分享
分销 收藏 举报 申诉 / 11
播放页_导航下方通栏广告

类型吉林省长春市第九十八中学2020-2021学年高一英语月考试题含解析.docx

  • 上传人:精***
  • 文档编号:3290566
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:56.80KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 长春市 第九 十八 中学 2020 2021 学年 英语 月考 试题 解析
    资源描述:
    吉林省长春市第九十八中学2020-2021学年高一英语月考试题含解析 一、 选择题 26. He carelessly dropped the ________ and broke it up.    A. glass of beer           B. beer glass               C. glass for beer           D. beer’s glass 参考答案: B 略 2. It is said that the people of Shandong Province are the most __________in helping others. A.      general                   B. generous                  C. gentle                D. positive 参考答案: B 略 3. She ________ down her book and ________ in bed. A. laid; lay    B. lay; laid     C. lay; lay  D. laid; laid 参考答案: A 4. The old man would appreciate _____ if you could do him that favour. A. one    B. it    C. that      D. this  参考答案: B 5. When it was his turn to deliver(发表) speech, ______, he walked towards the microphone. A. nervously and embarrassingly     B. nervous and embarrassedly C. nervously and embarrassing      D. nervous and embarrassed 参考答案: D 6. The engine of the ship was out of order and the bad weather ______ the helplessness of the crew at sea.   A. added to      B. resulted from     C. turned out      D. made up 参考答案: A 27.There are ______ students in the school . But I don’t know _______ the girls among them . A. a number of , a number of         B. the number of , the number of C. a number of . the number of        D. the number of , a number of 参考答案: C 略 8. We agreed to meet here but so far she hasn’t _______ yet. A. turned off    B. turned out            C. turned in                D. turned up 参考答案: D 9. A friendly soccer match held between Ditan Elementtary School in Beijing and a Russian elementary school saw the Chinese team  _______ by the Russian team 0:15.   A. defeated      B. defeating    C. being defeated     D. having been defeated 参考答案: A 10. Jane __________ this Sunday. Let’s go and say goodbye to her. A. would leave                 B. was left                      C. has left                         D. is leaving 参考答案: D 11. The boy was seen _____ in the examination and was punished by the teacher. A. cheating   B. cheat   C. cheated   D. having cheated 参考答案: A 12. I'm tired out. I_______ all afternoon and I don't seem to have finished anything. A. shopped  B. have shopped   C. had shopped   D. have been shopping 参考答案: D 13. They thought there is no trouble ________ their favorite brand from other brands. A. to tell               B. telling C. tell D.              told 参考答案: B 14. —I’m afraid I can’t finish the book within this week. —__________.        A. Please go ahead        B. That’s all right   C. Not at all           D. Take your time 参考答案: B 15. …Do you have anything to say for yourselves?     …Yes, there is one point _______ we must insist on. A. when         B. where    C. how        D. / 参考答案: D 16. Great changes have taken place in my home town. It’s no longer ______ it was ten years ago, ______ I spent my childhood there. A. what, when B. that, where C. as, which D. which, that 参考答案: A 17. The project is in____ charge of an experienced worker who pays much attention to appearance in _____ way.     A . /, a              B. the,/          C. the, a              D. a, the 参考答案: C 18. The most interesting thing to the small boy was _______ he got close to the door, it would open of itself. A. that as      B. that that       C. what that    D. what when 参考答案: A 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I recently took an eye examination and the doctor told me that I have to wear glasses all the time. He also told me not to read in poor light because of it would be bad for my eye. It’s August now or the new term is about to start. I’m quite nervously about wearing glasses to school, because it will be first time for my friends to see me wearing glasses. I wonder that they are going to say. One of my best friends always wear glasses. I telephoned her and she told me that she hadn’t been laughed at. First see her wearing glasses, people just said there was anything different about her. 参考答案: I recently took an eye examination and the doctor told me that I have to wear glasses all the                                                           had time. He also told me not to read in poor light because of it would be bad for my eye. It’s August                                             去掉                  eyes now or the new term is about to start. I’m quite nervously about wearing glasses to school, because     and                                 nervous it will be∧ first time for my friends to see me wearing glasses. I wonder that they are going to say.        the                                                  what One of my best friends always wear glasses. I telephoned her and she told me that she hadn’t been wears laughed at. First see her wearing glasses, people just said there was anything different about her. seeing                                    something 71.have改成had  考查动词的时态。整个文章用一般过去时; 72.去掉of        考查介词。because后面接从句,because of后面接名词或动名词 73.eye改成eyes    考查名词的复数。eye是可数名词,应该是复数 74.or 改成and     考查连词。现在是八月份,新学期就要开始了 75. nervously改成 nervous 考查形容词。be nervous about对…紧张 76.be后面加the     考查冠词;序数词first前面加the 77.that改成 what    考查宾语从句。what引导的是宾语从句,宾语从句中what做宾语 78.wear 改成wears   考查谓语动词。主语是One of my best friends谓语是wears 79.see改成seeing     考查非谓语动词 。用现在分词做状语,people和see是主动关系 80.anything改成 something 考查不定代词。肯定句用something 61. They were rare seen together and certainly did not travel together. 62. One of the best ways for people to keep health is to take exercise. 63. As ususally, he went to the park to have a walk. 64. It seems that Mr. Steven is a bit of angry with you. 65. He was caught in the rain. As result, he had a bad cold. 66. Smile is a kind of language belonged to everyone. 67. Reading aloud are very important for us to learn a foreign language. 68. It is such an unforgettable day which I will treasure it forever. 69. With Teachers’ day approaches, our class decided to hold a party to celebrate the day. 70. It is five years now since I graduate from high school. 参考答案: 61. rare—rarely    62. health —healthy    63. usually—usual    64. 去掉of    65. 加上 a    66. belonged—belonging    67. are—is    68. which—that    69. approaches—approaching    70. graduate-graduated 单句改错。 61. 句意:很少见到他们在一起,当然更不可能一起旅行。根据句意可知把rare—rarely。   62. 句意:保持身体健康的最好方法之一是锻炼身体。Keep healthy保持身体健康,故把health —healthy。 63. 固定词组:as usual 像平常一样,故把usually—usual。 64. 句意:似乎Steven先生对你有点生气。a bit of修饰名词;a bit修饰形容词,故去掉of。 65. 固定词组:as a result 66. 句意:微笑是属于每个人的语言。belong to属于,是不及物动词,此处是主动关系,所以用现在分词做后置定语,故把belonged—belonging。    67. 动名词做主语,后面的谓语动词用单数形式,故把are—is。 68. 句意:它是这样一个难忘的日子,结果我将永远珍惜它。根据句意可知此处是such---that引导的结果状语从句,故把which—that。   69. 句意:随着教师节的临近,我们班决定举办一个晚会来庆祝。此处是with的独立主格结构,with+名词/代词+现在分词,表示主动关系,故把approaches—approaching。 70. 句意:自从高中毕业到现在已经有5年了。Since自从---以来,引导时间状语从句,从句用一般过去时态,故把graduate-graduated。 【名师点睛】 It is/has been+一段时间+since 主语+一般过去时态+---。自从---有多长时间了。在这个句型中since引导时间状语从句,从句用一般过去时态,分两种情况:(1)如果从句的动词是终止性动词leave/come/---,则表示“从动作开始到现在多长时间了。”It is three years since he began to smoke.他已经吸烟三年了。(2)如果从句的动词是持续性动词stay/smoke/live---,则表示“从动作结束到现在多长时间了”。 It is three years since he smoked.他戒烟三年了。 三、 阅读理解 21. Last Friday,6-year-old Landon Johnson went to the River Town Crossings Mall in Grandville with his family. While there, the boy and his cousins took turns chatting with Santa, sharing their Christmas desires. After telling the man in red he wanted a Wii,a toy dinosaur and a remote control car, Landon hopped off Santa’s lap to rejoin his family.But a few moments later, he raced back to Santa’s side: he’d forgotten to tell him something important. Specifically,Landon shared his worry with Santa that his autism(自闭症)would land him on the “naughty list”. His mom, Naomi Johnson, explained to WOOD-TV this week that Landon is often told he's “naughty” by people who mistake his autism for bad behavior.“You get the stares when you're at the grocery store if he's too loud,” Johnson said. “He's been told by other people before, 'You don't need to be so naughty,'or ' Why are you naughty? '.” Johnson says Santa took the time to listen to Landon's worries,and held the boy's hands all the while.“Santa sat him next to him and took Landon's hands in his and started rubbing them, calming them down. Santa asked Landon if it bothered him, having Autism? Landon said yes, sometimes. Then Santa told him it shouldn't. It shouldn’t bother him to be who he is,” Johnson said. Landon told Santa that he sometimes “ gets in trouble at school and it's hard for people to understand that he has autism",but that he's “not a naughty boy”. “You know I love you and the reindeer (驯鹿) love you and it's OK. You're a good boy",Santa told WOOD-TV about the chat with Landon.''You're a good boy,you know.” Johnson said she was incredibly moved by Santa's thoughtful words.“This stranger in a red suit told my son the same message I’ve been trying to get through to him for a while now that he's special and I love him just the way he was made",the mom told T.“Seeing Landon's face light up in that moment was just incredible.I couldn't stop crying. He was the real Santa Claus.” 12. What did Landon do after he raced back to Santa? A. He shared Christmas desires with Santa. B. He checked if he was the real Santa Claus. C. He asked for a toy dinosaur and a remote control car. D. He told Santa how his autism had bothered him. 13. What did Santa tell Landon to do? A. Avoid those who mistake him.    B. Try to change the way he behaves. C. Tell others about his autism.    D. Remain what he is. 14. What can we infer from the text? A. Every child is quite possible to be bothered by autism. B. Naughty boys are hard to understand because of their bad behaviors. C. Chatting with Santa was a special Christmas gift for Landon. D. Santa Claus are always popular with children and their parents. 15. What's the best title for the text? A. Find time to chat with Santa B. Don't stay with naughty boys C. It's OK to be you D. Autism is really a problem 参考答案: 12. D    13. D    14. C    15. C 本文为叙事故事。文章中Santa告诉Landon Johnson要做真正的自己,并帮助Landon Johnson摆脱自闭症的故事。 15. 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了Santa告诉Landon Johnson要做真正的自己并帮助Landon Johnson摆脱自闭症的故事。故选C。 22. Do you have trouble trying to create the next big idea? Sometimes the answer isn’t to just force an idea out of your mind. Instead, you might want to try sitting back, relaxing and letting your mind wander. Yes, you heard that correctly. If you are in need of a new idea, try daydreaming. Researchers from the university of California, Santa Barbara, found an association between daydreaming and creative problem-solving. Their study includes having participants first do an “unusual-use task”. They had to try to come up with as many different ways to use an object as they could. Then, the participants chose to do one of the following four things before doing the “unusual-use task” again: complete a difficult task; complete an easy task; take a 12-minute break; or skip the 12-minute break and move right on to the task exercise again. Surprisingly, the group that performed best was the one that completed the easy task. Many participants reported that they were daydreaming while performing the easy task. So the researchers believed that this daydreaming might have helped unlock their creativity. But how could daydreaming help the brain come up with creative ways? The answer is something known as “unconscious thought”. Even when you are not actively working to solve a problem, it is still in the back of your mind. Your brain is still thinking about the problem, but in a much more subtle (不易察觉的) way. When you daydream, your mind is allowed to think in ways it normally would not. Because it is free of control, it can create completely new and out-of-the-box ideas. Great ideas never come easily, but that does not mean you always have to work hard to get them. Feel free to do what you want and let your mind wander. 12. The “unusual-use task” in Paragraph 2 means that participants ______. A. complete an easy task B. complete a very difficult task C. take a 12-minute break D. think of various ways to use an object 13. Why did the participants who completed the easy task perform best? A. They were not actively working to solve the easy task. B. They daydreamed and it helped them be more creative. C. They were daydreaming while performing the difficult task. D. They skipped the 12-minute break to complete the task again. 14. What does the underlined phrase “unconscious thought” in Paragraph 5 mean? A. Your brain wander in a subtle way within your control. B. Your brain knows clearly what you’re thinking and doing. C. Your brain is thinking about a problem outside of your awareness. D. Your brain refuses to receive any information from the outside world. 15. The passage mainly wants to tell us that ______. A. brainstorming is important to creative ideas B. daydreaming is a way to improve creativity C. problem-solving skills are important in our lives D. the more we exercise brains, the more ideas we’ll get 参考答案: 12. D    13. B    14. C    15. B 【分析】 本文是一篇议论文。这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法。 【12题详解】 细节理解题。根据第二段中Their study includes having participants first do an "unusual-use task". They had to try to come up with as many different ways to use an object as they could.可知,他们必须设法想出尽可能多的不同的方法来使用一个物体。故选D。 【13题详解】 推理判断题。根据第四段第二句 Many participants reported that they were daydreaming while performing the easy task.So the researchers believed that this daydreaming might have helped unlock their creativity(很多参与者说他们既做了梦又轻松完成工作。专家认为这种梦有助于释放创造力)可知,因为参与者白天做梦有助于解放创造力所以他们是表现最好的。故选B。 【14题详解】 词义猜测题。根据划线词下文内容Even when you are not actively working to solve a problem,it is still in the back of your mind.Your brain is still thinking about the problem,but in a much more subtle (不易察觉的) way.即使你没有积极地去解决一个问题,它仍然在你的脑海中。你的大脑仍然在思考这个问题,但是以一种更微妙的方式。由此可知划线词的意思是"你的大脑正在思考一个超出你意识的问题。"故选C。 【15题详解】 主旨大意题。根据第一段最后一句If you are in need of a new idea,try daydreaming.可知,这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法。故选B。 【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。本题第3小题,根据第一段最后一句If you are in need of a new idea,try daydreaming.可知,这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:吉林省长春市第九十八中学2020-2021学年高一英语月考试题含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3290566.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork