六年级上学期阅读理解专项英语复习试卷测试题(答案)(译林版版).doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 六年级 上学 阅读 理解 专项 英语 复习 试卷 测试 答案 译林版版
- 资源描述:
-
六年级上学期阅读理解专项英语复习试卷测试题(答案)(译林版版) 一、阅读理解 Jim went to a beautiful beach on Monday with his friends. It was sunny and hot. So they had great fun playing in the water. They went shopping at 3:20 p.m. But the shops were crowded(拥挤的). They didn’t enjoy it. The next day, it was rainy, so they went to a museum. It was boring. Jim found a small boy crying in the corner. The boy was lost. Jim helped the boy find his father. Jim was very happy. But he had no money to take a taxi. So he had to walk back to the hotel. That made him very tired. On Wednesday, the weather was very cool, so they played tennis. They played all morning. It was really fun. 1、Jim went to a beautiful beach on a _______ Monday with his friends. ( ) A.rainy B.sunny C.cold D.warm 2、They went shopping _______. ( ) A.in the morning B.in the afternoon C.at night D.at noon 3、There were _______ people in the shops. ( ) A.any B.few C.many D.no 4、They went to a museum on _______. ( ) A.Monday B.Tuesday C.Thursday D.Friday 5、Playing tennis all morning was _______. ( ) A.terrible B.boring C.tiring D.fun 二、阅读理解 One day, a rich old businessman in a small town meets a driver, a coach and a fisherman. He gives them three seeds (种子) and says, "Bring me the flowers in three months. The man with the most beautiful flower can have my money!" After three months, the driver brings a big red flower. The coach brings a small purple flower. But the poor fisherman brings nothing. He is very sad. "I don't know why!" he says. "I watered it every day.” "You are honest (诚实的)!" the businessman says. "The seeds are bad and will never (永不) sprout! The money is yours.” The fisherman is very happy. The other two men feel ashamed and sad. 6、How many characters (人物) are there in the story? ( ) A.Three. B.Four. 7、Where does the businessman meet the three men? ( ) A.In a small town. B.At sea. 8、What does "sprout" mean? ( ) A.枯萎 B.发芽 9、How does the fisherman feel at the end(结局)? ( ) A.He feels very sad. B.He feels very happy. 10、What does the story tell us? ( ) A.People should be honest. B.People should work hard. 三、阅读理解 Daniel comes from Sydney. He is now staying in Beijing with his family. He usually gets up at about 6:30 am and has breakfast at 7:00 am. Then he leaves home at 7:15 am. He gets to school at 7:45 am. His first class begins at 8:00 am. There are four lessons in the morning. Morning classes are over at 11:50 am, and he has lunch 10 minutes later. Afternoon classes begin at 1:30 pm. There are two lessons in the afternoon. They are over at 3:10 pm. Daniel usually stays at school for another hour to play soccer, and then goes home. 11、Where is Daniel living now? ( ) A.Sydney. B.Beijing. C.New York. D.Shenzhen. 12、When does Daniel’s first class begin? ( ) A.At 7:15 am. B.At 7:45 am. C.At 8:00 am. D.At 8:15 am. 13、What time does Daniel have lunch? ( ) A.At 11:50 am. B.At 12 o'clock. C.At 12:10 pm. D.At 12:20 pm. 14、How many classes do they have a day? ( ) A.Four. B.Two. C.Six. D.Eight. 15、After school, Daniel usually stays at school for one hour to ________. ( ) A.play soccer B.play basketball C.do his homework D.play music 四、阅读理解 Do you know Beijing? It’s the capital of China. Beijing is a very big and very beautiful city. It’s got a very long history. There are many famous places of interest in Beijing. They are the Great Wall, the Summer Palace (颐和园), the Ming Tombs, the Forbidden City (故宫) and other places. Thousands of people from different countries come to visit Beijing every year. The best season to visit Beijing is autumn. On National Day, the Tian’anmen Square is like a sea of flowers. All the people in Beijing are trying to make the city more beautiful. 16、________ is the capital of China. ( ) A.Shanghai B.Beijing C.Dalian 17、Beijing is _________ city in China. ( ) A.a small and beautiful B.a big and young C.an old and beautiful 18、—How many famous places are there in the text (文本)? ( ) —There are _______. A.four B.five C.six 19、When you visit Beijing, __________ is the best time. ( ) A.every year B.the autumn C.National Day 20、The people in Beijing _________ the city very much. ( ) A.don’t like B.miss C.love 五、阅读理解 阅读短文,选择正确的答案。 In August, it is very hot and wet in the southern part (南部) of the US. People there easily have heart trouble (心脏病) and other kinds of health problems (健康问题) during this month. In the Northeast (东北部) and the Middle West (中西部), people have heart trouble after the weather changes in February or March. The weather can also influence (影响) intelligence (智力). For example, in a 1983 study, the IQ scores (分数) of some students were very high during a storm, but after the storm, their scores were low. Very hot weather, on the other hand, can decrease (减少) it. Weather also influences people’s feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel depressed during cold weather and don’t want to do anything. Low air pressure (气压) makes people feel free, but it also increases forgetfulness. People leave more bags and umbrellas on buses and in stores on low pressure days. There is “perfect weather” for work and health. People feel best at a temperature of about 64°F with 65 per cent humidity (湿度). 21、American people _______ may easily have heart trouble. ( ) A.in the southern part in August B.in the northern part in July C.in the Middle West in July D.in the Northeast in August 22、Intelligence may be lower _______. ( ) A.during a storm B.on a very hot day C.when it is sunny D.before the storm 23、The underlined word “depressed” in Paragraph 3 means “_______”. ( ) A.兴奋的 B.忧郁的 C.愉快的 D.担心的 24、In “perfect weather”, _______. ( ) A.both the fat and the thin are healthy B.the students do very well in exams C.the air pressure is low D.the humidity is 65% and the temperature is about 64°F 25、Weather influences people’s _______. ( ) A.health B.intelligence C.health and intelligence D.health, intelligence and feelings 六、阅读理解 Mickey is a mouse. Milly is his brother. They are happy, but now they are hungry. “I like cakes. Let’s eat some cakes,” says Mickey. “It sounds good! But where’s the cake?” Milly asks. Suddenly they find a cake. But a big cat is near the cake. Milly comes out of the hole(洞)and makes a face(扮鬼脸)at the cat. The cat is angry. He runs after Milly. Meanwhile(同时), Mickey takes the cake. And Milly runs back to the hole in time. They eat the cake. 26、Mickey and Milly are ______. ( ) A.brothers B.friends C.sisters 27、______ like(s) cake. ( ) A.Mickey B.Milly C.A and B 28、There’s a ______ near the cake. ( ) A.man B.boy C.cat 29、______ make(s) a face at the cat. ( ) A.Mickey B.Milly C.A and B 30、______ take(s) the cake into the hole. ( ) A.Milly B.The cat C.Mickey 【参考答案】 一、阅读理解 1、B 2、B 3、C 4、B 5、D 【分析】短文主要描写了吉姆和朋友周一到周三的经历。 1、句意:在一个__________星期一,吉姆和他的朋友们 解析:1、B 2、B 3、C 4、B 5、D 【分析】短文主要描写了吉姆和朋友周一到周三的经历。 1、句意:在一个__________星期一,吉姆和他的朋友们去了一个美丽的海滩。A下雨的,B晴朗的,C寒冷的,D温暖的。根据文中句子It was sunny and hot. 可知天气是晴朗炎热的,故选B。 2、句意:他们__________去购物。A在早上,B在下午,C在晚上,D在中午。根据文中句子They went shopping at 3:20 p.m.可知他们在下午3点20分去购物,故选B。 3、句意:在商店里有__________人。A任何,B少数,几乎没有,C许多,D没有。根据文中句子But the shops were crowded(拥挤的).可知商店里很拥挤,所以有很多人,故选C。 4、句意:他们在__________去博物馆。A周一,B周二,C周四,D周五。根据文中句子Jim went to a beautiful beach on Monday with his friends. The next day, it was rainy, so they went to a museum. 可知他们在星期二去博物馆,故选B。 5、句意:整个早上都在打网球是__________。A糟糕的,B无聊的,C累人的,D有趣的。根据文中句子It was really fun.可知整个早上打网球是有趣的,故选D。 【点睛】 二、阅读理解 6、B 7、A 8、B 9、B 10、A 【导语】本文讲了诚实的寓言故事。 6、句意:故事里有多少个人物?A三个。B四个。根据全文可知故事里有四个人物, 解析:6、B 7、A 8、B 9、B 10、A 【导语】本文讲了诚实的寓言故事。 6、句意:故事里有多少个人物?A三个。B四个。根据全文可知故事里有四个人物,故选B。 7、句意:商人在哪里遇到这三个人?A在一个小镇上。B在海上。根据One day, a rich old businessman in a small town meets a driver, a coach and a fisherman.,可知商人在小城镇上遇到这三个人,故选A。 8、句意:sprout意思是什么?根据文章语境可知sprout意思是发芽,故选B。 9、句意:渔夫最后感觉如何?A他感觉很伤心。B他感觉很高兴。根据The fisherman is very happy.,可知渔夫最后很高兴,故选B。 10、句意:这个故事告诉我们什么?A人应该诚实。B人应该努力工作。根据全文可知这个故事告诉我们人应该诚实,故选A。 三、阅读理解 11、B 12、C 13、B 14、C 15、A 【分析】短文大意:短文介绍了丹尼尔现在和他的家人在北京学校生活。 11、句意:丹尼尔现在住在哪里?A悉 解析:11、B 12、C 13、B 14、C 15、A 【分析】短文大意:短文介绍了丹尼尔现在和他的家人在北京学校生活。 11、句意:丹尼尔现在住在哪里?A悉尼。B北京。C纽约。C深圳。根据短文中的Daniel comes from Sydney. He is now staying in Beijing with his family. 可知丹尼尔现在在北京,故选B。 12、句意:丹尼尔第一节课什么时候开始?A在上午7:15。B在上午7:45。C在上午8:00。D在上午8:15。根据短文中的 His first class begins at 8:00 am.可知他的第一节课在上午八点开始,故选C。 13、句意:丹尼尔在什么时间吃午饭?A在上午11:50。B在12点钟。C在下午12:10。D在下午12:20。根据短文中的Morning classes are over at 11:50 am, and he has lunch 10 minutes later.可知上午课11:50结束,十分钟后吃午饭,丹尼尔在12点钟吃午饭,故选B。 14、句意:他们一天有多少节课?A四。B二。C六。D八。根据短文中的There are four lessons in the morning.There are two lessons in the afternoon. 可知上午有四节课,下午有两节课,一天有六节课,故选C。 15、句意:放学后,丹尼尔通常在学校呆一个小时____。A踢足球,B打篮球,C做作业,D播放音乐,根据短文中的 Daniel usually stays at school for another hour to play soccer, and then goes home.可知放学后,丹尼尔通常在学校呆一个小时踢足球,故选A。 【点睛】 四、阅读理解 16、B 17、C 18、B 19、B 20、C 解析:16、B 17、C 18、B 19、B 20、C 五、阅读理解 21、A 22、B 23、B 24、D 25、D 【分析】短文大意:天气对人的影响。 21、句意:_____美国人会很容易地患心脏病。根据In Augu 解析:21、A 22、B 23、B 24、D 25、D 【分析】短文大意:天气对人的影响。 21、句意:_____美国人会很容易地患心脏病。根据In August, it is very hot and wet in the southern part (南部) of the US. People there easily have heart trouble (心脏病) and other kinds of health problems (健康问题) during this month.可知是美国的南部,故选A。 22、句意:智力____可能会更低。根据Very hot weather, on the other hand, can decrease (减少) it.可知是热天会让人的智力下降,故选B。 23、句意:划线单词depressed在第三段的意思是____。depressed抑郁的,沮丧的;故选B。 24、句意:在“完美的天气里”______。根据People feel best at a temperature of about 64°F with 65 per cent humidity (湿度).可知是湿度65%,温度64°F。故选D。 25、句意:天气影响人们的______。根据第一段和The weather can also influence (影响) intelligence (智力). 和Weather also influences people’s feelings.可知天气会影响人们的健康,智力和感情。故选D。 【点睛】 六、阅读理解 26、A 27、A 28、C 29、B 30、C 解析:26、A 27、A 28、C 29、B 30、C展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




六年级上学期阅读理解专项英语复习试卷测试题(答案)(译林版版).doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1928738.html