分享
分销 收藏 举报 申诉 / 12
播放页_导航下方通栏广告

类型2025年七年级英语上册阅读理解单元测试含解析1.doc

  • 上传人:w****g
  • 文档编号:13009449
  • 上传时间:2026-01-04
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:114.50KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2025 年级 英语 上册 阅读 理解 单元测试 解析
    资源描述:
    - 七年级英语上册阅读理解单元测试(含解析)1 一、七年级英语上册阅读理解专题目练习(含答案解析) 1.根据对短文理解,选择答案。     American school students usually go to school on foot, or on the school bus. Some students ride their bikes to school.     In the middle school, students usually take classes for six hours a day. They study English, math, history, science, PE, music and art.     School begins at half past eight in the morning. At noon, students have lunch at school. After lunch, they go to their classes. School is over at about 4 o'clock. Most students often watch TV and do homework after supper.     On weekends, American school students go to the church, do shopping, visit grandparents or go to the park with parents.     American school children don't have too much homework. But they watch TV too much. Some even watch TV three to five hours a day. It's bad for health. So their parents worry about it. They play games, do sports or do reading with kids to take their kids away from TV. (1)How long do American middle school students study at school? A. Six classes a day                                               B. Six hours a day C. Three to five hours a day                                 D. Three to six hours a day (2)American school students have________ at noon in school. A. a short rest                        B. a good rest                        C. no rest                        D. a bad rest (3)American parents are worried because their kids___________. A. watch TV too much every day                         B. have no rest time in school C. have too much homework                              D. take fewer classes every day (4)American parents do lots of things to _________. A. help their kids with their homework              B. help their kids to keep healthy C. look after their kids at home                           D. stop kids watching TV too much (5)The passage tells us___________. A. American kids watch TV too much                 B. Something about American school life C. American students go to the church              D. American students' school subjects 【答案】 (1)B (2)A (3)A (4)D (5)B 【解析】【分析】重要讲了美国学生学校生活状况。 (1)细节题。根据In the middle school, students usually take classes for six hours a day.可知一天上六小时,故选B。 (2)细节题。根据After lunch, they go to their classes.可知午饭后,他们去上课,因此没有午休,故选C。 (3)细节题。根据But they watch TV too much. Some even watch TV three to five hours a day. It's bad for health. So their parents worry about it.可知孩子一天看太多电视,因此父母紧张,故选A。 (4)细节题。根据They play games, do sports or do reading with kids to take their kids away from TV.他们和孩子们一起玩游戏、做运动或读书,把孩子们从电视上带走,即制止孩子们看太多电视,故选D。 (5)主旨题。根据全文可知重要讲了美国学生学校生活状况,故选B。 【点评】考察阅读理解。本文波及细节题和主旨题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,理解大意之后找出中心思想。 2.阅读理解 The mice (老鼠们) are showing off (炫耀) their food. Tommy      In my house I have some eggs, chicken, meat and cakes. I have some milk, flour and sugar, too. But I do not have any butter. I don't like it. Kate      Look! So many nice things I have! I have cakes, butter, milk, bread and sugar. I also have some meat and fish. I like fish very much. I have no eggs in my home. I don't like eggs. Jimmy     In my home I have chicken, apples, eggs and sweets. I have some sugar and some milk, too. I like milk very much, so I'm very strong. I do not have any butter or bread because I don't like them. John     I have eggs, chicken, milk and bread. I have cakes, butter and fruit juice, too. I don't like fruit, but I like juice.So I do not have any fruit. (1)There are _______mice altogether(总共). A. 2                                           B. 3                                           C. 4                                           D. 5 (2)_______and _______don't have any butter. A. Tommy; Kate                  B. Kate; Jimmy                  C. Kate; John                  D. Tommy; Jimmy (3)_______has no eggs among all the mice. A. Tommy                                 B. Kate                                 C. Jimmy                                 D. John (4)_______doesn't like fruit, but likes juice. A. Tommy                                 B. Kate                                 C. Jimmy                                 D. John (5)All the mice like_______. A. chicken                                 B. milk                                 C. sugar                                 D. meat 【答案】(1)C (2)D (3)B (4)D (5)B 【解析】【分析】文章大意:本文简介了四只老鼠Tommy,Kate,Jimmy和John家里有食物和没有食物,一家他们喜欢和不喜欢食物。 (1)推理判断题。根据Tommy,Kate,Jimmy和John可知此处有四只老鼠。故答案选C。 (2)细节理解题。根据表格里But I don't have any butter和 I don't have any butter or bread可知Tommy和Jimmy没有黄油,故答案选D。 (3)细节理解题。根据I have no eggs in my house可知Kate没有鸡蛋,故答案选B。 (4)细节理解题。根据I don't like fruit, but I like juice可知John不喜欢水果,不过他喜欢果汁,故答案选D。 (5)推理判断题。根据文中可知四只老鼠家均有牛奶,故推断他们都喜欢牛奶,故答案选B。 【点评】考察阅读理解。本文重要考察了细节理解题和推理判断题两种常见题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联络上下文,推断出需要信息。 3.阅读理解     Our school is on Bridge Street.It's next to the library.There is a big garden across from our school.The pay phone(电话亭) is between our school and the shop.There are three buildings in our school.They are the teachers'building,the students'building and the library building.The teachers in our school are very kind .Our school yard(校园) is very beautiful.If(假如)you want to come to our school ,you can take No.2 Bus. (1)Is the school on Guangdong Street? (2)Where is the pay phone? (3)How many buildings are there in the school? (4)What is across from the school? (5)How is the school yard? 【答案】(1)No, it isn't. (2)It is between our school and the shop. (3)There are three buildings. (4)A big garden. (5)It is very beautiful. 【解析】【分析】本文简介了我们学校某些状况。 ⑴根据Our school is on Bridge Street.故回答为No,it isn't.. ⑵根据The pay phone(电话亭) is between our school and the shop.故回答为It is between our school and the shop. ⑶根据There are three buildings in our school.故回答为There are three buildings in our school. ⑷根据There is a big garden across from our school.故回答为A big gardon。 ⑸根据Our school yard(校园) is very beautiful.。故回答为It is beautiful. 4.阅读下面短文,从下面每题A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。     When you are waiting for a bus at a station, a 31-metre-long bus is coming to you. You must be surprised. In fact, the 31-metre-long bus is the longest bus in the world. And the bus comes from Germany. An ordinary bus is only about 10 metres long and it can carry only 80 people once. But the longest bus can carry 256 people. So we will need fewer buses in the future. The longest bus can save energy, too. That's to say, it will take less energy than an ordinary bus. Moreover, the driver can drive the longest bus as easily as an ordinary one.     However, firstly, it has to spend $ 10, 000, 000 buying the longest bus. Someone jokes that we can buy a lot of ordinary buses with that money. Secondly, people think that it is hard for the longest bus to travel on the bustling streets. It may cause new traffic problems. Thirdly, it is easy for someone to get onto the bus without buying a ticket. (1)How long is the longest bus in the world? A. 10 metres.                       B. 25 metres.                       C. 31 metres.                       D. 40 metres. (2)How many people can the longest bus carry? A. 80                                  B. 156                                  C. 256                                  D. 10, 000, 000 (3)What does the underlined word mean in the passage? A. 繁忙                                B. 宽阔                                C. 长长                                D. 漂亮 (4)Where was the longest bus made? A. In the US.                        B. In China.                        C. In Britain.                        D. In Germany. (5)What's the advantage (长处) of the longest bus? A. It can save energy for people. B. It cost less money. C. It's easy for people to drive. D. It doesn't cause new traffic problems. 【答案】 (1)C (2)C (3)A (4)D (5)A 【解析】【分析】文章大意:本文简介了一种新型长公共汽车。 (1)细节题。根据 the 31-metre-long bus is the longest bus in the world.可知世界上最长公共汽车是31米长。故选C。 (2)细节题。根据 But the longest bus can carry 256 people.可知最长公共汽车能载256人。故选C。 (3)词义猜测题。根据 people think that it is hard for the longest bus to travel on the bustling streets. It may cause new traffic problems.可知出现交通通行困难,应当是街道里交通车辆及行人多,可猜测出bustling是繁忙。故选A。 (4)细节题。根据 the bus comes from Germany.可知是德国制造。故选D。 (5)细节题。根据 The longest bus can save energy可知长公共汽车节省能源。故选A。 【点评】考察阅读理解。本文波及细节题和词义猜测题。细节题要注意细节从文中找答案;词义猜测题是根据上下文,猜测出词义。 5.阅读下面短文,从下面每题A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。     One afternoon, on my way home, I saw a car accident (事故)!     I asked people for help, but no one stopped. When the car driver and his wife saw this, they quickly closed the window of the car and drove away. "What shall I do? The old man needs help," I thought.     At that time, a truck stopped and the driver came out. "What's wrong with the old man? What can I do?" the driver asked me. "Sir, please help the old man. A car hit him and he is badly hurt!" I said. "well, don't worry. Let me take him to the hospital first," the driver said.     A few minutes later, the driver took the old man to the hospital and I called the police. I told the whole story to the police and I also told them the number of the car. The police said to me, "Well done, boy! Leave it to us, We will punish (惩罚) them!"     When I got home, it was 7: 30. I thought I was great. (1)One afternoon, a car hit ________. A. a young man                         B. a boy                         C. a truck                         D. an old man (2)What did the truck driver do? A. He drove away quickly. B. He stopped for a while and then drove away. C. He took the old man to the hospital. D. He called the police. (3)What did the writer think of himself? A. Very good.                 B. Very terrible.                 C. Very nervous.                 D. Very surprised. (4)Which of the following is NOT true according to the passage? A. When the car driver saw the accident, he quickly drove away B. After a long time, the car driver took the old man to the hospital C. The writer told the whole story to the police. D. The writer got home at 7: 30 (5)What do you think of the writer? A. He is a bad person. B. He is a nice person. C. He is a strange person. D. He is a handsome person. 【答案】 (1)D (2)C (3)A (4)B (5)B 【解析】【分析】文章大意:本文作者讲述了一场交通事故状况。 (1)细节题。根据 please help the old man. A car hit him and he is badly hurt!可知一辆轿车撞着一位老人。故选D. (2)细节题。根据 well, don't worry. Let me take him to the hospital first," the driver said. 可知卡车司机把老人带到医院。故选C。 (3)细节题。根据 I thought I was great. 可知,作者认为自已是棒。故选A。 (4)推断题。根据 When the car driver and his wife saw this, they quickly closed the window of the car and drove away. 可知A对;根据well, don't worry. Let me take him to the hospital first," the truck driver said. 可知B错误;根据 I told the whole story to the police 可知C对;根据 When I got home, it was 7: 30. 可知D对。故选B。 (5)推断题。根据 please help the old man. A car hit him and he is badly hurt!" I said. 可知这个男孩是一种善良人。故选B。 【点评】考察阅读理解。细节题和推理判断题都是常考题型。细节题要注意细节从文中找答案;推理题是根据上下文,推断出所需要信息。 6.阅读下面短文,从下面每题A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。     Hello, everyone! Welcome to Haikou. You are going to stay in Mandarin Hotel, a 5-star hotel. It was built in 1998 and is one of the best hotels in Haikou. It is near Wanlu Garden on Binhai Road. It is 5 minutes' walk from the seaside and 10 minutes' bus ride from the city centre. Buses No, 7 and No. 41 can take you there.     The hotel has large rooms with computers, TV sets and telephones. Hot water is offered (供应)24 hours. There is a shopping centre which is open from 9: 00 a. m. to 10: 30 p. m. The coffee bar is open at the following time 10: 00—23: 00. There is a free swimming pool. You can enjoy yourselves there. Hope that you will have a great time during your stay in Haikou. (1)The passage mainly introduce ________ to everyone. A. Haikou                   B. Mandarin Hotel                   C. Wanlu Garden                   D. Binhai road (2)Mandarin Hotel is ________. A. one of the hotels in Haikou B. convenient C. among the best hotels in Haikou D. A, B and C (3)It takes 5 minutes to go to Mandarin Hotel from the seaside ________. A. by bus                               B. by bike                               C. on foot                               D. by car (4)How can we get to the mandarin Hotel from the centre of the city in 10 minutes? A. By plane.                            B. By train.                            C. By bus.                            D. By bike (5)What's the Chinese meaning of the underlined word "free"? A. 免费                                B. 自由                                C. 有空                                D. 松散 【答案】 (1)B (2)D (3)C (4)C (5)A 【解析】【分析】重要讲了海口五星级旅馆——Mandarin Hotel。 (1)细节题。根据You are going to stay in Mandarin Hotel可知简介是Mandarin Hotel,故选B。 (2)细节题。根据It was built in 1998 and is one of the best hotels in Haikou. It is near Wanlu Garden on Binhai Road. It is 5 minutes' walk from the seaside and 10 minutes' bus ride from the city centre. Buses No, 7 and No. 41 can take you there.可知Mandarin Hotel是海口最佳旅馆之一、因此A、C对;步行从海边5分钟,从市中心乘坐7路和41路公交车,花费10分钟,因此是便利,因此B对,故选D。 (3)细节题。根据It is 5 minutes' walk from the seaside,可知步行5分钟,故选C。 (4)细节题。根据10 minutes' bus ride from the city centre. Buses No, 7 and No. 41 can take you there.可知从市中心到旅馆坐公交车需要10分钟,故选C。 (5)细节题。根据You can enjoy yourselves there.你可以在那玩得快乐,由于游泳池是免费,故选A。 【点评】考察阅读理解,重要考察细节题,注意从文中仔细寻找答案。 7.阅读短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。     Look at the following. It shows a cross-section (横截面) of a mountain and the land on each side of it. The sea is on the west side of the mountain.     In January, February and March, warm wet winds blow strongly across the sea towards (朝) the mountain. The winds pick up moisture (湿气) as they blow across the sea. When clouds reach the mountain, they rise and become cooler. The higher they have to go, the cooler they become. The moisture in the clouds turns to rain. As a result, the clouds drop rain on the west side of the mountain. Some of the clouds pass over the mountain, but there is little rain in them.     In July and August, strong winds blow from G towards the mountain. They pass over a wide desert, where it is always very hot. The winds become hot and dry. They rise when they meet the mountain. They do not form clouds because there is no moisture in the hot air.     The diagram shows why there are wonderful farms on one side of the mountain, but there is a desert on the other side. (1)Suppose (假设) it is in the northern part of the Earth, which season is dry? A. Spring.                             B. Winter.                             C. Autumn.                             D. Summer.
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2025年七年级英语上册阅读理解单元测试含解析1.doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/13009449.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork