2021届高考英语二轮复习-强化练阅读理解—细节理解题课时优化作业.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 复习 强化 阅读 理解 细节 课时 优化 作业
- 资源描述:
-
2021届高考英语二轮复习 强化练阅读理解—细节理解题课时优化作业 2021届高考英语二轮复习 强化练阅读理解—细节理解题课时优化作业 年级: 姓名: 强化练(一) 阅读理解——细节理解题(一) A The following four famous paintings—from Jan van Eyck's portrait to Pablo Picasso's masterpiece—have stood the test of time. The Arnolfini Portrait Jan van Eyck's The Arnolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and a woman hold hands with a window behind him and a bed behind her, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London.This painting is not only visually interesting but also famed.It is also an informative document on fifteenthcentury society, through Jan van Eyck's heavy use of symbolism—while husbands went out to engage in business, wives concerned themselves with domestic duties. The Starry Night Vincent van Gogh painted The Starry Night, an oil on canvas (油画布), a moderately abstract landscape painting of a night sky over a small hillside village, during his 12month stay at the mental hospital in SaintRmydeProvence, France between 1889 and 1890.When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of Vincent van Gogh's most famous works. The Harvesters The Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565.It depicts (描绘) the harvest time which most commonly occurred within the months of July and August.Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, once held this painting.The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City since 1919. Guernica Guernica, a large oil painting, was painted by the Cubist (立体派的) Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.The title “Guernica” refers to the city that was bombed during the war.The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an antiwar symbol and a reminder of the tragedies of war.Today, the painting is housed at the Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in Madrid. [语篇解读] 文章介绍了四幅世界绘画名作的相关情况,包括其创作时间、画作内容等。 1.Which of the following paintings was produced earliest? A.Guernica. B.The Harvesters. C.The Starry Night. D.The Arnolfini Portrait. 解析:细节理解题。根据文章对四幅画的介绍可知,The Arnolfini Portrait的创作时间是1434年,The Starry Night创作于1889至1890年间,The Harvesters创作于1565年,Guernica创作于1937年。对上述四幅画的创作时间进行对比可知,D项正确。 答案:D 2.Who created the painting describing the harvest seasons? A.Pieter Bruegel the Elder. B.Vincent van Gogh. C.Jan van Eyck. D.Pablo Picasso. 解析:细节理解题。 根据The Harvesters部分第二句“It depicts the harvest time which most commonly occurred within the months of July and August.”可知,Pieter Bruegel the Elder的画作描述了丰收季节的情况。故选A。 答案:A 3.What do we know about the painting The Starry Night? A.It was painted on wood in oils. B.It described the painter's life in hospital. C.It wasn't widely recognized before 1941. D.It was given away to the museum by a collector. 解析:细节理解题。根据The Starry Night部分最后一句可知,1941年,当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时,它并不太有名,但后来却成为梵高最著名的作品之一。故选C。 答案:C B Erik KobayashiSolomon spent a day with Dr.Paul Gauthier, a plant physiologist specializing in vertical (垂直的) farming research and came away with several important ideas about vertical farming. Humans have 12,000 years of experience in growing food, but only a generation's worth of experience or so in growing crops indoors.We are still progressing up the technology learning curve (曲线).What's more, traditional farming techniques are based on conditions that are not applicable to vertical farming.Therefore, without taking time to understand the science, vertical farming is not likely to be able to live up to its implied promise. The cost of powering LED grow lights is one of the biggest problems a vertical farm must overcome.Dr.Louis Albright at Cornell has characterized vertical farms as the “pieinthesky” business.He famously calculates, for instance, that the cost of a loaf of bread would be $24 if farmed indoors—the cost is too high.Gauthier acknowledges that energy prices are high but points out that scientific work has shown that only about 6% of available sunlight is used in crop photosynthesis (光合作用), so there may be ways of growing the same plants with less light. Gauthier also points out that while energy costs are a bit high, vertical farming does create enormous efficiencies in other areas.Water usage may be significantly reduced because the same water can be recycled time and again.Fertilizer use can be greatly reduced and pesticides for pest control are unnecessary.It's clear that vertical farming offers real value to society. The future is probably mixed.In some environments—the Middle East, for instance—a move to vertical farming is a nobrainer.An indoor farm in Saudi Arabia, for instance, can use solar energy to power LEDs at low cost without shading other farmland.In other environments, though, the expense of establishing a facility places a high bar on growth and profitability.A large vertical farming and equipment operation only started generating a small profit eight years into its nineyear life. [语篇解读] 文章主要介绍了垂直农业发展所面临的困难以及垂直农业的优点和未来。 4.What can we infer about vertical farming in Paragraph 2? A.It will replace traditional farming one day. B.It relies on research of more basic science. C.It can be applicable under different conditions. D.It actually came into being 12,000 years ago. 解析:细节理解题。根据第二段第四句“Therefore, without taking time to understand the science, vertical farming is not likely to be able to live up to its implied promise.”可知,如果不花时间去了解科学,垂直农业就不可能实现其潜在的前景。由此可知,垂直农业的发展依赖更多的基础科学的研究。故选B。 答案:B 5.What does Dr.Louis Albright think of vertical farms? A.They use less light than traditional ones. B.They may seem very unlikely to succeed. C.They can overcome many problems in farming. D.They do not need any natural sunlight any longer. 解析:细节理解题。据第三段第二句“Dr.Louis Albright at Cornell has characterized vertical farms as the ‘pieinthesky’ business.”及下文列举的他预测使用垂直农业生产会使一条面包过贵的问题可知,Dr.Louis Albright认为垂直农业似乎不太可能成功。故选B。 答案:B 6.What is the fourth paragraph mainly about? A.The ways of reducing costs of vertical farming. B.The secrets of developing vertical farming. C.The recent trend of vertical farming. D.The benefits of vertical farming. 解析:段落大意题。根据第四段第一句中的“vertical farming does create enormous efficiencies in other areas”及本段最后一句“It's clear that vertical farming offers real value to society.”可知,垂直农业确实在其他领域创造了提高功效的方法,为社会提供了真正的价值;该段第二、三句列举了垂直农业具体在哪些领域创造了提高功效的方法。由此可知,本段主要讲的是垂直农业的好处。故选D。 答案:D 7.Why is the example of “an indoor farm in Saudi Arabia” mentioned? A.To show vertical farming can work well in some places. B.To prove solar energy is vital for farming in Saudi Arabia. C.To confirm the expense of setting up a vertical farm is high. D.To argue that vegetables do not need to be imported any longer. 解析:推理判断题。根据最后一段第一句“The future is probably mixed.”和本段中的in some environments以及in other environments可知,本段主要讲了在不同的环境中垂直农业未来的情况不同;又根据本段第三句中的“can use solar energy...shading other farmland”可知,列举“an indoor farm in Saudi Arabia”的例子,是为了说明在有些地方垂直农业可以运转良好。故选A。 答案:A C Loma Linda, California, a city of 21,000, is one of the five original blue zones, regions in the world where people live longest and are the healthiest.In fact, people in this community tend to live 8 to 10 years longer than the average American. Experts say that's because Loma Linda has one of the highest concentrations of SeventhDay Adventists in the world.The religion suggests a healthy lifestyle and a life of service to the church and community, which contributes to their longevity (长寿). “I never had stress,” said Dr.Ellsworth Wareham, a lifelong SeventhDay Adventist.He was 100 years old at the time.“I have a philosophy: You do the best you can.And don't give any thought to the things you can't do anything about.” Like 10% of the Adventist community, Wareham was a vegan (纯素食主义者).Another 30% are lactoovo vegetarians who eat dairy and eggs, while another 8% eat fish but not other meat. “Even our nonvegetarians are relatively low meat consumers,” said Dr.Michael Orlich, the principal investigator of a study dedicated to examining the link between healthy lifestyle factors and diseases in 96,000 Seventhday Adventists in North America. What does that vegetarian lifestyle accomplish? A lower weight, for one.Other key factors to longevity: Only 1% of the Seventhday Adventist community in the study smoke.Little or no alcohol is consumed.Daily exercise out in the fresh air of nature is the norm.The church advocates a life of service, so dedication to volunteering is typical, which contributes to a sense of community. Add all of these factors together and what do you get? A healthier body, less likely to succumb to diseases tied to obesity, such as diabetes, high blood pressure, cancer and heart disease. Few of us practice these healthy lifestyle habits, and much less of us do them all at once.“The good news is that it's never too late to start.Some evidence suggests that changing a few simple lifestyle factors can have a profound difference in the risk of major diseases and the likelihood (可能性) of living a long life. People can usually get impressive benefits even in a short length of time,” Orlich said. [语篇解读] 本文是一篇说明文。科学研究表明,养成良好的生活习惯,不仅能让我们更健康,还能延长我们的寿命。 8.What is special about Loma Linda according to the text? A.It is located in a special place. B.It has a rather small population. C.Its locals usually enjoy a long life. D.Its locals look different from the average American. 解析:细节理解题。根据第一段的最后一句可知,生活在Loma Linda的居民都是很长寿的。 答案:C 9.What is the secret to Wareham's long life? A.He has a good relationship with his neighbors. B.He never puts pressure on himself. C.He is a low meat consumer. D.He is always hardworking. 解析:细节理解题。根据第三段可知,他长寿的秘诀是零压力生活。 答案:B 10.What does the underlined part “succumb to” in Paragraph 7 probably mean? A.Suffer from. B.Respond to. C.Adapt to. D.Pass on. 解析:词义猜测题。根据语境可知,此处是指患有疾病。 答案:A 11.What does Orlich mainly want to show in the last paragraph? A.It is necessary to start healthy lifestyle habits early. B.It takes a long time to form healthy lifestyle habits. C.It is difficult to understand the benefits of healthy habits. D.Healthy lifestyle habits can bring benefits in a short time. 解析:细节理解题。根据最后一段可知,Orlich主要想表达的是:开启健康的生活习惯从来不会太迟,因为它们会在短时间内带来意想不到的效果。 答案:D展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2021届高考英语二轮复习-强化练阅读理解—细节理解题课时优化作业.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2208960.html