山西省晋中市2020届高三英语四模考试试题.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 晋中市 2020 届高三 英语四 考试 试题
- 资源描述:
-
山西省晋中市2020届高三英语四模考试试题 山西省晋中市2020届高三英语四模考试试题 年级: 姓名: - 28 - 山西省晋中市2020届高三英语四模考试试题(含解析) 考试说明: 1.考试时间为150分钟,满分150分,听力部分满分30分,不计入总分。 2.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡相应的位置。 3.全部答案在签题卡上完成,答在本试卷上无效。 第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分) 听下而5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每 段对话仅读一遍。 1. What will the woman do today? A. Visit a friend. B. Help her friend. C. Attend a lecture. 2. Where is the woman's cell phone? A. In the classroom. B. In the dining hall. C. In her bag. 3. What does the man find difficult? A. Understanding the instructions. B. Putting together the folding table. C. Fixing a toy train. 4. When does the woman need the book? A. On April 1st. B. On April 2nd. C. On April 3rd. 5. What does the man mean? A. Most readers don't agree with him. B. The woman can't convince him. C. Few people read his article・ 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读 各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。 6. Where did the woman stay at night during the holiday? A. In a tent. B. In a hotel. C. In a farmhouse. 7. What does the woman think of the people there? A. Interesting. B. Honest. C. Friendly. 听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。 8. What are the speakers mainly talking about? A Part-time jobs. B. Pocket money. C. The man's parents. 9. How long does the man take care B of the baby every Friday? A. Two hours. B. Three hours. C. Four hours. 听下而一段对话,回答第10至12三个小题。 10. What's the probable relationship between the two speakers? A. Former schoolmates. B. Colleagues. C. Teacher and student 11. What can Edward do in the theater group? A. Perform plays and musicals・ B. Meet famous artists. C. See films. 12. Where are the speakers? A. At school. B. In a play theater. C. Outside a cinema 听下面一段对话,回答第13至16四个小题。 13. When does the woman go to the restaurant? A. At lunch time. B. In the middle of the morning. C. In the early morning. 14. What does the woman like most about the restaurant? A. The quiet environment. B. The delicious dessert. C. The pop music. 15. What do we know about the man's favorite restaurant? A. It's newly opened and clean. B. The food is quite cheap and tasty. C. The waitresses wear nice uniforms. 16. What does the man have for lunch? A. Fish pic. B. Pancakes. C. Sausages. 听下面一段独白,回答第17至20四个小题。 17. What is “What to Do Today” ? A. A social organization. B A radio program. C. A school team. 18. What's the main purpose of the tree-planting activity? A. To raise money for a computer company. B. To gain tree-planting experience. C. To help poor blind children. 19. How many trees do students and their parents want to plant today? A. 30. B. 750. C. l.500. 20. What should volunteers bring for the activity? A. Basic tools. B. I hick C. Hats. 第二部分阅读理解(共两节,满分60分) 第一节(共15小题;毎小3分,满分45分) 阅读下列短文,从每题所給的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A Mo'orea Mo’orea is a place to relax and appreciate the quietness and beauty o£ nature. Experience the island's authentic Tahitian((塔希提的)) culture and explore tropical nature on foot. Pass by white churches and sleepy fishing villages and stop along the way to buy some tropical fruit or an ice cold coconut. St Lucia Saint Lucia is the ideal destination for adventurers. The island has volcanic origins and if you like hiking, you will love “The Pitons”. The best beaches are in St Lucia, the most famous ones are “Sugar Beach” and “Marigot Bay”. “Grande Anse” is the place to go if you want to see sea turtles get out of the water and lay their eggs on the sand. Bali Bali is the favorite destination for surfers and divers, but there is more to discover. Temples and palaces set against surprising landscapes make the island an experience of its kind. Pick wisely where to stay on the island as each city offers a different experience. Seminyak”is Bali's beach resort area and night birds will enjoy its nightlife. “Ubud" is very quiet and the ideal place for nature lovers. Easter Island Easter Island draws visitors to see the super-sized statues that have stood on its shores since the 13th century. There are more than 900 of them, with over-sized heads. While it is these that bring most tourists to this remote spot, there's far more to see and do here. Visit vast volcanic craters, take a trip to a preserved stone village or spend some time on the beaches. The choice is yours. 1. Where can visitors see sea turtles? A. St Lucia. B. Bali. C. Easter Island. D. Mo'orea. 2. What is Easter island's main attraction? A. Beaches. B. Tropical fruit. C. Temples and palaces. D. Stone statues. 3. What is the purpose of the text? A. To entertain. B. To educate. C. To introduce. D. To inform. 【答案】1. A 2. D 3. C 【解析】 【分析】 本篇文章是一篇应用文。文章主要介绍了四个旅游景点。 【1题详解】 细节理解题。由文章的St Lucia 部分 “Grande Anse” is the place to go if you want to see sea turtles get out of the water and lay their eggs on the sand. 如果你想看到海龟从水里出来,并在沙滩上产卵,那么Grande Anse是一个好去处。由此可知,在St Lucia这个景点可以看到海龟。故选A。 【2题详解】 细节理解题。由文章Easter island 部分Easter Island draws visitors to see the super-sized statues that have stood on its shores since the 13th century.(复活节岛吸引着游客前来观赏13世纪就矗立在岛上的巨型雕像。) 和 While it is these that bring most tourists to this remote spot, there's far more to see and do here.(虽然是这些吸引了大多数游客到这个偏远的地方,但这里有更多的东西要看,要做。)由此可知,这个景点最吸引人的就是雕像。故选D。 【3题详解】 推理判断题。文章主要介绍了四个旅游景点,其目的是介绍。故选C。 【点睛】应用文多是细节理解题。一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题2题干中的Easter island,回到原文,可以帮助快速找出答案。 B An attractive and talented actress who is as comfortable in historical dramas as in modern day thrillers and comedies, Emily Mortimer was born in Great Britain in 1971. Mortimer's father is author John Mortimer, best known for his series of Rumpole of the Bailey mystery novels, and she seems to have absorbed her father's literary influence—before her career as an actress took off, Mortimer wrote a column(专栏)for the London Telegraph, and she's served as a screenwriter for an screen adaptation of Lorna Sage's book Bad Blood. Mortimer was a student at St. Paul's Girls School when she first developed an interest in acting, appearing in several student productions. After graduating from St. Paul s, she moved on to Oxford, where she majored in Russian. Mortimer found time to perform in several plays while at Oxford, and while acting in a student production she impressed a producer who cast her in a supporting role in a television adaptation of Catherine Cookson's The Glass Virgin in 1995・ Several more television roles followed, including the British TV movie Sharpe’s Sword, before she won her first film role, playing the wife of John Patterson (Val Kilmer) in 1996 s The Ghost and the Darknass. In 1998, Mortimer appeared as Kat Ashley in the international hit Elizabeth. In 2000, Mortimer was cast as Katherine in Kenneth Branngh's ill-fated musical adaptation of hovers Labour’s Lost, but the experience had a happy ending for her—she met actor Alessandro Nivola, and the two soon fell in love and have been together ever since. That same year, Mortimer took on her biggest role in an American film to date. 4. What did Mortimer do before she turned actress? A. She worked in the London Telegraph . B. She did some writing and adaptation. C. She was the author of some mystery novels. D. She was a co-writer of the book Bad Blood . 5. When did Mortimer show her interest in acting? A. Before she went to school. B. When she majored in Russian. C. After she graduated from Oxford. D. When she was studying in St. Paul. 6. In which of the following did Mortimer play her first movie role? A. The Ghost and the Darkness. B. Sharpe's Sword. C. The Glass Virgin . D. Elizabeth. 7. What can be the best title for the text? A. Mortimer's Master Pieces B. Mortimer's Acting Career C. Mortimer's Studying Experience D. Mortimer's Father Influenced Her Deeply 【答案】4. B 5. D 6. A 7. B 【解析】 这是一篇记叙文。文章介绍了Mortimer的演艺生涯。Mortimer在父亲的影响下,刚开始从事了电影剧本作家。Mortimer在读书时培养了表演方面的兴趣并参演了一些剧集,从此开启了自己的演艺道路。 【4题详解】 推理判断题。由文章第二段before her career as an actress took off, Mortimer wrote a column (专栏) for the London Telegraph, and she’s served as a screenwriter for an screen adaptation of Lorna Sage’s book Bad Blood. 可知,Mortimer在成为女演员之前是为为伦敦电报写专栏的,同时她也是一名电影剧本的作者。由此可知Mortimer在成为演员之前她是从事写作方面的工作的。故选B。 【5题详解】 细节理解题。由文章第三段Mortimer was a student at St. Paul’s Girls School when she first developed an interest in acting, appearing in several student productions.可知,在Mortimer上学的时候就培养了表演方面的兴趣,并参演了一些学生制作的戏剧。故选D。 【6题详解】 细节理解题。由文章第三段before she won her first film role, playing the wife of John Patterson (Val Kilmer) in 1996’s The Ghost and the Darkness. 可知,她的第一个电影角色是在The Ghost and the Darkness中扮演John Patterson的妻子这一角色。故选A。 【7题详解】 主旨大意题。分析文章结构可知,第一段开篇介绍了Mortimer的基本情况,第二段中介绍了她成为演员前的一些工作经验,第三段中介绍了她在学校中培养的表演方面的兴趣及成为演员的契机和作品。最后一段介绍了她作为演员时其他的作品及相关信息。由此可知,本文主要介绍了Mortimer 的演艺生涯。故选B。 C Getting old might not be something that's yet to cross your mind. But aging is going to defeat us one day, so it's something we'd all like to control. It would be great to have a long, healthy and happy life, and that's why scientists are constantly seeking out what we need to do to achieve it. We all know that regular exercise is good for us. But the latest piece of research might put a spring in your step if you're someone who walks at a fast pace. That's because the speed at which people walk in their 40s is a sign of how much their brains and their bodies are aging. The BBC's Philippa Roxby writes that tests on 1,000 people found that slower walkers tended to show signs of "accelerated aging”. Their lungs, teeth and immune systems were in worse shape than those walking faster. The study also found not only did slower walkers bodies age more quickly, their faces looked older and they had smaller brains. This might be seen as a wake-up call for people with a slower pace to work out and get fitter. But it might be too late; researchers say they were able to predict the walking speed of 45-year-olds using the results of intelligence, language and motor (运动)skills tests from when they were aged three. They also suggest that even in early life, there are signs showing which people will have a healthier life. So, what's the point of knowing that a slower walking pace might mean a smaller brain? Researchers say measuring walking speed at a younger age and understanding what this might mean could be a way of testing treatments to slow human aging. 8. Why do scientists keep on studying? A. To help people live a better life. B. To achieve their goals. C. To find ways to stop aging. D. To find out who can live longer. 9. How did the researchers get the result? A. By analyzing data. B. By doing experiments int he lab. C. By doing surveys. D. By carrying out tests on people. 10. The findings can be used to . A. treat certain illnesses B. find ways to slow aging C. make people work harder D. urge people to walk slowly 11. Where is the text most likely from? A. A diary. B. A guidebook. C. A novel. D. A magazine. 【答案】8. A 9. D 10. B 11. D 【解析】 本文为说明文。研究发现步行速度慢的人不仅身体衰老得更快,面部看起来更老,大脑也更小。 【8题详解】 推理判断题。由文章第二段第一句It would be great to have a long, healthy and happy life, and that’s why scientists are constantly seeking out what we need to do to achieve it. 拥有一个长寿,健康和幸福的生活是很棒的,这就是为什么科学家们不断地寻找,我们需要做什么来实现它。 可推知科学家不断研究的目的是让人们享受更好的人生。选项A符合题意。故选A。 【9题详解】 细节理解题。由文章第三段第一句The BBC’s Philippa Roxby writes that tests on 1,000 people found that slower walkers tended to show signs of “accelerated aging”. BBC 的Philippa Roxby 写道,对1000人的测试发现,走得慢的人往往表现出“加速衰老”的迹象。可知科学家们是通过在不同的人身上测试得出的结论。选项D符合题意。故选D。 【10题详解】 细节理解题。由文章最后一段第二句Researchers say measuring walking speed at a younger age, and understanding what this might mean, could be a way of testing treatments to slow human aging. 研究人员说,测量年轻人的步行速度,并理解这可能意味着什么,可能是测试延缓人类衰老的治疗方法的一种方法。可推知,我们可以用这些发现来找到延缓衰老的方法。选项B符合题意。故选B。 【11题详解】 推理判断题。研究发现走路节奏快的人更加健康,衰老更慢。步行速度慢的人不仅身体衰老得更快,面部看起来更老,大脑也更小。由此判断出短文最有可能出现在杂志上。故选D。 D Long long ago, some have predicted there would be robots on the earth. Nowadays we are familiar with a variety of robots that have some special skills in some science fiction movies and some real robots in our daily life. Some may dream of owning one or two or more robots to free them from something dangerous or tiring, challenging Here's some good news for them. Zhejiang Aishida Electric Co, also known as ASD, announced plans on Monday to invest at least 500 million yuan (US $ 71. 4 million) to build an industrial robot factory which will help the company establish "a smart manufacturing ecosystem" in the Yangtze River Delta region. "Besides the new plant in Zhejiang Province, ASD also plans to build ASD Shanghai Intelligent Valley and related logistics(后勤)and research facilities in the region. This ecosystem will cover robotics, smart manufacturing, artificial intelligence and the Internet of Things,” said Chen Helin, chairman of Shenzhen-listed ASD. Despite mounting economic uncertainties, China's robot demand will continue to grow thanks to digitalized and artificial intelligence upgrade trends, industry insiders said. China's annual sales of industrial robots will hit 150,000 units in 2020, and 260,000 units in 2025, according to the Shanghai Robot Industry Association. The new ASD factory, located in Wenling, Zhejiang Province, will produce 20,000 industrial robots annually. About 1 ,000 robots manufactured at the new factory will be used in ASD's production line for cooking pots and other devices. "ASD will join other industry players to attend the China International Industry Fair, which opens on Tuesday in Shanghai. ASD is "still interested in” being listed on the new Shanghai STAR market through spinning off its robot or smart manufacturing business," Chen said on Monday. 12. What is the function of the first paragraph? A. To present an argument. B. To introduce some science fictions. C. To inspire the readers to read more. D. To draw a conclusion about robots. 13. What does the underlined word " invest" in paragraph 2 probably mean? A. Put in. B. Take in. C. Bring in. D. Look in. 14. What did ASD intend to do in Zhejiang Province? A. Build a factory in which workers are all robots. B. Establish an industrial robot factory and related system. C. Plant trees to make sure its factory has a good ecosystem. D. Invest at least 500 million yuan to do research into the robots. 15. What is the text mainly about? A. China needs more industrial robots. B. The China International Industrial Fair is opening. C. ASD will build an industrial robot factory in Zhejiang. D. The development of China's industrial robots is speeding up. 【答案】12. C 13. A 14. B 15. C 【解析】 【分析】 本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了浙江爱世达电气(ASD)计划投资至少5 亿元(7140 万美元$),建设一家工业机器人工厂,以帮助该公司发展长三角地区的“智能制造生态系统”。 【12题详解】 推理判断题。根据文章第一段 “Some may dream of owning one or two or mor展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




山西省晋中市2020届高三英语四模考试试题.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2269996.html