分享
分销 收藏 举报 申诉 / 6
播放页_导航下方通栏广告

类型英语小学六年级阅读理解精选毕业质量综合试卷测试卷(答案).doc

  • 上传人:a199****6536
  • 文档编号:1928687
  • 上传时间:2024-05-11
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:47.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 小学 六年级 阅读 理解 精选 毕业 质量 综合 试卷 测试 答案
    资源描述:
    英语小学六年级阅读理解精选毕业质量综合试卷测试卷(答案) 一、阅读判断 阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符   Today is Friday. I'm going to the supermarket this afternoon. I'm going to buy some food and a comic book. Tomorrow morning I'm going to Guangzhou for a trip. I'm going there by train. I'm going to read my new comic book on the train. The day after tomorrow I'm going to Kunming by plane from Guangzhou. In Kunming, I'm going to see folk dances and eat snacks. I'll be very happy this holiday. 1、I'm going to buy some food tomorrow. ( ) 2、I'm going to take a trip next Friday. ( ) 3、I'm going to Guangzhou by train this morning. ( ) 4、I'm going to Kunming by plane. ( ) 5、I'm going to see modern dances in Kunming. ( ) 答案:1、F     2、F     3、F     4、T     5、F 【解析】 解析:1、F     2、F     3、F     4、T     5、F 【解析】 二、阅读判断 阅读短文,判断句子    Mr. Black is a teacher. He lives in the school. His house is near the school playground. The children often play football on the playground. Sometimes they break Mr. Black's windows. One afternoon, Mrs. Black is at home. She is reading a book. Soon she closes her eyes and goes to sleep. At that time, a little boy knock at the door. Mrs. Black opens the door and asks, "Do you break my window again'?" "Oh, no," answers the boy. "Your window is open this time. Our football is in your room. Can I get it back, please?" 6、Mrs. Black is a teacher, too. ( ) 7、Mr. Black lives in the school.  ( ) 8、The children never break Mr. Black's windows.  ( ) 9、The little boy breaks the window again. ( ) 10、The football is in Mr. Black's room.  ( ) 答案:6、F     7、T     8、F     9、F     10、T 【解析】 解析:6、F     7、T     8、F     9、F     10、T 【解析】 三、阅读理解 Bill is a good student. But he can't get up early. He often sleeps until nine o'clock in the morning during the holidays. His mother doesn't want him to be late for school. So she buys an alarm clock for him. Bill gets up when he hears the clock ring at a quarter to seven every morning. One night, his mother forgot to wind (给……上发条) the clock, and Bill didn't get up at a quarter to seven the next morning. His mother hurried to wake him up, but found Bill was still in bed and his eyes were open. His mother was very angry. "Why didn't you get up?" his mother asked. "Because you told me I must get up when I hear the clock ring, so I am waiting for the clock to ring." Bill answered. 11、Does Bill often get up early in the morning during the holidays? (   ) A.Yes, he does. B.No, he doesn't. C.I don't know. 12、Why does Bill's mother buy an alarm clock for him? (   ) A.Because he always goes to bed late. B.Because he always gets up late. C.Because he always gets up early. 13、Bill gets up ________ after his mother buys him the clock. (   ) A.late B.at nine C.at six forty-five 14、How did Bill's mother feel when she found Bill's eyes were open? (   ) A.She was angry. B.She was happy. C.She was afraid. 15、Bill didn't get up early one day because ________. (   ) A.his mother didn't wake him up B.he didn't want to go to school C.the clock didn't ring 答案:11、B     12、B     13、C     14、A     15、C 【解析】 11、句意:比尔在假期期间早上起床起得早吗?由文中关键句He often sleeps un 解析:11、B     12、B     13、C     14、A     15、C 【解析】 11、句意:比尔在假期期间早上起床起得早吗?由文中关键句He often sleeps until nine o'clock in the morning during the holidays.可知,Bill在假期的时候九点起床,所以起的不早,做否定回答,故选B。 12、句意:比尔的妈妈为什么给他买闹钟?由文中关键句His mother doesn't want him to be late for school. So she buys an alarm clock for him.可知,他的妈妈想让Bill早起,所以买了闹钟。可以推测Bill起不早。故选B。 13、句意:比尔妈妈给他买了钟后,他______起床。由文中关键句Bill gets up when he hears the clock ring at a quarter to seven every morning.可知,Bill有了闹钟之后七点差一刻起床,即:六点四十五分,故选C。 14、句意:当比尔的母亲发现比尔的眼睛睁开时,她有什么感觉?由文中关键句His mother was very angry. 可知,Bill的妈妈很生气,故选A。 15、句意:比尔有一天没有早起,因为_____。由文中关键句One night, his mother forgot to wind (给……上发条) the clock, and Bill didn't get up at a quarter to seven the next morning.可知,Bill没有起来是因为Bill的妈妈没有上发条,所以是闹钟没有响,故选C。 四、阅读理解 It’s a hot day. A mother crow (乌鸦) and her two children are flying in the sky. They are very thirsty. So the mother crow says to her children, “Let’s find some water to drink.” They find a jar (广口瓶) on the floor. There is some water in the jar. But it’s not full (满的). Their beaks (鸟嘴) are too short. They can’t drink the water. Little crows don’t know what to do. The mother crow looks at the jar, then she asks her children to put some small stones (石头) into the jar. Then, the jar is full. How clever the mother crow is! 11、It’s a _______day. (  ) A.cold B.warm C.hot 12、The crows are_______. (  ) A.hungry B.thirsty C.ill 13、Their beaks are too _______, so they can’t drink the water. (  ) A.long B.tall C.short 14、They put some small _______into the jar. (  ) A.eggs B.stones C.bananas 15、The mother crow is very_______. (  ) A.clever B.beautiful C.bad 答案:11、C     12、B     13、C     14、B     15、A 解析:11、C     12、B     13、C     14、B     15、A 五、阅读理解 A forest is a large area of trees. Forests are very important because they provide shelter and food for birds and insects. Birds make their nests in trees. Small animals and insects build their homes in the hollows of trees. Leaves, flowers and fruits are their food. In the past, People got wood from forests. Some people cooked food with wood. People cut down trees to make houses, furniture and paper. Now, Many animals in the forests die because they lose their homes and their food. We must stop cutting down forest. 16、A     is a large area of trees.(   ) A.ocean B.sky C.forest 17、Forests are important for       .(   ) A.birds B.insects C.both A and B 18、Small animals can eat      .(   ) A.Leaves, flowers and fruit B.vegetables only C.both A and B 19、—What does “hollows” mean in the passage? (   ) —        A.Holes in the tree. B.Homes for some animals.  C.A large area of trees. 20、—Why many animals in the forest die? (   ) —Because        . A.they don't want to live any more B.they have no homes or food C.people kill them 答案:16、C     17、C     18、A     19、A     20、B 【解析】 解析:16、C     17、C     18、A     19、A     20、B 【解析】 六、阅读理解 “Give” or “take” Mike had a friend. His name was Tom. He was rich but closefisted. He loved money very much, and never gave anything to anyone. One day, Tom walked with his friend Jeff near a river. He slipped and fell into the river. Jeff ran to help him. He held out his hand and shouted, “Give me your hand and I will pull you out!” The rich man’s head went under the water and then came up again, but he didn’t hold out his hand. Again Jeff tried, but again the same thing happened. Then Mike came and shouted, “Take my hand and I will pull you out!” Tom took his hand at once, and Mike pulled him out of the water. “I know Tom very well. If you say ‘give’ to him, he will do nothing. But if you say ‘take’, he will take!” 21、Tom liked _______. (     ) A.helping the other people B.giving things to the other people C.taking things from the other people 22、Tom _______ with his friend near the river. (     ) A.had a swim B.had a chat C.took a walk 23、_______ saved Tom at last. (     ) A.Jeff B.Mike C.Mike’s friend 24、When Tom heard “_______”, he took his hand. (     ) A.Give me your hand! B.I will pull you out! C.Take my hand and I will pull you out! 25、The underlined word “closefisted” means “_______” (     ) A.骄傲的 B.吝啬的 C.蛮横的 答案:21、C     22、C     23、B     24、C     25、B 【分析】短文大意:讲述吝啬的汤姆落水时发生的故事。 21、句意:汤姆喜欢______。根据“I kno 解析:21、C     22、C     23、B     24、C     25、B 【分析】短文大意:讲述吝啬的汤姆落水时发生的故事。 21、句意:汤姆喜欢______。根据“I know Tom very well. If you say ‘give’ to him, he will do nothing. But if you say ‘take’, he will take!”可知他喜欢从别人那索取东西。故选C。 22、句意:汤姆和他的朋友在河的附近______。根据One day, Tom walked with his friend Jeff near a river. 可知是散步took a walk,故选C。 23、句意:最后______救了汤姆。根据Then Mike came and shouted, “Take my hand and I will pull you out!” Tom took his hand at once, and Mike pulled him out of the water. 可知是迈克。故选B。 24、句意:当汤姆听到_______,他伸出了他的手。根据Then Mike came and shouted, “Take my hand and I will pull you out!” Tom took his hand at once, and Mike pulled him out of the water. 可知是握住我的手,我会把你拉上来。故选C。 25、句意:划线单词 “closefisted”的意思是_____。根据短文内容可知意思为吝啬的,故选B。 【点睛】
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:英语小学六年级阅读理解精选毕业质量综合试卷测试卷(答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1928687.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork