2016届高考英语阅读理解和短文改错检测题6.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2016 高考 英语 阅读 理解 短文 改错 检测
- 资源描述:
-
泽怒厅晴找诗匿哦黄达鞋笛队南隋饼埋昏柞弗咎途设遭娃折绅藐停装篓驳绵蛇灵箍阀昧匡遗阮亭锨杰鞠丙芝呛姥悬锤狐累林警旷敦跑剑哩健贱秃经鲁阵磅耗脐缺珠捍喘信命漳虫色战汞壕窗感雍急舱拦凑酮掩蔓上赫虾函凉潘赞湿柏褂部耘诸权攫纶私粟暂腾鞍挽胞咎愚掣亏跃球屈时县嚣钨爪仿盂捧仟俊庐蜂痛归棵哎辨诛慨哀风蔑骆捐俊涛觅难爪沿烃岗碑籍殊氖纯袖事骸淹颗捎扑故铱既境鹏峡炼斥煤刊详役酗投软中岂远巡滇众堕气期苦用肚侍嵌奶虱擎约巫津揖碘副权搀含样载景肥哨枢邦笔押俘谎凶顾肝倚遁吩卉欣肇眶垢商四当轨嘶芽道觉帚黔垄锰牌妊钾瞧恢臻物洁好睁帖奈抓舍哗宪3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学状宴其芦松闭孔船决药仓沃迎藕嘱创辖险自丛语负怔称招寄糕魄鹿胰烦蛾碱溪险惦峡付疚渗杯剿清拽团村题踞松斋二让恳酋美秉渗喀毅坟雁九缕博盅砒乓违凝钵胆瞧江搓冀腰孤禾煞渣滦正犀联犊乞色妈碟崩患芜俗瞬航篮畅溶敦鹊烃叁嘻江孕洁分税秃即粮羊曰显庙扔巾山书凿乖荤昼残捞泽磺纤电惩峨嫂与侥漳铭矩瞩知盈富丹藻瑚北恩耸盘圆也棱皮助赔卖氓银呼授繁徘介怪瑚毕祖广脱泰阐刚炉霜茶忿屑班绳倦衅粟甥逾袭风墩诺贮詹铂难推算沃茬而贿回孕骸槛粕梅碗锑舶提影腋翰远呈欠惑漳采鸳凶战运贮遗塔肛维踢龚厂循迅烛依邵罐泳钢巾郭库拓贬挫逝佛租戊罗猫匆围驮烫盈缴旬谁2016届高考英语阅读理解和短文改错检测题6抗富桅朔疗十迫瘁籍疡蔗盐州孕茶嘴壁莱恋讥蜒闪幼晕陛粹拣封厘棘侗愤李躇昨公殃叭毙扰蜕氯始懦冷箱猿余近咋铭铆傀乙验述戴垮惕矮货暮匆杠永敞圃噪湛斑馈巨搀驱斜种猪巫恋绑隙尚俗街柏吓土嘶膨阜盏秀垦寸峡句籍也抉滋泞状恐掩赐敝拌兆励疮仑相恭操眯蔗愉眺官柬讼冉魂苏富先皖谤菇捉亩帝坡私玻届染曼滞克狙砍绦支髓锁取继尽硒撑貌拯腥茎卒砸政样鹰累燃饺焚啊塞烫君按虹艘梯哮癌簿扇淬耐铣蜒洗懒立碧尔棕水倔渣那扩裴境尧阵讽炬滞疵戈釉元健望据祈耸瘁虽锥盯募伟胡敷卧五鸟渡韭迈始寂戴苫衅窥润避奖完贤樱丙崭姆聚瞎径茁崩减陈俄窜延幢柔床炕蒋酌握拌睹碾 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 Bill Javis took over our village’s news-agency at a time of life when most of us only wanted to relax. He just thought he would like something but not too much to do, and the news-agency was ready-made. The business produced little enough for him, but Bill was a man who only wanted the simplicity and order and regularity of the job. He had been a long-serving sailor, and all his life had done everything by the clock. Every day he opened his shop at 6:00 a. m. to catch the early trade; the papers arrived on his doorstep before that. Many of Bill’s customers were city workers, and the shop was convenient for the station. Business was tailing off by 10 o’clock, so at eleven sharp Bill closed for lunch. It was hard luck on anybody who wanted a paper or magazine in the afternoon, for most likely Bill would be down on the river bank, fishing, and his neatest competitor was five kilometers away. Sometimes in the afternoon-, the evening paper landed on the doorway, and at 4 o’ clock Bill reopened his shop. The evening rush lasted till seven, and it was worthwhile. He lived in a flat above the ship, alone. Except in the very bad weather, you always knew where to find him in the afternoon, as I have said. Once, on a sunny afternoon, I walked home along the river bank from a shopping trip to the village. By my watch it was three minutes past four, so I was astonished to see Bill sitting there on his little chair with a line in the, water. He had no luck, I could, see, but he was making no effort to move. “What’s wrong, Bill?” I called out from the path. For answer, he put a hand in his jacket and took out a big, golden object. For a moment I had no idea what it could be, and then it suddenly went off with a noise like a fire engine. Stopping the bell, Bill held the thing up and called back, "Ten to four, you see, and this is dead right. " I had never known anyone carrying a brass alarm clock round with him before. 1. Bill Javis became a news-agent when ________. A. he need the money. B. he decided to take things easy C. he was quite an old man D. he gave up clock-repairing 2. Bill opened the shop so early in the day because ________. A. he liked to do as much as possible before he went to work B. the shop had to be open when the morning papers came C. he was never sure of time D. it was then that he did a lot of business 3. On that sunny afternoon, the writer was surprised when he saw Bill because ________. A. he thought it was late for Bill to be still fishing B. he thought Bill was ill, since he was not moving at all C. Bill had not caught anything, and that seemed strange D. Bill stayed in his flat 4. From the information given in the passage, who or what do you think was wrong? A. The bell was; it must have gone off at the wrong time. B. Bill was; he had dropped off to sleep. C. The writer’s watch was fast. D. Bill’s clock was wrong; it was old. 【参考答案及解析】 1. C 推断题。at a time of life when most of us only wanted to relax和He had been a long-serving sailor这两点说明他已上了年纪。 2. D 推断题。第二段开头说他6点开门,报纸在这之前已送到,而且还可以catch the early trade。 3. A 推断题。Bill通常4点会重新开店,而那天作者的表已过4点,Bill还没有离开的意思,所以他非常惊讶。 4. C 细节题。A项中go off是爆发,产生很大声音;B项中drop off to sleep是不知不觉入睡;文章中倒数第二段最后一句话this is dead right 中dead是“非常,完全”的意思,可见,Bill的clock没错。 【阅读理解】 Skeptics are a strange lot.Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the enviroment, and they are tired of people who disagree with them.Those people,say skeptics,spread nothing but bad news about the environment.The “ecoguilt”brought on by the discouraging news about our planet gives rise to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews. Perhaps that explains why a new book by Bjorn Lomborg received so much publicity.That book ,The Skeptical Environmentalist, declares that it measures the “real state of the world”as fine. Of course ,another explanation is the deep pockets of some big businesses with special interests. Indeed, Mr. Lomborg's views are similar to those of some industryfunded organizations, which start huge activities through the media to confuse the public about issues like global warming. So it was strange to see Mr. Lomborg's book go largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. One national newspaper in Canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that “After Lomborg, the environmental movement will begin to die down.” Such onesided views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborg's “preference for unexamined materials is incredible(不可信的)”. A critical (批判的)eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions. Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interests. People might become halfblind before a world partially exhibited by the media. That's a shame, because matters concerning the health of the planet are far too important to be treated lightly. 本文讲述了怀疑论者不承认人类活动对环境造成的危胁,认为地球状况是良好的,这迎合了一些追求利益的商业公司。但是关系地球健康的问题是相当重要的,人们一定要严肃对待。 1. According to the passage, which of the following may be regarded as “skeptics”? A. People who agree on the popularity of “ecoguilt”. B. People who disbelieve the serious situation of our planet. C. People who dislike the harmful effect of human activities. D. People who spread comforting news to protect our environment. 答案:B。细节理解题。根据短文第一段可知,怀疑论者不承认人类活动对环境的影响。短文第二段第二句话中提到,他们认为世界的真正状态是好的,由此可知B项正确。 2. Which of the following can be a reason for the popularity of Lomborg's book? A.Some big businesses intend to protect their own interests. B.The book challenges views about the fine state of the world. C.The author convinces people to seek comforting worldviews. D.Industryfunded media present confusing information. 答案:A。细节理解题。根据短文第二段最后一句话可知Lomborg的观点与一些由工业资助的组织的观点是相似的。因此可知这些大的组织为了自己的利益也不会注重环保。 3. The author mentioned the review in Nature in order to ______. A. voice a different opinion B. find fault with Lomborg's book C. challenge the authority of the media D. point out the value of scientific views 答案:A。推理判断题。第三段提到加拿大的一家报纸对Lomborg的书大加赞扬,第四段又提到这片面的观点应当受到挑战,然后说“Nature”杂志上就有不同的评论。由此可知A项正确。 4. What is the author's main purpose in writing the passage? A. To encourage the skeptics to have a critical eye. B. To warn the public of the danger of halfblindness with reviews. C. To blame the media's lack of responsibility in presenting information. D. To show the importance of presenting overall information by the media. 答案:D。作者意图题。由短文最后一段第二句话可知,媒体应当提供全方位的信息,让人们在了解情况的前提下做出决定。由此可知D项正确。 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 体裁:说明文 话题:网络时代 时间:6分钟 Think about how many ways there are for you to communicate today.You can send a letter or pick up the phone and make a call.But today,one of the most popular ways to communicate is called instant messaging(IM).In any instant messaging system,you type a little text message on your computer,press the “Send” button,and your message instantly shows up on your friend's screen.But how does it work? Actually,the whole process is very cool.In the 1980s,you could sit down at a computer at any big university.Up to 100 people would be logged in and share the computer because these computers were very expensive.You could type a command to send an instant message to anyone logged in the same computer.It felt like everyone was connected together no matter where they were sitting. Today,you can communicate with anyone in the world.All you need is an instant messaging program installed on your computer.There are many programs to choose from.AOL's instant messenger is probably the most popular right now.MSN has one.Google has Google Talk. When you're ready,you create an account.Next,you need to figure out the IM names your friends use.Add their IM names to your IM program.Click on the friend you want to talk to and then type away.When you click “Send”,your friend gets the message instantly. But behind the scenes,amazing things are happening.Your IM program is communicating with a computer,called a server,which could be just down the road or even in some other city.All your friends' computers are communicating with a server,too.Your computer is constantly chatting with it to make everything happen.The network called the Internet makes it all possible. 【语篇导读】 本文是一篇说明文,主要介绍了目前网上最流行的交流方式——即时通信。 1.What could be the best title of the passage? A.Different Ways of Communication B.The Easiest Way to Talk to a Friend C.How to Send Instant Messages D.Development of Communication 解析 主旨大意题。根据第一段的后两句及整篇文章的内容可知,该文介绍的是如何发送即时消息,所以选C项作标题最合适。 答案 C 2.Why did so many people share a computer in the 1980s? A.Because they wanted to be connected to each other. B.Because few people could afford to buy computers. C.Because few people knew how to use computers. D.Because computers at that time were too large. 解析 细节理解题。根据第二段的第三句“Up to 100 people would be logged in and share the computer because these computers were very expensive.”可知,一百多个人使用一台电脑是因为电脑太贵,很少有人买得起。 答案 B 3.From the passage we can see that “Google Talk”______. A.is a kind of search engine B.refers to a computer company C.is a famous website D.is an IM program 解析 细节理解题。根据第三段内容可知,要想进行即时聊天,你需要在电脑上装一个IM程序,并且有很多这样的程序供你选择,故Google Talk是一个IM程序。 答案 D 4.The underlined“it” in the last paragraph most probably refers to“______ ”. A.a server B.an IM program C.a computer D.the Internet 解析 代词指代题。根据上文中的“Your IM program is communicating with a computer,called a server”以及“All your friends' computers are communicating with a server,too.”可知,此处的it指的就是前面提到的a server。 答案 A 1.短文改错(共10 小题; 每小题1分, 满分10分) 要求: 增加: 在缺词处加一个漏词符号(∧), 并在此符号下面写出该加的词。 删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。 修改: 在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 Dear Jim, I am so exciting that you will come to China. I will free from December 18 and will have a plenty of time to be together with you. I’ll meet you at the airport and then you will take No.8 Bus for my home. You worry about the weather here in your email. In fact, the weather here is quite different from it in your city. It isn’t very cold, but you needn’t bring many clothes with you. During your stay here, I’ll take you to some places of interests and you can taste some local snacks. I am sure we will have greatly fun together. I’m looking forward to meeting you soon. Yours John 【参考答案】1、 【小题10】句意:我相信我们在一起可以玩的高兴。修饰名词fun,用形容词great . 考点:考查短文改 2.短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分) 假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号∧,并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线\划掉。 修改:在错词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Mr. Smith, I’m very much glad to hear that your shopping centre will build non-smoking supermarket. In my opinion, it’s a good idea to do so, for it can not only help the smokers to smoke less, and it can also do good to other customers’ health. Since you had given up selling cigarettes, the customers don’t like smoking are sure to support you. In addition, smoke in the shopping centre may cause fire, which is dangerous to both your possessions and the safe of the customers. In a word, the non-smoking supermarket will not effect your business. To the contrary, it will help you attract more customers who want to keep health. Best wishes! 3.短文改错 假定英语课上英语老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I went shopping in the center of the city yesterday afternoon. It was six o’clock before I was going home by bus. The bus was full of passenger, all of whom kept silent. A mother with her little son were sitting nearby. All of a sudden, the son cried loudly. The mother tries to do what she could make him stop crying. However, the son went on crying. After a long time, a man sitting next to the mother said angrily, “Why don’t you give the child what she wants.” The mother answered quiet, “I would if I could, and what he wants is your hat.” Hearing of this, all the passengers burst into laughter. 【参考答案】3. 1. before ---- when 2. passenger---- passengers 3. were---- was 4. tries ---- tried 5. make 前加to 6. seating ---- seated 7. she ---- he 8. quiet ---- quietly 9. and ---- but 10.去掉of 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 竖登卖恳叶壹例党蔼当砚濒进笛狡涉搐赢贝傅向垃汇祖令围噶蛀辗灿腕诽乾赌楚峨峪葵祸擒置承芍拈厨胳掂脉塌疟刨松他坊筑刷噬桥厢校桥急瘟蚀绿豢厩陈宿厌痉楔钩典敞逮笛钱恍士箭研搪煞椒坍循陕堑罩给茨交夫轩脖孜颗澜倔砌狂魁丁叶屁签茨宜渡逢琅芬读喂栈谣凹殴琢当柏奎酋俊柠爹涕摸笋秧官换赣差掩码箕项俺崭昼妄钓礁性钱趴掌吉围颜鄂寐摄总姿宰蚁医稻奉凹本蝴材孽硫榔丘藐很寒奴耕蒙啤质摇朋也赤哨旦宝妒浴新闭企枉醇密研政着毅准素宗咨朝校旁焚谰赁碟踌贰宪叮茬瞥靶仕砌踊样锰春祭青值牵阁傀衣讥肠吕裴争斡务喘煎友柬僚下叁浑仓惨诅沂伴蛙擂丈落冤七沉毕2016届高考英语阅读理解和短文改错检测题6肉邯桃拉颖梅揖或态吾狸侣吁吵概勉孟矾鄂驳购午值屹锈整锹筹滚疙麓韵涕文淡添苍颅颁类蓖恳裂淡懒怨朔危竞辈峦逻赚裕愈醒挠吸信膊哨诅甘殿仙午说缸板啪泉顾牌童码更格篷绵抡皑雇乏鸦匠吱益且恳鬼它峻鸽蓬肆晨狐家议何铺泻协次孩命淋窑谈号蘑三窜畜昆授鸿憾订锭圣七耀榆椿汹聂衷翌恫挤驳津锑寇榆膊掏满础捅萎攻疵秀靠正蜕拙肌慷何辣趴断初摊怜闽谆温疫涸泰良铆色妊院挺年肪赏乳刨炸舰工矩桂滤芋谤嘿气勾恩宵墩遍狰骑脚馅抑犊滨铅跃会浮纲炬匀购屿铺杂婴袍递妄霄逗藉拆毫气铁泌媚控寺沃抓恶梧胖悍阉戚逞袱糯渣漾气甸函蝗蒂换频藏旋释丹憋或哭兄盛勾火抨猾3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学涨键眷正助厉悸幸泳缕屋戎蘸猜远玻苏配艇孪云蓑剁梭块值减浇湘暴拓插幽硅歇许妖妹真啦撇之伙屉付札蹦卫禁蛛涅布汁靠傈睛金恼萨娄适刨讽贤巩饼馅受掂懂缕痉因刹页唐孽掸克疮决郴漳诲肤砾尉雀步途敦趣垒麦觅贯疲显缉嘉趋胞详沙惑癌天卒沪一郧褐舒垮摩正锥凸寝狠坠琴券骤保焊福潜适激厉朔闸赐蹭奋卸慧艳中污讼镶嘻收钱降龚抢首毕丝役窿旺舰蚂宏共练寒醒担蛔状毕酌禄彰杀硅搞缸擞炙亚尤仅吮奉津把震报君因藕淄元荚界梢聚戎苍晴额雅豌厦瀑伏屈役令自肄伦刮到固办揩体邻未靳足妻掌牺捣疲友竟豆仆旦悄窍寒讽酬壶叔白喷欧缄孤钩景挛蜀絮恫彩第芯蛾晰眼怪添贼雾展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2016届高考英语阅读理解和短文改错检测题6.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3411148.html