北京第一八四中学2021年高一英语模拟试题含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京 第一 中学 2021 年高 英语 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
北京第一八四中学2021年高一英语模拟试题含解析 一、 选择题 1. John’s classmates offered him their congratulations______ his successful performance in the school concert. A. on B. at C. for D. to 参考答案: A 2. Don’t reply to any e-mails _______ personal information, no matter how official or formal they appear. A. searching B. asking C. offering D. requesting 参考答案: D 【考点】考察动词词义辨析 search寻找;ask要求,请求;offer主动要求;request请求;句意:不要回复任何要求你个人信息的邮件,无论这些邮件看上去是多么的正式和正规。根据说明本句中的request表示请求,符合上下文的含义,而且本句中的现在分词短语在句中作为定语修饰名词e-mails。故D正确。 【举一反三】【2012湖南卷】31. The lecture, ____ at 7:00 pm last night, was followed by an observation of the moon with telescopes. A. starting B. being started C. to start D. to be started 答案:A 【考点】本题考查非谓语动词的用法。 解析:根据last night可知start已经发生,故排除C、D(不定式常表将来),B(being done)一般表进行,也排除。非谓语动词的主动语态和被动语态 现在分词作定语 3. -- What’s the matter with you? -- _________ the window, my finger was cut unexpectedly. A. While I was cleaning B. While cleaning C. Cleaning D. To clean 参考答案: A 4. As to how he owned so many houses located in the city with his regular income, he couldn’t ________ it, so he was charged with taking illegal money. A. care about B. account for C. deal with D. refer to 参考答案: B 5. _________ it is to fly kites on a windy day! A. How fun B. What fun C. How a fun D. What a fun 参考答案: B 6. The food was so ___ that the child couldn’t help tasting it. A. smelly B. invited C. interesting D. inviting 参考答案: D 7. To improve your spoken English, you’d better listen to the tape __________. A. generally B. fluently C. frequently D. gradually 参考答案: C 略 8. --______ How can we get to the Five-star Hotel? --Go straight ahead till you see the tall building at the end of the road. --Thanks very much. A. Help! B. Look out! C. Excuse me. D. How are you? 参考答案: C 9. — I’ll be away on a business trip. Would you mind receiving my email for me? — Not at all. _______. A. I’ve no time B. I’d rather not C. I’d like it D. I’d be glad to 参考答案: D 略 10. Which sentence is incorrect? A. I feel interested in classical music B. I take interest in classical music C. I am not into classical music D. I don’t fond of classical music 参考答案: D 11. --- Can you help me search for some information from your computer? --- _______, but I must finish my homework first. A. I’d love to B. I’m afraid not C. Certainly not D. Never mind 参考答案: A 略 12. With the quick development of the Internet, e-mails have largely ______ the letters. A. recognized B. prevented C. replaced D. refused 参考答案: C 13. --- He said that my new car is a ________of money. --- Don’t you think those words are just sour grapes? A. lack B. load C. question D. waste 参考答案: D 略 14. I like _____ in the autumn when the weather is clear and bright. A. this B. that C. it D. one 参考答案: C 15. —When are you leaving? —My train at 11:30 A. will leave B. is to leave C. is about to leave D. leaves 参考答案: D 【详解】考查时态。句意:你什么时候走?列车11点半发车。表示按照时刻表发生的动作用一般现在时表示将来,故D项正确。 16. —What’s that terrible noise over there? —The workers ______ the boxes from the back of the truck. A. have carried B. are carrying C. carry D. will carry 参考答案: B 17. This is the research _________ many scientists attach importance. A. to that B. in that C. in which D. to which 参考答案: D 18. —Look! The telephone is broken. Someone damaged it purpose. —That may be right. But perhaps it was broken accident. A. on; by B. by; by C. on; on D. by; on 参考答案: A 略 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号 (∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线 (\) 划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。 2. 只允许修改10处,多者 (从第11处起) 不计分。 Nowadays, after-class activities are becoming increasing popular in senior high school. We also have many kind of after-class activities in our school, such as English Corner, Sunshine Radio Station, Happy Reading Club and so on. I’m most interested English Comer, because it can not only help me make some new friends but also improving my spoken English. Beside, I’m a member of Sunshine Radio Station. On Monday morning, every student are able to enjoy my sweet voice all over our school. Here I can had an unforgettable experience and I hope my dream of be a host may come true one day. These after-class activities make me become more confidence and enrich my school life as well as. 参考答案: Nowadays, after-class activities are becoming increasing popular in senior high school. We increasingly also have many kind of after-class activities in our school, such as English Corner, Sunshine Radio kinds Station, Happy Reading Club and so on. I’m most interested∧ English Comer, because it can not only help me make some new in friends but also improving my spoken English. Beside, I’m a member of Sunshine Radio Station. improve Besides On Monday morning, every student are able to enjoy my sweet voice all over our school. Here I is can had an unforgettable experience and I hope my dream of be a host may come true one day. have being These after-class activities make me become more confidence and enrich my school life as well confident as. 去掉 第一处:考查副词。increasingly意为“越来越……”,是副词,修饰形容词popular。 第二处:考查名词。many修饰可数名词复数,故应将kind改为kinds。 第三处:考查介词。be interested in意为“对……感兴趣”,是固定短语。 第四处:考查谓语动词。can是情态动词,后面接动词原形。在该句中,help和improve并列。 第五处:考查副词。beside是介词,意为“在……旁边”,besides是副词,意为“此外,另外”。句意:我对英语角感兴趣……。此外,我是阳光广播站的一员。 第六处:考查主谓一致。every student是单数,根据主谓一致原则,谓语动词应该用第三人称单数形式,故应将are改为is。 第七处:考查谓语动词。can是情态动词,后面接动词原形。故应将had改为have。 第八处:考查动名词。of是介词,后面接名词或动名词做宾语,故应将be改为being。 第九处:考查形容词。confident是形容词,做become的表语。 第十处:考查固定短语。As well as是介词短语,后面接名词做宾语。as well是副词短语,在句中单独使用。故在该句中应将as去掉。 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短信。信中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。请按照下列格式修改: 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Brown, last summer I take a part-time job in the International Camp for children. One more worker will be needed in this year and I think you are fit for it. How about join us? The camp is at the foot of a small hill closed to a river. It is such beautiful a place. We can hear birds singing happy all around. Everybody sleeps in tents, that is very exciting. We usually work only 5 hours a day, so we will have plenty of spare time visit the area and have a fun. I am sure it will be an unforgettable experience. If you have interests in it, reply to me soon. Yours Mary 参考答案: Dear Brown, last summer I take a part-time job in the International Camp for children. took One more worker will be needed in this year and I think you are fit for it. How about join joining us? The camp is at the foot of a small hill closed to a river. It is such beautiful a place. We close so can hear birds singing happy all around. Everybody sleeps in tents, that is very exciting. Happily which We usually work only 5 hours a day, so we will have plenty of spare time∧visit the area to and have a fun. I am sure it will be an unforgettable experience. If you have interests in interest it, reply to me soon. 三、 阅读理解 21. She is widely seen as proof that good looks can last forever. But, at over 500 years of age, time is catching up with theMona Lisa. The health of the famous picture, painted by Leonardo da Vinci in 1505, is getting worse by the year, according to the Louvre Museum(卢浮宫博物馆)where it is housed. “The thin, wooden panel on which theMona Lisais painted in oil has changed shape since experts checked it two years ago.”the museum said. Visitors have noticed the changes but repairing the world’s most famous painting is not easy. Experts are not sure about the materials the Italian artist used and their current(现在的)chemical state. Nearly 6 million people go to see theMona Lisaevery year, and many are attracted by the mystery of her smile. “It is very interesting that when you’re not looking at her, she seems to be smiling, and then you look at her and she stops. ”said Professor Margaret Livingstone of Harvard University. “It’s because direct vision(视觉)is excellent at picking up details, but less suited to look at shadows. Da Vinci painted the smile in shadows. ” However, the actual story of theMona Lisais just as mysterious as the smile. Da Vinci himself loved it so much that he always carried it with him, until it was eventually sold to France’s King FrancisⅠin 1519. In 1911, the painting was stolen from the Louvre by a former employee, who took it out of the museum hidden under his coat. He said he planned to return it to Italy. The painting was sent back to France two years later. During World WarⅡ, French hid the painting in small towns to keep it out of the hands of German forces. Like many old ladies, theMona Lisahas some interesting stories to tell. 25. The underlined sentence in the first paragraph means theMona Lisa______. A. is losing its value B. is being damaged after so many years C. is getting more valuable with years passing D. will rot away 26. The smile of theMona Lisacan only be seen______. A. by indirect vision B. at a distance C. by direct vision D. in shadows 27. It may add to the difficulty in repairing the painting that______. A. experts haven’t noticed changes in its shape as visitors have B. it is likely to be stolen again when it’s under repair C. it is uncertain which country, Italy or France, should take charge D. experts aren’t sure about the materials and the chemical state of its oil paint 28. From the last paragraph, we can infer that______. A. many interesting stories have been written about theMona Lisa B. people are interested in the stories about theMona Lisa C. some mysteries still remain to be solved about theMona Lisa D. many more stories will be told about theMona Lisa 参考答案: 25-28. BADC 22. If you want to live longer and lower the risk of heart disease, a move to the mountains may help. Research by scientists in Greece shows that living in the mountains is good for the heart and longevity (长寿). People living at higher altitude have lower possibility of dying from heart disease than those closer to sea level, even if they have factors (因素) that could increase their risk. “Residence (居住) in mountainous areas seems to have a ‘protective effect’ from heart disease,” said Dr Nikos Baibas of the University of Athens. He and his colleagues guess that the increased exercise from walking up mountainous area gives the heart a good workout and enables it to deal with lower levels of oxygen. Researchers studied the health records and death rates of 1,150 Greeks who lived in three villages near Athens over 15 years. One village was 1,000 meters above sea level and the other two were in low-lying areas. Although men and women living in the mountainous village had higher blood pressure rates and other risk factors than people in the other villages, they had a lower rate of death from heart disease and other causes after a fifteen year follow-up. “The contrast was more evident among men than among women,” Baibas added in a report in the Journal of Epidemiology and Community Health. Heart disease is one of the world’s top killers. Smoking, high blood pressure, raised cholesterol (胆固醇) levels, being overweight and a family history of the illness increase the possibility of developing the disease. 12. That people living at higher altitude have lower chance of dying from heart attack may because they A. have good dieting style B. live more happily C. often climb mountains D. know how to keep healthy 13. What does the underlined word “evident” in the last paragraph mean? A. Clear. B. Good. C. Hopeful. D. Lucky. 14. According to the text, people are more likely to die from . A. smoking B. heart disease C. high blood pressure D. being overweight 15. What can we infer from the text? A. People often climbing mountians won’t be ill. B. The research of the Greeks lasted about 10 years. C. Four other illnesses reduce the chance of developing heart disease. D. A person smoking often has a chance of developing heart disease. 参考答案: 12. C 13. A 14. B 15. D 本文主要讲了研究表明,生活在山区的人们患心脏病的几率更低。 12. 细节理解题。由He and his colleagues guess that the increased exercise from walking up mountainous area gives the heart a good workout and enables it to deal with lower levels of oxygen.可知生活在高海拔地区的人们,死于心脏病的几率较低是因为他们经常爬山,选C。 13. 词义猜测题。“The contrast was more evident among men than among women,”这句话的意思是男士比女士更明显,选A。 14. 细节理解题。由Heart disease is one of the world’s top killers.可知人们更可能死于心脏病,选B。 15. 推理判断题。由Smoking, high blood pressure, raised cholesterol (胆固醇) levels, being overweight and a family history of the illness increase the possibility of developing the disease.可推断出吸烟的人更容易患上心脏病,选D。 【名师点睛】 细节理解题是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: 1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨; 2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; 3.将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如:小题1 由He and his colleagues guess that the increased exercise from walking up mountainous area gives the heart a good workout and enables it to deal with lower levels of oxygen.可知生活在高海拔地区的人们,死于心脏病的几率较低是因为他们经常爬山,选C。展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




北京第一八四中学2021年高一英语模拟试题含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3290736.html