分享
分销 收藏 举报 申诉 / 12
播放页_导航下方通栏广告

类型北京理工职业中学高三英语期末试卷含解析.docx

  • 上传人:a199****6536
  • 文档编号:3290476
  • 上传时间:2024-06-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:145.44KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    北京理工 职业中学 英语 期末试卷 解析
    资源描述:
    北京理工职业中学高三英语期末试卷含解析 一、 选择题 1. Yesterday morning it was raining cats and dogs, but Jane managed to make ________ to the university just in time for her class .        A. this     B. that       C. herself         D. it 参考答案: D 略 2. — He made an apology          be blamed          what he had done. — It's really wise of him. A. so as to not; of    B. in order to not; for C. so as not to; for    D. in order not to; of 参考答案: C 【详解】考查动词不定式做目的状语和固定搭配。上句:他做了一个道歉,以免所做的事被指责。下句:他真地很明智。so as not to do sth 表示“以便不做某事”.be blamed for sth 表示“因某事受责备”.what he had done 是介词宾语从句,表示“他做的事”。故选C。 3. _______ in a classic detective novel, the landlord didn’t notice a thief was creeping up to his bedroom. A. Buried                       B. To be buried             C. Burying          D. Having buried 参考答案: A 4. Luckily, I ____ your advice; otherwise I couldn’t have made a breakthrough in my research. A. took B. am taking      C. will take     D. had taken 参考答案: A 5. To his disappointment, his new job doesn’t ______ his interests.     A.apply to    B.correspond to   C.cater to     D.subscribe to 参考答案: B 略 6. Don’t promise anything_______you are 100 percent sure.    A. since         B. after                 C.if            D. unless 参考答案: D 7. Though _______  money, his parents managed to send him to university. A. lacked    B. lacking of    C. lacking    D. lacked in 参考答案: C 8. We hope the new machine will work faster, ______ reducing our costs.    A. however B. instead C. thus D. anyhow 参考答案: C 9. AB you had to do was think a little harder and___a new solution     A.fill up with B. end up with C. put up with D. come up with 参考答案: D 略 10. --The Smiths expressed the idea of making peace with us. --I have no doubt           they are honest.They always mean what they say. A.what                   B.which    C.that                       D.whether 参考答案: C 11. Mr. Black offered us a lift when he was leaving the office, but our work ________, we refused the offer.        A. not finishing C. not having finished    B. had not been finished D. not having been finished 参考答案: C 12. —— Did you catch the plane? ——No. if I had hurried, I ______. A. would       B. would have        C. could        D. did 参考答案: B 13. Don't forget to return your room key to the front desk when you   _     of the hotel.        A.turn out            B.check out          C.hang out            D.drop out 参考答案: B 略 14.  In my opinion, all Mr Tom ______ good to his students in his class at present. He is very strict in their study.    A. does does does    B. does do do  C. does does do      D. did do does 参考答案: C 15. They usually have the medicine_______ before putting into the market all over the country. A. testing out    B. to be tested out    C. being tested out   D. tested out 参考答案: D 16. His tired face suggested that he _____ ill, so it was suggested that he_______ the doctor. A.be;see                              B.was;saw                           C.was;see                            D.should be;saw 参考答案: C 17. ——I'm going to Paris next week. ——____________! So am I A. Wish you good luck B. What a coincidence C. Don't mention it D. Good trip 参考答案: B 【详解】考查情景交际。句意:——我下周要去巴黎。——太巧了!我也要去。A. Wish you good luck“祝你好运”;B. What a coincidence“巧合,一致”;C. Don't mention it“不要客气”;D. Good trip好旅行。两个人不约而同,要去同一个地方,所以这是一种“巧合”。故选B。 18. Diana sold most of her things. She has rarely         left in her house.        A.anything B.everything           C.nothing               D.something 参考答案: A 二、 短文改错 19. 短文改错 (共10分;每小题1分,满分10分)     假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在此符号下面写出该加的词。     删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;           2、只允许修改10处, 多者(从第11处起) 不计分。 Dear Angela, I am so happy to learn you are coming to study in our school and stay at my home. My home is at No.58, Mingzu Street. A five-minutes walk from my home along Mingzu Street will lead you to a crossroads, when Mingzu Street meets Baohu Road. On the corner of the crossroads lie a shopping mall, where you can get everything you needed. Walking for about 300 meter along Baohu Road, you’ll see our school on right. There we will spend most of the daytime. In the end of Mingzu Street stands the new railway station, and that it’s easy for you to reach. As a bus stop is just next to my home, Bus No.23 will direct take you there. I can’t wait to seeing you in China.                                                             Yours,            Li Hua         参考答案: 20. On the morning of _____(四月)29,2008, from 10:00 to 11:00, 76___________ millions of students from primary, middle schools and  u        77___________ all over China joined ____ a national student sports program.  78___________ A good many students in our province took an active ____ in this 79___________ program.  The Ministry of Education _____ (号召) on us students  80___________ to exercise for an hour every day, _____ (希望) that we will be in  81___________ good  h      to work or study every day and enjoy our life.  I 82___________ think ____ a good idea for us Senior 3 students to have daily sports, 83___________ ____ helps us build up our body and keep a clear mind.  Therefore,  84___________ we must keep taking exercise and live more ______(幸福地)。 85___________ 参考答案: 76.  April             77.  universities         78.  in          79.  part             80.  calls/called 81.  hoping          82.  health   83.  it          84.  which          85.  happily 三、 阅读理解 21. A Guide to the University Food The TWU Cafeteria is open 7am to 8pm. It serves snacks(小吃), drinks, ice cream bars and meals. You can pay with cash or your ID cards. You can add meal money to your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study. If you are on campus in the evening or lat at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Café located in the bottom level of the Douglas Centre. This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching. Relaxation The Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying , cooking, and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays. Health Located on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health. A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. The cost of this is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9am to noon and 1;00 to 4;30pm.[^ Academic Support All students have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall. Here, qualified volunteers will work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door two 30 –minute appointments per week maximum. This service is free. Transportation The TWU Express is a shuttle(班车) service. The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between9am and 3pm. Saturdays only. Round trip fare is $1. 36. What can you do in the TWU Cafeteria? A. Do homework and watch TV[ B. Buy drinks and enjoy concerts C. have meals and meet with friends[来 D. Add money to your ID and play chess 37. Where and when can you cook your own food? A. The Globe, Friday B. The Lower Café, Sunday C. The TWU Cafeteria , Friday D. The McMillan Hall , Sunday. 38. The Guide tells us that the Wellness Centre  _________. A. is open six days a week[中 B. offers services free of charge C. trains students in medical care D. gives advice on mental health 39. How can you seek help from the Writing Centre? A. By applying online B. By calling the centre C. By filling in a sign-up form D. By going to the centre directly 40. What is the function of TWU Express? A. To carry students to the lecture halls. B. To provide students with campus tours C. To take students to the Mattson Centre. D. To transport students to and from the stores. 参考答案: 【考点】考察广告应用类阅读 【文章大意】本文介绍了the TWU大学里的一系列服务的指导信息,从食物到健康到购物等等。 36. C 【试题解析】细节题。根据文章Food第一段首尾句The TWU Cafeteria is open 7am to 8pm. It serves snacks(小吃), drinks, ice cream bars and meals.和Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study可知在这里你可以吃东西也可以和朋友见面或者学习。故C正确。 37. A 【试题解析】推理题。根据Relaxation部分的The Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying , cooking, and eating.和closed on Sundays.可知The Globe可以cooking也就是自己做饭。只在星期天是关门的。故A项The Globe, Friday是正确的。 38. D 【试题解析】推理题。根据Health部分中Located on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health.可知这个中心致力于身体,精神上的健康问题。也就是说如果你有健康方面的问题,就到这里寻求建议和帮助。故D正确。 39. C 【试题解析】推理题。根据Academic Support部分中 You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door two 30 –minute appointments per week maximum. 可知你报名并填写一个报名表就可以参加the Writing Centre得到他们在语法,词汇书写技巧方面的帮助了。故C正确。 40. D 【试题解析】推理题。根据文章最后一部分中的The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre.可知The TWU Express 的作用就是在学校和商店之间运送学生。顾D正确。 【长难句解析】 Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study. 【翻译】即使你不在餐厅里购买食物,你也可以使用餐厅里的桌子吃午餐,见朋友或者学习。 【分析】本句中的even if引导的是一个让步状语从句,表示即使,尽管;主句里的连续三个不定式to eat your lunch, to have meetings and to study在句中充当目的状语。 22. Did you know that almost 100% of the materials in your mobile phone can be recovered and recycled to generate energy or make new products, such as plastic products, electronics or even jewelry? Every mobile phone contains significant amounts of copper, aluminum, gold, plastic and other non-metals that can be recycled and reused. The Singtel x SingPost E-waste Recycling Programme, launched on World Environment Day, 5 June 2017, is a cooperation between the two leading ICT and postal companies as part of their environmental sustainability efforts. Called ReCYCLE, the programme provides the means for people to do their part for the environment by recycling their mobile and internet related electronic waste such as mobile phones and chargers, laptops and tablets, modems and routers, and other related accessories(配件). These unwanted devices can be dropped off into the ReCYCLE bins at selected Singtel Shop and Singtel Exclusive Retailer outlets and Post Offices. You can also ask for a ReCYCLE envelope from any Singtel Shop and Singtel Exclusive Retailer outlets, and Post Offices, and mail your mobile device and accessories at no charge. This programme reduces waste as it ensures that the valuable metals and components the devices contain get recovered. However, e-waste that is often thrown away, including all the precious metals that it contains, will be burnt and landfilled at Semakau Landfill. Is the data in my e-waste safe when sent for recycling? We assured that all storage media devices like SIM cards, memory cards, USB flash drives and hard drives are safe for recycling. Cimelia, our e-waste recycling partner is a reliable and NEA-licensed company, which are only interested in extracting(提取) the precious metals from the devices, NOT the data in them. The devices will go through a crushing process for secure destruction after the whole extraction process. 34. Why was the programme ReCYCLE established? A. To call on people to sort out waste. B. To advertise for a trustworthy company. C. To promote a new kind of electronic product. D. To collect materials for co-friendly purpose. 35. It can be learned from the passage that people may   . A. mail the devices for free B. leave the devices at any Post Office C. find your personal information exposed to others D. deliver the hard drives to Cimelia's reliable partner 36. The programme attaches more importance to   . A. recycling metal B. saving electricity C. reducing plastic D. collecting data 37. Where is this passage most likely to have been taken from? A. A fashion magazine. B. A science weekly. C. A chemistry textbook. D. A shopping website. 参考答案: 34. D    35. A    36. A    37. B 【分析】 本文为说明文。主要说明ReCYCLE回收项目的内容,以及如何进行回收、回收有何意义。 【34题详解】 推理判断题。根据第三段“Called ReCYCLE, the programme provides the means for people to do their part for the environment by recycling their mobile and internet related electronic waste...and other related accessories(配件).”可知,ReCYCLE回收项目通过回收移动和互联网相关的电子废物,...为人们提供了为环境尽自己一份力的方式。以及第五段“This programme reduces waste as it ensures that the valuable metals and components the devices contain get recovered.” 这项计划减少了浪费,因为它确保回收设备中的贵重金属和部件。由此可知,这个回收项目目的是收集电子材料,为环保出一份力。分析选项可知D项(环保地收集材料)符合题意,故选D。 【35题详解】 推理判断题。根据第四段最后“You can also ask for a ReCYCLE envelope from any Singtel Shop and Singtel Exclusive Retailer outlets, and Post Offices, and mail your mobile device and accessories at no charge.”您还可以向任何Singtel商店、Singtel独家零售店和邮局索取回收信封,并免费邮寄您的移动设备和配件。可知,邮寄设备是免费。故选A。 【36题详解】 推理判断题。根据第五段“This programme reduces waste as it ensures that the valuable metals and components the devices contain get recovered. However, e-waste that is often thrown away, including all the precious metals that it contains, will be burnt and landfilled at Semakau Landfill.”可知,这项计划确保回收设备中的贵重金属和部件。这些经常被丢弃的电子垃圾,包括它所含的所有贵金属,将会被焚烧和填埋。尤其是第七段“which are only interested in extracting(提取) the precious metals from the devices, NOT the data in them.” 它只对从设备中提取贵金属感兴趣。由此可知,这个项目更加重视金属的回收利用。故选A。 【37题详解】 推理判断题。主要说明ReCYCLE回收项目内容,以及如何进行回收、回收有何意义。且本文中涉及到许多科技产品及科技术语,所以应该出自科技周刊。故选B。 【点睛】推理判断题是根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。如第3小题属于推理判断题。根据第五段“This programme reduces waste as it ensures that the valuable metals and components the devices contain get recovered. However, e-waste that is often thrown away, including all the precious metals that it contains, will be burnt and landfilled at Semakau Landfill.”可知,这项计划确保回收设备中的贵重金属和部件。这些经常被丢弃的电子垃圾,包括它所含的所有贵金属,将会被焚烧和填埋。尤其是第七段“which are only interested in extracting(提取) the precious metals from the devices, NOT the data in them.” 它只对从设备中提取贵金属感兴趣。由此可知,这个项目更加重视金属的回收利用。故选A。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:北京理工职业中学高三英语期末试卷含解析.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3290476.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork