分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年江西省吉安市上田中学高二英语期末试卷含解析.docx

  • 上传人:a199****6536
  • 文档编号:3296952
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:39.51KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 江西省 吉安市 中学 英语 期末试卷 解析
    资源描述:
    2021年江西省吉安市上田中学高二英语期末试卷含解析 一、 选择题 1. — What’s the matter with Della? — Well, her parents wouldn’t allow her to go to the party ,but she still ________.    A. hopes to    B. hopes so C. hopes not D. hopes for 参考答案: A 2. The police failed to come up with ______ evidence, and on that account the suspect was released.    A. effective                 B. valid            C. subtle               D. considerate 参考答案: B 略 3. It’s well knowd that good relationship between two countries       the development of mutual culture and economy. A.results from         B.breaks away from C.contributes to        D.sticks to 参考答案: C 4. I suggested the thief _________ into prison in no time. A. referred to being put         B. referring to being put C. referred to be put           D. referring to be put 参考答案: C 5. Efforts will be made to______ new teaching models to exploit the students’ potential. A. accelerate    B. innovate C. differentiate    D. compile 参考答案: B 考查动词辨析。A. accelerate加速,促进;B. innovate创立,创新;C. differentiate 区分,区别;D. compile编辑,编制。句意:我们要付出努力来创立新的教学模式来开发学生潜能。根据句意选B. 6. The rescue team _________to help but failed to get there in time. A. had wanted    B. have planned C. were expecting    D. hoped 参考答案: A 通过对本题的阅读和分析,可知该句的整体时态背景为过去时,同时通过对句意的理解可知本句前半部分所发生的动作位于后句的动作之前,因而该动作为过去的过去所发生的动作,故此处应当使用过去完成时。本题意为“搜救队之前计划前去救援,但并未按时到达。故本题选择A选项 had wanted 【名师点睛】 intend(打算),mean(意味),hope(希望),want(想要),plan(计划)等动词的过去完成时用来表示本打算做而没有做的事。 I had intended to come over to see you, but I was too busy. 我本想去看你,但我实在太忙了。 本题表示搜救队本想帮助,但是不能及时到达。 7. Our country is performing reforms in many fields, one of ________ is electric ________. A.that; force  B.those; strength C.them; energy  D.which; power 参考答案: 答案:D 句意:我们国家在许多领域都进行着改革,其中一项是电力。根据句中的逗号可知,后面部分应是定语从句,先行词是fields;electric power指“电力”。 8. ______ dinner, we went to see a movie in a nearby theater. A. Finished     B. To finish     C. Having finished    D. Finishing 参考答案: C 9. -What are you going to do this afternoon? -I'll probably go for a walk later on___it stays fine. A.as far as    B.so long as     C.even if          D.as if 参考答案: B 10. ——Which is the computer you want_______?  ——The one on the right. A to have repaired     B to have it repaired    C it repaired     D to repair it 参考答案: A 11. It was ______your timely help that we accomplished the task on time.    A. because          B. for           C. thanks to       D. in case of 参考答案: C 12. My father       my brother for driving but he wanted to pick      the knowledge of the computer during his spare time. A. advised; up                      B. persuaded; out      C. intended; up  D. managed; out 参考答案: C 13.         by the alarming news         he had developed cancer, he didn’t know what to do. A. Cast down; that B. Casting down; which C. Cast down; which D. Casting down; that 参考答案: A 14. I’m calling to enquire(询问) about the position____ in yesterday’s China Daily. A advertised      B to be advertised C advertising     D having advertised 参考答案: A 略 15. --- How funny the game is!    ---Yes. It ______ memories of my childhood.    A. called out        B. called for           C. called up        D. called on 参考答案: C 略 16. Some birds fly __________ in winter and some stay in the north.     A.south               B.the south           C.in the south         D.to south 参考答案: A 17. I don't understand what the engineer means, but I've got ________ rough idea of ________ project plan. A. the; a        B. /; the        C. the; /                 D. a; the 参考答案: D 18. —Which of the two books will you buy? — I’ll buy _____ of them, because I’m not interested in them. A. one                             B. either                            C. none                                  D. neither 参考答案: D 略 二、 短文改错 19. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;       2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 In recent years many flowers shops have been appeared in our small town. It is common for people to buy flowers when they go to a gathering, visiting a sick friend, or attend a wedding or birthday party. I still remember clear one day last year when Tom, a disabled student, presented some flowers to his mother to express his gratitude for her. He owing his entire life to his mother’s kind and care. With her he would not have had the confidence or the courage to fight his disability. As a result the great effort he has made, he was finally admitted to a key university.   参考答案: 第一行 flowers 改为 flower; 去掉been 第二行 visiting 改为 visit 第三行 clear 改为 clearly 第五行 for 改为 to; owing 改为 owed; kind 改为 kindness 第六行 With 改为 Without 第七行 result 与the之间加of; has 改为 had 略 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号() 并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Sandy is seventeen years old. And she is much busy. She never has enough time for that she wants to do. Like many other girls about her age, she spends hours on the telephone, talks to her friends. She often goes out on the weekends, and she looks after children for other families to get some money. But, of course, during the school years she herself has a lot homework to do. During the football season, Sandy is more busier than usual She and other pretty girls are cheer leaders. They jump up and down together, cheering when the team have played well. When the team is not playing so well, the girls try their best encourage the players. The cheers are usually not long, but it takes a long time to practice shout them together. 参考答案: Sandy is seventeen years old. And she is much busy. She never has enough time for that she                                      very                              what或all wants to do. Like many other girls about her age, she spends hours on the telephone, talks to her                                                                       talking friends. She often goes out on the weekends, and she looks after children for other families to get                          去掉 some money. But, of course, during the school years she herself has a lot∧ homework to do.             And                                              of During the football season, Sandy is more busier than usual She and other pretty girls are cheer                                去掉 leaders. They jump up and down together, cheering when the team have played well. When the                                                         has team is not playing so well, the girls try their best∧ encourage the players. The cheers are usually                                          to not long, but it takes a long time to practice shout them together.                                     shouting 4.去掉weekends前的the    on weekends泛指在周末,故去掉weekends前的the。 5.But改为And   此处表并列而非转折。故把But改为And。 6.在a lot后加of   a lot of后可接名词,而a lot则不可,故在a lot后加of。 7.去掉more      more不可修饰比较级,故去掉more。 8.have改为has    the team是单数,故把have改为has。 9.在encourage前加to   固定用法:try one’s best to do sth.尽最大努力去做某事,故在encourage前加to。 10.shout 改为shouting  固定用法:practice doing sth.故把shout 改为shouting。 【名师点拨】 1.       动词不定式作宾语补足语 encourage sb. to do sth.鼓励某人做某事;want sb. to do 想让某人做某事;invite sb. to do邀请某人做某事;  ask sb. to do 请求某人做某事;order sb. to do命令某人做某事; tell sb. to do告诉某人做某事;force sb. to do 强迫某人做某事;allow sb. to do允许某人做某事; forbid sb. to do 禁止某人做某事;persuade sb. to do 劝说某人做某事。 2.不带to 的动词不定式作宾语补足语 have/make/see/watch/hear/let/notice/observe/feel/look at/listen to sb. do sth. 注意:help sb. (to) do sth. 温馨提示:不带to 的动词不定式作宾语补足语,但是变成被动语态时要把to加上。He made me feel at home. (主动语态)I was made to feel at home.(被动语态) 三、 阅读理解 21.     Knowing the best way to study will help you to be a better student.By using your time properly,you can do your homework more quickly.Learning to stuady is not difficult.     The first thing to remember is that you must be willing to learn.It doesn’t mean that you must always like the subject.It does mean,however,that you must be willing to do whatever is necessary to learn.Try to understand why it is important and how it will help you now and later to do and learn other things.Knowing mathematics facts will be useful in your whole life.Knowing how to spell makes any kind of writing easier.Sometimes a subject that you think is going to be uninteresting will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly.Learning things can be fun if you are willing to work with them.     Here’s some advice for you:have a certain time each day and a quiet place with good lighting for study,so that you can concentrate(集中)on your study without interruptions(中断,打断);have everything ready before you sit down to study—a dictionary,paper,a pen and books;be sure you understand what you should learn before you start;read carefully and pay special attention to the most important things;when memorizing(记忆), first find out the main parts and then recite(背诵)the whole thing;check your homework after you finish it:never forget the importance of review and preview. 56.The main idea of the text is         .     A.to prove that learning is not difficult     B.to make the readers be interested in study     C.to tell the importance of self-teaching     D.to tell the students how to study well 57.The first thing to remember in studying is that         .     A.you must like the subject                  B.you must follow the teacher     C.you must enioy learning                     D.you must study hard 58.What does the underlined word“preview”mean?     A.To go over.                                     B.To review again.     C.To view in advance.                           D.To discuss. 59.Which of the following is NOT the advice given in the text?     A.To put a pen,paper and books beside you before study.     B.To study at any possible time and place.     C.To review and preview.     D.To pay attention to the most important things。 参考答案: DCCB 略 22. It’s said that one can know the nature of both man and woman by their behaviors at table. Indeed table manners are closely related to one’s life and one’s job. As the saying goes “When in Rome, do as the Romans do”, English learners should know what the proper table manners are in western countries if invited to a dinner party. The followings are some suggestions that may be helpful to you. The first important thing you need to know is when to begin eating. Before dinner, the hostess usually serves guests first and herself last. So do not eat as soon as you are served but wait until the hostess has also been served and has picked up her fork as the signal to begin. But at a large dinner party where there are many guests, the hostess may ask everyone to begin eating as soon as they are served. If you want to talk while eating, your mouth should certainly not be full of food because it is considered very bad manners. But it is possible to speak with a little food in the mouth. When you have to answer a question, naturally you must wait until the food in your mouth is eaten. When a dish is passed to you with a fork in the plate, you should use it to take your food. Do not take too much at a time and make sure that the other guests can have enough food. Anyway, good table manners are very important and they are not so simple as we thought. But it is necessary for one to know what good table manners are because they can help one succeed in his life! 11. Table manners are closely related to one’s ________ in paragraph 1. A. life and name    B. job and age C. job and name    D. life and job 12. What is the first important thing to know at a dinner party? A. What to eat.    B. Whether to talk. C. When to begin eating.    D. How to use forks. 13. If you have to answer a question while eating, you should ________. A. refuse to answer it    B. answer it immediately C. tell him/ her to ask it later    D. wait until the food in your mouth is eaten 14. The author suggests that you use the ________ to take food. A. fork    B. knife C. chopsticks    D. spoon 15. In which section of a newspaper can you find such a passage? A. Sports.    B. Culture. C. Music.    D. News. 参考答案: 11. D    12. C    13. D    14. A    15. B 本文介绍餐桌文化。 11. D 细节理解题。根据第一段第二句Indeed table manners are closely related to one’s life and one’s job. 的确,餐桌礼仪与人的一生和工作密切相关。故选D。 12. C 细节理解题。根据第二段第一句The first important thing you need to know is when to begin eating.可知第一件你需要知道的事是什么时候开始用餐。故选C。 13. D 细节理解题。根据第三段中When you have to answer a question, naturally you must wait until the food in your mouth is eaten.可知当你必须要回答问题时,通常要等到你嘴里大部分食物咽下去后再回答。故选D。 14. A 细节理解题。根据第四段第一句When a dish is passed to you with a fork in the plate, you should use it to take your food.可知当一盘菜递向你,并有个叉子在旁边,那意味着你要用那个叉子取食物。故选A。 15. B 推理判断题。本文讲的是餐桌文化,可知本文应该在报纸的文化一栏能够找到。故选B。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年江西省吉安市上田中学高二英语期末试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296952.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork