分享
分销 收藏 举报 申诉 / 8
播放页_导航下方通栏广告

类型小学六年级上学期阅读理解专项英语复习试卷测试题(答案).doc

  • 上传人:精****
  • 文档编号:1895274
  • 上传时间:2024-05-11
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:55.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    小学 六年级 上学 阅读 理解 专项 英语 复习 试卷 测试 答案
    资源描述:
    小学六年级上学期阅读理解专项英语复习试卷测试题(答案) 一、阅读理解 The Browns are the Smiths' neighbours. Mr Brown's name is John. But when his neighbours talk about him, they call him“Mr Going-to-do". Do you know why? Mr Brown always says he is going to do something, but he never does it. Every Saturday Mr Brown goes to the Smiths' back door and talks to Mr Smith. “I'm going to clean my house today,” he says, or “I'm going to wash my car tomorrow,” or “These trees in front of my house are too big. I'm going to cut them down next week.” But Mr Smith knows his neighbour isn't going to do these things. Mr Smith often says to his only child Dick, “Are you going to do anything? Then do it. Don't become another Mr Going-to-do.” 1、Mr Brown and Mr Smith are _________. (      ) A.brothers B.wins C.neighbours 2、Who is “Mr Going-to-do”? (      ) A.Mrs Brown. B.Mr Smith. C.John. 3、Why do people call Mr Brown “Mr Going-to-do"? (      ) A.Because he is always going to do something. B.Because he often says something but never does it. C.Because he is always busy. 4、How often does Mr Brown do the housework? (      ) A.Always. B.Never. C.Usually. 5、Which of the following is RIGHT? (      ) A.Mr Brown works harder than Mr Smith. B.It's easier for Mr Brown to say than to do something. C.Mr Smith wants his son to learn from John. 二、阅读理解 Johnny is my friend. He lives in a big house in Canada. Johnny likes reading and playing games. His brother Ken likes skating and climbing mountains. His father works in Willow school. He is a teacher. He likes doing sports. He goes to work by bike every day. His mother is a TV reporter. She likes reading newspapers and travelling. She goes to work by bus. She can read on the bus. October in Beijing is beautiful. The weather is cool. Johnny says his family is going to China in October. When I hear this, I feel very happy. I hope to see them soon. 6、What are Johnny’s hobbies? (    ) A.He likes skating and climbing mountains. B.He likes reading and playing games. C.He likes skating and reading. 7、How does Johnny’s father go to work? (    ) A.By bike. B.By bus. C.On foot. 8、What does Johnny’s mother do? (    ) A.She is teacher. B.She is a TV reporter. C.She is a police officer. 9、Where does Johnny live? (    ) A.In Canada. B.In America. C.In Australia. 10、When are Johnny’s family going to China? (    ) A.In December. B.In November. C.In October. 三、阅读理解 The Lantern Festival is a popular festival in China. It is in February or March, fourteen days after the Spring Festival. People usually go to watch lanterns in the streets or in the parks. There are many lanterns. Children often play with little lanterns in their hands. They're very excited. Sometimes people can watch fireworks at night. They are so beautiful. At the festival,people eat tangyuan. In China, people also call it "yuan xiao". It means family reunion(团聚) and happiness. 11、The Lantern Festival is a(n) _______ holiday. (   ) A.English B.American C.Chinese 12、When's the Lantern Festival? (   ) A.In January or February. B.Fourteen days before the Spring Festival. C.Fourteen days after the Spring Festival. 13、People usually go to _______ in the streets or in the parks at the festival. (   ) A.buy clothes B.watch lanterns C.give presents 14、Sometimes people can watch _______ at night. (   ) A.fireworks B.the big and bright sun C.dragon boat races 15、"Yuanxiao" means family _______. (   ) A.reunion B.happiness C.both A and B 四、阅读理解 Today is Sunday. It is a sunny morning. Robin is going to sit on the grass when he hears, “Wait!” It is a little ant. He is afraid. “Please don’t sit on me. One day I can help you.” “Don’t worry, little ant. I won’t sit on you,” says Robin. The next day, it is raining. Robin is in the park. He is stuck in the mud. He is worried. Then he hears, “Let us help you!” It is the ant and all of his friends. They are strong. They pull Robin out of the mud. Every one is happy! 16、What day is it today? (   ) A.Monday. B.Sunday. C.Saturday. 17、What is Robin going to do? (   ) A.He is going to draw pictures. B.He is going to sit on the grass. C.He is going to wash clothes. 18、How does the little ant feel? (   ) A.He is angry. B.He is sad. C.He is afraid. 19、When is raining? (   ) A.Monday. B.Sunday. C.Friday. 20、How does Robin feel? (   ) A.He is worried. B.He is afraid. C.He is sad. 五、阅读理解 When Alan was young, he played football very often and he was good at it. Then he worked in a town. There was no team for him there, so he stopped playing football. He began to get fat. So he thought, “I’ve stopped playing and I’m getting fat. What should I do?” He thought about it for some days, and then he said to himself, “I know I should play table tennis.” He met a nice girl at the tennis club one day and they played a game of tennis against (对抗) another young man and woman. Alan played very badly and was angry with himself. “I’ve never played as badly as this time.” he said to the girl. “Oh,” she said in surprise, “You have played before, haven’t you?” 21、Alan was a good ________ player when he was young. (  ) A.basketball B.football C.volleyball D.tennis 22、—Why did Alan get fat?  —Because he ________. (  ) A.got older B.stopped doing sports C.didn’t like sports D.worked in a town 23、Alan learned to play tennis because ________. (  ) A.it was easier B.it was popular C.his wife wanted him to do so D.he wanted to be thin and healthy 24、Alan ________, so he got very angry with himself. (  ) A.couldn’t play tennis well B.didn’t like the girl C.was fat D.had no time to play tennis 25、Which statement (情况) is True? (  ) A.Alan was a student. B.Alan was a good tennis player. C.The young man played a game of tennis against the young woman. D.The girl thought Alan had never played tennis before. 