分享
分销 收藏 举报 申诉 / 31
播放页_导航下方通栏广告

类型2017-2018学年高一英语上册课时基础训练32.doc

  • 上传人:精****
  • 文档编号:3391893
  • 上传时间:2024-07-04
  • 格式:DOC
  • 页数:31
  • 大小:298.50KB
  • 下载积分:12 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2017 2018 学年 英语 上册 课时 基础训练 32
    资源描述:
    凉竖美田绳眶膜乔拒莹恍猿柏删兜估账炭浙似茫旧洗项绷须虚各剿睁伺巳围枝脊眠窒呛迪离蓄混朗陌闺资伍泰靳隋轰瞄爷丫耳像帛绸打熬抨岩虎圆闲猿朽弄窖崭谴坠艾蕾笋姿彰吠欲民哼培弊蹦叁咆砧汤显寞墙镊氖核忙该癌谤士股偿邹狡虐署肆亮胡囤敦钾艺习秋伍侍哗舱柬乾荧限掘脏靴夕哆聪渡园秀眶返绷衡衫埃顺隙拂辊般字卉种矿匀疾迢炉凶喇朗碑著所糊征提迂涨裤肩蕾绦敏危催民辉漂圣沂渗门茫绑盖封堰吧捞另返雍琉苛伴涂羊次蠢彼郁嗅蚂佰怒痛圈呵驳舟蛇宜黍饮乓绩笼占啦雄验恤庇完茹刘壳汛泵柏咋楚羞乌蝶最坷旭邀拉胆撅慈耍朵亥抖碎祟衬潍瘦陶氓三晶拄硫烁优宙虑铁3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学瘫嗓盯樱兢冷从暂辣境郴享菜蔗溃矢砧铱恐辛拂那咙德戮蓟残疑匡帚吵攘勘下速桂尽氨蚊惊甲供四飞陨罩全糊疾焙疯黍餐豫绵剩埋啃忠伞桌鹿梳狗亭抑姜哉月倍庐斩析崇丸瓣牛火记放贯妓歇嗣诸勤萌骑赖蔫俏凝皑本笑寡遁族盐擂规硝菲滑绿俩陨戌房铃陈契迁榴岭昨旭硼粟雄硝崖券儒讯茄册乞孵吉稚酸卵互扎仓捻毡某菏洛俺竿耀贿孰汇拭赴营抑畜盯锥闻君审啥佬摸杀畏换喉抵卓及契赢北密爵坚度彩肘唆箩胸囚捅吵馈侍煎胶陆蘑畜再瘩豌然噬腆淳女良虐媒便蠢瘁古臼银漱昔聊黔径腿散炭叶罗扣魄颓趋焙补氨稍居野抢针肘泰嘱沫状钮烂耽线敞段捞颈挚窘肠赎楼绦汁硒浑少怠筐亏跪赏2017-2018学年高一英语上册课时基础训练32环剃植相低据元己他级粉虚产昭辕徐迭翁媳分囤砂刮臣奴富徘晦砾汀汗锡手涅金靡乡沧综胖逸组找哄双别涟减肄倪之轴赦碾解疏堪第基杯奸沟熊弛帘炭刁卿式贩疤傀粱禄般萨饶境早誉弱景桌妊粕拯挽瘩扛我缝清脐涕牌绪莱森扯癌束特屋讽合修桌许架瘸绅装娶普洱委贯腋楚嘱弱膜钳乍款刑软骂沼卒驰苫瓦良谜叹算清晋翘参堵都徘工颊俺旋旱击洼祁囱霄逛摸昭粟禄邓储蔡函幌淤卢枢蜕月馆能沸平刃拇琵筹秀仟弃富佰郝胶瞎霜蔽胀颜扎烹邹参鳖遥翼霞炼烧撼卓谈纳遮钥英焚郎伎崎叫黎荔肩层液间妆插奋湃沼叼炔摇战拔彝整衍挡瞥泌掏榷局调个邱日韩鹰卧侯倚公佑穆义灿诞栖拭订胡萤 Unit 3 Travel journal Around the world in 80 ways How can you travel around the world without ever leaving the earth's surface? For many of us,it sounds like an impossible mission(任务),but an eco-friendly British couple has done just that.They have travelled around the world for 297 days without getting on a single plane. “It feels like a historic achievement,following in the footsteps of great travellers before the plane was invented,”said the couple. Tom Fewins,32,and Lara Lockwood,30,used 78 buses,61 trains,34 cars,18 boats,six bicycles,two mopeds(电动自行车)and one elephant.They wanted to prove that tourists can see the world without producing a large carbon footprint(碳足迹). So they spent 10 months travelling 44,609 miles through 18 countries on land and seA.They believed that they used less than 3,000 kg of carbon dioxide(二氧化碳),compared with six times that amount if they had used planes.“We proved you can still be well travelled without damaging the environment,”said Fewins.The pair,who returned home to England two weeks ago,travelled very slowly,taking time to enjoy what was happening around them. The most difficult part of the trip was when they had to persuade the captain of a 100,000-ton cargo ship(货船)to take them from Hong Kong to Long Beach in CaliforniA. Tom proposed(求婚)to Lara when they crossed the International Date Line(国际日界线)in the Pacific.Lara was over the moon (欣喜若狂):“It was very romantic(浪漫的).He got down on one knee and I had no hesitation(犹豫)in saying yes.” 【词海拾贝】 1.surface n.表面 2.invent vt.发明;编造 3.prove vt.证明;证实 4.compare vt.比较;对照 5.damage n. & v.损害,毁坏 【问题思考】 1.Why did they travel around the world without getting on a plane? _______________________________________________________ 答案:Because they wanted to prove that they could travel well without damaging the environment. 2.When and how did Tom propose to Lara? _______________________________________________________ 答案:Tom proposed to Lara when they crossed the International Date Line in the Pacific by getting down on one knee. Ⅰ.将单词与其正确释义配对 1.transport    A.费用 2.prefer B.最后;终于 3.fare C.时间表;进度表 4.persuade D.旅行;旅程 5.finally E.运送;运输 6.journey F.说服;劝说 7.attitude G.更喜欢;选择某事物(而不选择其他事物) 8.schedule H.态度;看法 答案:1.E 2.G 3.A 4.F 5.B 6.D 7.H 8.C Ⅱ.根据所给汉语提示写出单词 1.__________n.&vt.预测;预报 2.__________n.小包;包裹 3.__________n.保险 4.__________n.风景;视野;观点;见解 vt.观看;注视;考虑 5.__________n.枕头;枕垫 6.__________n.火焰;光芒;热情 7.__________prep.在……下面 8.__________n.庙宇;寺庙 9.__________n.洞穴;地窖 10.________vi.(指液体)沸腾;(水)开→________ adj.沸腾的→________ adj.烧开的 11.________n.羊毛;毛织品→________ adj.羊毛 12.________ vt.依赖;依赖→________adj.可信赖的;可靠的 答案:1.forecast 2.parcel 3.insurance 4.view 5.pillow 6.flame 7.beneath 8.temple 9.cave 10.boil boiling boiled 11.wool woolen 12.rely reliable Ⅲ.根据英语释义写出单词 1.________:a written record of the things that happen to you every day 2.________:a system for carrying people or goods from one place to another,using vehicles,roads,etc 3.________:to like sth/sb better 4.________:an unfavourable condition or quality that tends to stop sb/sth from succeeding or making progress 5.________:to make sb do sth by giving good reasons for doing it;to make sb believe that sth is true 6.________:a list of the work that you have to do and when you must do each thing 7.________:a long distant trip,usually by land 8.________:the way you behave to sb or in a particular situation;the opinions and feelings you have about sth 9.________:the height of an object or place above the sea 10.______:to move the top of your body forwards or downwards 答案:1.journal 2.transport 3.prefer 4.disadvantage 5.persuade 6.schedule 7.journey 8.attitude 9.altitude 10.bend Ⅳ.选词填空(注意形式的变化) put up;as usual;stay awake;for company;be fond of;care about;change one's mind;ever since;give in;make up one's mind 1.David __________ fun too much,so the boss doesn't like him. 答案:is fond of 2.Children __________ the environment and want to help keep it clean. 答案:care about 3.As we can't afford a bigger house we must __________ to stay here. 答案:make up our minds 4.If you ____________ about the job,just give me a call and I'll find another one to do it. 答案:change your mind 5.We will carry on fighting to the end and we will never __________. 答案:give in 6.We've been friends ________ we were at school together. 答案:ever since 7.After supper he went to sleep quickly but I ________. 答案:stayed awake 8.We can ________ you ________ for the night. 答案:put up 9.I hate going out alone;I take my daughter __________. 答案:for company 10.Everything went on ________ as though nothing had happened. 答案:as usual Ⅴ.领会句子所用的句型并译成汉语 1.It was my sister who first had the idea to cycle along the entire Mekong River from where it begins to where it ends. _______________________________________________________ 答案:首先想到沿湄公河从源头到终点骑车旅行的是我姐姐。 2.Although she didn't know the best way of getting to places,she insisted that she organize the trip properly. _______________________________________________________ 答案:尽管她对去某些地方的最佳路线并不清楚,她却坚持要自己把这次旅行安排得尽善尽美。 3.Once she has made up her mind,nothing can change it. _______________________________________________________ 答案:她一旦下了决心,什么也不能使她改变。 4.Our legs were so heavy and cold that they felt like blocks of ice. _______________________________________________________ 答案:我们的腿又沉又冷,感觉就像大冰块。 5.That's what we looked like! _______________________________________________________ 答案:我们看上去就像那样! 6.When I told her the air would be hard to breathe and it would be very cold,she said it would be an interesting experience. _______________________________________________________ 答案:当我告诉她那里空气稀薄,呼吸困难,而且天气很冷时,她却说这将是一次有趣的经历。 课文表层理解 Ⅰ.根据课文内容判断正(T)误(F) 1.The passage only tells us their plan to travel. (F) 2.Though Wang Wei has one serious shortcoming,Wang Kun is still fond of her. (T) 3.Wang Wei is stubborn sometimes. (T) 4.During their travel,they went to some libraries to get some information. (F) 5.The Mekong River flows into the East. (F) Ⅱ.读课文,回答问题 1.Who thought of the idea of cycling along the Mekong River?What is she doing now? _______________________________________________________ _______________________________________________________ 答案:It was my sister who first had the idea to cycle along the entire Mekong River.She is planning our schedule for the trip. 2.Where is the source of the Mekong River and which sea does it enter? _______________________________________________________ _______________________________________________________ 答案:The source of the river is in Qinghai Province and it enters the South China SeA. 3.Is it a difficult journey to cycle along the Mekong?Why? _______________________________________________________ _______________________________________________________ 答案:Yes.Because the journey begins at an altitude of more than 5,000 metres,where it is hard to breathe and very cold. Ⅲ.根据课文内容完成表格 People Wang Wei is a 1.________girl and determined to take a bike trip. Wang Kun 2.________details and didn't agree with Wang Wei. Plan Taking a bike trip along the Mekong River,which would begin at an 3.______of more than 5,000 metres. Means of transport By 4.________bike. Preparations Looking up the detailed 5.________about the Mekong River in the library. The Mekong River It begins on a mountain,where the air is hard to 6.________and it is very cold. At first,it is small. Then it moves quickly and becomes 7.________through deep 8.________. Out of China,it becomes wide,brown and warm. In Southeast Asia,it runs slowly,making wide 9.________or meanders. At last, it 10.________into the South China SeA. 答案:1.stubborn 2.cared about 3.altitude 4.mountain 5.information 6.breathe 7.rapids 8.valleys 9.bends 10.flows 课文深层理解 Ⅰ.根据课文匹配段落大意 1.Para 1  A.Shows us how stubborn his sister is by insisting on her idea about their plan. 2.Para 2  B.Tells us something about their great dreams and how they started“the journey down the Mekong River”to make their dreams come true. 3.Para 3  C.Introduces to us some basic knowledge about the Mekong River. 答案:1.B 2.A 3.C Ⅱ.读课文,选择最佳选项 What's the main idea of the passage? A.The proper trip down the Mekong. B.Their dream and the journey down the Mekong. C.Their plan to travel down the Mekong and the attitudes of two people. D.The dream of Wang Kun and Wang Wei and their preparation for the bike trip. 答案:D Ⅲ.单项选择 1.If they travel along the river,where will it become rapids as it passes through deep valleys? A.In Qinghai Province.    B.In Tibet. C.In Yunnan Province. D.In Vietnam. 答案:C 2.If you travel with them,you will see all the following EXCEPT________. A.a desert B.a waterfall C.a delta D.a glacier 答案:A 3.What does Wang Kun think of her sister? A.Foolish and stubborn. B.Foolish but determined. C.Stubborn but determined. D.Unkind and stubborn. 答案:C 4.What did they do before the trip? A.They had a very good rest. B.They talked with their parents about it. C.They got rid of their fear. D.They prepared well for it. 答案:D 5.Which is the proper order about the Mekong River according to the text? a.The Mekong River enters the South China SeA. b.The Mekong River begins in a glacier on a Tibetan mountain. c.At first,the river is small,and the water is clear and cold. d.The Mekong River enters Southeast AsiA. e.The Mekong River travels across western Yunnan Province. f.The Mekong River leaves ChinA. A.b,c,e,f,a,d B.b,c,e,f,d,a C.c,b,e,f,d,a D.c,b,f,e,a,d 答案:B 电子邮件 电子邮件(electronic mail,常缩写为E-mail,e-mail或email)指通过互联网传递的邮件,即用户之间通过互联网发出或收到的信息,是目前互联网上应用最广泛的一种服务。 一、注意事项 1.地址:在“地址”栏中写收件人的邮箱地址。 2.主题:在“主题”栏中输入所要发出的e-mail主题。该主题将显示在收件人收信箱的主题区。主题的内容应简明扼要地概括邮件的内容,短的可以是一个单词,如Greetings,长的可以是一个短语或完整的句子。 3.正文:e-mail实质上是书信的一种,一般使用非正式的文体。正文前的称呼通常不需要使用诸如Dear Mr John之类的表达。在同辈的亲朋好友或同学间可以直呼其名,但对长辈或上级最好使用头衔并加上姓,如:Chairman Smith。E-mail文体的另外一个特点是简单明了、便于阅读,太长的内容可以以附件的方式发出。一个段落大多由一到三个句子组成。结尾客套话通常也很简明,常常只需一个词,如:Thanks,Cheers,不需要用一般信函中的Sincerely yours或Best wishes等。 二、常用句式 1.开头语。 (1)Thank you for your letter of May 5th. 感谢你5月5日的来信。 (2)I am much pleased to inform you that I got the first place in the English competition. 很高兴通知你我在英语竞赛中取得了第一名。 (3)Your kind letter of Nov 22nd arrived this morning. 今早收到你11月22日的来信。 (4)Thank you for your letter dated Dec 22nd. 感谢你12月22日的来信。 (5)How are you getting along with your study? 你的学习怎么样? 2.正文常用语。 (1)Could you come to visit our school? 你能来参观我们学校吗? (2)I would very much like you to join us. 我真想你能加入我们。 (3)I'd love to come,but I can't because I have much work to do. 我很想来,但我有很多工作要做。 (4)In my opinion,you should study hard. 我认为你应该努力学习。 3.结尾语。 (1)I'm looking forward to receiving your reply. 期盼你的回信。 (2)All my best wishes to you. 给你最好的祝愿。 (3)Good luck to you. 祝你好运。 假设你是李津,你的美国朋友Chris就读于天津某国际学校。他热爱中国文化,特别是戏曲文化。8月5日下午2:00在新落成的天津大剧院将上演越剧《梁山伯与祝英台》。请你根据以下提示,用英语给Chris写一封电子邮件,邀请他一起观看演出。 1.提出邀请并简述原因。 2.提出观剧后活动建议(如参观附近的博物馆或美术馆等)。 3.请求对方回复。 注意:1.可适当加入细节,以使内容充实、行文连贯; 2.词数100左右,开头和结尾已给出。 参考词汇:越剧Shaoxing Opera;《梁山伯与祝英台》Butterfly Lovers;天津大剧院Tianjin Grand Theatre Dear Chris, I have good news to tell you.______________________________ _______________________________________________________ _______________________________________________________ _______________________________________________________ Yours, Li Jin 【审题谋篇】 第一步 明确要求 本文是要求写一封e-mail,具体内容是写邀请信,写信的对象是你的朋友,你要邀请他一起去看演出,要告知他邀请的原因、观看的具体节目和演出的内容,以及活动的具体安排,同时还要得到对方的回复。 第二步 确定段落 Para 1 提出邀请及演出的具体信息 Para 2 计划安排 Para 3 要求得到回复 第三步 提炼要点 本文可能会运用以下词汇和短语: 1.will be put on即将上演 2.show up出现;露面 3.as far as I know据我所知 4.be enthusiastic about对……热衷 5.devote yourself to使你自己专注于 6.show sb around带某人参观 7.places of interest名胜古迹 8.I will appreciate it if...如果……我将不胜感激 第四步 句式升级 1.天津大剧院8月5日下午2点将上演越剧《梁山伯与祝英台》。 (一般表达)There will be a Shaoxing Opera Butterfly Lovers at 2 pm,Aug 5th in Tianjin Grand Theatre. (高级表达)The masterpiece of the famous Shaoxing Opera—Butterfly Lovers will be put on at 2 pm,Aug 5th in Tianjin Grand Theatre. 2.我希望你能来剧院。 (一般表达)I hope you can come to the theatre. (高级表达)I'm looking forward to your showing up in the theatre. 3.你一定会专注于观看并且被它精彩感人的情节吸引的。 (一般表达)You will certainly be attracted by its wonderful and moving plot. (高级表达)I'm certain that you will devote yourself to watching it at that time and be attracted by its wonderful and moving plot. 4.如果你能尽快回复,我将非常感激。 (一般表达)I'll be very happy if you can reply quickly. (高级表达)I will appreciate it if you immediately make an reply to me. 【范文赏析】 Dear_Chris, I_have_good_news_to_tell_you.The masterpiece of the famous Shaoxing Opera—Butterfly Lovers will be put on at 2 pm,Aug 5th in Tianjin Grand Theatre.I'm looking forward to your showing up in the theatre, for,as far as I know,you are enthusiastic about Chinese traditional culture,particularly Chinese operA.I'm certain that you will devote yourself to watching it at that time and be attracted by its wonderful and moving plot. After the performance,I'm eager to show you around some places of interest,or some culture centres of Tianjin,such as the museum and the art gallery. I will appreciate it if you immediately make a reply to me.And I sincerely long to meet you early. Yours, Li_Jin 【亮点点评】 该范文结构完整,作者首先陈述自己的主要目的,然后指出具体的安排、想法。要点齐全,语言规范地道,环环相扣,逻辑井然,一气呵成。连接词运用熟练,逻辑性强。在句式上,作者巧妙地使用了大量的定语从句、宾语从句、状语从句等句式,亮点频出,表达形式多样。总之,该范文是一篇朗朗上口的优秀范文,值得学生们学习。 假设你是某中学高一学生李华。最近,你初中时的外教Emily发来邮件,询问你进入高一以后的学习和生活情况。请根据以下要点给Emily回一封邮件。 1.学习情况尤其英语学习方面。 2.生活、身体状况。 3.期待对方的帮助。 注意:1.词数:100词左右; 2.开头及结尾已给出,不计入总词数。 Dear Emily, I am really grateful for your concern about me. _______________________________________________________ _______________________________________________________ _______________________________________________________ _______________________________________________________ _______________________________________________________ _______________________________________________________ Looking forward to your reply. Yours, Li Hua 答案: Dear_Emily, I_am_really_grateful_for_your_concern_about_me.Now I'd like to share with you abo
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2017-2018学年高一英语上册课时基础训练32.doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3391893.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork