分享
分销 收藏 举报 申诉 / 5
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年高考英语一轮复习课下限时训练必修5-Unit-4-Word版含答案.docx

  • 上传人:快乐****生活
  • 文档编号:3812535
  • 上传时间:2024-07-20
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:34.80KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 年高 英语 一轮 复习 限时 训练 必修 Unit Word 答案
    资源描述:
    课时作业(二十四) 必修5 Unit 4 Making the news  Ⅰ.单项填空 1.(2022·济南名校模考)—Well,Dick,I’m sorry that I have to leave. —________.Let’s email often. A.So am I       B.Keep in touch C.Enjoy yourself  D.Don’t be sad 2.(2022·银川一中质检)Though surprised to see us,________artist and________professor gave us________warm welcome in her villa. A.the;the;a  B.an;a;/ C.the;/;a  D.an;/;/ 3.(2022·苏锡常镇四市调研)—Show me your permit,please. —Oh,it’s not in my pocket.It________. A.must have fallen out  B.might fall out C.could fall out  D.should have fallen out 4.(2022·南京一模)—How are things going,Janet? —They have set out to deal with the present situation________they think deserves their immediate attention. A.which  B.where[来源:学§科§网Z§X§X§K] C.when  D.what 5.(2022·安徽合肥第一次质量检测)Currently,many American women are still faced with the________of choosing between work and family commitments. A.desperation  B.confusion[来源:Z|xx|k.Com] C.dilemma  D.concern 6.(2022·山东省胶东示范学校二模)Susan gave another call to John________he forgot his promise to help her move house. A.so that   B.in case C.although   D.if 7.(2022·试验中学一模)Please do me a favor—________Mr Black of our new date and place of the meeting,or he’ll miss it. A.to inform  B.informing C.informed  D.inform 8.(2022·安徽重点中学3月联考)Not only________to turn off the lights in the kitchen,but we also failed to lock the front door. A.we forgot  B.forgot we C.did we forget  D.we did forget 9.—Do you have enough to________all your daily expenses? —Oh,yes,enough and to space. A.cover  B.spend C.fill  D.offer 10.It took him a long time to________the skills he needed to become a professional artist. A.require   B.acquire C.inquire    D.gather 11.(2022·日照模拟)People who study or work away from home are________to go back to celebrate the Spring Festival. A.eager    B.evident C.content    D.curious 12.(2021·江西南昌两校第四次联考)—Johnson is a qualified driver with more than ten years’ experience. —________,I won’t hire him.You know honesty is the most important factor I will consider. A.Meanwhile   B.Even so C.Instead   D.Moreover 13.(2021·陕西五校二模)A turning point of the continuously high housing price won’t appear suddenly because there must be a certain process________many factors lead to the change. A.which  B.what C.where  D.that 14.(2022·山东省试验中学高三质检)You should get down to your study from now on.Please________what is of great importance for your future development. A.concentrate on  B.depend on C.put on  D.take on 15.(2022·安徽卷)Grace doesn’t want to move to New York because she thinks if she________there,she wouldn’t be able to see her parents very often.[来源:学+科+网] A.lives   B.would live C.has lived   D.were to live Ⅱ.阅读理解 A (2022·沈阳四校联考) If you feel at present that you don’t have enough friends in your life,one reason may be that you have let yourself become too busy to make time for the relationships you already have.Starting and keeping friendship requires effort and commitment.Many of us let our lives become so busy with work and other commitments that we don’t get around to scheduling time for pleasure and renewal with the friends,relatives and acquaintances we already have. Making the effort to call your friends more regularly and to accept more of the invitations you receive from others can improve your social life in a hurry! Are there any people you could call right now and be assured of a pleasant welcome?Are there people that you could count on to help you in time of difficulty?Can you have close talks with them?Do you have fun when you are together?Are you happy to have them in your life? If you haven’t seen much of them lately,is it because you have become too busy?Have you grown apart?Was there an argument? If the main reason you haven’t been getting together with the people you already know is that you have gotten too busy,take a good look at how you spend your time.Compare it with your real values and priorities in life.Is your busy lifestyle really bringing you the quality of life that you want? If you have become too busy for friends,why has this happened?Are you seeking material toys in your life at the expense of relationships with other human beings?Have you allowed your time to be over­committed because you never say “No” to anyone?Do you insist on doing things yourself that could be delegated to others?If so,why?Do you believe that everything depends on you? Examine whether the way you are now spending your time accurately reflects your deepest values and priorities.Make sure that you schedule adequate time for the things that are truly most important to you. If you really want to keep friends in your life,make a space in your schedule,and a space in your heart for them. 1.In this passage the author mainly discusses________. A.how to balance friendship and work B.how to spend our spare time C.whether we should keep friendship D.whether we should invite friends to dinner 2.Which of the following doesn’t indicate a good relationship? A.You have someone to count on when you are in trouble. B.You have someone to have close talks with. C.You feel depressed with others in life. D.You have fun when you are with someone. 3.The reason why you have become too busy for friends may be the following except that________. A.you spend too much time seeking material toys in your life B.you feel it difficult to keep friendship C.you stick to doing everything all by yourself D.you never refuse whatever other people ask you to do 4.Which of the following is the best title for the passage? A.Too Busy for Friendship? B.Too Busy with Work? C.How to Spend Your Time D.How to Make New Friends B (2022·东北三省四市其次次联考) Eco City Farms are becoming more popular in cities and towns around the United States. Eco City Farms in Edmonston,Maryland,is located near shopping centers,car repair shops and homes.The neighborhood is a working­class community.People do not have very much money,and they have limited access to fresh food in markets. Over the past two years,the farm has attracted volunteers from the community like Marcy Clark.She schools her four children at home.On a recent day she brought them to Eco City Farms for a lesson.Her son Alston Clark thinks his experience is very valuable.“I like coming out here,” he says,“You know,you connect with the earth,where your food comes from.You appreciate the food a little bit more.” Margaret Morgan started Eco City Farms.She thinks of it as a place where people can learn to live healthier lives.“Growing food in a community brings people together,” she continues,“Every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have an eco­friendly community.” she says.From the Eco City Farms people come to know that they are not only growing food and raising chickens and bees,but improving the soil with compost (肥料) made from food waste. Eco City Farms is an experimental operation.The farm gets its power not from the local electricity networks,but from the sun with solar panels.In winter,the green houses use a geothermal (地热) system. Vegetables can be grown all year.So once a week,all winter long,neighbors like Chris Moss and her three children bike to the farm to pick up a share of the harvest. “I like eating the vegetables,” says five­year­old Owen Moss. 5.What is mainly talked about in the passage? A.Eco City Farms save a lot of energy. B.Eco City Farms are gaining popularity. C.Eco City Farms are influencing community life. D.Eco City Farms helps the working­class live better. 6.According to the passage,Eco City Farms are close to the following places EXCEPT________. A.shopping centers  B.car repair shops C.fast­food restaurants   D.working­class community 7.What is the author’s attitude toward Eco City Farms? A.Enthusiastic.  B.Disappointed. C.Surprised.  D.Doubtful. 8.In which column of a newspaper can you most probably read this article? A.People.  B.Travel. C.Environment.  D.Education. Ⅲ.书面表达[来源:学科网ZXXK] (2021·安徽省皖南八校高三第三次联考) 最近,北京、武汉等多所大中学校运动会取消女子3 000米、男子5 000米长跑项目,同学们对此各抒己见。请你以“Whether long­distance running should be cancelled”为话题向一家英文报社投稿,并谈谈你的看法。 留意:1.词数:120左右,开头已为你写好,不计入总词数;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 Recently,many schools in cities such as Beijing and Wuhan have cancelled the women’s 3,000­meter race and the men’s 5,000­meter race at their sports meets due to students’ poor physical condition.It aroused heated debate about young students’ health. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 课时作业(二十四) Ⅰ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。句意为:——嗯,迪克,不好意思,我得走了。——保持联系,常发邮件。依据“Let’s email often.”可知,空处表示“保持联系”,故选B。 答案: B 2.解析: 考查冠词。句中信息词her表明主语是一个人,即“艺术家兼教授”,所以第一空用定冠词the表示特指;其次空不填;第三空后的welcome是抽象名词具体化的用法,其前用不定冠词。 答案: C 3.解析: 考查情态动词。句意为:——请出示你的证件。——噢,它不在我的口袋里。确定是从口袋里掉出去了。依据语境可知,此处是对过去发生的动作的确定推想。 答案: A 4.解析: 考查定语从句。句意为:——状况怎么样,Janet?——他们已经着手处理目前的状况,他们认为这值得他们准时留意。分析句子成分可知,空处引导定语从句,先行词为the present situation,从句中they think为插入语,从句中缺少主语,故应用关系代词which引导。 答案: A 5.解析: 考查名词辨析。句意为:目前,很多美国女性照旧面临着在工作和家庭之间进行选择的两难境地。desperation无望;confusion混乱;dilemma窘境,进退两难的境地;concern担忧,忧虑。 答案: C[来源:学科网ZXXK] 6.解析: 考查状语从句。句意为:以防约翰遗忘他要帮自己搬家的承诺,苏珊又给他打了次电话。in case以防万一,符合句意。 答案: B 7.解析: 考查祈使句。句意为:请帮我个忙——通知Black先生最新的开会时间和地址,否则他会错过的。祈使句+and/or+sb.will do sth.为固定句式,表示恳求、命令、要求、威逼等概念。 答案: D 8.解析: 考查倒装。句意为:我们不仅遗忘关厨房的灯,而且也忘了锁前门。not only位于句首时,其后的成分要部分倒装,故选C项。B项为全部倒装,故排解。 答案: C 9.解析: 句意为:——你有足够的钱支付你的日常花费吗?——是的,不仅够用还有富余。cover支付,符合句意。 答案: A 10.解析: 考查动词辨析。句意为:他花了很长一段时间才学会成为一名专业艺术家所需要的技能。acquire意为“得到,获得”,符合句意。inquire询问;require需要;gather聚集。 答案: B 11.解析: 考查形容词辨析。句意为:那些在外学习或工作的人们急于回家过春节。依据句意可知,eager渴望的,符合句意。[来源:学科网ZXXK] 答案: A 12.解析: 考查副词辨析。句意为:——Johnson是一个有十多年阅历的合格的司机。——尽管如此,我也不会雇用他。你知道恳切是我要考虑的最重要的因素。依据答语中的“I won’t hire him”可知,此处应用Even so尽管如此。 答案: B 13.解析: 考查定语从句。分析句子成分可知“________many factors lead to the change”是定语从句,a certain process为先行词,表示抽象地点,在从句中作地点状语,故空处用where。 答案: C 14.解析: 句意为:从现在起你应当开头认真学习了,请认真于对你将来的进展是格外重要的事情。concentrate on认真于……,符合句意。depend on依靠,依靠;put on穿上,戴上;take on呈现,担当。 答案: A 15.解析: 考查虚拟语气。句意为:Grace 不想搬到纽约,由于她认为,假如她住到那里去,她就不能经常看到父母了。主句“Grace doesn’t want to move to New York”说明 Grace 尚未搬到纽约,故此处表示的是对将来的虚拟,if 引导的虚拟条件从句中可使用过去式或 should+动词原形或 were to+动词原形,D 项当选。 答案: D Ⅱ.阅读理解 语篇解读 本文是一篇谈论文。你是不是感到生活中缺少伴侣?假如是这样,那么或许是由于你忙于工作而疏远了伴侣。交伴侣和维持友情需要努力和承诺,因此,不论工作多么繁忙,都应当留出时间给伴侣。 1.解析: 主旨大意题。通读全文可知,文章主要就繁忙的工作状态下不要忘了和伴侣联系而开放争辩,叙述了如何去平衡友情和工作的关系。 答案: A 2.解析: 细节理解题。依据第三、四段可知,遇到困难时有人可以依靠,有人和你进行亲热沟通,你和他人在一起能得到乐趣,说明你和他人关系良好。由此可知,A、B、D三项能表明友情良好。[来源:Zxxk.Com] 答案: C 3.解析: 细节理解题。依据倒数第三段其次至四句“Are you seeking material toys...Have you allowed your time to be over­committed because you never say ‘No’ to anyone?Do you insist on doing things yourself that could be delegated to others?”可排解选项A、C和D。 答案: B 4.解析: 标题概括题。通过对全文的整体理解可知,文章重点论述了生活中忘却了伴侣可能是自己太忙的缘由。 答案: A 语篇解读 本文是一篇报道。文章介绍了美国各地日益流行的生态城市农场(Eco City Farms)。它不但可以带动生态社区,引领人们过上绿色健康的生活,更成为人们了解地球、了解食物的好去处。 5.解析: 主旨大意题。通读全文特殊是文章首段可知,本文就“‘生态城市农场’在美国各地日益流行”进行了相关介绍。 答案: B 6.解析: 细节理解题。依据其次段第一、二句“...is located near shopping centers,car repair shops and homes.The neighborhood is a working­class community.”可知,答案选C。 答案: C[来源:Z,xx,k.Com][来源:Z*xx*k.Com] 7.解析: 观点态度题。依据第三、四段所使用的语言“the farm has attracted volunteers...I like coming out here...”“brings people together...From the Eco City Farms people come to know...”可知,作者对生态城市农场持乐观乐观态度,对其很感爱好。C项文中并未提到,B、D两项不符合文意。 答案: A 8.解析: 推理推断题。依据文章的主旨大意可知,“生态城市农场”并不是一个旅游项目,其目的也并不是训练人,文章并未以人为中心进行介绍,故可排解A、B、D三项。依据第三段倒数其次句中的“connect with the earth”,第四段最终一句中的“improving the soil with compost (肥料) made from food waste”及第五段中的“from the sun with solar panels.In winter,the green houses use a geothermal (地热) system”可推知,本文应来源自报纸的“环境”专栏。 答案: C[来源:学科网] Ⅲ.书面表达 Recently,many schools in cities such as Beijing and Wuhan have cancelled the women’s 3,000­meter race and the men’s 5,000­meter race at their sports meets due to students’ poor physical condition.It aroused heated debate about young students’ health. Some students think that schools should not give up long­distance running because it can build up our bodies,keep us away from illness and relax our brain.We can learn better after exercise.More importantly,it helps develop a strong will and endurance. But others hold opposite opinions.They believe that long­distance running is not good for us.It makes us tired and excited so that we can’t calm down to study after exercise and we may get hurt in it.Besides,long­distance running is a big challenge to our physical condition. For my part,it is unwise to call off long­distance races.So long as we are careful enough,the races can do us nothing but good. )
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年高考英语一轮复习课下限时训练必修5-Unit-4-Word版含答案.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3812535.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork