分享
分销 收藏 举报 申诉 / 8
播放页_导航下方通栏广告

类型英语小学六年级上册阅读理解专项模拟试题(答案)(1).doc

  • 上传人:精****
  • 文档编号:1875622
  • 上传时间:2024-05-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:159.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 小学 六年级 上册 阅读 理解 专项 模拟 试题 答案
    资源描述:
    英语小学六年级上册阅读理解专项模拟试题(答案)(1) 一、阅读理解 阅读理解。 Mr Jones and Mr Brown work in the same office. One day, Mr Jones said to Mr Brown, “I will have a small party at my house on Monday evening. Would you and your wife (妻子) like to come?” Mr Brown said, “Thank you very much. I’d love to, but let me ask my wife first.” So Mr Brown went to the other room and called his wife. Then he came back and looked very worried (焦虑的). “What’s the matter?” asked Mr Jones. “Is your wife at home?” “No,” answered Mr Brown. “She isn’t there. My small son answered the telephone. I said to him, ‘Is your mother there, David?’ and he answered, ‘No, she isn’t in the house.’ ‘Where’s she?’ I asked. ‘She is somewhere (某处) outside.’ ‘What’s she doing?’ ‘She is looking for me.’” 阅读短文,选择正确的答案。 1、Who is going to have a party? (   ) A.Mr Jones. B.Mr Brown. C.Mrs Brown. 2、Would Mr Brown like to go to the party? (   ) A.Yes, he’d love to. B.No, he wouldn’t. C.We don’t know. 3、What does Mr Brown want to do before he gives an answer to Mr Jones? (   ) A.Go back home. B.Telephone his son. C.Ask Mrs Brown. 4、Where does Mr Brown make the telephone call? (   ) A.In the same room. B.At his home. C.In the other room. 5、What is Mrs Brown doing? (   ) A.She is playing cards with her son at home. B.She is out somewhere looking for her son. C.She’s buying things in the supermarket. 二、阅读理解 在学校职业体验日中,学校为同学们介绍了四位励志人物。请根据下列信息,选择正确的答案。 Liu Chuanjian is a pilot. He goes to work by car. He likes doing sports. He saved (救) a lot of people. He is so great. Doctor Zhong Nanshan works in the hospital. He works very hard. He worked day and night during the pandemic (疫情期间). He helps so many sick people. He is a perfect doctor. Every day he goes to work by bike. He can play basketball very well. Lang Ping is a volleyball coach. She works in a gym. She goes to work by subway. She can play volleyball and speak English very well. She is hard-working. She helps the Chinese women’s volleyball team get the world volleyball champion (冠军) again! She is a super star. Tu Youyou is a scientist. She works in a university. She walks to her office every day. Her hobby is reading books. She works hard and stays healthy. She won the Nobel Prize (诺贝尔奖). 6、Liu Chuanjian works ________. (    )A.on the car B.on the plane C.on the bus 7、Zhong Nanshan is a perfect doctor. His hobby is ________. (    ) A.playing basketball B.playing football C.playing volleyball 8、Lang Ping is a coach. She is good at playing ________ and speaking ________. (    ) A.baseball; Chinese B.football; Spanish C.volleyball; English 9、Tu Youyou goes to work ________ every day. (    ) A.on foot B.by subway C.by car 10、Which of the following is right? (    ) A.Tu Youyou won the volleyball champion. B.Doctor Zhong is a hard-working doctor. C.Lang Ping helps the Chinese men’s volleyball team get the world volleyball champion. 三、阅读理解 As you know, there’s no enough clean water for people. So many of them lose their lives because of water. In a lot of countries, people have to cut trees for living. So there’s nothing to keep water from running away. Also we have polluted (污染) the land, the river and the air. So we have to face more and more floods (水灾) and droughts (旱灾). It’s time that we must do something useful to protect our enviroment. We can plant more trees and take good care of them. We should save water. We can collect dirty water for recycling. We shoudn’t throw rubbish anywhere. If we take care of our Earth today, it will be more beautiful tomorrow. 11、Is there enough clean water for people? (    ) A.Yes. B.No. C.I don’t know. 12、In many places, people have to __________ for living. (    ) A.drink milk B.plant trees C.cut trees 13、If we have no trees, we should face __________. (    ) A.droughts B.floods C.A and B 14、We can’t __________ to pollute our enviroment. (    ) A.plant trees B.save water C.throw rubbish anywhere 15、Which of the following sentences is NOT true? (    ) A.Planting trees is very important. B.We shouldn’t save water. C.If we take good care of our Earth today, it will be more and more beautiful tomorrow. 四、阅读理解 It’s Sunday today. It’s warm. The sky is blue! What a lovely day! So, my classmates and I have a picnic. We are having a good time! Look! Wu Li and Liu Ping are catching butterflies(捉蝴蝶). The butterflies are very beautiful. Wang Tao and Liu Hua are playing chess. Huang Jie is watching insects(虫). Wu Lei is collecting leaves. He likes it. Oh, where is Wang Ying? She is in the woods. She is picking up leaves. She likes collecting leaves, too. What am I doing? Haha! I am taking pictures for my classmates. The pictures are very beautiful. We are very happy! I like having a picnic. 16、What is the weather like today? (   ) A.It’s Sunday. B.It’s warm. C.What a lovely day! 17、What are Wang Tao and Liu Hua doing? (   ) A.They’re taking pictures. B.They’re catching butterflies. C.They’re playing chess. 18、Who likes collecting leaves? (   ) A.Wang Ying. B.Wu Lei. C.Wang Ying and Wu Lei 19、What’s the meaning of “woods”? (“woods”的意思是?) (   ) A.树林 B.木头 C.大树 20、Are they having a good time? (   ) A.Yes, they do. B.Yes, they are. C.No, they aren’t. 五、阅读理解 On Christmas morning, children like to get up early to find the presents in the stockings or under the Christmas trees. On Christmas Day, Mike got up at six twenty. He quickly put on the clothes and looked for his present in the stocking. "Wow, what a lovely toy dog! I like it very much." He said happily. Then he ran down to the ground floor to see what's in the box. He shook the box and listened. His sister, Nancy came to him, "Oh, Mike, you are taking my present. What? Open it and have a look!" Then they opened the box, a pretty dress in it. Mike looked around, and he saw another box for him under the tree. 21、Mike got up at ______. (   ) A.twenty to six B.twenty past six C.six 22、The lovely dog was for ______. (   ) A.Nancy B.Nancy's sister C.Nancy's brother 23、The pretty dress was for ______. (   ) A.Mike B.Mike's sister C.Mike's brother 24、Mike got ______ presents from his family. (   ) A.only one B.two C.three 25、What's in the box for Mike? (   ) A.A toy dog. B.A skateboard. C.Sorry, I don't know. 六、阅读理解 Come and see the Indian elephants and the new tigers from America. The bears are waiting for you, and the monkeys from China are waiting for you too. The lovely dogs from Australia will laugh at you, and the giraffes from Zambia are waiting to look down on you. Come and have fun. Take photos of your wonderful visit! Tickets Adults: $2、 00            Children: Over 12—$1、 00            Under 12—Free Opening time: Weekdays: 9:00 a.m.—4:00 p.m.            Weekends: 10:00 a.m.—5:00 p.m. Keep the zoo clean! Do not touch, feed or go near the animals. 26、How many kinds of animals are talked about in the passage? (   )A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven. 27、If Mr Smith wants to go to the zoo with his wife and his two sons, one is 13 and the other is 10, he has to pay _________ for the tickets. (   ) A.$3、 00 B.$4、 00 C.$5、 00 D.$6.00 28、Which of the following is the visiting time? (   ) A.8:00 a.m. on Monday. B.10:00 a.m. on Friday. C.9:00 a.m. on Saturday. D.5:00 p.m. on Thursday. 29、The underlined word “Zambiain” the passage refers to (指的是) _________. (   ) A.a city B.a country C.an animal D.a zoo 30、Which of the following can we do in the zoo? (   ) A.To take photos. B.To throw things everywhere. C.To give food to the animals. D.To touch the elephants. 【参考答案】 一、阅读理解 1、A     2、A     3、C     4、C     5、B 【分析】短文大意:Mr Jones 和Mr Brown在谈论聚会的事情。 1、句意:谁打算句型一次聚会?根据On 解析:1、A     2、A     3、C     4、C     5、B 【分析】短文大意:Mr Jones 和Mr Brown在谈论聚会的事情。 1、句意:谁打算句型一次聚会?根据One day, Mr Jones said to Mr Brown, “I will have a small party at my house on Monday evening. 可知是Mr Jones,故选A。 2、句意:布朗先生想要去参加聚会吗?根据Mr Brown said, “Thank you very much. I’d love to, but let me ask my wife first.” 可知他想去,故做肯定回答,故选A。 3、句意:当布朗先生在给约翰回复之前他想做什么?根据Mr Brown said, “Thank you very much. I’d love to, but let me ask my wife first.” 可知他要先问问他的妻子,故选C。 4、句意:布朗先生在哪里打的电话?根据So Mr Brown went to the other room and called his wife.可知他在另一个房间里,故选C。 5、句意:布朗夫人正在做什么?根据‘What’s she doing?’ ‘She is looking for me.’可知她正在找她的儿子,故选B。 【点睛】 二、阅读理解 6、B     7、A     8、C     9、A     10、B 【导语】本文介绍了四位励志人物的职业,爱好和所做的事情。 6、题干句意:刘传健工作在_____。A在车上,B在 解析:6、B     7、A     8、C     9、A     10、B 【导语】本文介绍了四位励志人物的职业,爱好和所做的事情。 6、题干句意:刘传健工作在_____。A在车上,B在飞机上,C在公共汽车上,根据“Liu Chuanjian is a pilot.”可知刘传健是飞行员,在飞机上工作,故选B。 7、题干句意:钟南山是一个完美的医生。他的爱好是_____。A打篮球,B踢足球,C打排球,根据“He can play basketball very well.”可知是打篮球,故选A。 8、题干句意:郎平是一名教练。她擅长打_____和说_____。A棒球运动;中文;B足球;西班牙语;C排球;英语;根据“She can play volleyball and speak English very well. ”可知她擅长打排球和说英语,故选C。 9、题干句意:屠呦呦每天_____上班。A步行,B乘地铁,C坐车,根据“She walks to her office every day.”可知是步行,故选A。 10、题干句意:以下哪项是正确的?A屠呦呦赢得了排球冠军。根据“She won the Nobel Prize (诺贝尔奖).”可知屠呦呦获得了诺贝尔奖。B钟医生是一位勤奋的医生。根据“He works very hard.”可知钟医生很勤奋,C郎平帮助中国男排获得世界排球冠军。根据“She helps the Chinese women’s volleyball team get the world volleyball champion (冠军) again!”可知是帮助中国女排获得世界排球冠军。故选B。 三、阅读理解 11、B     12、C     13、C     14、C     15、B 【分析】该短文主要讲述了我们应该怎样保护地球。 11、句意:有足够的清洁水供人们饮用吗?A对。B不。C 解析:11、B     12、C     13、C     14、C     15、B 【分析】该短文主要讲述了我们应该怎样保护地球。 11、句意:有足够的清洁水供人们饮用吗?A对。B不。C我不知道。根据句子As you know, there’s no enough clean water for people.如你所知,没有足够的清洁水供人们饮用。可知选项B与短文相符,故选B。 12、句意:在许多地方,人们为了生活不得不____。A喝牛奶,B种树,C砍树,根据句子 In a lot of countries, people have to cut trees for living. 在许多国家,人们不得不砍树谋生。可知C选项与短文相符,故选C。 13、句意:如果我们没有树,我们应该面对______。A干旱,B洪水,C选项A和B,根据句子So we have to face more and more floods and droughts.因此,我们必须面对越来越多的水旱灾害。故C选项与短文相符,故选C。 14、句意:我们不能_______污染我们的环境。A种树,B节约用水,C到处乱扔垃圾,根据句子We shoudn’t throw rubbish anywhere.我们不应该到处乱扔垃圾。可知C选项与短文相符,故选C。 15、句意:下列哪个句子是不正确的?A植树很重要。B我们不应该节约用水。C如果我们今天好好爱护我们的地球,明天它会越来越美丽。根据句子We should save water.我们应该节约用水。可知B选项是不正确的,故选B。 四、阅读理解 16、B     17、C     18、C     19、A     20、B 【分析】本文主要讲了作者和同班同学在野餐。 16、句意:今天的天气怎么样?A今天是星期天。B天气很暖和 解析:16、B     17、C     18、C     19、A     20、B 【分析】本文主要讲了作者和同班同学在野餐。 16、句意:今天的天气怎么样?A今天是星期天。B天气很暖和。C多么美好的一天啊!根据It’s Sunday today. It’s warm.,可知今天天气暖和,故选B。 17、句意:王涛和刘华在做什么?A他们在拍照。B他们在捉蝴蝶。C他们在下象棋。根据Wang Tao and Liu Hua are playing chess.,可知王涛和刘华在下象棋,故选C。 18、句意:谁喜欢收集树叶。根据Wu Lei is collecting leaves. He likes it. Oh, where is Wang Ying? She is in the woods. She is picking up leaves. She likes collecting leaves, too. ,可知武磊和武莹喜欢收集树叶,故选C。 19、句意:wood的意思是?根据文章描述可知wood的意思是树林,故选A。 20、句意:他们玩得开心吗?根据We are very happy!,可知他们很开心,答语为肯定回答,故选B。 【点睛】 五、阅读理解 21、B     22、C     23、B     24、B     25、C 【分析】本文讲述了圣诞节早上迈克早起找礼物的事。 21、句意:迈克在______起床。A五点四十,B六 解析:21、B     22、C     23、B     24、B     25、C 【分析】本文讲述了圣诞节早上迈克早起找礼物的事。 21、句意:迈克在______起床。A五点四十,B六点二十,C六点,根据原文On Christmas Day, Mike got up at six twenty. 可知他在六点二十起床,故选B。 22、句意:这只可爱的狗是给______。A南希,B南希的妹妹,C南希的弟弟,根据原文"Wow, what a lovely toy dog! I like it very much." He said happily. 可知狗是给迈克的,故选C。 23、句意:漂亮的连衣裙是给______。A迈克,B迈克的姐姐,C麦克的弟弟,根据原文 "Oh, Mike, you are taking my present. What? Open it and have a look!" Then they opened the box, a pretty dress in it. 可知连衣裙是给南希的,故选B。 24、句意:迈克收到家人的______礼物,A仅仅一件,B两件,C三件,根据原文 "Wow, what a lovely toy dog! I like it very much." He said happily. Mike looked around, and he saw another box for him under the tree.可知他收到小狗和另一个盒子共两件礼物,故选B。 25、句意:迈克的盒子里是什么?A一只玩具狗,B一个滑板,C不好意思,我不知道。根据原文Mike looked around, and he saw another box for him under the tree.可知盒子没有打开,所以不知道里面是什么,故选C。 【点睛】 六、阅读理解 26、C     27、C     28、B     29、B     30、A 【导语】本文讲了动物园的相关情况。 26、句意:这篇文章讨论了多少种动物?A四种。B五种。C六种。D七 解析:26、C     27、C     28、B     29、B     30、A 【导语】本文讲了动物园的相关情况。 26、句意:这篇文章讨论了多少种动物?A四种。B五种。C六种。D七种。根据全文可知文章讨论了六种动物,故选C。 27、句意:如果史密斯先生想和他的妻子和两个儿子一起去动物园,一个13岁,另一个10岁,他必须付______买票。根据Adults: $2、 00 Children: Over 12—$1、 00 Under 12—Free,可知他必须付5美元买票,故选C。 28、句意:以下哪项是参观时间?根据Opening time,可知工作日的参观时间是上午9点-下午4点,周末的参观时间是上午10点-下午5点,故选B。 29、句意:文中带下划线的单词“Zambiain”指的是______。A一个城市,B一个国家,C一个动物,D一个动物园,根据文章语境可知Zambiain指的是一个国家,故选B。 30、句意:在动物园我们可以做以下哪项?A拍照。B到处扔东西。C给动物提供食物。D摸大象。根据Keep the zoo clean! Do not touch, feed or go near the animals.,可知我们不能到处扔东西,给动物提供食物,摸大象,故选A。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:英语小学六年级上册阅读理解专项模拟试题(答案)(1).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1875622.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork