分享
分销 收藏 举报 申诉 / 10
播放页_导航下方通栏广告

类型2021年河北省保定市同口镇中学高一英语上学期期末试卷含解析.docx

  • 上传人:精****
  • 文档编号:3296533
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:17.57KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 河北省 保定市 中学 英语 学期 期末试卷 解析
    资源描述:
    2021年河北省保定市同口镇中学高一英语上学期期末试卷含解析 一、 选择题 1. Two years ago, she _______ an exciting moment when the Premier(总理)talked with her face to face. A. went by B. went through C. went off D. went out 参考答案: B 2. The ______ look on his face shows that the result is ______ once again. A. disappointed; disappointing                                    B. disappointing; disappointed C. disappointed; disappointed                                     D. disappointing; disappointing 参考答案: A 3. There is no doubt ______ our monitor is responsible for this action. A. if   B. how C. that  D. why 参考答案: C 4. We should try our best to keep ________ balance of ________ nature. A.the;the  B.the;/ C./;/  D./;the 参考答案: B 因后面有定语所以balance前使用定冠词。名词nature前一般不使用冠词。 5. —What was the trouble with you the day before yesterday?      —When I practiced running on the playground, my legs ______and I fell onto the ground. A. gave away           B. gave in             C. gave off            D. gave out  参考答案: D 6. Paper money was in_______use in China when Marco Polo visited the country in________thirteenth century. A. the ; x       B. the ; the        C. x; the          D. x; x 参考答案: C 略 7. . Isn't it about time you _____ to do morning exercises? A. have begun讲解:正确答案为[A]。 虚拟语气 It is (about) time something did (过去时)(该干什么了)。  B. begin C. had begun D. began    参考答案: D 略 8. The place _________ the bridge is supposed to be built should be      the cross-river traffic is       the heaviest. A.which ;where B.at which; which. C.where; where D.which; in which 参考答案: C 9. It’s a waste of time           him. He is no longer in charge now. A.asking B.to ask C.asked    D.asks 参考答案: A 10. I dropped my keys in the grass, but luckily Kate _______ them.      A. wept                    B. spotted        C. removed        D. gathered 参考答案: B 略 11. There is no doubt,in my opinion, ________matters is not the speed,but the quality of the product. A. that     B. which     C. what that     D. that what 参考答案: D 12. 从每小题的四个选项A.B C.D 中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项。 1.country  A. pound        B. proud         C. soup        D. enough 2. breathe A. worthy       B. thought       C. south       D. tooth 3. pleasant A. license      B. escape        C.design       D. house   4. express A. explanation  B. experience    C. exercise    D. exhibition  5. studio A. study        B. funny         C. plus        D. reduce 参考答案: DACBD 13. Every farmer knows that weather _____ farming. A. plays a part in                     B. takes part in C. makes use of              D. gets along with 参考答案: A 14. Higking groups, a group of people who are ________ about walking, running or hiking, are often seen walking at full speed along the street. A. optimistic B. curious C. puzzled D. enthusiastic 参考答案: D 15. After he was elected _______ Chairman of _______ Workers’ Union, he began to concentrate on helping ______ unemployed. A. /; the; the             B. /; the; /                 C. the; /; the              D. /; /; the  参考答案: A 16. I’d appreciate _______ if you would like to take part in the party next week together with me. A. that         B. it              C. this           D. you 参考答案: B 17. The rescuers _______ to work as soon as they arrived at the spot of the accident.   A. set out         B. set off         C. set up        D. set in 参考答案: A 18. I haven't seen________this since I began to collect stamps. A.as old a stamp as  B.as an old stamp as  C.an old stamp such as   D.a such old stamp as 参考答案: A 二、 短文改错 19. 单句改错 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该行右面横线上写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。并在该行右面横线上写出该词,并用斜线( \ )划掉。 修改:在错的词下划一横线,在该行右面横线上写出改正后的词。 76. His parents tried to keep him from smoke but failed.     _______ 77. I just took for granted that he’d always be around.       _______ 78. The experienced curator has been in the charge of the largest library in the city for many years.                                        _______ 79. I look forward to hear from you soon.                      _______ 80. What you said just now doesn’t make a sense.               _______ 81. He would rather cooperate than to compete with others.      _______ 82. The old man suffered of cancer and had to have radio therapy. _______ 83. They felt exhausting after a whole day’s hard work.          _______ 84. We are here to provide a good service to the public.          _______ 85. Study hard at English or you will make progress.            _______ 参考答案: 76. His parents tried to keep him from smoke but failed.         smoking 77. I just took for∧granted that he’d always be around.           it     78. The experienced curator has been in the charge of the largest library in the city for many years.                                          去掉the 79. I look forward to hear from you soon.                     hearing 80. What you said just now doesn’t make a sense.               去掉a 或改成any 81. He would rather cooperate than to compete with others.      去掉to 82. The old man suffered of cancer and had to have radio therapy. from 83. They felt exhausting after a whole day’s hard work.          exhausted 84. We are here to provide a good service to the public.          for  85. Study hard at English or you will∧ make progress.         and或者加not   20. 短文改错(共10小题,每小题1.5分,满分15分) 文中共有10处语言错误,每句中最多两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在此处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出修改的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从十一处起)不计分。 My classmate, Hanks, have been sick in hospital for a week. Yesterday our class decided send him some flowers and asked me to buy the flowers. I have had a hard time get them since then. I went to town immediate after class yesterday afternoon only to found the flower shop there already closed. So I returned with nothing. I called it many times at this morning. But the line was always busy. While I finally got through at noon, a lady said she was a new hand and could not tell me the prices. Luckily, I have classes this afternoon, but I am about to go to town again. I must get the flowers for Hanks today.    参考答案: My classmate, Hanks, have been sick in hospital for a week. Yesterday our class                   has decided ∧send him some flowers and asked me to buy the flowers. I have had a hard time        to                                                       删掉a get them since then. I went to town immediate after class yesterday afternoon only to found the getting                        immediately                               find flower shop there already closed. So I returned with nothing. I called it many times at this                                                                   删掉at morning. But the line was always busy.  While I finally got through at noon, a lady said she was a                                  When new hand and could not tell me the prices. Luckily, I have ∧classes this afternoon, but I am                                                no                  and/so about to go to town again. I must get the flowers for Hanks today. 略 三、 阅读理解 21. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Uncle Tom gave little Vicki Black a birthday gift one week before her birthday. He told her not to open it until her birthday. She knew her mother wouldn’t tolerate any disrespect to the kind man who helped them out after Vicki’s father passed away. Besides, Vicki didn’t want Uncle Tom to get angry. But little Vicky didn’t want to just hold it and guess what was in it. After all, she looked forward to his coming to show her interesting things, like how to turn an old sock into a doll. All the day, Vicki couldn’t stop thinking about the gift. While her teacher was giving a lecture? Vicki sat still in her seat, drawing paper dolls inside the box. When school was done, she raced home. Walking into the room, again, she shook the present, but she heard nothing. Holding her breath, she opened the box and looked inside. Seconds later, she cried. When Mrs. Black saw the box, she said angrily, “Didn’t I tell you to leave it alone?” Vicki sobbed and said, “Mommy, you don’t understand.” “Don’t cry to me. You have missed everything now, just because you couldn’t wait,” Mrs. Black accused. “What will Uncle Tom think now?” “Uncle Tom gave me nothing,” Vicki cried and handed the empty box to her mother. “He played a trick on me.” Mrs. Black said doubtfully, “Uncle Tom is not like that. You must have dropped it.” Vicki kept crying. Only a rapid knock on the door made the house quiet. It was Uncle Tom. He looked at the empty box. “You have already done it? I told you to wait for your birthday.” “You didn’t give me a gift.” Fresh tears filled her eyes. “I try to give you something. I know your birthday is a special day. I tell myself to give you something valuable to last your whole life. I think hard and get the idea to give you an important lesson. If you open it on birthday, I see you learn. Then I will make a big party to celebrate. Maybe next year you listen and then you will understand the gift better.” Vicki’s cheeks flushed(脸红). 67. We can learn from the text that Vicki_______. A. often received gifts from her father B. expected Uncle Tom to give her a doll C. was sad because of her father’s death D. liked and respected Uncle Tom 68. What do the underlined words “done it” refer to? A. Guessed the result B. Opened the box C. Realized Uncle Tom’s purpose D. Known what her birthday gift was 69. What kind of person is Uncle Tom? A. Thoughtful         B. Humorous        C. Mysterious        D. Funny 70. What did Uncle Tom want to teach Vicki? A. How to respect others             B. The meaning of gifts C. How to deal with gifts            D. The value of a promise 参考答案: DBAD 22. In a natural disaster: a hurricane, flood, volcanic eruption, or other catastrophes. Minutes and even seconds of warning can make the difference between life and death. Because of this, scientists are working to use the latest technological advances to predict when and where disasters will happen. They are also studying how best to analyze and communicate this information once it is obtained. On September 29,1998, Hurricane Georges made landfall in Biloxi, Mississippi, after damaging Haiti, the Dominican Republic, Puerto Rico, and several islands of the Caribbean badly with heavy rains and winds up to 160 km per hour. Few people lost their lives along the Gulf Coast of the United States, although hundreds died in the Caribbean. This was a very different result, when a powerful Gulf Coast hurricane made an unexpected direct hit on Galveston, Texas, killing at least 6,000 people. Vastly improved hurricane warnings explain the different circumstances at either end of the 20th century--residents of Galveston had no advance warning that a storm was approaching, while residents of Biloxi had been warned days in advance, allowing for extensive safety precautions (预防). At the same time that people in Biloxi were thankful for the advance warning, some residents of New Orleans, Louisiana were less satisfied. A day before Georges made landfall, forecasters were predicting that the hurricane had a good chance of striking New Orleans. Emergency management officials must begin evacuations (疏散) well before a storm strikes. But evacuation costs money. The mayor of New Orleans estimated that his city’s preparations for Georges cost more than 50 million. After Georges missed New Orleans, some residents questioned the value of the hurricane forecasts in the face of such high costs. The different views on the early warnings for Hurricane Georges show some of the complexities (复杂) related to predicting disasters. Disaster prediction is a process of providing scientific information to the government officials and other decision makers who must respond to those predictions. 12. What is the purpose of disaster prediction according to the passage? A. To find out the cause of disasters. B. To save people lives and reduce damage. C. To prevent natural disasters happening. D. To apply advanced technology to disaster prediction. 13. Which of the following areas suffered the most severe damage? A. Puerto Rico.    B. New Orleans. C. Biloxi, Mississippi.    D. Galveston, Texas. 14. The city residents of New Orleans were unsatisfied because ______. A. their preparations were made in vain B. the hurricane warning arrived rather late C. the forecast hurricane did not hit the city D. they suffered from a heavy hurricane attack 15. What docs the passage mainly talk about? A. The different ways of disaster prediction. B. Technological advances in disaster prediction. C. The benefits and preparations of disaster prediction. D. The importance and uncertainty of disaster prediction. 参考答案: 12. B    13. D    14. A    15. D 说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了灾害预测的重要性和不确定性,它是为了挽救人民的生命财产,但目前技术还有限。 12. 细节理解题。根据第一段In a natural disaster: a hurricane, flood, volcanic eruption, or other catastrophes. Minutes and even seconds of warning can make the difference between life and death.可知灾难预测的目的是为了挽救人民的生命财产。故选B。 13. 推理判断题。根据第二段when a powerful Gulf Coast hurricane made an unexpected direct hit on Galveston, Texas, killing at least 6,000 people.可知加尔维斯敦,德克萨斯遭受了最严重的破坏,故选D。 14. 细节理解题。根据第三段After Georges missed New Orleans, some residents questioned the value of the hurricane forecasts in the face of such high costs.可知新奥尔良的城市居民不满意是因为他们的制剂是徒劳的,故选A。 15. 主旨大意题。通读全文,可知文章主要讲灾害预测的重要性和不确定性,它是为了挽救人民的生命财产,但目前技术还有限,故选D。 点睛:这是一篇说明文,作者通过这篇文章主要向我们描述了灾害预测的重要性和不确定性,它是为了挽救人民的生命财产,但目前技术还有限,题目设置了细节理解题,从文章中找到相应的出处即可确定答案。如第一小题,根据第一段In a natural disaster: a hurricane, flood, volcanic eruption, or other catastrophes. Minutes and even seconds of warning can make the difference between life and death.可知灾难预测的目的是为了挽救人民的生命财产。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021年河北省保定市同口镇中学高一英语上学期期末试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296533.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork