哈尔滨四年级英语阅读理解10题.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 哈尔滨 四年级 英语 阅读 理解 10
- 资源描述:
-
哈尔滨四年级英语阅读理解10题 1. I'm a school girl. My brother and I are twins. We are both at school. We like school. My parents are both teachers. They work hard. My brother and I study at No. 1 Middle School. There are twenty-five boys and eighteen girls in our class. We go to school from Monday to Friday. We have no classes on Saturday and Sunday. We usually get up at six. We come to school at seven o'clock. Classes begin at eight. We have four lessons in the morning and two in the afternoon. We have lunch at fifteen past twelve. At three fifty we have sports. We study Chinese, Maths, English, History, Politics and other lessons. We like Chinese. We like English, too. Some of us are good at it. We go home at five o'clock. We have supper at six o'clock. We do our homework at seven every evening and go to bed at half past nine, but sometimes we go to sleep at about ten. 1.My brother is __________ and I am ___________. A.a worker; a student B.a student; a worker C.a student; a teacher D.a student; a student 2.We have ____________ at fifteen past twelve. A.breakfast B.lunch C.supper D.dinner 3.We begin to do our homework from ________ to ___________ every evening. A.Monday; Friday B.seven; half past nine C.school; home D.six; eight 4.There are __________ boys and _________ girls in our class. A.eighteen; twenty-five B.some; any C.twenty five; eighteen D.many; much 5.Do they often have sports in the morning or in the afternoon? A.Yes, they do. B.No, they don't. C.In the morning. D.In the afternoon. 6.What subject do they like and what subject are they good at? A.Chinese and maths. B.Maths and English. C.History and politics. D.Chinese and English. 【答案】 1.D 2.B 3.B 4.C 5.D 6.D 【解析】 【分析】 短文大意:本文是记叙文,作者介绍了自己的家庭信息、班级信息、课程信息和日常生活作息。 1.题意:我哥哥是一名学生,我是一名学生。 细节理解题。根据I'm a school girl. My brother and I are twins. We are both at school.可知兄妹俩都是学生,故选D。 2.题意:我们在12点15分吃午饭。 细节理解题。根据We have lunch at fifteen past twelve.可知他们在12点15分吃午饭,故选B。 3.题意:我们每天晚上7点到9点半做作业。 细节理解题。根据We do our homework at seven every evening and go to bed at half past nine我们每天晚上7点做作业,9点半上床睡觉,可知选B。 4.题意:我们班有25个男生和18个女生。 细节理解题。根据第一段结尾There are twenty-five boys and eighteen girls in our class.可知班上有25个男生和18个女生,故选C。 5.题意:他们经常在早上还是下午做运动? 细节理解题。根据We have lunch at fifteen past twelve. At three fifty we have sports. 我们十二点十五分吃午饭,三点五十分做运动,可知是下午三点五十分,故选D。 6.题意:他们喜欢什么科目,擅长什么科目? 细节理解题。根据We like Chinese. We like English, too. Some of us are good at it. 我们喜欢中文,也喜欢英语,有些人也很擅长,可知选D。 【点睛】 本文篇幅不长,内容比较简单,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。主要考查细节理解,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题4,要求填写班内男女生的数量,考查细节理解;根据第一段结尾There are twenty-five boys and eighteen girls in our class.可知班上有25个男生和18个女生,故选C。 2.A I am Leo. I have five good friends in my class, Class 6. They like different subjects. Sam's favorite subject is science because he thinks it is useful. Mark's favorite subject is geography, and he likes science, too. Jack likes art best because he likes drawing pictures. Mary likes Chinese because her father is Chinese. Her father teaches her Chinese at home. She also likes art very much. Bob's favorite subject is math. He thinks math is very interesting. He also likes P.E. because he likes playing sports. 1.划线单词“it”指代的是“ ”。 A.geography B.science C.Sam's science book D.Leo's favorite subject 2.Mark . A.isn't in Class 6 B.is Sam's brother C.doesn't like science D.likes geography best 3.划线单词“drawing”的中文意思是“ ”。 A.租 B.借 C.画 D.贴 4.Mary likes Chinese because . A.she likes China B.Chinese is interesting C.her father is Chinese D.her father teaches Chinese 5.下列哪项陈述是正确的? A.Mary doesn't like art. B.Bob thinks math is boring. C.P.E. is Jack's favorite subject. D.Leo and his friends are classmates. 【答案】 1.B 2.D 3.C 4.C 5.D 【解析】 【分析】 本文介绍了他班级上的五个好朋友各自喜欢不同的学科。 1.推理判断题,根据短文第二段第一句“Sam's favorite subject is science because he thinks it is useful. 萨姆最喜欢的科目是科学,因为他认为它是有用的。”,可以推断出it在这里指代science。故选:B。 2.细节理解题,根据短文第二段第二句“Mark's favorite subject is geography, and he likes science, too. 马克最喜欢的科目是地理,他也喜欢科学。”,故选:D。 3.词义猜测题,根据短文第二段第三句“Jack likes art best because …... 杰克最喜欢艺术,因为……。”,可推知,因为他喜欢画画,故选:C。 4.细节理解题,根据短文第二段第四句“Mary likes Chinese because her father is Chinese. 玛丽喜欢中文,因为她的父亲是中国人。”,故选:C。 5.正误判断题,根据短文第一段“I am Leo. I have five good friends in my class, Class 6. 我是利奥。我有五个好朋友在我的班级,6班。”,可知利奥和他的朋友们是同班同学。故选:D。 3.In the United States, every year, Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of November. Because Canada is north of the United States , and is colder, the harvest comes earlier in the year. In Canada, people have Thanksgiving Day on the second Monday in October. The harvest brings a lot of food to the people. On Thanksgiving Day people in Canada and America like to have a big meal with their friends and family just like Chinese people do at Mid-Autumn Festival. Many Canadians and Americans put flowers, vegetables and fruits around their homes to say "Thank you" for the harvest. At a Thanksgiving Day dinner, many Canadians and Americans will eat turkey, potatoes, and pumpkin pies. These are food like the food of many years ago. They are saying "Thank you !" for the harvest that comes every year. 1.Which country has the Thanksgiving Day like the United States? A.Japan. B.China. C.Canada. D.Korea. 2.In the United States, Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of_______. A.January B.May C.November D.December 3.Canada has Thanksgiving earlier in the year because _______. A.they like flowers B.the harvest comes earlier C.they have a big meal D.they want to be different 4.The harvest brings_______ to people. A.flowers B.turkeys C.food D.pumpkins 5.What do people usually say on Thanksgiving Day for the harvest? A.Good morning. B.I'm hungry. C.Hello. D.Thank you. 【答案】 1.C 2.C 3.B 4.C 5.D 【解析】 【分析】 试题分析: 1.根据第一段第二句Canada also has the Thanksgiving Day.可以选择C。句意:那一个国家像美国一样有感恩节?加拿大。 2.根据第一段第一句In the United States,every year,Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of November.可以选择C。句意:在美国感恩节是在11月的第四个星期四。 3.根据第一段第三句But because Canada is in the north of the United States,so it is colder and the harvest comes earlier in the year.可以选择B。句意:加拿大的感恩节来得早一点是因为丰收来得早一点。 4.根据第二段第一句The harvest brings a lot of food to people.可以选择C。句意:丰收给人们带来食物。 5.根据全文最后一句They are saying “Thank you” for the harvest that comes every year. 可以选择D。句意:人们在庆祝丰收的感恩节时经常说什么?谢谢。 【点评】这篇文章简述了加拿大的感恩节的时间,和人们在感恩节的活动。 【考点】记叙文阅读。 4.Mrs. Green is the mother of two children. She is a shop assistant(店员). She is very busy every day. Every morning, she cooks breakfast for her family. She cooks eggs for her daughter and makes bread for her son. At noon she eats hamburgers in her shop. Her children have lunch in the school dining hall. In the evening, Mrs. Green gets home very late. When she gets home, her children get ready for dinner. Mr. Green cooks beef noodles for his daughter and cooks carrots for his son. And Mrs. Green usually buys some chicken from the supermarket. It's Mrs. Green's favourite food. 1.Mrs. Green works . A.in a factory B.in a shop C.in a school D.in a hospital 2.What does Mrs. Green cook for her daughter in the morning? A.Hamburgers. B.Bread. C.Eggs. D.Bread and eggs. 3.Where do her children have lunch? A.In the shop. B.At home. C.In a restaurant. D.At school. 4.What's Mrs. Green's favourite food? A.Beef noodles. B.Chicken. C.Carrots. D.Potatoes. 5.Which is TRUE according to the passage? A.Mrs. Green has three children. B.Mrs. Green gets home late in the evening. C.Mrs. Green cooks carrots for her son for dinner. D.Mrs. Green isn't very busy every day. 【答案】 1.B 2.C 3.D 4.B 5.B 【解析】 【分析】 试题分析:这是一篇记叙文,讲述了格林夫人繁忙的一天。 1.题意:格林夫人在 工作。考查细节理解题。A. in a factory在工厂;B. in a shop在商店;C. in a school在学校;D. in a hospital在医院。根据短文第二句话She is a shop assistant.,可知Mrs. Green是店员,自然在商店工作,故选B。 2.题意:格林太太早上给她女儿做什么?考查细节理解题。根据She cooks eggs for her daughter,可知选C。 3.题意:她的孩子们在哪里吃午饭?考查细节理解题。A. In the shop在商店;B. At home.在家里;C. In a restaurant在餐馆;D. At school在学校。.根据第一段的结尾Her children have lunch in the school dining hall.,可知选D。 4.题意:格林太太最喜欢的食物是什么?考查细节理解题。根据短文最后两句And Mrs. Green usually buys some chicken from the supermarket. It's Mrs. Green's favourite food.,可知Mrs. Green最喜欢鸡肉,故选B。 5.题意:根据文章内容,哪个是正确的?考查细节理解题。A. Mrs. Green has three children.格林太太有三个孩子;根据短文开头Mrs. Green is the mother of two children. ,可知她有两个孩子,故说法错误。B. Mrs. Green gets home late in the evening.格林太太晚上很晚才回家;根据第二段开头In the evening, Mrs. Green gets home very late.,可知说法正确。C. Mrs. Green cooks carrots for her son for dinner.格林太太给儿子用胡萝卜做晚饭;根据第二段句子Mr. Green cooks beef noodles for his daughter and cooks carrots for his son.,可知做晚饭的不是格林太太,而是格林先生,故说法错误。D. Mrs. Green isn't very busy every day.格林太太不是每天都很忙;根据第一段的第三句She is very busy every day.,可知说法错误。综合以上分析,故选B。 5.阅读与表达(判断式) People come in all shapes(体型) and sizes. When you describe people, you talk about their height, weight, eye color, hair color and hair length. You can also describe the clothes that they're wearing. Sometimes, when many people from one country have similar(相似的) features, people may think that everybody in that country looks the same. For example, all Germans are tall and have blue eyes, and people from Africa have dark skin and very curly hair. But such descriptions are not true. We should be careful about being too general(大概的) about people's appearances(外貌). For example, most Chinese people may be short, but what about Yao Ming? He isn't short at all. 根据短文内容,判断正误,正确的为T,错误的为F。 1.All the people have the same shape. 2.You can describe people's clothes. 3.People from the same country look the same. 4.All Germans have black eyes. 5.We shouldn't be too general about people's appearances. 【答案】 1.F 2.T 3.F 4.F 5.T 【解析】 【分析】 短文主要讲诉了人们有各种各样的形状和大小。当你描述人的时候,你谈论的是他们的身高,体重,眼睛颜色,头发颜色和头发长度。你也可以描述他们穿的衣服。 1.细节理解题,由短文第一句“People come in all shapes(体型) and sizes.”可知,人们的体型和大小不同,因此本题错误,故填:F。 2.细节理解题,由第一段最后一句“You can also describe the clothes that they're wearing. 你也可以描述他们穿的衣服。”,可知本题是正确的,故填:T。 3.细节理解题,有短文第二段中“Sometimes, when many people from one country have similar(相似的) features, people may think that everybody in that country looks the same. 有时,当一个国家的许多人都有相似的特征时,人们可能会认为那个国家的每个人看起来都一样。”及“But such descriptions are not true. 但这样的描述不是真的。”可知本题是错误的,故填:F。 4.细节理解题,由短文第二段第二句“For example, all Germans are tall and have blue eyes例如,所有的德国人都很高,有一双蓝色的眼睛”,可知本题错误,故填:F。 5.细节理解题,有短文第二段中“We should be careful about being too general(大概的) about people's appearances(外貌).我们应该注意不要对人的外表过于笼统”,可知本题是正确的,故填:T。 6. Pirates of the Caribbean 4 (《加勒比海盗4》) Kind: Action movie Time: 8:00-10:20 in the morning Place: Green Cinema (电影院) Movie star: Johnny Depp Price: $8 Oceans (《海洋》) Kind: Documentary Time: 2:00-3:40 in the afternoon Place: Star Cinema Director (导演): Jacques Perrin Price: $6 The Frightening Night (《夜惊魂》) Kind: Thriller Time: 7:00-8:25 in the evening Place: Huxiang Cinema Movie stars: Tang Yifei, Li Yan Price: $4 根据材料内容,选择正确答案 1.Where can you go to see Pirates of the Caribbean 4? A.At Huxiang Cinema. B.At Green Cinema. C.At Star Cinema. 2.Oceans will be on in the ________. A.morning B.afternoon C.evening 3.The Frightening Night is a(n) ________. A.documentary B.action movie C.thriller 4.We can see Johnny Depp in ________. A.Pirates of the Caribbean 4 B.Oceans C.The Frightening Night 5.Yuan Yuan and her parents are going to see Oceans. They will need ________. A.$18 B.$12 C.$24 【答案】 1.B 2.B 3.C 4.A 5.A 【解析】 【分析】 本文是三则广告,介绍了三部电影《加勒比海盗》,《海洋》和《夜惊魂》的类型,上映时间、地点,主演的电影明星和票价。 1.B 细节理解题。根据Pirates of the Caribbean 4 ……Place: Green Cinema (电影院)可知我们可以去格林电影院看《加勒比海盗》,故选B。 2.B 细节理解题。根据Oceans(《海洋》)Kind: Documentary Time: 2:00-3:40 in the afternoon 可知电影《海洋》将在下午上演,故选B。 3.C 细节理解题。根据The Frightening Night(《夜惊魂》)Kind: Thriller 可知《夜惊魂》是恐怖电影,故选C。 4.A 细节理解题。根据Pirates of the Caribbean 4 ……Movie star: Johnny Depp可知我能在《加勒比海盗》中看见约翰尼·德普,故选A。 5.A 推理判断题。根据Oceans(《海洋》)……Price: $6可知电影《海洋》的票价是6美元,因此圆圆和她的父母要去看这部电影,需要支付6×3=18美元,故选A。 【点睛】 根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据The Frightening Night(《夜惊魂》)Kind: Thriller 可知《夜惊魂》是恐怖电影,故选C。 7. Name:Cindy White Class:2A Birthday:November 17th Can:swim,dance,make model planes Tel:202-5687 Name:Tony Green Class:2B Birthday:July 19th Can:play basketball,play the guitar,do Chinese kung fu Tel:506-4587 Name:Helen Black Class:2A Birthday:July 1st Can:sing,swim,play tennis Tel:247-8932 根据表格内容,选择正确答案。 1.What's Cindy's telephone number? A.235-5687. B.202-5687. C.506-4587. D.247-8932. 2.When is Helen's birthday? A.On November 17th. B.On July 19th. C.On July 1st. D.On September 5th. 3.Who can do Chinese kung fu? A.Cindy. B.Tony. C.Helen. D.Alice. 4.What can Helen do? A.She can play soccer. B.She can play the guitar. C.She can dance. D.She can swim. 5.Which of the following is TRUE(下面哪句是正确的)? A.Cindy's last name is Green. B.You can call Tony at 247-8932. C.Cindy and Helen may be classmates. D.Tony can make model planes. 【答案】 1.B 2.C 3.B 4.D 5.C 【解析】 【分析】 这里介绍了三个同学的基本情况,包括姓名、班级、生日、会做的事及电话。 1.细节理解题。根据Cindy的介绍可知,其电话号码是202-5687。故选B。 2.细节理解题。根据Helen的介绍可知,故选C。 3.细节理解题。根据三个同学各自会做的事情可知,Tony会中国功夫。故选B。 4.细节理解题。根据Helen的介绍可知,她会唱歌,游泳和打网球。故选D。 5.细节理解题。根据Cindy和Helen的介绍可知,她们可能是同班。故选C。 8.Man: Hello! Tom: Hi! Is this Barnton Swimming Pool (游泳池)? Man: Yes, it is. Tom: Oh, good. What time does the swimming pool open (开始营业)? Man: Well, we’re open now! Tom: Thanks, but I don’t want to go swimming today. I want to go tomorrow (明天). Man: OK. Tom: So, what time does the pool open tomorrow? Man: Well, it is open from 9 a.m. to 6 p.m. every day. Tom: Is the pool open at lunch time? Man: Yes, it is. Do you have any other questions? Tom: Yes. How much is it to swim for two hours? Man: $5 an hour from Monday to Friday. $6 for the weekend. Tomorrow is Thursday, so it’s $10. Tom: Thank you. Can I take a shower there? Man: Sure. Tom: That’s good! Man: OK. See you tomorrow. Tom: Thanks, bye. 根据材料内容选择最佳答案。 1.Tom and the man may be talking ______. A.on the phone B.in the library C.at the radio station D.in the swimming pool 2.Today is ______. A.Monday B.Tuesday C.Wednesday D.Thursday 3.How much is it to swim for three hours tomorrow? A.$15. B.$18. C.$30. D.$33. 4.What’s Tom’s last question about? A.The price. B.The time. C.The shower. D.The lesson. 5.What can we know from the passage? A.The pool isn’t open at lunch time. B.Tom wants to go swimming today. C.The pool is open for 9 hours a day. D.Tom works at Barnton Swimming Pool. 【答案】 1.A 2.C 3.A 4.C 5.C 【解析】 【分析】 本对话是顾客打电话询问游泳馆的开放时间和价格。 1.细节理解题。根据对话的前半部分可知,对话是在电话上进行的。故选A。 2.细节理解题。根据Tomorrow is Thursday可知,今天是周三。故选C。 3.计算推理题。根据$5 an hour from Monday to Friday可知,周一到周五每小时5美元,三小时是5*3=15。故选A。 4.细节理解题。根据Thank you. Can I take a shower there?可知,故选C。 5.细节理解题。根据it is open from 9 a.m. to 6 p.m. every day可知,游泳馆每天开放九小时。故选C。 9. John is a schoolboy. Everyone likes him v展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




哈尔滨四年级英语阅读理解10题.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/5553480.html