more common in dogs that had been taken away from their mothers between 30 and 40 days old. Behavior was also worse in dogs that had been taken away early and put in pet shops than those that had been removed later. So if you want to keep a pet dog, think twice before getting one younger than two months old. Your puppy could grow up to be a real troublemaker. 8. What does the underlined word “mean” in paragraph 1 refer to? A. Curious. B. Sharp. C. Unkind. D. Intelligent. 9. What happened to the dogs taken away from their mothers too early? A. Barking less. B. Behaving poorly. C. Being brave. D. Being friendly. 10. What do we know about the experiment? A. 140 dogs aged 1 8 days to 7 months are studied. B. Breeds have a close connection with bad behavior . C. The earlier dogs are removed, the worse they behave. D. All the dogs aren't taken away from their mothers after birth. 11. What is the writer's advice on keeping a pet dog? A. Stopping their bad behaviors. B. Thinking little for a troublemaker. C. Keeping a dog older than two months. D. Keeping a dog younger than two months. 【答案】8. C 9. B 10. C 11. C 【解析】 这是一篇说明文。主要介绍了狗如果过早离开它母亲,以后可能会更有攻击性这一现象。 【8题详解】 词句猜测题。根据划线部分下一句“They fight with other dogs and bark (吠) at you on the street when you walk by. (他们会和其他狗打架,当你经过的时候,还会在街上对你吠叫)”可知有些狗是不友好的,由此推知划线词意为“不友好的”与unkind同义。故选 C。 【9题详解】 细节理解题。根据第一段中“Now scientists say that some dogs are badly behaved because they were taken away from their mothers too early. Scientists say this can turn them into aggressive (有攻击性的) dogs. (现在科学家们说,有些狗行为不好是因为它们被过早地从母亲身边带走。科学家说这会使它们变成攻击性很强的狗) ”以及第四段中“The scientists found that bad behavior was more common in dogs that had been taken away from their mothers between 30 and 40 days old. (科学家们发现,30到40天大的狗被从母亲身边带走,这样狗的不良行为更为常见) ”,可知,狗如果过早被从母亲身边带走,他们会有很多有攻击性的、不良的行为,故选B。 【10题详解】 细节理解题。根据第四段最后一句“Behavior was also worse in dogs that had been taken away early and put in pet shops than those that had been removed later. (早期被带走并放进宠物店的狗的行为也比后来被搬走的狗更糟糕)”可知,被带走的越早,狗的行为越糟糕,故选C。 【11题详解】 推理判断题。根据文章最后一段中“So if you want to keep a pet dog, think twice before getting one younger than two months old. (所以,如果你想养一只宠物狗,在养一只不到两个月大的狗之前要三思而后行) ”可知,收养两个月大以下的宠物狗要慎重,那么如果要养狗的话,应该养两个月以上的狗,故选C。 D Have your parents ever told you any strange or alarming things about protecting your eyes? For example,they might have said that you'd go blind from reading in the dark, but you could make up for it by eating a lot of carrots. This is just one of the misunderstandings you may have heard of. Below are picked out scientific explanations for three mistakes that people often make about eyes. Let's take a look. Can eating carrots improve your vision? If eating carrots helps us see better, why do so many students end up wearing glasses? Carrots are rich in vitamin A, which is essential for our eyes' general health. Vitamin A helps the eyes to make light into signals, allowing people to see in low light conditions. However, eating more carrots doesn’t help you see better. A certain minimum amount will help, but a large number of carrots will not give you superhuman vision or allow you to get rid of your glasses. If your parents have bad eyesight, will you have bad eyesight, too? Parents are often concerned about the causes of nearsightedness (近视).Many people believe that if parents are shortsighted, their children will suffer from the same problems. Nearsightedness can be genetic (遗传的). A study by the American Optometric Association found that if both parents are nearsighted, there's a 33 to 60 percent chance that the child is. For children who have one parent with nearsightedness, the chance is 23 to 40 percent, and it's down to 6 to 15 percent for kids with non-nearsighted parents. So no matter how bad your parents' vision is, you still have the chance of good eyesight. Is it true that people who are color blind can't see colors? Color blindness doesn’t mean that someone can't see colors at all, like a black and white movie. Most commonly,
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:山西省晋中市2020-2021学年高一英语上学期期末调研试题.doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2208970.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork