吉林省长春市新农乡中学2020-2021学年高三英语下学期期末试卷含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 新农乡 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期末试卷 解析
- 资源描述:
-
吉林省长春市新农乡中学2020-2021学年高三英语下学期期末试卷含解析 一、 选择题 1. It seemed an impossible task, but Tom, though physically challenged, carried on until it was completely fulfilled. A.instead B.yet C.regardless D. still 参考答案: C 【命题立意】考查副词的用法。 句意:这好像是不可能的任务,但是汤姆,尽管是体能挑战,不管怎样继续下去直到彻底完成。instead相反;yet还;regardless不管怎样;still仍然。故选C。 2. You have to study hard, but ______ is more important is learning how to learn. A. which B. it C. that D. what 参考答案: D 3. These flowers need special care ____ they can live through winter. A. because B. even if C. so that D. as 参考答案: C 4. The passengers escaped death when a bomb exploded in the subway station, killing sixty people. A.loosely B.traditionally C.narrowly D.valuably 参考答案: C 5. After a series of unsuccessful attempts, he has finally passed the test ______entering his dream company. A. in B. of C. for D. to 参考答案: C 6. If the weather had been good, the children _____ out for a walk. A. had gone B. could have gone C. would go D. went 参考答案: B 7. Gun control is the subject ________ Americans have argued for a long time. A. which B. with which C. about which D. of which 参考答案: C 8. What is most obvious in this book are all those details of daily living which make Mrs. Richard _____ common. A. nothing but B. anything but C. above all D. rather than 参考答案: B 略 9. It rained for two weeks, completely _______ our holiday. A.ruined B.ruin C.to ruin D.ruining 参考答案: D 10. Professor Zhang gave all the textbooks to all the pupils, except ________ who had already taken them. A. these B. ones C. the ones D. the others 参考答案: C 解析:those who...意为“……的人”,由此可排除A项。句中出现了all the pupils,由此可知题意为“除去……的学生”,故D项排除。ones表泛指,the ones表特指。 11. the rain stop, the crops would be saved. A. Did B. Should C. Would D. Will 参考答案: B 略 12. This year’s children’s party, ______ some parents were invited to, was a great success. A. which B. why C. whose D. where 参考答案: A 考查定语从句。句意:一些父母被邀请参加今年的儿童聚会,这是很大的成功。使用非限制性定语从句,先行词是children’s party,指物,定语从句缺少宾语,用which引导。故选A。 13. —What do you think of your brother’s son? —He be very naughty but at the same time you help liking him. A. will;will B. won’t; can’t C. may;may D. can;can’t 参考答案: D 略 14. The pleasant weather_____ our pleasure. We had a wonderful time in Europe. A.added to B.added in C.added up to D.added up 参考答案: A 15. He helped Mandela _____ some government buildings and was put in prison. A. blow away B. blow up C. blow off D. blow out 参考答案: B 16. —Why didn’t you tell him the good news that day? — his telephone number, I . A.Had I known; would ring him up B.Should I know; would have rung him up C.If I knew; would ring him up D.Had I known; would have rung him up 参考答案: D 17. ---Did you enjoy yourself at the party? ---Yes. I have never been to ______ one before. A. a more excited B. the most exited C. a more exciting D. the most exiting 参考答案: C 18. ----I didn’t tell the truth to my head teacher in his office. ---You .Honesty is the best policy. A.could B.should C.could have D.should have 参考答案: D 二、 短文改错 19. 短文改错 I used to going to the countryside to draw animals and plants. One day I was walking across a field look for rabbits to draw. Losing in thought, I hadn’t noticed a bull to running towards me. About 100 meters ahead was a tree under that I would sit and draw. Suddenly, I heard the noise behind me. I turned and saw the bull. Knowing a bull can run more faster than a man, I quickly reached the tree and climb up. From there I saw the bull kicking my food bag by its feet. It kept done this for 15 minutes and moved away. But I was quite nervous in the tree. 参考答案: 1. going→go. 2. look—looking 3. losing→lost. 4. 去掉to. 5. that→which. 6. the→a. 7. more→much. 8. climb→climbed. 9. by→with. 10. done→doing. 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Today is my mum’s birthday. This afternoon, I went to the biggest shopping center downtown, and buy a present for her. Then I took the subway home. Sitting on the train, I thought my mum would very happy when she saw the present. At the next station, an old man, that carried two heavy bags, got on the train but stood in front of me. He looked tired. I hesitated for the moment, and then offered my seat to her. The old man thanked me a lot of and sat down. Seeing his smile,I felt happily. From this experience,I will be ready to helping others in the future. 参考答案: 第一处:buy-bought 考查时态。由句中的went可知,该句时态为一般过去时,所以这里动词buy需改为过去式bought。 第二处:would后加be 考查be动词。Would后需动词原形,且happy可知,这里需用be动词。Would be意为将会。 第三处:presents-present 考查名词单复数。由前文出现的present可知,这里的礼物是一个,所以需用单数形式。 第七处;her-him 考查宾格。这里我让座给老人,应该是男性,所以需将her改为him。 第八处:of去掉 考查短语。a lot非常,可作副词放句末,a lot of 后需接名词复数,表示很多……。故去掉of。 第九处:happily-happy 考查形容词。感官动词feel后可加形容词做表语,happily为副词,故改为happy,形容词。 第十处:helping-help 考查固定短语。Be ready to do sth准备做某事,所以这里需将helping改为help。 三、 阅读理解 21. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 We now think of chocolate as sweet, but once it was bitter.We think of it as a candy, but once it was a medicine.Today, chocolate can be a hot drink, a frozen dessert, or just a snack.Sometimes it's an ingredient(配料) in the main course of a meal.Mexicans make a hot chocolate sauce called mole and pour it over chicken.The Mexicans also eat chocolate with spices(香料) like chili peppers. Chocolate is a product of the tropical cacao tree.The beans taste so bitter that even the monkeys say "Ugh!" and run away.Workers must first dry and then roast the beans.This removes the bitter taste. The word "chocolate" comes from a Mayan word.The Mayas were an ancient people who once lived in Mexico.They valued the cacao tree.Some used the beans for money, while others crushed them to make a drink. When the Spaniards came to Mexico in the sixteenth century, they started drinking cacao too. Because the drink was strong and bitter, they thought it was a medicine.No one had the idea of adding sugar.The Spaniards took some beans back to Europe and opened cafes.Wealthy people drank cacao and said it was good for the digestion. In the 1800s, the owner of a chocolate factory in England discovered that sugar removed the bitter taste of cacao.It quickly became a cheap and popular drink.Soon afterwards, a factory made the first solid block of sweetened chocolate.Later on, another factory mixed milk and chocolate together. People liked the taste of milk chocolate even better. Besides the chocolate candy bar, one of the most popular American snacks is the chocolate chip cookie.Favorite desserts are chocolate cream pie and, of course, an ice cream sundae with hot fudge sauce. 56.It was _____that discovered sugar could remove the bitter taste of cacao. A.The workers in the chocolate factory B.The Spaniards C.The people in England D.The owner of a chocolate factory 57.The Spaniards think that cacao was a medicine because_____ A.it was strong and bitter. B.it was good for digestion. C.it cured man's diseases. D.it was a kind of drink for good health. 58.Which is the right time order of the events regarding chocolate? a.Chocolate became a cheap and popular drink in England. b.A factory made the first solid block of sweetened chocolate. c.The Spaniards started drinking cacao. d.It was found that sugar removed the bitter taste of cacao. e.A factory mixed milk and chocolate together. A.a-b-c-d-e B.c-d-e-b-a C.c-d-a-b-e D.c-d-b-e-a 59.It can be inferred from the passage that _____. A.chocolate can be a hot drink, a frozen dessert, or a candy bar B.Mexicans like chocolate very much C.chocolate is a product of the cacao tree D.people liked the taste of chocolate mixed with milk 参考答案: 22. A recent study led by researchers from the National University of Singapore (NUS) has found a clear link between the color1 of a taxi and its accident rate. An analysis of 36 months of detailed taxi, driver and accident data from two fleets of yellow and blue taxis in Singapore suggested that yellow taxis have fewer accidents than blue taxis. The higher visibility (能见度) of yellow makes it less difficult for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis, leading to a lower accident rate. The study was led by Prof Ho. To test whether there was a relationship between the color1 of a taxi and the number of accidents the taxi had, the research team analysed data collected by the largest taxi company in Singapore. The researchers found that yellow taxis have about 6. 1 fewer accidents per 1,000 taxis per month. They also studied the economic effect of changing the color1 of the entire fleet of taxis to yellow. The Singapore taxi company involved in the study owns about 16,700 taxis in a ratio(比例) of one yellow to three blue taxis. If a commercial decision is made to switch from blue to yellow taxis, 76.6 fewer accidents will occur per month or 917 fewer accidents per year. Assuming an average repair cost of $1,000 per car and a downtime of six days, the color1 of all taxis to yellow could produce an annual saving of $ 2 million. “We are eager to continue to validate (证实) the findings of our study by looking at the use of yellow in other types of public transport, such as school buses. For example, we hope to compare the accident rates of yellow school buses against those of other color1 s to find out if yellow is indeed a safer color1 for school buses. Besides, we’re also interested to look at private-hire vehicles and do a comparison of the accident rates of vehicles that are of different color1 s.” Explained Prof Ho. 12. Why do yellow taxis result in fewer accidents? A. Because yellow can be seen more easily. B. Because yellow signals a warning of danger. C. Because drivers tend to be more careful in yellow taxis. D. Because people act more quickly in yellow surroundings. 13. What’s Prof Ho’s study based on? A. Physical risks taxi passengers experience. B. The economic effect of changing taxi color1 . C. Data from Singapore’s largest taxi company. D. Personal reports from taxi drivers worldwide. 14. What do Prof Ho’s words in the last paragraph suggest? A. School buses should be painted yellow. B. Their findings are worth popularizing. C. Their study will be furthered. D. Yellow should be widely used in public transport. 15. What can be the best title for the text? A. Caution: yellow taxis ahead B. Safer to ride in yellow taxis C. Why are yellow taxis preferred? D. How can color1 s help prevent accidents? 参考答案: 12. A 13. C 14. C 15. A 本文是一篇说明文,介绍了研究人员发现黄色出租车比其他颜色的出租车发生的交通事故少得多,并希望将黄色应用于其他公共交通之中。 【12题详解】 细节理解题。根据第一段中的“The higher visibility of yellow makes it less difficult for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis, leading to a lower accident rate.”可知,黄色的高能见度使得司机们容易避免与黄色出租车发生事故,故A项正确。 【13题详解】 细节理解题。根据第二段中的“the research team analysed data collected by the largest taxi company in Singapore.”可知,研究数据是从新加坡最大的出租车公司收集而来的,是故C项正确。 【14题详解】 推理判断题。根据最后一段中的“We are eager to continue to validate the findings of our study by looking at the use of yellow in other types of public transport”及“Besides, we’re also interested to look at private-hire vehicles and do a comparison of the accident rates of vehicles that are of different color1 s.”可知,研究人员将进一步证实黄色是否能应用于其他公共交通之中,并比较不同颜色出租车的事故率,故C项正确。 【15题详解】 主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了研究人员发现黄色出租车比其他颜色的出租车发生的交通事故少得多,并希望应用于其他公共交通之中,故A项正确。展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




吉林省长春市新农乡中学2020-2021学年高三英语下学期期末试卷含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3290716.html