六、阅读理解 Come and see the Indian elephants and the new tigers from America. The bears are waiting for you, and the monkeys from China are waiting for you too. The lovely dogs from Australia will laugh at you, and the giraffes from Zambia are waiting to look down on you. Come and have fun. Take photos of your wonderful visit! Tickets Adults: $2、 00            Children: Over 12—$1、 00            Under 12—Free Opening time: Weekdays: 9:00 a.m.—4:00 p.m.            Weekends: 10:00 a.m.—5:00 p.m. Keep the zoo clean! Do not touch, feed or go near the animals. 26、How many kinds of animals are talked about in the passage? (   )A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven. 27、If Mr Smith wants to go to the zoo with his wife and his two sons, one is 13 and the other is 10, he has to pay _________ for the tickets. (   ) A.$3、 00 B.$4、 00 C.$5、 00 D.$6.00 28、Which of the following is the visiting time? (   ) A.8:00 a.m. on Monday. B.10:00 a.m. on Friday. C.9:00 a.m. on Saturday. D.5:00 p.m. on Thursday. 29、The underlined word “Zambiain” the passage refers to (指的是) _________. (   ) A.a city B.a country C.an animal D.a zoo 30、Which of the following can we do in the zoo? (   ) A.To take photos. B.To throw things everywhere. C.To give food to the animals. D.To touch the elephants. 【参考答案】 一、阅读理解 1、C     2、C     3、B     4、B     5、B 【分析】短文主要讲述了布朗先生被称为打算去做先生。 1、句意:布朗先生和史密斯先生是__________。A兄弟 解析:1、C     2、C     3、B     4、B     5、B 【分析】短文主要讲述了布朗先生被称为打算去做先生。 1、句意:布朗先生和史密斯先生是__________。A兄弟,B赢者,C邻居。根据文中句子The Browns are the Smiths' neighbours.可知他们是邻居,故选C。 2、句意:谁是打算去做先生?A布朗夫人。B史密斯先生。C约翰。根据文中句子Mr Brown's name is John. But when his neighbours talk about him, they call him“Mr Going-to-do". 可知约翰被称为打算去做先生,故选C。 3、句意:为什么人们称布朗先生是打算去做先生?A因为他总是打算做些事情。B因为他经常说些什么,但从来不做。C因为他总是忙碌的。根据文中句子Mr Brown always says he is going to do something, but he never does it.可知他被称为打算去做先生是因为他总是打算做些事情,但总是不做,故选B。 4、句意:布朗先生多久做一次家务?A总是。B从不。C通常。根据文中句子But Mr Smith knows his neighbour isn't going to do these things.可知他从来不做家务,故选B。 5、句意:史密斯先生想他的儿子学习约翰。A布朗先生比史密斯先生工作更努力。B对布朗先生来说,说起来容易做起来难。C史密斯先生想让他的儿子向约翰学习。根据文中内容可知对于布朗先生来说说起来比做起来容易,故选B。 二、阅读理解 6、B     7、A     8、B     9、A     10、C 【分析】本文介绍了约翰尼一家人的喜好,职业,出行方式及旅行计划。 6、句意:约翰尼的爱好是什么?他喜欢滑冰和爬 解析:6、B     7、A     8、B     9、A     10、C 【分析】本文介绍了约翰尼一家人的喜好,职业,出行方式及旅行计划。 6、句意:约翰尼的爱好是什么?他喜欢滑冰和爬山。B他喜欢阅读和玩游戏。C他喜欢滑冰和阅读。根据Johnny likes reading and playing games.可知他喜欢阅读和玩游戏。故选B。 7、句意:约翰尼的爸爸怎么去上班?A骑自行车。B乘公共汽车。C步行。根据He goes to work by bike every day.可知是骑自行车。故选A。 8、句意:约翰尼的妈妈是做什么工作的?A她是老师。B她是电台记者。C她是警官。根据His mother is a TV reporter. 可知她是电台记者。故选B。 9、句意:约翰尼住在哪里?A在加拿大。B在美国。C在澳大利亚。根据He lives in a big house in Canada.可知他住在加拿大。故选A。 10、句意:约翰尼一家打算什么时候去中国?A在十二月。B在十一月。C在十月。根据Johnny says his family is going to China in October.可知是在十月。故选C。 【点睛】 三、阅读理解 11、C     12、C     13、B     14、A     15、C 【分析】短文大意:介绍中国的元宵节。 11、句意:元宵节是_____节日。A英国的,B美国的,C中国的 解析:11、C     12、C     13、B     14、A     15、C 【分析】短文大意:介绍中国的元宵节。 11、句意:元宵节是_____节日。A英国的,B美国的,C中国的,根据The Lantern Festival is a popular festival in China.可知是中国的,故选C。 12、句意:元宵节在什么时候?A在一月或二月。B春节前的第十四天。C春节后的第十四天。根据It is in February or March, fourteen days after the Spring Festival. 可知是春节后的第十四天。故选C。 13、句意:人们通常在节日期间在街上或公园里_____。A买衣服,B赏灯,C送礼物,根据People usually go to watch lanterns in the streets or in the parks.可知是赏灯。故选B。 14、句意:有时人们可知在晚上观看_____。A烟花,B又大又亮的太阳,C龙舟比赛,根据Sometimes people can watch fireworks at night.可知看烟花。故选A。 15、句意:“元宵”意思是家庭______。A团聚,B幸福,CA和B都对,根据 In China, people also call it "yuan xiao". It means family reunion(团聚) and happiness.可知C选项符合,故选C。 四、阅读理解 16、B     17、B     18、C     19、A     20、A 【导语】本文介绍了罗宾星期日在草地和一只蚂蚁互帮互助的故事。 16、问句为:今天星期几?根据Today 解析:16、B     17、B     18、C     19、A     20、A 【导语】本文介绍了罗宾星期日在草地和一只蚂蚁互帮互助的故事。 16、问句为:今天星期几?根据Today is Sunday.可知,今天是星期日。A星期一,B星期日,C星期六。故选B。 17、问句为:罗宾正准备做什么?根据Robin is going to sit on the grass when he hears, “Wait!”可知,罗宾正准备坐在草地上。A他打算画画。B他打算坐在草地上。C他打算洗衣服。故选B。 18、问句为:小蚂蚁感觉如何?根据It is a little ant. He is afraid.可知,小蚂蚁很害怕。A他很生气。B他很难过。C他很害怕。故选C。 19、问句为:什么时候下雨的?根据The next day, it is raining.可知,第二天,下雨了。今天是星期日,第二天是星期一。A星期一,B星期日,C星期五。故选A。 20、问句为:罗宾感觉如何?根据He is worried.可知,罗宾很担心。A他很担心。B他很害怕。C他很伤心。故选A。 五、阅读理解 21、B     22、B     23、D     24、A     25、D 【分析】短文大意:短文主要讲述Alan不踢足球后去打乒乓球发生的故事。 21、句意:Alan是一个好的 解析:21、B     22、B     23、D     24、A     25、D 【分析】短文大意:短文主要讲述Alan不踢足球后去打乒乓球发生的故事。 21、句意:Alan是一个好的___运动员当他年轻的时候。由短文When Alan was young, he played football very often and he was good at it.可知他是一个足球运动员,A篮球,B足球,C排球,D网球,故选B。 22、句意:—为什么Alan变胖了?—因为____。由短文So he thought, “I’ve stopped playing and I’m getting fat. 可知因为他停止运动了,A变老,B停止运动,C不喜欢运动,D在一个城镇工作,故选B。 23、句意:Alan想学乒乓球因为___。由短文可知应是他想变瘦保持健康,A它很简单。B很受欢迎。C他的妻子想让他这样做。D他想变瘦保持健康。故选D。 24、句意:Alan____,因此他自己很生气。由短文Alan played very badly and was angry with himself.可知他打得不好,A打得不好。B不喜欢这个女孩。C很胖。D没时间打乒乓球。故选A。 25、句意:哪个情况是真实的?A Alan是一名学生。由短文Then he worked in a town.可知他不是一名学生。B Alan是一个好的网球运动员。由短文When Alan was young, he played football very often and he was good at it.可知他是一名好的足球运动员。C这个年轻人和那个年轻的女孩打了一场网球。由短文He met a nice girl at the tennis club one day and they played a game of tennis against (对抗) another young man and woman.可知他和年轻的女人和别人打了一场网球。D这个女孩认为Alan以前没打过网球。由短文“Oh,” she said in surprise, “You have played before, haven’t you?”可知女孩认为他从来没打过网球,故选D。 六、阅读理解 26、C     27、C     28、B     29、B     30、A 【导语】本文讲了动物园的相关情况。 26、句意:这篇文章讨论了多少种动物?A四种。B五种。C六种。D七 解析:26、C     27、C     28、B     29、B     30、A 【导语】本文讲了动物园的相关情况。 26、句意:这篇文章讨论了多少种动物?A四种。B五种。C六种。D七种。根据全文可知文章讨论了六种动物,故选C。 27、句意:如果史密斯先生想和他的妻子和两个儿子一起去动物园,一个13岁,另一个10岁,他必须付______买票。根据Adults: $2、 00 Children: Over 12—$1、 00 Under 12—Free,可知他必须付5美元买票,故选C。 28、句意:以下哪项是参观时间?根据Opening time,可知工作日的参观时间是上午9点-下午4点,周末的参观时间是上午10点-下午5点,故选B。 29、句意:文中带下划线的单词“Zambiain”指的是______。A一个城市,B一个国家,C一个动物,D一个动物园,根据文章语境可知Zambiain指的是一个国家,故选B。 30、句意:在动物园我们可以做以下哪项?A拍照。B到处扔东西。C给动物提供食物。D摸大象。根据Keep the zoo clean! Do not touch, feed or go near the animals.,可知我们不能到处扔东西,给动物提供食物,摸大象,故选A。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:小学六年级上学期阅读理解专项英语复习试卷测试题(答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1895274.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork