分享
分销 收藏 举报 申诉 / 8
播放页_导航下方通栏广告

类型小学六年级上册阅读理解专项英语模拟培优试题(答案).doc

  • 上传人:w****g
  • 文档编号:1928737
  • 上传时间:2024-05-11
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:50.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    小学 六年级 上册 阅读 理解 专项 英语 模拟 试题 答案
    资源描述:
    小学六年级上册阅读理解专项英语模拟培优试题(答案) 一、阅读理解 It was Sunday. Jim did not have to go to school. So he helped his father in the garden (花园). After two hours in the garden, he was tired. He went in the room and took out an ice-cream from the fridge (冰箱). He asked his father if he felt thirsty (口渴). And if he said yes he would bring him a bottle of Cola. But his father said no. And he told Jim when he was young he often helped his parents with the work on the farm. Sometimes the weather was hot and sometimes it was cold and windy. But he never gave up even if he was hungry or thirsty. He thought a real man could stand everything that others couldn’t bear. 1、What did Jim do on Sunday? (     ) A.Helped his parents with the farm work. B.Helped his father in the garden in his house. C.Watched TV all day. D.Went to school. 2、Can you guess how the weather was then? (     ) A.Cold and windy. B.Very hot. C.Rainy. D.Snowy. 3、Did his father work on the farm when he was young? (     ) A.Yes, he did. B.No, he didn’t. C.We don’t know. D.No, he wasn’t. 4、Did his father drink Cola? (     ) A.Yes, he did. B.No, he didn’t. C.He drank a little. D.He ate an ice-cream. 5、Why did Jim help his father work in the garden? (     ) A.Because he didn’t have to go to school. B.Because his family was poor. C.Because he liked doing housework. D.Because his father made him do it. 二、阅读理解 Today is Sunday. It is a sunny morning. Robin is going to sit on the grass when he hears, “Wait!” It is a little ant. He is afraid. “Please don’t sit on me. One day I can help you.” “Don’t worry, little ant. I won’t sit on you,” says Robin. The next day, it is raining. Robin is in the park. He is stuck in the mud. He is worried. Then he hears, “Let us help you!” It is the ant and all of his friends. They are strong. They pull Robin out of the mud. Every one is happy! 6、What day is it today? (   ) A.Monday. B.Sunday. C.Saturday. 7、What is Robin going to do? (   ) A.He is going to draw pictures. B.He is going to sit on the grass. C.He is going to wash clothes. 8、How does the little ant feel? (   ) A.He is angry. B.He is sad. C.He is afraid. 9、When is raining? (   ) A.Monday. B.Sunday. C.Friday. 10、How does Robin feel? (   ) A.He is worried. B.He is afraid. C.He is sad. 三、阅读理解 It was Children’s Day last Sunday. In the morning, Lily went to the zoo with her parents. She found there were many animals in the zoo. Lily likes the bears. She fed them with some food. In the afternoon, Lily visited her grandparents. They gave Lily a gift. It was a beautiful dress. Then Lily chatted with her grandparents in the living room. They had dinner together at about six o'clock. Lily was very happy last Children’s Day. 11、Last Saturday was _______. (      ) A.the thirty-first of May B.the second of June C.the first of June 12、Lily and her _______ went to the _______. (      ) A.friends; zoo B.parents; park C.parents; zoo 13、Lily used the _______ to feed the _______. (      ) A.fruit; bears B.food; bears C.food; monkeys 14、Lily’s grandparents gave Lily a _______. (      ) A.dress B.skirt C.school bag 15、Lily and her grandparents _______ in the afternoon. (      ) A.chatted in the garden B.watched TV in the living room C.chatted in the living room 四、阅读理解 Zhao Hua lives in Guangzhou. His mother is an English teacher. She goes to work by bus every day. Zhao Hua's father is a fisherman. He works at sea. He likes watching TV. He goes to work by car. Zhao Li is Zhao Hua's twin sister (双胞胎姐姐) . Zhao Li likes playing the piano and watching cartoons. She goes to school on foot. Zhao Hua likes swimming and riding a bike. He goes to school by bike. On the weekend, Zhao Li plays the piano and watches TV. Zhao Hua swims or rides a bike. They are happy. 16、What does Zhao Hua's mother do? (     ) A.She's a teacher. B.She's an engineer. C.She's a coach. 17、What's Zhao Hua's father's hobby? (     ) A.He likes playing the piano. B.He likes watching TV. C.He likes singing. 18、How does Zhao Li go to school? (     ) A.On foot. B.By car. C.By bus. 19、What are Zhao Hua's hobbies? (     ) A.Swimming and riding a bike. B.Playing the piano and watching cartoons. C.Singing and dancing. 20、How do they feel? (     ) A.They are happy. B.They are worried. C.They are sad. 五、阅读理解 The e-schoolbag Heavy schoolbags are bad for students’ health. Now the e-schoolbag will help students. In fact, the e-schoolbag is a computer for students. It is small and light, but it can store (存储) many things for students, such as textbooks and exercises. Students can also use chips. They can put the right chip into the e-schoolbag and read the textbooks page by page on the screen. Students can also use the e-schoolbag to take notes or send emails to their teachers. Some people say the e-schoolbag is good for students’ study, but some people say it’s not good for students’ eyes. I think time will tell us the result. 21、The e-schoolbag is a(n) __________. (   ) A.computer B.mobile phone C.e-book 22、The e-schoolbag is __________. (   ) A.light and big B.big and heavy C.small and light 23、Students can use __________ to store textbooks. (   ) A.chips B.paper C.exercise books 24、Students can use the e-schoolbag to __________. (   ) A.talk with their friends B.make chips C.read textbooks and take notes 25、Which of the following is TRUE? (   ) A.We can’t buy the e-schoolbag now. B.The e-schoolbag may be bad for students’ eyes. C.All parents don’t like the e-schoolbag. 六、阅读理解 Some children are talking about their dreams. “My hobby is drawing pictures, and I can draw very well. I’m going to be an artist one day.” Mary says. “I like drawing, too. But I don’t want to be an artist. I’m going to be an art teacher in my hometown (家乡), Munich. I love to stay with kids.” says Lucy. “I like helping people. It makes me happy. I want to be a police officer. I will study hard and do more exercise,” Max says. “Dancing is my favourite. I’m going to be a dancer in the future. Maybe one day you can see me on TV,” John says. At that time their teacher Miss White comes, she hears what the children say. “My dear children. Your dreams will come true, if you study hard. ” 26、Mary is good at ______. (    ) A.drawing B.dancing C.helping people 27、Max wants to be a ______ one day. (    ) A.singer B.scientist C.police officer 28、Where is Lucy from? ______. (    ) A.Canada B.Germany C.America 29、What does the underlined sentence “Your dream will come true,” mean? (    ) A.祝你好梦。 B.美梦成真。 C.白日做梦。 30、As a student, what should we do every day? (    ) A.Talk about our dreams with our friends. B.Play games and watch TV. C.Study hard. 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、B     3、A     4、B     5、A 【导语】本文主要讲述了周日吉姆帮助父亲在花园里干活的事情。 1、句意:周日吉姆做了什么?A选项“帮助父母干农活。 解析:1、B     2、B     3、A     4、B     5、A 【导语】本文主要讲述了周日吉姆帮助父亲在花园里干活的事情。 1、句意:周日吉姆做了什么?A选项“帮助父母干农活。”B选项“帮助父亲在家里的花园里干活。”C选项“看一整天电视。”D选项“去学校。”根据文中“So he helped his father in the garden”可知周日吉姆帮助父亲在家里的花园里干活,故选B。 2、句意:你能猜到当时的天气吗?A选项“寒冷多风的天气。”B选项“非常炎热。”C选项“下雨的天气。”D选项“下雪的天气。”根据文中“He went in the room and took out an ice-cream from the fridge.”可猜测天气非常炎热,故选B。 3、句意:他父亲年轻时在农场工作吗?A选项“是的,他在。”B选项“不,他不在。”C选项“我们不知道。”D选项“不,他不是。”根据文中“And he told Jim when he was young he often helped his parents with the work on the farm.”可知他父亲年轻时在农场工作,故选A。 4、句意:他爸爸喝可乐了吗?A选项“是的,他喝了。”B选项“不,他没喝。”C选项“他喝了一点。”D选项“他吃了个冰激凌。”根据文中“And if he said yes he would bring him a bottle of Cola. But his father said no.”可知他爸爸没有喝可乐,故选B。 5、句意:吉姆为什么帮他父亲在花园里干活?A选项“因为他不用去上学。”B选项“因为他的家庭很穷。”C选项“因为他喜欢做家务。”D选项“因为他父亲逼他这么做的。”根据文中“Jim did not have to go to school. So he helped his father in the garden.”可知吉姆帮他父亲在花园里干活是因为他不用去上学,故选A。 二、阅读理解 6、B     7、B     8、C     9、A     10、A 【导语】本文介绍了罗宾星期日在草地和一只蚂蚁互帮互助的故事。 6、问句为:今天星期几?根据Today is S 解析:6、B     7、B     8、C     9、A     10、A 【导语】本文介绍了罗宾星期日在草地和一只蚂蚁互帮互助的故事。 6、问句为:今天星期几?根据Today is Sunday.可知,今天是星期日。A星期一,B星期日,C星期六。故选B。 7、问句为:罗宾正准备做什么?根据Robin is going to sit on the grass when he hears, “Wait!”可知,罗宾正准备坐在草地上。A他打算画画。B他打算坐在草地上。C他打算洗衣服。故选B。 8、问句为:小蚂蚁感觉如何?根据It is a little ant. He is afraid.可知,小蚂蚁很害怕。A他很生气。B他很难过。C他很害怕。故选C。 9、问句为:什么时候下雨的?根据The next day, it is raining.可知,第二天,下雨了。今天是星期日,第二天是星期一。A星期一,B星期日,C星期五。故选A。 10、问句为:罗宾感觉如何?根据He is worried.可知,罗宾很担心。A他很担心。B他很害怕。C他很伤心。故选A。 三、阅读理解 11、A     12、C     13、B     14、A     15、C 【分析】短文大意:短文介绍了莉莉儿童节的一天。 11、句意:上周六是____。根据短文中的It was 解析:11、A     12、C     13、B     14、A     15、C 【分析】短文大意:短文介绍了莉莉儿童节的一天。 11、句意:上周六是____。根据短文中的It was Children’s Day last Sunday.上周日是儿童节。儿童节是六月一号,周六是五月三十一号the thirty-first of May,可知B、C选项不符合,A选项符合,故选A。 12、句意:莉莉和她的____去____。根据短文中的 Lily went to the zoo with her parents.莉莉和她的父母去了动物园。可知A、B选项不符合,C选项parents; zoo父母;动物园,符合题意,故选C。 13、句意:莉莉使用___喂养____。根据短文中的Lily likes the bears. She fed them with some food.莉莉喜欢熊,她用一些食物喂养它们。可知A、C选项不符合,B选项food; bears食物;熊,符合题意,故选B。 14、句意:莉莉的祖父母给莉莉一个____。根据短文中It was a beautiful dress.它是一件漂亮的连衣裙。可知B、C选项不符合,A选项dress连衣裙,符合题意,故选A。 15、句意:在下午莉莉和她的祖父母____。根据短文中的 Then Lily chatted with her grandparents in the living room. 然后莉莉她的祖父母在客厅聊天。可知A、B选项不符合,C选项chatted in the living room在客厅聊天,符合题意,故选C。 【点睛】 四、阅读理解 16、A     17、B     18、A     19、A     20、A 【导语】本文主要讲述了赵华一家人的基本情况,包括职业,出行方式,喜好等。 16、句意:赵华的母亲是做什 解析:16、A     17、B     18、A     19、A     20、A 【导语】本文主要讲述了赵华一家人的基本情况,包括职业,出行方式,喜好等。 16、句意:赵华的母亲是做什么的?A她是一名老师,B她是一名工程师,C她是一名教练。根据His mother is an English teacher.可知他妈妈是个英语老师,故选A。 17、句意:赵华爸爸的爱好是什么?A他喜欢弹钢琴,B他喜欢看电视,C他喜欢唱歌。根据He likes watching TV.可知赵华的父亲喜欢看电视,故选B。 18、句意:赵力怎么去上学的?A步行,B乘车,乘公交车。C根据She goes to school on foot.可知她步行去学校,故选A。 19、句意:赵华的爱好是什么?A游泳和骑自行车,B弹钢琴和看卡通片,C唱歌跳舞。根据Zhao Hua likes swimming and riding a bike.可知赵华喜欢游泳和骑自行车,故选A。 20、句意:他们感觉怎么样?A他们很幸福,B他们很着急,C他们很伤心。根据They are happy.可知他们很幸福,故选A。 五、阅读理解 21、A     22、C     23、A     24、C     25、B 【分析】短文大意:主要讨论电子书包的好处和坏处。 21、句意:电子书包是一个___。由短文In fac 解析:21、A     22、C     23、A     24、C     25、B 【分析】短文大意:主要讨论电子书包的好处和坏处。 21、句意:电子书包是一个___。由短文In fact, the e-schoolbag is a computer for students. 可知电子书包是一个电脑,A电脑,B移动电话,C电子书,故选A。 22、句意:电子书包___。由短文It is small and light, but it can store (存储) many things for students, such as textbooks and exercises.可知电子书包又小又轻,结合选项C符合题意,故选C。 23、句意:学生们可以使用___来存储课本。由短文They can put the right chip into the e-schoolbag and read the textbooks page by page on the screen. 可知学生们可以用芯片储存课本,A芯片,B纸,C练习本,故选A。 24、句意:学生们可以使用电子书包___。由短文They can put the right chip into the e-schoolbag and read the textbooks page by page on the screen. Students can also use the e-schoolbag to take notes or send emails to their teachers.可知学生们可以用电子书包读课本和记笔记,结合选项C符合题意,故选C。 25、句意:下列哪个是正确的?A我们现在不能买电子书包。结合短文电子书包应可以买到。B电子书包也许对孩子的眼睛有坏处。由短文The e-schoolbag may be bad for students’ eyes.可知电子书包也许对孩子们眼睛有害。C所有的父母都不喜欢电子书包。结合短文可知并不是所有的父母都不喜欢电子书包,故选B。 【点睛】 六、阅读理解 26、A     27、C     28、B     29、B     30、C 【导语】本文一些学生谈论了他们的梦想,最后老师做了总结。 26、题干句意:玛丽擅长______。A绘画 解析:26、A     27、C     28、B     29、B     30、C 【导语】本文一些学生谈论了他们的梦想,最后老师做了总结。 26、题干句意:玛丽擅长______。A绘画,B舞蹈,C帮助人们,根据“and I can draw very well.”可知是绘画,故选A。 27、题干句意:马克斯想有一天成为______。A歌手,B科学家,C警官,根据“ I want to be a police officer.”可知马克斯想有一天成为警官,故选C。 28、题干句意:露西从哪里来?______。A加拿大,B德国,C美国,根据“I’m going to be an art teacher in my hometown (家乡), Munich.”可知露西来自慕尼黑,属于德国,故选B。 29、题干句意:下划线的句子“Your dream will come true,”是什么意思?Your dream你的梦想,will将,come true实现,也就是美梦成真。故选B。 30、题干句意:作为一名学生,我们每天应该做什么?A与我们的朋友谈论我们的梦想。B玩游戏和看电视。C努力学习。根据“Your dreams will come true, if you study hard.”可知要努力学习,故选C。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:小学六年级上册阅读理解专项英语模拟培优试题(答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1928737.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork