分享
分销 收藏 举报 申诉 / 12
播放页_导航下方通栏广告

类型2022年安徽省宿州市实验初级中学高一英语上学期期末试卷含解析.docx

  • 上传人:丰****
  • 文档编号:3296144
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:19.20KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 安徽省 宿州市 实验 初级中学 英语 学期 期末试卷 解析
    资源描述:
    2022年安徽省宿州市实验初级中学高一英语上学期期末试卷含解析 一、 选择题 1. Listen! Do you hear someone _________ for help? A. call         B. calling         C. to call    D. called 参考答案: B 2. I am not good at English, the grammar is hard ___________. A. to be understood           B.  to understand   C. under standing             D. being understood 参考答案: B 3. It was on ________ frightening night that the water went all over the field and destroyed quiet ______few villages along the river.    A. the; /        B. a; a             C. a; the         D. /; a   参考答案: B 4. The president said he was looking forward        the African country soon.  A. visit                                B. to visit                         C. visiting                      D. to visiting 参考答案: D 5. Who would you rather have _______ with you? A. to go B. gone C. go D. went 参考答案: C 6. Many lifestyle patterns do such ______great harm to health that they actually speed up _____weakening of the human body.    A. a; /    B. /; /    C. a;/ the    D. /; the 参考答案: D 7. _______ is reported, talks between the two countries are making progress.    A. As B. It C. That D. What 参考答案: A 8. My sister is determined. ________ she has made up her mind, nothing can change it. A. Though   B. Once    C. Unless  D. Until   参考答案: B 34. Parents often       their children with all kinds of toys, thinking that their children like these things. A. offer B. give C. provide D. afford 参考答案: C 略 10. The women in the village were not     alone in the country in the 1910s. A.allowing going out      B.allowed going out C.allowed to go out D.allowing to go out 参考答案: C 11. You’ve been working all morning –I think you _____a rest . A.charge       B.admit       C.bargain      D.deserve 参考答案: C 12. They became good friends during the war, and since then their lifelong friendship has _______ tests of life and death.    A. gone through       B. got through      C. stood up       D. cleared up 参考答案: A 13. The Science Museum, _______ we visited during a recent trip to Britain, is one of London’s tourist attractions. A.which          B.what  C.that    D.where 参考答案: A 14. —Have you found the problem with the car? —Sorry. It____.   A. is checking      B. is being checked      C. has checked        D. was being checked 参考答案: B 略 15. How pleasant the picture is to ______. A. be looked at     B. for looking at        C. look at       D. looking at 参考答案: C 16. Victor apologized for ______ to inform me of the change in the plan. A. his being not able   B. him not to be able C. his not being able D. him to be not able 参考答案: C 试题分析:考查动名词的复合结构。apologize (to sb.) for sth\doing sth,因为某事向某人道歉,for 为介词,后加doing形式。being able to do 的否定,需要在动名词前直接加not,形成not being able to。句意: Victor因为没有能够通知我关于计划的变动而道歉。故选C正确。 17. Whenever we are in ______ , we must never lose ____ , but try to think of the way out. A. the trouble; our heart              B. troubles; hearts C. trouble; heart                     D. trouble; our heart 参考答案: C 18. —My teacher punished me this morning. —Why? You’ve done nothing wrong, ______ I can see. A. as long as                        B. as far as                          C. as well as                        D. as soon as 参考答案: B 二、 短文改错 19. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上英语老师要求同桌之间互相修改作文,请你修改你同桌的以下作文。 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该词下面写出该加的词。 修改:在错的词下划一横线,在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及修改均仅限一词。       2、只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。 With the summer holiday drawing near, we have a discussion on what to spend the holiday in our class recently. Some are in favor staying at home saying that it is both comfortablely and convenient. They can save some money and do the things we like such as reading and do sports. But of course they will lose the opportunity to see the outside world themselves. Others, therefore, prefer to go out travelling to acquire knowledge and broaden their horizons. The disadvantage is that they have to take into considerate the expense and the difficulties they may have during the trips. As for me, I will find out a part-time job to gain valuable experience, strength my will power and improve my social skills. 参考答案: With the summer holiday drawing near, we have a discussion on what to spend the holiday in our                                    had              how  class recently. Some are in favor Λstaying at home saying that it is both comfortablely and                             of                              comfortable convenient. They can save some money and do the things we like such as reading and do sports.                                               they                   doing But of course they will lose the opportunity to see the outside world themselves. Others, therefore,                                                                        however prefer to go out travelling to acquire knowledge and broaden their horizons. The disadvantage is that they have to take into considerate the expense and the difficulties they may have during the                      consideration trips. As for me, I will find out a part-time job to gain valuable experience, strength my will                                                             strengthen power and improve my social skills. 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分 In New York there are some neighborhoods are full of people from same country.  For example, in the southern part of the city has New York's Chinatown. New Yorkers from all part of the city like to go here.  They enjoy shopping at the Chinese stores and eat at the Chinese restaurants. But most of the people live in Chinatown are Chinese. The shop signs are all writing in Chinese. Everyone in the shops speak Chinese. This is one of the crowding and color1 ful neighborhoods in the city. 参考答案: In New York there are some neighborhoods are full of people from ∧same country.  For                                         去掉               the example, in the southern part of the city has New York's Chinatown. New Yorkers from all part of                                   is                                      parts the city like to go here. They enjoy shopping at the Chinese stores and eat at the Chinese there                                      eating restaurants. But most of the people live in Chinatown are Chinese. The shop signs are all writing in                              living                                      written Chinese. Everyone in the shops speak Chinese. This is one of the crowding and color1 ful                          speaks                      crowded neighborhoods in the city. 71.去掉are考察be动词。句中真正的谓语动词是some neighborhoods后的are,同一个句子中不能出现两个谓语动词,所以将 there后面的are去掉, there some neighborhoods做主语,文意是在纽约一些邻居来自于同一个国家。 72.same前加the考察冠词。The是定冠词,表示“特指”的意思,句中特指的是同一个国家,文意是在纽约一些邻居来自于同一个国家。 73.has改为is考察时态。句中描述了一个事实,所以用一般现在时态即可,不用完成时态,文意是例如:在纽约额南部是中国的唐人街。 74.part改为parts考察名词复数形式。Part前有副词all修饰,所以应该用复数形式parts,文意是在纽约额南部是中国的唐人街,在纽约其他地方的人都喜欢去那里。 75.here改为there考察方位副词。here表示“这里”的意思,而where表示“那里”的意思,文意是在纽约额南部是中国的唐人街,在纽约其他地方的人都喜欢去那里。 76.eat改为eating考察动名词。And是并列连词,其前后句式应保持一致,enjoy后跟动名词形式,所以eat应用动名词形式eating,文意是他们喜欢在中国的商店里购物,在中国的餐馆里吃饭。 77.live改为living考察非谓语。Live是动词形式,同一个句子中不能同时出现两个谓语动词,而句中的真正谓语动词是are,所以把live改为living修饰名词people,文意是多数居住在唐人街的人是中国人。 78.writing改为written考察语态。句中主语是“物”,所以应该被动语态,文意是商店的牌子都是用中文写的。 79.speak改为speaks考察谓语动词。 Everyone表示“每一个人”,强调个体,其后的谓语动词用第三人称单数形式,所以用speaks,文意是商店里的人们都在说中文。 80.crowding改为crowded考察动词的过去时形式。crowded是crowd的过去时形式,也可作形容词使用,表示“拥挤的”,修饰名词,文意是这是一个拥挤且有各式各样邻居的城市。 三、 阅读理解 21. The Climb to the Top My life as a kid was a sweet life. I lived in a beautiful house with the beautiful surroundings in Puerto Rico. There was one particular thing I loved and it was a huge tree that was in my backyard. As a child, I used to climb the tree every day. Every time I went, I climbed higher and higher, reaching new branches, obstacles, and pathways on my way up. One day, I reached the top and I could see my island. I felt I was on top of the world, and nothing could stop me. Then, there was the day that seemed like the end of my life. This specific day changed my life forever. It was a nice summer day. After breakfast, my family headed to the park to see my baseball game. In the evening we went to a carnival (嘉年华) in my town. My grandma was selling blankets under a tent. Suddenly, the mood of the day changed when my parents took me to my grandma's tent. Still to this day, I remember the exact words my dad said to me, “Son, how would you like to move to the United States?” I couldn't believe what he said. I then ran away from him as the tears rolled down my cheeks. My perfect life was being taken away from me. Two weeks later, we arrived at New York in late July, and my aunt and uncle drove us to Springfield,Massachusetts where we lived for seven years. Once we got there, I met my mom's family for the first time. September came and school started. I was afraid to go to a new school and make new friends. Most kids ignored me and some tried to talk to me, but I couldn't understand them or say anything. My first year in the United States was not fun or easy but I worked hard and got through it. Now that I'm grown, I look back on the journey that I've been through: living in a new place with no friends, new language, and new schools. Despite all those problems, I still remembered that special tree. That tree taught me to never give up and reach higher. I have beaten every difficulty that I have met in life and I just kept moving forward. My perfect life was never taken away from me; it has just started. 19. When the author was a kid, he _________. A. thought his life was very pitiful B. expected to live in a beautiful house C. dreamed of traveling around the world D. enjoyed the pleasure of climbing a tree 20. Why does the author mention the baseball game and carnival in the passage? A. To compare life with that in America. B. To introduce his family tradition. C. To show he didn't like studying. D. To state his daily life routine. 21. Paragraph 3 mainly tells us about _________. A. the family that he had met before B. his new friends in Springfield, Massachusetts C. the living conditions when he arrived in America D. his difficult experiences during the first year in the US 22. The author has realized that to live a perfect life is _________. A. to never give up    B. to always make new friends C. to forget all problems    D. to remember sweet memories 参考答案: 19. D    20. A    21. D    22. A 这是一篇记叙文。文章主要介绍了作者的人生经历,尤其作者童年的爬树经历给作者的影响很大,激励着作者奋勇前行。 【19题详解】 细节理解题。根据第一段的There was one particular thing I loved and it was a huge tree that was in my backyard. As a child, I used to climb the tree every day可知,作者小时候非常喜欢爬树,故选D。 【20题详解】 推理判断题。根据第二段的After breakfast, my family headed to the park to see my baseball game. In the evening we went to a carnival (嘉年华) in my town. 和 I then ran away from him as the tears rolled down my cheeks. My perfect life was being taken away from me可知,此处描述作者的美好生活是为了对比作者到美国后所经历的,故选A。 【21题详解】 主旨大意题。第三段主要描述了作者到美国后,第一次见到了妈妈的家人,害怕去一所新学校,害怕交新朋友。大多数孩子不理作者,作者和他们交流也有困难,作者在美国的第一年既不有趣也不容易,但他努力学习,度过了这一年。由此可知,本段主要描述作者在美国第一年的艰难生活,故选D。 【22题详解】 推理判断题。根据最后一段的That tree taught me to never give up and reach higher. I have beaten every difficulty that I have met in life and I just kept moving forward. My perfect life was never taken away from me; it has just started可推断出,作者领悟到,要想过上完美的生活,必须的学会坚持,永不放弃,故选A。 22. A child who suffers bullying (霸凌) usually has low self-respect and their ability to learn and be successful at school is greatly lessened. Therefore, bullying must be stopped. The best and most obvious way to stop bullying in schools is for parents to change the way they treat their children at home. Of course, this is much easier said than done and everyone treats their children differently. Bullies, however, come from homes where physical punishment is used and children have been taught that physical violence is the way to handle problems and “get their way”. Bullies usually also come from homes where the parents fight a lot, so they have been modeled on such violence. Parental involvement is often lacking in bullies’ lives and there seems to be little warmth. Early intervention (干预) is truly the best way to stop bullying, but parents of the victims or therapists (治疗师) cannot alter the bully’s home environment. Some things can be done at the school level, however. Most school programs that address bullying use a multi-faceted (多方面的) method to the problem. This usually involves the advice of some sort, either by peers, a school adviser, teachers, or the principal. Hand out questionnaires to all students and teachers and discuss if bullying is occurring. Define exactly what constitutes (构成) bullying at school. The questionnaire is a wonderful tool that allows the school to see how widespread bullying is and what forms it is taking. It is a good way to start to solve the problem. Get the children’s parents involved in a bullying program. If parents of the bullies and the victims are not aware of what is going on at school, then the whole bullying program will not be effective. Stopping bullying in school takes teamwork and concentrated effort on everyone’s part. Bullying also should be discussed during parent-teacher conferences and PTA meetings. Parental awareness is the key. In the classroom setting, all teachers should work with the students on bullying. Oftentimes even the teacher is being bullied in the classroom and a program should be set up to teach about bullying. Children understand modeling behaviors and role-play and acting out bullying situations is a very effective tool. Have students role-play a bullying situation. 28. In the author’s opinion, bullies usually ________. A. have extremely high self-esteem    B. don’t know the harm of violence C. look forward to parental involvement    D. experience or witness violence at home 29. What does the underlined word “alter” in Paragraph 3 mean? A. Know    B. Change    C. Remove    D. Compare 30. It can be learned from Paragraph 6 that it’s important to _______. A. make a bullying program effective.    B. find the key to solving bullying at school C. make parents aware of bullying at school    D. let parents know their children are bullies 31. What is the passage mainly about? A. How to stop bullying in schools.    B. What leads to violence in schools. C. What parents can do to stop bullying.    D. How to comfort those who are bullied. 参考答案: 28. D    29. B    30. C    31. A 本文是一篇说明文,讲述了霸凌现象出现的原因以及解决方法。 【28题详解】 推理判断题。根据第二段中的Bullies, however, come from homes where physical punishment is used and children have
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2022年安徽省宿州市实验初级中学高一英语上学期期末试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3296144.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork