分享
分销 收藏 举报 申诉 / 7
播放页_导航下方通栏广告

类型徐州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Unit5八下试题.docx

  • 上传人:可****
  • 文档编号:4198641
  • 上传时间:2024-08-21
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:656.98KB
  • 下载积分:10 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    徐州 专版 2020 中考 英语 复习 方案 一篇 教材 考点 梳理 课时 训练 13 Unit5 试题
    资源描述:
    课时训练(十三)  Unit5(八下) (限时:30分钟) Ⅰ.选择填空 1.—If someone is     your way, what will you do?  —I will wait until he or she moves instead of pushing past. A.in B.on C.by D.along 2.[2019·徐州质检]It's widely accepted that every tourist should have good     .  A.methods B.moods C.manners D.minds 3.[2019·南通二模]—Look at Lucy! How weak she looks! —Well, she never eats     and that's why she is not healthy.  A.properly B.rapidly C.smoothly D.completely 4.[2019·徐州二模]—Who do you want to help most at present? —Children in poor areas. Many of them are     poor     go to school.  A.enough; to B.too; to C.so; that D.such; that 5.—I'm planning to climb Mount Huang this summer. Would you like to come along? —Wow! That would be exciting     challenging. I'm in!   A.as well as B.as good as C.as long as D.as far as 6.China Dream is a great way to     the fast development of our own country.  A.push in B.make up C.push for D.take up 7.If nobody breaks traffic rules, most accidents can be     .  A.achieved B.afforded C.announced D.avoided 8.To keep children away from danger, we warn parents     children at home alone.  A.leave B.to leave C.not leave D.not to leave 9.[2019·曲靖]—How can we behave better in building a civilized city? —    .  A.Break the traffic rules B.Smoke in public C.No dirty words D.Cut in line 10.[2019·徐州二模]Which of the following sayings has the meaning of “risk losing everything all at one time”? A.Every dog has its day. B.Put all your eggs in one basket. C.Burn the candle at both ends. D.It never rains but it pours. Ⅱ.[2019·宁波]完形填空   Charlie Chaplin's parents separated a year after his birth in 1889. He lived with his mother and elder brother in a flat in London. Mrs Chaplin managed to 11  her children on her own with the money she made as a singer. 12 , their economic (经济的) situation changed when she became ill with laryngitis (喉炎) in 1894. Instead of resting her  13  until it got better, Mrs Chaplin kept on singing. Her voice got weaker and weaker and she began to find it  14  to find well-paid work.  One evening Charlie happened to be in the theatre 15 his mother singing on stage. Suddenly, her voice  16 . She tried to finish the song, but the audience (观众) began to whistle and got angry. Mrs Chaplin could not continue any longer and walked  17  the stage crying.  The stage manager knew he had to do something quickly to 18  the embarrassing situation. He remembered Charlie once sang at a party. He 19  took Charlie by the hand to the stage. After a brief introduction, he left Charlie to please the audience.  Charlie began to sing and dance in front of hundreds of people. The audience enjoyed the 20 very much and began to throw money. 21 Charlie saw this, he immediately stopped singing and he announced to the audience that first he would 22  the money and then he would finish the song. The audience found this announcement especially  23  and started to throw even more money onto the stage.  Charlie felt perfectly at home on stage. He did not feel 24 at all and danced and sang more songs to the audience. To his amazement, there was more 25  and more money throwing.  That night was Charlie's first public performance on the stage and his mother's last. (  )11.A.support B.leave C.ask D.face (  )12.A.Though B.So C.However D.Besides (  )13.A.sight B.voice C.smell D.hearing (  )14.A.easy B.difficult C.interesting D.boring (  )15.A.feeling B.keeping C.realizing D.watching (  )16.A.rested B.dropped C.broke D.raised (  )17.A.onto B.off C.towards D.around (  )18.A.create B.save C.continue D.explain (  )19.A.slowly B.patiently C.quickly D.coldly (  )20.A.thought B.description C.speech D.performance (  )21.A.If B.Till C.When D.Before (  )22.A.take out B.throw away C.put down D.pick up (  )23.A.funny B.lucky C.helpful D.painful (  )24.A.shy B.sad C.satisfied D.excited (  )25.A.trouble B.anger C.silence D.laughter Ⅲ.[2019·葫芦岛]阅读理解   What are the basic ingredients(要素) of good manners? A strong sense of fairness is one of them. A friend once told me an experience that he had. When he was driving along a one-lane(单行小路),unpaved(未铺路的) mountain road, the car ahead of his produced clouds of choking dust(呛人的尘土), and it was a long way to the nearest paved main road. Suddenly, the car ahead stopped at a wider place on the road. My friend thought there must be something wrong with the car ahead. He stopped and asked if anything was wrong. “No,” said the other driver. “But you've endured my dust so far. I'll endure yours the rest of the way.” Another ingredient is empathy(同情心). It makes a person see into the mind or heart of someone else. Recently I happened to read such a story in a book. A man was having dinner alone, and he was trying to open a bottle. But he failed. Then he asked a waiter for help. The waiter took the bottle, turned his back and opened it without difficulty. Then the waiter closed it again and turned back. He pretended(假装) to make a great effort to open the bottle without success. Finally he took it into the kitchen and returned very soon. He told the man that he managed to open it, but only with a tool. Yet another ingredient is the ability to treat people alike(一视同仁). No matter who he is and what he does, everyone is worth respecting. 26.The driver in the car ahead stopped to     . (  )  A.repair the car B.have a rest C.ask the way D.let the back car go 27.The underlined word “endured” in Paragraph 2 probably means     in Chinese. (  )  A.原谅 B.容忍 C.抱怨 D.谴责 28.In fact the waiter opened the bottle     . (  )  A.by himself easily B.with a tool C.with difficulty D.without success 29.The second story may happen     . (  )  A.in the kitchen at home B.on the main road C.in the restaurant D.on the busy street 30.The best title of the passage is “    ”. (  )  A.The Ability to Solve Problems B.The Ways to Help Others C.The Good Manners to Treat Others D.The Empathy for Strangers Ⅳ.词语运用 A)选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。 expresses successful cut in on by accident friendly discussion 31.It's impolite to         others when they are speaking.  32.Body language is a form of communication. Standing with open arms means       in the West.  33.Our monitor wants to have a     about the sports meeting with us.  34.The artist always         his world view in his works.  35.I met my teacher in the shop         .  B)[2019·娄底改编]用括号中所给单词的正确形式填空,使短文内容完整、正确。   A king had two sons and asked famous teachers to teach them. After a few 36.    (year), the king fell badly ill. So he wanted to choose one of his sons as the next king, but which one would be the right person? He thought it over for a whole night. At last, he decided 37.     (test) his sons.  One day, he gave a room to each of 38.    (they), “You must fill the room completely (完全地) with anything you wish. But there should be no space left and you can't ask for 39.     (advise)from anyone!”  The next day the king 40.    (visit) his elder son's room. The room was completely 41.    (fill)with grass. The king felt sorry about it. Then he went to the other room, but it was closed. His 42.     (young) son asked him to get in and closed the door again. It was dark everywhere, so the king shouted at him 43.      (angry). But suddenly the 44.    (two)son lighted a candle and the room was full of light. The king felt very excited and hugged him proudly.  He realized: 45.     (wise)is more important than simple answers which are easy to get.  Ⅴ.[2020·原创]根据短文内容及首字母提示,写出所缺单词,使短文内容完整、正确。   In Chinese culture, it is believed that people who have fair (浅色的)skin(皮肤)are more beautiful. In western culture, however, the opposite is true. Many westerners think tanned skin is prettier. It 46.s    that different cultures have different ideas of what they think is beautiful.   These cultural meanings of beauty, however, are no 47.l     important. As more and more people travel overseas, ideas about beauty are being shared among cultures. The Internet has also made 48.i     easier for people to share different types of beauty since people are always posting pictures on social media. With the help of the Internet, people's views about beauty are always 49.c    . People are now able to 50.e     borrow ideas from other cultures to help them stand out. So what new fashions can we expect to see in the future?  【参考答案】 Ⅰ.1.A 句意:——如果有人挡了你的路,你会怎么做?——我会等到他或她走过去而不是抢道。答语提示上文用in one's way表示“挡道”。故选A。 2.C 3.A 4.B 5.A 6.C 7.D 8.D warn sb not to do sth 意为“警告某人不要做某事”。故选D。 9.C 10. B Ⅱ.[主旨大意] 本文是一篇记叙文。卓别林小时候随妈妈生活。一天晚上,妈妈因喉炎而在舞台上无法继续演出,舞台经理让他登台表演,结果演出非常成功。那天晚上是他首次登台演出,同时也是他妈妈最后一次演出。 11.A 由第一段内容可知,查理·卓别林从小就父母离异,他跟着母亲生活,所以他妈妈挣钱养活他和哥哥。故选A。 12.C 由空格后面的逗号及语意可推知,此处表示转折,应用however表达。故选C。 13.B 由上句中的“she became ill with laryngitis in 1894”及下句中的“Her voice got weaker and weaker”可推知,卓别林太太并没有让嗓子好好休息,而是继续唱歌。故选B。 14.B 由上句中的“Her voice got weaker and weaker”可知,卓别林太太因嗓音变差而难以获得薪酬好的工作。故选B。 15.D 由前面的Charlie happened to be in the theatre可推知,当时卓别林正好在剧院里观看妈妈演出。故选D。 16.C 由后文可知,卓别林太太的嗓子坏了,无法再继续演唱。故选C。 17.B 由上句及语境可推知,卓别林太太因嗓音破裂而无法再登台演出,面对观众的愤怒,她只有走下舞台。walk off意为“从……走下去”,故选B。 18.B 由后文可知,舞台经理赶紧让卓别林上台表演以挽救尴尬的场面。故选B。 19.C 由本段内容可知,经理赶紧让卓别林上台来救场,故此处应用副词quickly表速度。故选C。 20.D 由上句“Charlie began to sing and dance in front of hundreds of people.”及后半句“began to throw money”可知,卓别林登台后表演得相当好,观众开始扔钱。故选D。 21.C 22.D 23.A 24.A 由上句“Charlie felt perfectly at home on stage.”可推知,卓别林在舞台上根本不腼腆。故选A。 25.D 由前面的To his amazement及后面的and more money throwing可推知,观众的笑声越来越多,他们也在扔更多的钱。故选D。 Ⅲ.[主旨大意]本文是一篇说明文,介绍了礼貌的基本要素:强烈的公正意识;具有同情心;对待他人能一视同仁。 26.D 27.B 28.A 细节理解题。根据第四段中的句子“The waiter took the bottle, turned his back and opened it without difficulty.”可知,服务员很容易地打开了瓶子,故选A。 29.C 推理判断题。根据第四段中的句子“A man was having dinner alone,”以及“Then he asked a waiter for help.”可知,这个故事可能发生在饭店,故选C。 30.C 标题归纳题。本文介绍了礼貌的基本要素:强烈的公正意识;具有同情心;对待他人能一视同仁。故C项“礼貌待人”符合大意。 Ⅳ.31.cut in on 32. friendly 33. discussion 34.expresses 35.by accident 36.years 37.to test 38.them 39.advice 40.visited 41.filled 42.younger 43.angrily 44.second 45.Wisdom Ⅴ.46.seems 47.longer 48.it 49.changing 50.easily 7
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:徐州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Unit5八下试题.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/4198641.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork