综合模拟练(一).docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 综合 模拟
- 资源描述:
-
综合模拟练(一) 第Ⅰ卷 第一部分 听力(略) 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 A Four MustSee Route 66(66号公路) Attractions The United States is full of odd roadside attractions.Route 66 is home to some of the oldest and most known attractions of them all.Here are four attractions you should see along the Mother Road: 1.Paul Bunyan and a Hot Dog Route 66 travelers pass by many fiberglass giants(巨人) right along the road.These giants were a popular form of advertising in the 1960s.Many of them stood in front of service stations.They held car parts,such as mufflers.The collection of Route 66 giants became known as “Muffler Men”.Businesses hoped the strange statues would get travelers’ attention. The first fiberglass giant was a “Paul Bunyan” figure,built in the early 1960s.It’s said that Paul Bunyan is a famous wood worker. 2.Crown Candy Kitchen and Jamaica Ray Crown Candy Kitchen has been serving Route 66 travelers from the very beginning.It is just a few short blocks from the 66 path through St. Louis,Missouri.The familyrun soda fountain shop opened more than 100 years ago,and has been making candies and meals ever since. On weekends,people sometimes wait in line for a table at Crown Candy for over an hour.Luckily there is free entertainment right outside.Jamaica Ray,a local folk artist,creates unusual sculptures. 3.The World’s Largest Rocking Chair Fanning,Missouri,is home to one of the strangest Route 66 attractions.Just off the road sits an almost 13metertall rocking chair. The structure was completed in 2008 on the first of April,or April Fool’s Day. At one time the chair actually rocked.But officials decided it had to be still to be safe for ever.People are not permitted to climb the chair.We think,however,that it probably happens once in a while when no one is watching. 4.Big Texan’s Steak Challenge Few places better represent the common expression “Everything’s Bigger in Texas” than the Big Texan Steak Ranch.Since 1960,it has appealed to travelers with big appetites and a big love of beef. It is hard to miss the huge yellow restaurant or the giant cow statue that sits out front.The cow advertises Big Texan’s special deal,and what has made this steak ranch famous:a “free” 72ounce(盎司) or 2kilogram steak.There is one trick:the steak is only free if you can eat the entire thing in one hour. A special table is in the middle of the restaurant for the daring diners who accept the challenge.Since 1990,more than 9,000 diners have eaten the entire 2kilogram steak. 21.What was considered as “Muffler Men”? A.Hot Dog. B.Jamaica Ray. C.Car parts. D.Paul Bunyan. 答案 D 解析 推理判断题。根据第一个小标题之下的内容“The collection of Route 66 giants became known as ‘Muffler Men’.”及“The first fiberglass giant was a ‘Paul Bunyan’ figure,built in the early 1960s.”可知“Paul Bunyan”被认为是“Muffler Men”。故选D项。 22.Where will you maybe wait in line on weekends? A.Paul Bunyan and a Hot Dog. B.Crown Candy Kitchen and Jamaica Ray. C.The World’s Largest Rocking Chair. D.Big Texan’s Steak Challenge. 答案 B 解析 细节理解题。根据文章第二个小标题之下第二段首句“On weekends,people sometimes wait in line for a table at Crown Candy for over an hour.”可知选B项。 23.If you visit The World’s Largest Rocking Chair,you have to . A.get there in April B.climb up and rock it C.see it 13 meters away D.travel to Fanning,Missouri 答案 D 解析 细节理解题。根据题干信息The World’s Largest Rocking Chair定位到第三个小标题,根据“Fanning,Missouri,is home to one of the strangest Route 66 attractions.”可知选D项。 24.What is Big Texan’s Steak Challenge? A.The giant cow statue sits out of the huge ranch. B.Diners eat up the entire 72ounce or 2kilogram steak. C.The Big Texan Steak Ranch is the biggest restaurant in Texas. D.The daring diners sit around at a special table in the restaurant. 答案 B 解析 细节理解题。根据文章倒数第二段中的“...‘free’ 72ounce or 2kilogram steak.There is one trick:the steak is only free if you can eat the entire thing in one hour.”可知,如果食客在一个小时内吃完72盎司或两千克牛排,就不用付钱,由此可知选B项。 B When young people begin to live independently,homehunting can involve some stress.But they would do well to remember that a new alternative is available—microhomes. Lovingly called “tiny houses”,these homes have all living necessities in a small package,including kitchen,bedroom and bathroom.Generally under 50 square meters,most tiny homes accommodate just one or two people though some claim the space for more.What’s lost in size is not lost in design as these homes are often quite unique and modern in design. Besides an attractive appearance,tiny homes can also boast(自夸)unique practical features.Making the best of urban space,the 72 to 122centimeterwide Keret House in Warsaw,the world’s narrowest home,filled in an alley(小巷).The Ecocapsule uses solar power,wind power and rainwater collection to enable its owner to live practically anywhere.A system of rails (栏杆)allows the DALE microhome to adjust room size and number as well as adding the option of an open or enclosed courtyard. Attractive as microhomes are,there are a few drawbacks to consider before getting cozy on a minicouch.Moving into a tiny home requires getting rid of most nonessentials,no matter what the emotional connection to them.Guests will also mostly be out of the question as a result of the limited space.And finally,a microhome is likely a temporary living option for most people since they will probably start families and acquire more possessions. Though the limitations will scare some,there is usually a benefit.A small size results in a small price tag and small bills,making tiny homes easier to save up for a budget.And though you won’t have much stuff around the home,this can provide the comfort of simple living and maintenance.Microhomes are also practically mobile and boast ecofriendliness that can’t be matched by other homes.They probably aren’t for everyone or forever,but when it comes to your next (or first) home,they could be just what you need. 语篇解读 本文介绍了微型房子吸引人的外观、独特的实用价值、存在的一些缺点以及价格优势。 25.Which statement about a microhomes is right? A.Microhomes are usually around 72 square meters. B.People can’t take a bath in most microhomes. C.Microhomes lose in size as well as in design. D.In Warsaw there is a very narrow microhome. 答案 D 解析 细节理解题。根据第三段第二句“...the 72to 122centimeterwide Keret House in Warsaw,the world’s narrowest home,filled in an alley.”可知,世界上最狭窄的屋子——凯雷特房子,就座落在华沙的一个小巷子里,故选D项。 26.Many young people won’t live in a microhome for very long,probably because . A.they can’t afford the high cost of living in it B.they can’t find space to place things C.they will get bored with it very soon D.they will get married and have children 答案 D 解析 推理判断题。根据第四段最后一句“...a microhome is likely a temporary living option...since they will probably start families and acquire more possessions.”可知微型房子有可能只是很多人暂时的居住选择,因为他们很有可能会成家,从而有更多的物品。故选D项。 27.The purpose of the passage is to . A.introduce microhomes to readers B.describe the appearance of microhomes C.tell readers the disadvantages of microhomes D.show readers how to pack more things in microhomes 答案 A 解析 推理判断题。纵观全文可知,文章主要描述微型房子的外观、实用价值、缺点等,即文章主要目的在于向读者介绍微型房子,故选A项。 C The European Union on Monday prohibited the use of Xray body scanners(扫描仪) in European airports,parting ways with the U.S.Transportation Security Administration,which has used hundreds of the scanners as a way to screen millions of airline passengers for explosives hidden under clothing. The European Commission,which enforces common policies of the E.U.’s member countries,adopted the rule “in order not to risk doing harm to citizens’ health and safety”. As a ProPublica/PBS NewsHour investigation detailed earlier this month,Xray body scanners use ionizing radiation(电离辐射),a form of energy that has been shown to damage DNA and cause cancer.Although the amount of radiation is extremely low,equal to the radiation a person would receive in a few minutes of flying,several research studies have concluded that a small number of cancer cases would result from scanning hundreds of millions of passengers a year. European countries will be allowed to use an alternative body scanner relying on radio frequency waves,which have not been linked to cancer.The U.S. Transportation Security Administration(TSA) has also used hundreds of those machines—known as millimeterwave scanners—in U.S. airports.But unlike Europe,it has decided to use both types of scanners. The TSA would not comment specifically on the E.U.’s decision.But in a statement,TSA spokesman Mike McCarthy said,“As one of our many layers of security,TSA uses the most advanced technology available to provide the best opportunity to detect dangerous items,such as explosives.” “We strictly test our technology to ensure it meets our high detection and safety standards before it is placed in airports,” he continued.“Since January 2010,advanced imaging technology has detected more than 300 dangerous or illegal items on passengers in U.S. airports nationwide.” Body scanners have been controversial(有争议的) in the United States since they were first used in prisons in the late 1990s and then in airports for tests after 9·11. 语篇解读 本文主要讲述了欧盟为了不损害公民的健康,宣布禁止在机场使用X射线身体扫描仪。 28.Why did the European Union prohibit the use of Xray scanners in European airports? A.Because they are made in the U.S. B.Because they are not effective in use. C.Because they might do harm to passengers. D.Because their radiation is extremely low. 答案 C 解析 细节理解题。根据第二段“The European Commission,which enforces common policies of the E.U.’s member countries,adopted the rule ‘in order not to risk doing harm to citizens’ health and safety’.”可知,欧盟禁止使用X射线扫描仪是因为它们可能会损害公民的健康。故选C项。 29.Which of the following is TRUE about the new body scanners to be used in Europe? A.They will risk doing harm to passengers. B.They use ionizing radiation heavily. C.Their radiation is extremely high. D.They won’t risk causing cancer. 答案 D 解析 细节理解题。根据第四段第一句“European countries will be allowed to use an alternative body scanner relying on radio frequency waves,which have not been linked to cancer.”可知,欧洲国家将被允许使用另一种依靠无线电波的身体扫描仪,尚未发现该仪器会导致癌症。故选D项。 30.What can we infer from TSA’s statement? A.The TSA will stop using the Xray scanners. B.The TSA won’t use E.U.’s alternative scanners. C.The E.U.’s alternative scanners are not advanced. D.The Xray scanners are safe and effective. 答案 D 解析 推理判断题。根据倒数第二段“We strictly test our technology to ensure it meets our high detection and safety standards before it is placed in airports...”可知,美国交通安全管理局声称在扫描仪放置到机场之前,他们会严格测试技术,以确保它符合他们较高的检测和安全标准。故选D项。 31.What is the main idea of the passage? A.The E.U. and the U.S. have different opinions. B.Europe bans Xray body scanners used at U.S. airports. C.Different scanners will be used in America. D.Body scanners have been controversial. 答案 B 解析 主旨大意题。根据第一段可知,本文主要讲述欧盟为了不损害公民的健康,宣布禁止在机场使用X射线身体扫描仪,而这种扫描仪却在美国机场被大量使用。故选B项。 D In 2013 alone at least 20,000 African elephants were killed for their teeth.In South Africa over the last two years more than 2,200 rhinos were killed for their horns.These numbers are alarming,because current rates of illegal hunting are faster than birth rates,which could lead to extinction for these ecologically important creatures in their environment.Indeed,some elephant and rhino populations are on track to be locally extinct within the next decade. If you are reading this,you may already be aware of these facts.But you might not know that wildlife trafficking(走私) not only threatens the existence of elephants and rhinos but is also leading to extinction of other species,such as tigers,tortoises,sea turtles—and the world’s most trafficked mammal(哺乳动物)—pangolins. Pangolins are the only mammals that are entirely covered in tough scales(鳞),which make them look very strong.But actually they are endangered mammals.There are eight different species of pangolins,four in Asia and four in Africa,and all are threatened with extinction.Although pangolins are protected throughout most of the countries where they live,high demand in East Asia,where the delicious pangolin meat is considered a delicacy and where their scales are used in traditional medicines,is driving an illegal trade in both live animals and pangolin parts.The number of pangolin trafficking is shocking.Experts believe that over the last 10 years more than 1 million pangolins were taken from the wild.It is estimated that between 40,000 and 81,250 pangolins were killed for the illegal trade in 2013 alone. In February,the United States released a plan to deal with wildlife trafficking,which lays out the steps we will take to fight the illegal trade in wildlife,including pangolins.We are strengthening the carrying out of the plan;building international cooperation and contribution to protect wildlife;raising awareness to drive down the demand that is fuelling the illegal trade. Get involved and remember World Wildlife Day(March 3) by spreading the plan.Use social media and tell everyone that now is the time to get serious about wildlife crime and end the demand that threatens species,big and small,from the huge elephant to the shy pangolin. 语篇解读 本文通过一些数据描述了现在濒临灭绝的野生动物的现状:数量的减少和非法的猎杀和贸易。针对此现象美国发布了一项计划,加强国际合作,提高人们保护野生动物的意识,减少对野生动物的猎杀。 32.How many endangered creatures are mentioned in the passage? A.4. B.5. C.6. D.7. 答案 C 解析 细节理解题。第一段中提到“African elephants”和“rhinos”,第二段最后一句中提到“tigers,tortoises,sea turtles”和“pangolins”,由此可知文章一共提到以上六种濒临灭绝的物种。故选C项。 33.Which of the following is TRUE according to Paragraph 3? A.Eight species of pangolins live on the same continent. B.Pangolins are not protected in most of their natural habitats. C.The scales of pangolins can be used as an ingredient for cooking. D.High demand contributes to the illegal trade of pangolins in East Asia. 答案 D 解析 细节理解题。根据第三段第四句“...high demand in East Asia...is driving an illegal trade in both live animals and pangolin parts.”可知,东亚的高需求导致了非法买卖穿山甲。故选D项。 34.What can we know about the plan released by the U.S.? A.Social media will be used to spread World Wildlife Day. B.Whether the plan will be worked out remains to be seen. C.The U.S. will work together with other countries to protect wildlife. D.More and more people are advised to increase their needs of pangolins. 答案 C 解析 细节理解题。根据倒数第二段第一句可知,美国发布了一项保护野生动物的计划,根据倒数第二段第二句中的“...building international cooperation and contribution to protect wildlife...”可知选C项。 35.What is the author’s intention of writing the passage? A.To inform us of something about World Wildlife Day. B.To raise awareness of protecting endangered wildlife. C.To explain why pangolins are illegally traded in East Asia. D.To show how the United States is to fight the illegal trade in wildlife. 答案 B 解析 写作意图题。根据最后一段最后一句“Use social media and tell everyone that now is the time to get serious about wildlife crime and end the demand that threatens species...”可知,使用社交媒体告诉每个人应严肃对待野生动物犯罪,并结束对野生动物的需求,也就是在唤起大众保护濒临灭绝的展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




综合模拟练(一).docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/6020748.html