分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年山东省青岛市崂山区第八中学高一英语月考试题含解析.docx

  • 上传人:快乐****生活
  • 文档编号:3296548
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:36.05KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 山东省 青岛市 崂山 第八 中学 英语 月考 试题 解析
    资源描述:
    2022年山东省青岛市崂山区第八中学高一英语月考试题含解析 一、 选择题 1. -----Was the teacher strict? ----- Yes. He requested that we _______ television on week nights. A. must not watch      B. didn’t watch   C. not watch           D. couldn’t watch 参考答案: C 2. The prisoners ______in all directions, but few_______. A. fled; fled     B. fled; escaped    C. escaped; fled      D. escaped; escaped 参考答案: B 3. --- I got my driving license today. --- ____ A. Have a lovely day!                 B. Congratulations! C. You must have driven beautifully!      D. Could you give me a lift? 参考答案: B 4. He’s got so much energy,this is one class you do not ________ in! A.fall ill                 B.fall off C.fall asleep              D.fall behind 参考答案: C fall asleep睡着,符合句意。fall ill生病;fall off跌落;fall behind落后。 5. ___ yak is an animal ___ we can see in Tibet. A. The , who B. The , / C. /, that D. /, which 参考答案: B 6. If it rains tomorrow. the sports meet will be ________until further notice.      (      )      A. begun with                   B. given up      C. come out                     D. put off 参考答案: 7. To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know their    and weakness. A. strengths    B. benefits    C. techniques    D. values 参考答案: A 10. She was so angry at ______ he was doing ________ she stayed up all night. A. that; that B. that; which C. what; that D. what; as 参考答案: C 【详解】考查结果状语从句和宾语从句。at是介词后面跟的是宾语从句。所缺词作doing的宾语,that在宾语从句中只起连接作用,不作任何成分故排除。so…that…意为“如此……以至于……”。句意为:她对他所做的事如此的生气,以至于她整夜没有睡觉。故选C。 9. The mascot cost me only 2 dollars while in fact it was worth twice as much. What a ___! A. bargain                B. poster       C. glory              D. medal 参考答案: A 10. ---- Do you know our town at all? ----No, this ________ the first time I _________ here. A. was; has come      B. is; come    C. is; had come        D. is; have come 参考答案: D 11. On November 17th, 2011, more than 1500 students ________ an important lecture(讲座) given by Taishan Huang, a famous education expert. A. took         B. made       C. attended         D. joined 参考答案: C 12. They like living in the country, because it is far from the noise and crowds of the city.       in the country the air is fresher, which is very good for their health. A. As a result    B. On the contrary C. In conclusion    D. What is more 参考答案: D 考查介词短语词义辨析。A. As a result结果;B. On the contrary正相反;C. In conclusion最后;D. What is more此外。句意:他们喜欢住在乡下,因为这里远离城市的喧嚣。此外,在乡下空气更新鲜,对他们的健康非常有益。故选D。 13. Only after Daiyu and Liu Qian travelled across Canada by train ______ how vast and empty the country is. A. had they realize B. they realized C. they had realized   D. did they realize 参考答案: D 14. --Excuse me,sir. I ____.I want the light yellow bag instead of the green one.     A  make up my mind          B   keep it in my mind     C  change my mind           D  bring to mind. 参考答案: C 15. The day he had been looking forward to _______ at last. A. come        B. coming       C. came        D. has come 参考答案: C 16. --Will you attend Jim’s wedding? --No,_______ I am invited, I will not go there. A. even if          B. if C. unless          D. because 参考答案: A 解析:根据题意,应为“即使被邀请,我也不去”。选择A项合适。答案:A 17. Children are tired of learning often because they are _________ to do better than they can,     both at school and at home. A. expected B. suggested C. hoped D. wished 参考答案: A 18. I’d like to know ______Chinese.   A. when he began to learn                  B. when did he begin to learn   C. when did he begin learning              D. for how long he began to learn 参考答案: A 略 二、 短文改错 19. 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写上该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Today is Mother’s Day. I love Mother very much that I’ve done many things for her. In the morning I bought many flowers with pocket money and put it in the vase as soon as I returned to home. In the afternoon I went to the market to buy different kind of vegetables and cooked a simple and delicious dinner for my family. After supper, I gave Mother the card that I made by myself and said “Happy Mother’s Day” to her. Then I tell her to pay more attention to her healthy and not to overwork. I also promised to help her do many housework from today on. Hearing the words, Mother moved to tears. Today is the special day, warm and meaningful. 参考答案: Today is Mother’s Day. I love Mother very much that I’ve done many things for her.                                so In the morning I bought many flowers with pocket money and put it in the vase as soon as I                                                      them returned to home. In the afternoon I went to the market to buy different kind of vegetables and                                                           kinds cooked a simple and delicious dinner for my family. After supper, I gave Mother the card that I           but made by myself and said “Happy Mother’s Day” to her. Then I tell her to pay more attention to                                                    told her healthy and not to overwork. I also promised to help her do many housework     health                                       (much,some) from today on. Hearing the words, Mother∧moved to tears.                      was Today is the special day, warm and meaningful         a 20. 短文改错(共10小题,每小题I分,满分10分)    此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行做出判断:如无错误在该行右边横线上画一个勾(√):如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:   该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边的横线上写出该词.并斜线划掉;   该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧).在该行右边横线上写出该加的词 该行错一个词:在错的词下划一横线.在该行右边横线上写出改正后的词. One of China’s early agricultural scientist was Jia Sixie, who lived       76.____________ in the sixth century AD. He is born in Yidu, Shandong Province.             77.____________ He spent his time do research into agriculture. He collected information,       78.____________ studied them, did experiments and learnt about the experience of farmers.       79.____________ Around 540AD, he wrote a book calling Qimin Yaoshu. The book        80.____________ is about both farming and gardening. It includes advices on the following       81.____________ subjects: growing green vegetables and fruit trees, keeping cows, sheep     82.____________ and fish in lakes. There are also instructions for making the wine.         83.____________ The book is a practical guide to farming. For centuries before Jia Sixie died,  84.____________ his book studied by Chinese farmers and students of farming.                85.____________ 参考答案: 76. scientists   77. is---was   78.doing   79. them---it   80.called    81. advice 82.  正确      83. 去掉the     84.before---after     85. 在studied前加was 略 三、 阅读理解 21. Son's Help Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when he had a holiday. A few friends of his liked gambling(赌博) and he learned it soon. So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling. He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on. His wife told him not to do it but he didn't listen to her. She had to tell the police. He and his friends were punished for it. And he was hardly sent away. After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him. It was New Year's Day. Mr. Lang didn't go to work. He felt lonely and wanted to gamble again. He called his friends and they came soon. But they were afraid the police would come. He told his five-year-old son to go to find out if there were the policemen outside. They waited for a long time and didn't think the police would come and began to gamble. Suddenly opened the door and in came a few policemen. “I saw there weren't any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.”   36.Mr. Lang was paid much because________. A.he was a driver B.he worked in a factory C.he had a lot of work to do D.he had worked there for a long time 37.Mrs. Lang did all housework because________. A.she couldn't find any work B.she thought her husband was tired C.her husband spent all time in gambling D.she wouldn't stop her husband gambling 38.________, so he was put into lockup. A.Mr. Lang often gambled B.Mr. Lang was late for work C.Mr. Lang didn't help his wife at home D.Mr. Lang wasn't polite to the police 39.The woman had to leave Mr. Lang because________. A.he didn't love her any longer B.he wouldn't stop gambling C.he had been put into lockup D.he was hardly sent away by the factory 参考答案: 36.C   37.B   38.A   39.A 【语篇大意】本文讲一个赌棍想要赌钱,因此叫他的儿子把风,可他的儿子却把警察找来的故事。 36.细节理解题。根据第1段第2句话“As a driver, he was busy but he was paid much”可知答案为 C。 37.推理判断题。根据第1段第3句话“His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home ”可知答案为 B。 38.推理判断题。根据“His wife told him not to do it but he didn't listen to her. She had to tell the police”可知答案为 A。 39.细节理解题。根据“...he hated her very much and the woman had to leave him”可知答案为 A。   22. My teenage son Karl became withdrawn after his father died. As a single parent, I tried to do my best to talk to him, but the more I tried, the more he pulled away. When his report card (成绩报告单)arrived during his junior year, it said that he had been absent 95 times from classes and had six failing grades for the year. At this rate he would never graduate. I sent him to the school adviser, and I even begged him. Nothing worked. One night I felt so powerless that I got down on my knees and pleaded for help. “Please God, I can’t do anything more for my son. I’m at the end of my rope. I’m giving the whole thing up to you.” Just then, I got a phone call. A man introduced himself as the headmaster, “I want to talk to you about Karl’s absences.” Before he could say another word, all my disappointment and sadness over Karl came pouring out into the ears of this stranger. “I love my son but I just don’t know what to do. I’ve tried everything to get Karl to go back to school and nothing has worked. It’s out of my hands.” For a moment there was silence on the other end of the line. The headmaster seriously said, “Thank you for your time” and hung up. Karl’s next report card showed a great improvement in his grades. Finally, he even made the honor roll(光荣榜). In his fourth year, I attended a parent--teacher meeting with Karl. I noticed that his teachers were astonished at the way he had turned himself around. On our way home,he said, “Mum,remember that call from the headmaster last year?” I nodded. “That was me. I thought I’d play a joke but when I heard what you said, it really hit me how much I was hurting you. That’s when I knew I had to make you proud.”   74. By saying “Karl became withdrawn” the author means that the boy changed entirely and ________. A. he preferred to stay at school B. he stayed at home all day C. he refused to talk to his mother D. he began to like his life 75. There was silence on the other end of the line because ________. A. the speaker was too moved to say anything to his mother B. the speaker waited for the mother to finish speaking C. the speaker didn’t want the mother to recognize his voice D. the speaker didn’t want to interrupt the mother 76. What is the main idea of this passage? A. Children in single--parent families often have mental problems. B. Mother’s love plays an important role in teenagers’ life. C. Being understood by parents is not necessary to teenagers. D. School education is a failure. 77. Which is not TRUE according to the article? A. Karl changed a lot after his father died. B. What Karl did at school showed that he didn’t love his mother. C. Karl’s mother tried many ways to help him. D. Karl’s teachers were surprised at his change. 参考答案: CABB
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年山东省青岛市崂山区第八中学高一英语月考试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296548.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork