河北省黄骅中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 黄骅 中学 2020 2021 学年 英语 上学 第一次 月考 试题
- 资源描述:
-
河北省黄骅中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题 河北省黄骅中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题 年级: 姓名: - 30 - 河北省黄骅中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析) 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷两部分。第Ⅰ卷1至 8 页,第Ⅱ卷 9 至11 页。共150分。考试时间120分钟。 第Ⅰ卷(客观题 共 95 分) 注意事项:答第Ⅰ卷前,考生务必将自己的姓名、学号、班级及准考证号等分别写在试卷相应位置和涂在答题卡上;不能将题直接答在试卷上。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 What sport does the man do now? A. Tennis B. Cycling C. Jogging 【答案】C 【解析】 【原文】W: What’s your favorite sport? M: I used to love football, but I don’t have time for that now. However, I do manage to go jogging sometimes. W:You used to do quite a lot of cycling, didn’t you? M: Yeah, and tennis as well. I might take that up again when I have time. 2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 How was the traffic problem caused? A. A lorry broke down. B. The traffic lights don’t work C. A motorist broke the traffic rules. 【答案】A 【解析】 【原文】W: The traffic lights have changed to green, Why is traffic still moving slowly? M: Due to a broken-down lorry. The radio has just reported. And motorists are asked to avoid this area if possible. 3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 What are the speakers mainly talking about? A. A room B. A Sofa C. A picture 【答案】C 【解析】 【原文】W: Is it your family? M: Yes, my friend painted it when I was 8. My father, my mother, my little brother and me. W: Yes. I can see you haven’t changed! And it matches the sofa well, hanging here. 4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 Why did the man move his computer? A. To get rid of the noise B. To avoid the sunlight C. To work overtime easily 【答案】B 【解析】 【原文】W: Where’s your computer? M: I moved it. I was sitting opposite the window and the sun got in my eyes. So I’ve moved it into the bedroom. W: Oh, that will be noisy when you work overtime at night. 5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 What will the speakers have for lunch? A. Tomato soup and sausages. B. Sausages and cheese sandwiches. C. Cheese sandwiches and tomato soup. 【答案】C 【解析】 【原文】M: Let’s have a quick lunch—I have to go out half an hour. W: OK. Some tomato soup? And then cheese sandwiches? There’re sausages in the fridge but they’ll take longer to cook. M: Sausages would be nice but I really don’t have time. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 请听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 6. How does the woman feel about the result of the match? A. Annoyed B. Happy C. Worried 7. Why is the man upset after the match? A. The goalkeeper in his team got injured. B. There isn’t a replacement for him. C. He’s going to miss a big match. 【答案】6. B 7. A 【解析】 【原文】W: I’m so glad that you won the match, David. But why do you look annoyed? M: Yeah. At least we won. W: So, what’s the matter? Aren’t you happy with the result? M: Kind of. Our goalkeeper hurt his shoulder. I’m so worried, as he’s going to miss our big match next weekend. One of our players had to take his place today and the other team almost scored a goal. W: Oh dear. 请听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 8. What will the boy do to help the woman? A. Make the bed B. Clean the house C. Prepare some food. 9. What’s the probable relationship between the speakers? A. Teacher and student B. Sister and brother. C. Mother and son. 【答案】8. A 9. C 【解析】 【原文】W: Gavin, have you finished your project? You know your grandma and grandpa are coming today? We need to get the spare room ready for them and get some food. I’ll need your help. M: Sure, I don’t mind getting the sheets and quilts on. The house is pretty clean though, isn’t it? W: No, not really! M: Well, I did some cleaning like you asked last week and I’ve got homework you know. Also I have to go to shop to get a pen. You know my pen broke just now. So I’m quite busy. W: OK, then. 请听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 10. Why is the woman grateful to the man? A. He recommended a good film to her. B. He treated her to a meal. C. He got tickets in time. 11. What is the woman dissatisfied with about the film? A. The sound effects B. The actors C. The story. 12. What does the man think of the music? A. Noisy B. Suitable C. Unpleasant 【答案】10. C 11. A 12. B 【解析】 原文】W: Well, I really enjoyed that film. And you? M: Yeah, it was worth seeing, and you can thank me for getting online so quickly to book before it sold out. W: I know, I know. I’m very grateful! Anyway, Jessie Young was amazing as the main actress—she gave a really authentic performance. M: So did James Green as her husband. The story was a bit difficult to follow though. Did you understand all the scenes in the garden? W: It wasn’t that hard. I realized what was happening all the way through. Mind you. I wasn’t so fond of the sound effects. I think some of them were too loud. M: Well. I think they were perfect to create such a scary atmosphere. And the music was just right, Anyway, let’s go and get something to eat. I’m starving! W: All right. But it’s your turn to pay! 请听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 13. What is the woman? A. A hostess B. A cook C. A company owner 14. What does Maya make more effort to do about shopping? A. Take her own bags. B. Go to little shops more often. C. Avoid things in plastic containers. 15. How did Maya’s family react to her decision to live waste-free? A. They were worried that she would regret it. B. They did not believe that she really meant it. C. They did not think that she was likely to succeed. 16. In which way do Maya’s cooking and eating habits change? A. She uses leftover food creatively B. She cooks more often for her friends. C. She develops her own cooking skills. 【答案】13. C 14. B 15. B 16. A 【解析】 【原文】M: My guest this week Maya Gardi, has recently started her own company selling environmentally-friendly products. First let me ask you, Maya, what living waste-free includes on a daily basis? W: Well, when I’m shopping I don’t buy things in plastic packages and I take my own bag. My shopping habits are already pretty environmentally friendly. However, I find a thing I have to make more of an effort to do. That’s to go to lots of little shops where I could choose smaller amounts more often rather than do a single big supermarket shop every week. M: What did your family think about your decision? W: Well, they knew I was concerned about the environment, of course, but they still thought I was joking at first. They know how determined I am when I put my mind to something, though. M: So have you changed the way you prepare meals? W: Well, I’ve never been what you’d call an expert cook, as my friends will confirm. But I’m constantly dreaming up new ways of using bits and pieces in the fridge. I often pass on these recipes to my friends, and they’re always grateful for ways to save money. 请听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 17. Which school is the university most famous for? A. Social sciences B. Medicine C. Law 18. What is required for degree courses? A. At least two group discussion. B. Up to twenty seminars. C. A long essay. 19. What do we know about the university? A All students are school-leavers. B. The university year is going to change. C. Vacations are longer in spring than in summer. 20. Who is the talk most probably intended for? A. Students in senior high school. B. Graduates in universities. C. Postgraduates in universities. 【答案】17. B 18. C 19. B 20. A 【解析】 【原文】W: Welcome to visit the university. It covers an area of 200 acres. There are four schools-- Science and technology, Social sciences, Law, and Medicine, for which our university is best known -- and they are divided into departments like geography, art history, etc. Now you can pick up a brochure and decide which tour you want to go on, according to your subject of interest. Your tour will begin with a talk by one of the lectures, who will tell you more about the courses. All our courses consist of a mixture of formal lectures, seminars in groups of up to twenty students, and at least two group discussions of two or three students per term. You can choose seminars or group discussions according to your own schedule. All degree courses require students to write a long essay of at least 6000 words on a particular subject in their last year. Our undergraduate courses all begin in October and most of our students are school-leavers -- just four percent are mature students of 21 and over. At present the university year consists of three terms but we are changing to two a year in three years’ time. We will have different vacations as a result: slightly longer in spring and shorter in summer. Besides open days for you, we have separate open days for graduates who want to go on to do a postgraduate course. Your application to our university is always welcome. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 35 分) 第一节:(共 10 小题;每小题 2.5 分,满分 25 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A If you're a college student looking for part-time jobs to make extra money,there are plenty of perfect choices for you. Graphic Design(平面设计) You can become a graphic designer to make money online it you have some basic graphic design skill. You can do lots of different tasks like creating business cards,or designing websites for businesses and individuals. Pay rates can vary anywhere from$50 to150 per hour,depending on your skills and experience Online Tutoring Online tutoring is one of the best part-time jobs for students.You can tutor students of all ages in any subject you have knowledge in. Pay rates for tutoring jobs online vary.You can earn anywhere from$10 to$50 per hour based on your skills,experience and the subject you teach. Remote Data Entry Remote data entry jobs are simple to do.These jobs don't require any degree or special skills to get started.The main skills you need to have are accuracy and fast typing. Pay rates for online data entry jobs can vary.You can earn around$10-$16 per hour.Fast typing Is necessary for earning more per hour. Video Editing If you can create attractive videos,you may as well edit videos.Video editors with experience are in high demand as websites like YouTube need high quality videos to gain more views.If you have some experience in video editing then you can make good money as a video editor. You can earn anywhere from$25 to$50 per hour,depending on your skills. Yo can do these jobs at any time convenient for you,meaning they can be managed along with your study. 21. If you want to get a relatively well-paid job,you should apply to be A. a video editor B. an online tutor C. a data entry clerk D. a graphic designer 22. Which of the following jobs needs no special skills? A. Remote data entry. B. Online tutoring. C. Graphic design. D. Video editing. 23. What do the four jobs share? A. They offer a fixed pay. B. They don't require experience. C. They don't require relevant skills. D. They offer flexible working hours. 【答案】21. D 22. A 23. D 【解析】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了四种适合在校大学生做的兼职工作。 【21题详解】 细节理解题。根据文章对四份兼职工作时薪的介绍对比以及第一份Graphic Design(平面设计)的工作中介绍“Pay rates for tutoring jobs online vary. You can earn anywhere from$10 to$50 per hour based on your skills, experience and the subject you teach.”可知,薪水相对更高的是平面设计师,每小时高达$50 to150,故选D。 【22题详解】 细节理解题。根据Remote Data Entry部分的 “These jobs don’t require any degree or special skills to get started. The main skills you need to have are accuracy and fast typing.”可知,做远程数据录入对专业知识与技能没有要求,只要打字速度既快又准,故选A。 【23题详解】 细节理解题。根据最后一段中的 “You can do these jobs at any time convenient for you ”可知,这四种兼职工作都拥有弹性的工作时间。故选D。 B Most human beings are kind,good-natured beings who will hep someone out in need if they are able to,especially if that someone is a little kid.Travis Sattler is one of those human beings. The 18-year-old didn't think twice about helping a little boy who walked up to the counter at Freddy's Frozen Custard where he'd been working for a year.The little boy named Johnny Smith had just finished eating with his mother when he walked up to the counter where Travis was working as the cashier(收银员)。He ordered an ice cream."Once I told him the total, he was counting his change and all of his money, and then he handed everything to me.But he didn't have enough money to pay for it. He was maybe $2 short,"Travis said. But Travis wasn't about to let this boy walk out of the restaurant without his ice cream.So,he pulled out his credit card and told the boy to take the ice cream away."He had a big smile and the widest eyes when he ran back to his mom and told her what happened,"Travis said. About 30 minutes later,the little boy walked up to Travis and handed him a note before walking out of the restaurant with his mom.It says,"Thank you for being so nice and paying for my ice cream.We need more people like you."The note also had a $100 bill folded in it. "I think I brightened up their day,"Travis said.And Travis's boss couldn't be more proud of him. He gave him an extra $100 bill as well and sent him some goodies. 24. How did Johnny feel when Travis paid for the ice cream? A. Worried. B. Delighted. C. Nervous. D. Confused. 25. Which of the following can best describe Travis? A. Curious. B. Humorous. C. Hard-working. D. Kind-hearted. 26. What can we learn from the text? A. Johnny's mother couldn't afford the ice cream. B. Travis has helped many people in the restaurant. C. Travis Sattler's boss praised him for his behaviour. D. Johnny's mother wrote to Travis and sent him a $2 bill. 27. What does the author want to show through Travis's story? A. What goes around comes around. B. Kindness does need to be rewarded. C. A small act of kindness makes a big difference. D. Happiness is more than the mere possession of money. 【答案】24. B 25. D 26. C 27. A 【解析】 本文是一篇记叙文。小男孩Johnny Smith独自到收银台区买冰激凌,收银员Travis Sattler发现他还差两美元后,主动刷自己的信用卡补足了差额。而这位收银员的善行也带来了回报。 【24题详解】 细节理解题。根据第三段的最后一句“‘He had a big smile and the widest eyes when he ran back to his mom and told her what happened, ’Travis said.”,当Johnny跑回妈妈身边时,他脸上露出了灿烂的笑容,眼睛睁得大大的。 由此可知,Travis的善举让Johnny非常开心。故选B项。 【25题详解】 推理判断题。通读文章可知,Travis主动刷自己的信用卡帮Johnny补足了他买冰激凌所差的钱,由此可知,他是一个心地善良的人。故选D项。 【26题详解】 细节理解题。根据文章最后一段“And Travis's boss couldn't be more proud of him. He gave him an extra $100 bill as well and sent him some goodies.”可知,Travis的老板对他的行为感到很骄傲,并多给了他一张100美元的钞票,并送给他一些好吃的东西。由此可知,Travis Sattler的老板表扬了他的行为。故选C项。 【27题详解】 推理判断题。通读全文可知,小男孩Johnny Smith独自到收银台区买冰激凌,收银员Travis 帮小男孩付了买冰激凌的差额,最后小男孩的母亲感谢他,老板也为他感到骄傲。 作者通过讲述Travis的故事主要想告诉我们:善有善报。故选A项。 C People feel good about recycling, maybe even more so when it comes to electronics. While electronics recycling isn’t bad, making it a panacea(万能药) for the e-waste problem we currently have certainly is. Unfortunately, that’s how we think of recycling and companies are eager to jump on that trend to appear more “green”. A case in point: Apple. In 20展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




河北省黄骅中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2269984.html