山东省东营市胜利第五中学2020-2021学年高一英语模拟试卷含解析.docx
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 东营 胜利 第五 中学 2020 2021 学年 英语 模拟 试卷 解析
- 资源描述:
-
山东省东营市胜利第五中学2020-2021学年高一英语模拟试卷含解析 一、 选择题 1. Due to his tight ___________, he didn’t have any time to visit his parents last Christmas. This Christmas, he decided to call off all the appointments to accompany his parents. A. status B. schedule C. questionnaire D. quality 参考答案: B 2. A show about the book which offers a ______ account of her travels is seen on a ______ TV program. A. lively; living B. living; lively C. alive; live D. lively; live 参考答案: D 3. She can’t help ______ the house because she’s busy making a cake. A. to clean B. cleaning C. cleaned D. being cleaned 参考答案: A 4. It is obvious that she ________, for she looks much slimmer than she did last year. A. has gone on diet B. has lost weight C. has put on weight D. has cut down weight 参考答案: B 略 5. When someone _______ at you, it means he is angry or unhappy about what you have said or done. A. looks B. glances C. stares D. glares 参考答案: D 6. The fireworks on the night of the National Day lid up the whole city, making it more beautiful ______ the night sky. A. below B. against C. near D. around 参考答案: B 7. The new product is __________ before it is put on the market. A. tried out B. tried on C. tried for D. tried 参考答案: A 8. Engineers_______ their research _______ to be completed by the end of the year, and luckily made it just before the severe winter came. A. were stepping up; was due B. stepped up; which was due C. have stepped up; due D. had stepped up; due 参考答案: D 9. Don't worry if you don't understand everything. The teacher will the main points at the end. A. recover B.review C. require D. remember 参考答案: B 10. Don’t ask Tom to do that,. He is a child . A. in all B. after all C. at all D. above all 参考答案: B 11. I had just got up and was about to cook my breakfast, _____ the telephone rang loudly, but it hung up _____ I could answer it. A. while; when B. when; as C. as; after D. when; before 参考答案: D 12. John received an invitation to dinner, and with his work __________________.he gladly accepted it . A. finished B. finishing C. having finished D. was finished 参考答案: A 13. Jim didn’t realize his little sister was crying _____ what he had said. A. because B. because of C. as D. since 参考答案: B 14. The next football season is just____the corner.I am sure our team will do better this time. A.at B.around C.in D.on 参考答案: B 15. —Mary has invited me to her birthday party this evening, Mom. — ________ A. Best wishes. B. Have fun C. Good luck. D. Happy birthday. 参考答案: B 16. ________ the first day of the school, she met her new teacher ______ the first time. A. For; for B. On; on C. On; for D. For; on 参考答案: C 17. —Hello! Is Mr. John in the office? —Yes. But I’m sorry. He is busy _____ and can’t speak to you. A. at once B. at present C. at the end D. at first 参考答案: B 略 18. —How about the awarding ceremony for Grammy? —Wonderful.I’m quite________ by the shape of the cup.It is like an old gramophone (留声机). A.discouraged B.impressed C.encouraged D.disappointed 参考答案: B 考查形容词词义辨析。句意为:——格莱美的颁奖仪式怎么样?——很棒!那奖杯的形状给我留下了很深刻的印象,像一架老式的留声机。discouraged灰心的,泄气的;encouraged被鼓励的;disappointed感到失望的。 二、 短文改错 19. 此题要求改正所给短文中的错误。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分 Jenny is one of my classmates but she is always happy to give others hand. When Tracy’s hair was falling out after her treatment for cancer, Jenny wants to do something to help. She knew Tracy was not like being the only one without hair. So, Jenny made a decision. All of us felt great surprised when Jenny had her shoulder-length hair cutting off. But Jenny said she just didn’t want to let her friend to feel alone. Beside, Jenny did this two more times in support of her friends Tracy. “I knew this was the right decision,” she said. “Her heart told me so.” 参考答案: 51.but → and 52.hand前加a 53.wants → wanted 54.was → did 55.great → greatly 56.cutting → cut 57.feel 前的to去掉 58.Beside → Besides 59. friends → friend 60.Her → My 试题分析:文章讲述了我同学Jenny乐于帮助别人的故事。 51.but → and.考查连词。句意:Jenny是我的一个同学,她总是乐于帮助别人。两句之间是并列关系不是转折,故but → and. 52.hand前加a .考查固定短语。give sb. a hand“给……帮助”,故hand前加a . 53.wants → wanted.考查时态。介绍过去发生的事及根据所给时态可知用过去时,故wants → wanted. 54.was → did.考查助动词。句中谓语动词是like“喜欢”,不是否定要用助动词不是系动词,此处是过去时,故was → did. 55.great → greatly.考查副词。此处修饰形容词surprised要用副词,故great → greatly. 56.cutting → cut. 考查动词形式。have sth. done“使某事被做”,此处指使头发被剪,故cutting → cut. 57.feel 前的to去掉.考查动词形式。let sb. do sth.让某人做某事,动词用原形,故to去掉. 20. According to a recent discussion in our class, we thought 1. _________ some of our classmates have bad study habits. For an example, some 2. _________ of them don’t like to read in the morning reading time, or don’t like 3. _________ to make notes during the class. Even worse, they are too lazily to 4. _________ do exercises that are requiring. These will certainly do harm to their 5. _________ study. Therefore, we should get rid off these bad habits. First, morning 6. _________ reading will help us memorize more English words. Second, we make 7. _________ notes in the class, we will have a deep understanding of what the 8. _________ teachers say. Third, exercises will improves our writing ability and 9. _________ help us get good mark in the examinations. In short, we should 10. _________ form good habits in English study. 参考答案: 1. thought→think 2. 去掉an 3. √ 4. lazily→lazy 5. requiring→required 6. off→of 7. we前加if 8. deep→deeper 9. improves→improve 10. mark→marks 三、 阅读理解 21. Robert Owen was born in Wales in 1771. At the age of ten he went to work. His employer had a large private library so Owen was able to educate himself. He read a lot in his spare time and at nineteen he was given the job of superintendent(监工) at a Manchester cotton mill. He was so successful there that he persuaded his employer to buy the New Lanark mill in Scotland. When he arrived at New Lanark it was a dirty little town with a population of 2,000 people. Nobody paid any attention to the workers’ houses or their children’s education. The conditions in the factories were very bad. There was a lot of crime and the men spent most of their wages on alcoholic drinks. Owen improved the houses. He encouraged people to be clean and save money. He opened a shop and sold the workers cheap, well-made goods to help them. He limited the sale of alcoholic drinks. Above all, he fixed his mind on the children's education. In 1816 he opened the first free primary school in Britain. People came from all over the country to visit Owen’s factory. They saw that the workers were healthier and more efficient than in other towns. Their children were better fed and better educated. Owen tried the same experiment in the United States. He bought some land there in 1825, but the community was too far away. He could not keep it under control and lost most of his money. Owen never stopped fighting for his idea. Above all he believed that people are not born good or bad. He was a practical man and his ideas were practical. “If you give people good working conditions”, he thought, “they will work well and, the most important thing of all, if you give them the chance to learn, they will be better people.” 21. For Owen, his greatest achievement in New Lanark was _____________. A. improving worker’s houses B. helping people to save money C. preventing men from getting drunk D. providing the children with a good education 22. From the passage we may infer that Owen was born ___________. A. into a rich family B. into a noble family C. into a poor family D. into a middle class family 23. We may infer form the passage that no children in Britain could enjoy free education until ___. A. 1771 B. 1816 C. 1825 D. 1860 参考答案: DCB 22. “I’d like to be at a healthier weight,” a friend told me. “But we just don’t have the money to buy expensive diet foods and there isn’t enough money to join a gym.” Many people feel that way — that a healthy diet and exercise plan is out of reach because of their high cost. Don’t lose hope! We’ll be looking at ways to make healthy choices without spending too much money. First you don’t need to buy the expensive pre-prepared “diet foods.” Back in the early 1970s when I started housekeeping, 90% of the food I bought was ingredients. Very few things were preprocessed (预处理的). Now 90% of the food you find in the store is quick food. That’s a bad thing. Quick foods like boxed “just add hamburger” meals have had the fiber (纤维) removed to make them faster to prepare. Take a look at the label (标签) on that box. It often has low numbers listed under “fiber” because fiber takes longer to digest. If the low fiber meal is digested, the result is that your body begins to store fat. Besides, your body is short of nutrients (营养物质). You will be driven to eat more to try to make up for the low quality of the food you are eating. And then there are the chemicals the producers add to the quick meals to make them palatable. If not, the stuff would taste like cardboard and you wouldn’t enjoy it. However, these chemicals certainly aren’t good for your health. What’s the answer? Buy whole ingredients and give up the expensive, low nutrition, processed foods. Do the cooking yourself and you will have control over what is in your food — and it will cost less, too. 29. People who find it hard to get a healthier weight think _____. A. they had too much diet food B. they didn’t make a detailed plan C. they have no time to do exercise in gym D. they can’t afford diet food and to exercise in gym 30. The author doesn’t like quick food mainly because _____. A. it contains too much fat B. it makes people eat more C. it has low fiber D. it takes longer to digest 31. The underlined word “palatable” in Paragraph 4 means _____. A. fresh B. delicious C. healthy D. poor 32. The author suggests in the text that people should _____. A. control the amount of food B. eat more processed foods C. cook food for themselves D. choose cheap ingredients 参考答案: 29.D 30.C 31.B 32.C 试题分析: 文章介绍了垃圾食品的危害,并提出了自己的建议。 29.D考查细节理解题。根据第一段Many people feel that way—that a healthy diet and exercise plan is out of reach because of their high cost许多感觉,健康的饮食和锻炼计划是不可能,因为花费太多,故选D项。 30.C 考查细节理解题。根据第四段Take a look at the label on that box . It often has low numbers listed under “ fiber ” because fiber takes longer to digest .说明在快餐中纤维的含量很低,故选C项。 31.B考查推理题。根据下句. If not , the stuff would taste like cardboard and you wouldn’t enjoy it说明,如果不加chemicals,这些食物吃起来就像木板,没有味道,就会不喜欢了,那么该词指可口,故选B项。 32.C 考查细节理解题。根据文章最后一句Do the cooking yourself and you will have control over what is in your food —and it will cost less , too .说明作者建议我们自己买,自己做。故C正确。 考点 :健康类阅读 。展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




山东省东营市胜利第五中学2020-2021学年高一英语模拟试卷含解析.docx



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/3288071.html