分享
分销 收藏 举报 申诉 / 7
播放页_导航下方通栏广告

类型英语小学五年级上册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(含答案).doc

  • 上传人:精****
  • 文档编号:1916179
  • 上传时间:2024-05-11
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:48.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 小学 年级 上册 阅读 理解 专项 复习 模拟 试卷 测试 答案
    资源描述:
    英语小学五年级上册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(含答案) 一、阅读理解 根据短文内容,选择正确的答案。 It’s Sunday morning. Li Lei has no classes today. He has breakfast and goes out. He is going to his grandfather’s home. Now he is on his way there. He walks and walks. Then he comes to a river (河流). The river is not wide (宽). There is a board (木板) over the river. Li Lei walks onto the board. Suddenly (突然) he falls into (掉进) the river. “Help! Help!” Li Lei cries. But no one comes. There is no one nearby (附近). He waits in the water (水) for some time. But nothing happens (没什么发生). He begins to get up. Aha, the water is not very deep (深). It only reaches (抵到) to half his legs. 犇1、The story happens on ______. (   ) A.a Saturday afternoon B.a Sunday afternoon C.a Sunday morning D.a Saturday morning 犇2、The river is ______. A.very wide but not deep B.very deep but not wide C.not wide or deep D.very wide and deep 犇3、Li Lei falls into the river ______. (   ) A.when he is walking onto the board B.when he comes to a river C.when he gets to his grandfather’s house D.when he walks along the road 犇4、______ comes to help him. (   ) A.A man nearby B.No one C.His grandfather D.His friend 犇5、Li Lei ______ the river at last (最后). (   ) A.walks out of B.waits in C.swims D.stays in 二、阅读理解 It is Saturday. The Browns are at home. Mrs. Brown is in the kitchen. She’s making apple pies. The pies she makes are very delicious. Do you want to have a taste? Mr. Brown isn’t in the living room. He is outside. He is washing his car. The car is new and very beautiful. So he looks after it very well. Jim is in the garden. He is playing football with some other boys. Where is his sister, Sue? She’s in her bedroom with her friend, Ann. They are watching the Animal World. 犇6、There are ________ people in Mr. Brown’s family.(   ) A.six B.four C.two D.three 犇7、Mrs. Brown is ________.(   ) A.tasting the apple pies B.watching TV C.cooking D.eating a cake 犇8、Mr. Brown looks after ________ very well. (   ) A.Mrs. Brown B.his daughter C.his family D.his car 犇9、Who are playing outside? (   ) A.Mrs. Brown and Sue. B.Some boys. C.Sue and Ann. D.Some girls. 犇10、Sue and Ann are ________.(   ) A.watching TV in the living room B.playing football in the open air C.watching TV in Sue’s room D.playing in Ann’s room 三、阅读理解 Hello, I'm Liu Ying. I'm a student. There are five people in my family. They are my father, my mother, my brother Liu Tao, my sister Liu Hong, and I. My father and mother are both doctors (医生). On Saturdays and Sundays they are free (空闲), then we often go to the park with our little dog Bobby. My father likes swimming but my mother can't. My mother can play table tennis.I can play table tennis, too. Sometimes we play it at Blue Apple Sports Hall. My brother likes playing football very much. I don't like football. My sister Liu Hong is 4、 But she can play football, play table tennis, swim and play the violin. And she likes eating and drinking very much. 犇1、How many people are there in Liu Ying's family? (    ) A.three B.five C.six 犇2、Liu Ying's mother is a _____. (    ) A.teacher B.doctor C.worker 犇3、What does Liu Ying's father like doing? (    ) A.He likes playing table tennis. B.He likes swimming. C.He likes playing football. 犇4、How old is Liu Hong? (    ) A.She's two years old. B.She's four years old. C.She's fourteen. 犇5、What doesn't Liu Hong like doing? (    ) A.Eating. B.Drinking. C.Skating 四、阅读理解 Mum gives little Tom ten yuan. Then little Tom goes shopping. He gets on a bus and sits near an old woman. Then he sees the old woman’s handbag is open. There is ten yuan in it. He quickly looks into his pocket (口袋). The’ money isn’t there now! Little Tom thinks that the old woman is a thief. He wants to take back the money from the old woman’s bag. He carefully puts his hand into the old woman’s bag, takes the money and says nothing. Suddenly, the old woman shouts ,“Where’s my money? I can’t find it, There is a thief on the bus!” Little Tom feels strange (奇怪的). Then he sees ten yuan under his seat. Little Tom is thinking a question now, “Am I a thief?” 犇11、Little Tom goes shopping ________. (       ) A.on foot B.by bus C.by car 犇12、Little Tom sees ________ in the old woman’s bag. (       ) A.a pocket B.ten dollars C.ten yuan 犇13、The word “thief” means “________” in Chinese. (       ) A.强盗 B.小偷 C.贪心的人 犇14、Little Tom sees ________ ten yuan under his seat. (       ) A.his own (自己的) B.the old woman’s C.the thief’s 犇15、Which sentence is RIGHT? (       ) A.Little Tom is a bad boy. B.Mum gives little Tom twenty yuan. C.Little Tom makes a mistake (错误). 五、阅读理解 Welcome to our school! Our school is big and beautiful. Now we are in the front gate. You can see a big football playground on the left and a big restaurant on the right. There are three teaching buildings, there is a small lake with many fish in it. Oh, there is also a nice library beside the lake. After class, we can go to the library and read the books we like. This is our school. We all like it very much. 犇1、The football playground is _________. (  ) A.behind the teaching buildings B.on the right C.on the left 犇2、There isn’t a _________ in the school. (  ) A.lake B.restaurant C.hill 犇3、There are _________ teaching buildings in the school. (  ) A.four B.five C.three 犇4、The library is _________ the lake. (  ) A.behind B.beside C.in front of 犇5、Can you read in the library? (  ) A.Yes, we can. B.No, we can’t. C.Sorry, I don’t know. 六、阅读理解 Mr Brown is Nancy and Mike's father. He works in a computer company (公司). He drives a car to work at about six thirty. Every morning, he works at a computer. He is very busy. He always has his lunch at one o'clock in the afternoon. He often goes home at seven. In the evening, he often reads some newspapers and draws some pictures before he goes to bed. He likes drawing. He doesn't go to work on Saturdays or Sundays. He often takes Nancy and Mike to the park. They ride bikes, take photos and play games there. 犇26、Who's Mike? (    ) A.He's Mr Brown's brother. B.He's Nancy's brother. C.He's Nancy's son. 犇27、How does Mr Brown go to work? (    ) A.By bike. B.By bus. C.By car. 犇28、Does Mr Brown go to work at weekends? (    ) A.Yes, he is. B.Yes, he does. C.No, he doesn't. 犇29、What's Mr Brown's hobby? (    ) A.Playing computer games. B.Drawing pictures. C.Reading books. 犇30、How do Nancy and Mike spend their weekends? (    ) A.Go shopping. B.Go fishing. C.Go to the park. 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、C     犇2、C     犇3、A     犇4、B     犇5、A 【分析】短文大意:一个周日的早晨,李磊去爷爷家路上发生的故事。 犇1、句意:这个故事发生在_____。根据It’s Sunday morning. 可知是周日上午,故选C。 犇2、句意:这条小河是_____。根据The river is not wide (宽). He begins to get up. Aha, the water is not very deep (深).可知小河既不宽也不深。故选C。 犇3、句意:______,李磊掉进了河里。根据Li Lei walks onto the board. Suddenly (突然) he falls into (掉进) the river. 可知当他走上木板的时候掉进了河里。故选A。 犇4、句意:____来帮助他。根据There is no one nearby (附近). He waits in the water (水) for some time. But nothing happens (没什么发生).可知没有人来帮他,故选B。 犇5、句意:李磊最后_____河里。根据He begins to get up.Aha, the water is not very deep (深). It only reaches (抵到) to half his legs. 可知他自己从河里走了出来,故选A。 【点睛】 二、阅读理解 解析:犇6、B     犇7、C     犇8、D     犇9、B     犇10、C 【解析】 犇6、文章中布朗一家一共有4口人即Mr. Brown、Mrs. Brown、Jim、Sue。可知布朗一家有四口人,答案B。 犇7、由句子Mrs. Brown is in the kitchen. She’s making apple pies. 可知布朗夫人正在做饭,故选C。 犇8、由句子The car is new and very beautiful. So he looks after it very well. 可知布朗先生照顾他的车很好。故选D。 犇9、Jim is in the garden. He is playing football with some other boys. 得知一些男孩子正在外面玩。故选B。 犇10、She’s in her bedroom with her friend, Ann. They are watching the Animal World. 可知Sue 和 Ann正在客厅里看电视。故选C。 三、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、B     犇3、B     犇4、B     犇5、C 【分析】短文大意:短文介绍了刘英一家人。 犇1、句意:刘英家有几口人?A三口,B五口,C六口,根据短文中的There are five people in my family. 可知刘英家有五口人,故选B。 犇2、句意:刘英的妈妈是一位____。A老师,B医生,C工人,根据短文中的My father and mother are both doctors (医生).可知刘英的妈妈是一位医生,故选B。 犇3、句意:刘英的爸爸喜欢做什么?A他喜欢打乒乓球。B他喜欢游泳。C他喜欢踢足球。根据短文中的 My father likes swimming but my mother can't. 可知刘英的爸爸喜欢游泳,故选B。 犇4、句意:刘红几岁了?A她两岁了。B她四岁了。C她十四岁了。根据短文中的My sister Liu Hong is 4、可知她四岁了,故选B。 犇5、句意:刘红不喜欢做什么?A吃。B喝。C滑冰。根据短文中的And she likes eating and drinking very much.可知她非常喜欢吃喝,没有介绍滑冰,所以她不喜欢滑冰,故选C。 【点睛】 四、阅读理解 解析:犇11、B     犇12、C     犇13、B     犇14、A     犇15、C 【分析】 犇11、题干句意:小汤姆________去购物。根据短文He gets on a bus and sits near an old woman. 他乘上公共汽车,坐在一位老妇人的旁边。故选B。 犇12、题干句意:小汤姆在老妇人的包里看到________元。根据短文There is ten yuan in it. 在里面有10元。故选C。 犇13、题干句意:单词thief汉语意思为________。该单词汉语意思为小偷。故选B。 犇14、题干句意:小汤姆在他的位置下发现了________10元。根据短文He quickly looks into his pocket. The’ money isn’t there now! 他看了他的口袋,现在钱不在那儿了!故选A。 犇15、题干句意:哪一句是正确的?通读短文可知Little Tom makes a mistake.小汤姆犯了一个错误。故选C。 五、阅读理解 1、C     犇2、C     犇3、C     犇4、B     犇5、A 【分析】短文介绍了新学校的设施。 犇1、句意:足球场是_____。A在教学楼后面,B在右边,C在左边。根据You 解析:犇1、C     犇2、C     犇3、C     犇4、B     犇5、A 【分析】短文介绍了新学校的设施。 犇1、句意:足球场是_____。A在教学楼后面,B在右边,C在左边。根据You can see a big football playground on the left and a big restaurant on the right. 你可以在左边看到一个大足球场,在右边看到一家大餐厅。可知C选项符合题意,故选C。 犇2、句意:学校没有_____。A湖,B餐厅,C山。根据根据You can see a big football playground on the left and a big restaurant on the right. 你可以在左边看到一个大足球场,在右边看到一家大餐厅。There are three teaching buildings, there is a small lake with many fish in it. 有三座教学楼,有一个小湖,里面有很多鱼。可知学校有餐厅和湖,排除AB,故选C。 犇3、句意:学校有_____座教学楼。A四,B五,C三。根据There are three teaching buildings, there is a small lake with many fish in it. 有三座教学楼,有一个小湖,里面有很多鱼。可知C选项符合题意,故选C。 犇4、句意:图书馆在湖的_____。A在……后面,B在……旁边,C在……前面。根据Oh, there is also a nice library beside the lake. 哦,湖边还有一个不错的图书馆。可知B选项符合题意,故选B。 犇5、句意:你(们)可以在图书馆看书吗?A是的,我们可以。B不,我们不可以。C抱歉,我不知道。根据After class, we can go to the library and read the books we like.下课后,我们可以去图书馆读我们喜欢的书。可知A选项符合题意,故选A。 【点睛】 六、阅读理解 26、B     犇27、C     犇28、C     犇29、B     犇30、C 【分析】短文大意:介绍布朗先生的职业,出行方式,周末常做的事及爱好等。 犇26、句意:迈克是谁?A他是布 解析:犇26、B     犇27、C     犇28、C     犇29、B     犇30、C 【分析】短文大意:介绍布朗先生的职业,出行方式,周末常做的事及爱好等。 犇26、句意:迈克是谁?A他是布朗先生的弟弟。B他是南希的弟弟。C他是南希的儿子。根据Mr Brown is Nancy and Mike's father.可知是南希的弟弟。故选B。 犇27、句意:布朗先生怎么去上班?A乘自行车。B乘公共汽车。C乘小汽车。根据He drives a car to work at about six thirty.可知他开小汽车。故选C。 犇28、句意:布朗先生在周末去上班吗?根据He doesn't go to work on Saturdays or Sundays. 可知周末他不去上班。故做否定回答,故选C。 犇29、句意:布朗先生的爱好是什么?A玩电脑游戏。B画画。C读书。根据He likes drawing.可知是画画。故选B。 犇30、句意:南希和迈克是怎样度过他们的周末的?A去购物。B去钓鱼。C去公园。根据He often takes Nancy and Mike to the park.可知是去公园。故选C。 【点睛】
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:英语小学五年级上册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(含答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1916179.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork